Γαλλικό Μπουλντόγκ: Γιατί να ΜΗΝ το πάρω

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
και εγω αν ψαξω σε πετ σοπ ροτβαιλερ και ψαξω καλα καπου θα βρω ενα που θα εχει πιο πολλες πιθανοτητες να ειναι υγιες απο οτι το γαλλικο που θα παρεις απο εκτροφεα!
Θα αναιρεσει δηλαδη το καλο ψαξιμο σε πετ σοπς την σακατεμενη τρισαθλια μανα που γεννοβολαει για μπιζνα? Τι απαντηση ειναι τωρα αυτη?

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
Θα αναιρεσει δηλαδη το καλο ψαξιμο σε πετ σοπς την σακατεμενη τρισαθλια μανα που γεννοβολαει για μπιζνα? Τι απαντηση ειναι τωρα αυτη?
βασικα ειναι λιγο ακυρο που πιαστηκες απο αυτο,το ειπα ειρωνικα!

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.213
261
38
να σου πω την αληθεια τους byb (τους νορμαλ οχι αυτους που ειναι κακοποιητες,αυτους που ειναι απλα αμαθεις) τους προτιμω σε μια υγιη φυλη απο οτι τους εκτροφεις σε μια κατεστραμενη,δηλαδη θεωρω χειροτερο το δευτερο,οχι οτι προτρεπω καποιον,απλα σαν ιδεα...γενικοτερα και οι 2 χαλια ειναι...

OMBRE

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2013
59
0
Ναι, το αφηνω ανοιχτο! Αυτην την στιγμη παρακολουθω κανα 2-3 εκτροφεια στην ευρωπη- που εαν συνεχιζουν την καλη τους δουλεια- ΙΣΩΣ να ξαναπαιρνα, αλλα μονο απο κει- και μονο απο συνκεκριμεννες γραμμες! Αλλα σε καμια περιπτοση απο "οπου ναναι" ( και με αυτο παλι εννοω εκτροφειο, που γινονται οι επιλογες με αυστηρα κριτιρια- σε καμια περιπτοση απο ιδιοτη).

Θεωρω ομος παααρα πολυ δυσκολο, ενας αχαριος με την φυλη να βρει αυτο που θελει!

Μα ο ανθρωπος ειπε να ρωτησει ,να το ψαξει

σε ανθρωπους που γνωριζουν οπως εσυ.
Αλλωστε ο τιτλος του θεματος ηταν γιατι να ΜΗΝ παρει καποιος γαλλικο, αν καταλαβα καλα.
Τελικα γιατι δεν προτεινετε τα συγκεκριμενα καλα εκτοφεια εξαρχης παρα γινετε ολη αυτη η κουβεντα δεν εχω καταλαβει..

MarilenaG

Well-Known Member
29 Μαρτίου 2014
121
48
πω πω μου αρεσουν τα γαλλικα μπουλντογκ αλλα ποτε δεν ειχα διαβασει τι προβληματα μπορει να εχουν

mihalis78

Member
31 Μαρτίου 2014
20
0
τελικα απαντησεις δεν πηρα για ένα σωστο εκτροφειο παρα μονο από έναν που μου εγραψε για τον μαρτιδης.

ρωτησα μηπως γνωρζει καποιος την πατριτσια που ηταν από ότι εμαθα προεδρος για την ρατσα αν τα λεω σωστα και από τι καταλαβα δεν την ξερει κανενας. ρωτησα για ένα εκτροφειο στον αγιο στεφανο δεν το ξερει κανενας. και εννοω αυτους που εχουν ασχοληθεί με την ρατσα και εχουν γαλλικο. τελικα από τι καταλαβα οδηγηθηκα σε ένα θεμα που αποτρεπει την αγορα γαλλικου επειδή η frenciefan πηρε από τον ιδιο εκτροφεα 4 σκυλια που τα δυο είναι από την ιδια γεννα και βγηκαν αρρωστα και με αυτό το παράδειγμα μπηκαν όλα τα γαλλικα στο ιδιο καζανι. πολλα φρου φρου και αρωματα και ουσια μηδεν. θα προτιμησω να παω στο φαληρο στις συγκεντρώσεις που κανουν οι κάτοχοι γαλλικων και είναι τουλαχιστων 15 ατομα. και από τι εμαθα εχουν και διαφορες ηλικιες. και τελος πιστευω ότι τα καλα εκτροφεία δεν είναι μυστικο και αν ξερουμε καποια το λεμε.

Last edited:

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
τελικα απαντησεις δεν πηρα για ένα σωστο εκτροφειο παρα μονο από έναν που μου εγραψε για τον μαρτιδης.

ρωτησα μηπως γνωρζει καποιος την πατριτσια που ηταν από ότι εμαθα προεδρος για την ρατσα αν τα λεω σωστα και από τι καταλαβα δεν την ξερει κανενας. ρωτησα για ένα εκτροφειο στον αγιο στεφανο δεν το ξερει κανενας. και εννοω αυτους που εχουν ασχοληθεί με την ρατσα και εχουν γαλλικο. τελικα από τι καταλαβα οδηγηθηκα σε ένα θεμα που αποτρεπει την αγορα γαλλικου επειδή η frenciefan πηρε από τον ιδιο εκτροφεα 4 σκυλια που τα δυο είναι από την ιδια γεννα και βγηκαν αρρωστα και με αυτό το παράδειγμα μπηκαν όλα τα γαλλικα στο ιδιο καζανι. πολλα φρου φρου και αρωματα και ουσια μηδεν. θα προτιμησω να παω στο φαληρο στις συγκεντρώσεις που κανουν οι κάτοχοι γαλλικων και είναι τουλαχιστων 15 ατομα. και από τι εμαθα εχουν και διαφορες ηλικιες. και τελος πιστευω ότι τα καλα εκτροφεία δεν είναι μυστικο και αν ξερουμε καποια το λεμε.
αλήθεια, από όλα αυτά που σου απαντήθηκαν αυτό κατάλαβες?

Καλά έλεγε η Ghelly πως η απόφαση έιχε ήδη παρθεί ούτως ή άλλως.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μιχάλη κάνε ότι θες ανθρωπέ μου.
Όσοι σου απάντησαν με καλή διάθεση το έκαναν, δεν υπάρχει δόλος ούτε θεωρείες συνομωσίας.
Για να σε προστατεύσουν σου απαντούσαν έτσι.
Από κει και πέρα επισκέψου τα εκτροφεία που έχεις κατά νου και κάνε την επιλογή σου.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Από αυτά τα ποστ:

7 γαλλικά μπουλντόγκ συνολικά έχουν περάσει από τα χέρια της FrenchieFan και τα δικά μου, 4 αυτή και 3 εγώ.
Από τα 7 αυτά σκυλιά, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εμφανίσει πρόβλημα τα 2!
Η αναλογία 7 προς 2 είναι τραγική.
Και στον λογαριασμο της Vassos μπορω να προσθετω και αλλα 3 γαλλικα ( οικογενιακον φιλων)- ουτε αυτα δεν ειναι υγιες.
Αρα παμε- οτι απο τα 10 ειναι μονο τα 2 οκ!
Πολυ μικρος αρριθμος πλεον- και ετσι αποφασισα οτι δεν θα ξανασυμμετεχω στο εγγλημα.
Γραψε +1 τον δικο μου!!
Αδικημενη φυλη και ειναι σκυλος "για λιγους".
καλημερα παιδια σε ολους κ τα σκυλακια σας,ενας φιλος εχει σοβαρο προβλημα με προπτωση δισκου στο γαλλικο μπουλντοκ του εδω και 3 μερες,θα θελα λιγες πληροφοριες για οσους γνωριζουνε για αυτην την παθηση,εμαθα μερικα πραγματα κ απο οτι καταλάβα δυσκολα τα πραγματα γιατι το σκυλακι εχει παραλυση στα πισω ποδια... FrencieFan εσυ ξερεις αρκευτα,ευχαριστω εκ των προτερων!!
Εξαιρετικο ποστ!!!Δυστυχως προσφατα ενας φιλος εκανε ευθανασια στον μικρο του λογω προβληματος στην απονδυλικη σαν αυτο που ανεφερες!!!Δεν το ηξερα καν οτι πασχουν απο τετοια!!!! :(
Εσύ έβγαλες αυτό το συμπέρασμα:

οδηγηθηκα σε ένα θεμα που αποτρεπει την αγορα γαλλικου επειδή η frenciefan πηρε από τον ιδιο εκτροφεα 4 σκυλια που τα δυο είναι από την ιδια γεννα και βγηκαν αρρωστα και με αυτό το παράδειγμα μπηκαν όλα τα γαλλικα στο ιδιο καζανι. πολλα φρου φρου και αρωματα και ουσια μηδεν. θα προτιμησω να παω στο φαληρο στις συγκεντρώσεις που κανουν οι κάτοχοι γαλλικων και είναι τουλαχιστων 15 ατομα.
?????????????????????

Ή δεν διάβασες το θέμα, ή πουλάς τρελίτσα!
13 σκυλιά , εκ των οποίων τα 2 είναι υγιή, δεν σου βαράνε καμπανάκι?
Ωραίο τα παραμυθάκι, αλλά δεν έχει δράκο... Αν ήθελες να οδηγήσεις κόσμο σε νυφοπάζαρο, δεν θα το καταφέρεις μέσα από αυτό το φόρουμ.

• Like
Reactions: pokitoz

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Και βεβαια ξερουμε την Πατριτσια ( που δεν ασχολειται πια με γαλλικα-και ουτε προεδρος δεν ειναι βασικα πια- επειδη ο ομιλος στην ουσια δεν υπαρχει. Εχουν να γινουν εκλογες εδω και πολλα χρονια- και απλα υπαρχει στα χαρτια! Κανονικα θα επρεπε να διαγραφτει)- και βεβαια ξερουμε και τους εκτροφεις στον Αγιο Στεφανο- και προτιμω να μην μιλησω για κανεναν απο αυτους.

Κανε οτι σου ερθει φωτηση- και οτι καταλαβαινεις! Αφου οτι και να σου λεμε, οτι θες καταλαβαινεις.

Απλα μην λες μετα, οτι δεν σου ειπαμε για τα προβληματα των γαλλικων! Ετσι απλα!

Εγω πρωσοπικα δεν προτεινω πια εκτροφεις ( ειδικα του εξωτερικου!)- για τον απλο λογο, οτι το εχω κανει στο παρελθων- ο κοσμος πηρε σκυλους απο κει, δεν τους βγηκαν ετσι οπος ηθελαν και βγηκα εγω τον μπελα μου!
Και που ανεφερα τον Μαρτιδη- τον ανεφερα, επειδη ειναι "προσιτος" και μπορεις να πας να δεις τα σκυλια του, να μιλησεις μαζι του κλπ.

και κατι ακομα για τα δικα μου σκυλια : ναι, ειναι απο το ιδιο εκτροφειο- και φαινομενικα ειναι και πολυ καλης ποιοτητας! Απο τα 4 σκυλια που πηρα απο κει- τα 2 ειναι ελληνικοι Champion Μορφολογιας- και το ενα και Grand Champion- και BOG Winner!
Εαν αυτα τα πολυβραβευμενα σκυλια θα ειχαν πεσει στα χερια αλλουνου- ισως θα ειχαν μπει εδω και καιρο στην αναπαραγωγη......!
Συμπερασμα δικο σου!

mihalis78

Member
31 Μαρτίου 2014
20
0
αρα οι κάτοχοι γαλλικου που μου απαντανε στο φορουμ είναι 3 με 4 σωστα? και βλεπω αλλους 500 στο δρομο που δεν εχω μιλησει ακομα μαζι τους. μηπως να φτιαξουμε και εκει μια αναλογια? μην τον κουραζουμε άλλο τωρα για τα νυφοπάζαρα πεστα πουθενα αλλου.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
mihalis78 περίμενες σε ένα μη εξιδεικευμένο φορουμ να βρεις περισσότερους ιδιοκτήτες γαλλικών από ότι βλέπεις στο δρόμο?

Μίλα με ΚΟΕ για να σου δώσουν λίστα με εκτροφείς.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ακομα ένας κάτοχος γαλλικού εδω!
ναι η πατριτσια δεν εκτρεφει πια..και απο 3 σκυλια που γνωριζω που αποκτηθηκαν απο αυτη, το ενα μόνο έζησε μεχρι τα δεκα του με δερματικά προβλήματα μόνο (που ειναι βεβαια πολύ λαιτ μπροστα σε όλα τα υπόλοιπα θεματα που υπάρχουν στα γαλλικα...). Τα άλλο ένα ευθανατώθηκαν στην ηλικία των πεντε χρόνων, και το άλλο ειναι ακόμα εν ζωή αλλά τυφλό και κουφο...

(να προσθέσω και εγώ στην λίστα σου sea mol? φτάσαμε στα 15-4 συμπεριλαμβανομένου του δικού μου σκύλου που ακόμα "φαινομενικά" ειναι υγιης.)

Και να φανταστείς Μιχάλη οτι η Πατριτσια ήταν απο τους αξιόπιστους ανθρώπους στον χώρο και παρόλ'αυτα γεννήθηκαν σκυλιά με προβλήματα.

Δυστυχώς η ράτσα δεν έχει καμια ελπίδα βελτίωσης, μην κάνεις το λάθος να αποκτήσεις γαλλάκι, μια ζωή θα τρέχεις απο πίσω του να μην κάνει κατσικιές και πάθει καμια πρόπτωση δισκου.
Ολοι οσοι έχουμε γαλλικά αναγκαζόμαστε να τα έχουμε σε μια γυάλα(υπερπροστατευτισμός ) γιατι ο κίνδυνος να πάθει κάτι στα καλά καθούμενα είναι τεραστιος.

Αν θες να πάρεις γαλλικό να είσαι προετοιμασμένος για όλα αυτά.