Γάτα , ο συνήθης ύποπτος

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
βρε αγάπη μου, πως την"προκαλούν" κοιτάζοντάς την? Της βγάζουν τη γλώσσα και της κάνουν νια νια νια? Η δικιά σου τρελλαίνεται να τις βουτήξει και αυτές απλά, σαν νοήμονα όντα κάθονται σε απόσταση ασφαλείας και δεν ασχολούνται. Εσύ νομίζω πως "βουρλίζεσαι" περισσότερο, που τσαντίζεται η ΄Ηρα και δεν μπορείς να την αφήσεις να χυμήξει και να κάτσεις στην άκρη να απολαμβάνεις το θέαμα...και έχεις και το προηγούμενο με το μικρούλι σου.
Μου θυμίζεις τον αδελφό μου,που όταν είδε κάποτε μια γάτα να τρώει ένα πουλάκι που είχε πέσει από τη φωλιά του,πήρε το αεροβόλο και έβαλε στο σημάδι όλες τις γάτες της γειτονιάς. Είδαμε και πάθαμε να του το πάρουμε και να τον πείσουμε ότι ήταν λάθος.
Με την καλύτερη πρόθεση του κόσμου στα λέω, ειλικρινά. Και κανένα ζώο να μην πάθει κακό ποτέ, ειδικά τα δικά μας που τα έχουμε σαν παιδιά.-:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
αλλα ΟΧΙ να μας φευγει και ο όμος .....................................
Αν μας φεύγει ο ώμος ίσως δεν είμαστε κατάλληλοι να έχουμε τέτοιο σκύλο...

Το πρόβλημα τώρα είναι τα γαιδούρια, τα οποία περιέργως δεν του προκαλούν κανένα φόβο και πολύ αγχώνομαι ότι όταν αποφασήσει η φύση να κάνει τη δουλειά της θα εκσφεντονιστεί ο Γκογκόλ! Πάει και τους μυρίζει τον κ@λο το ηλίθιο... μάλλον νομίζει ότι είνια πολύ μεγάλοι σκύλοι!! Ευτυχώς που έχει καλά αντανακλαστικά....:D
Μετά την πρώτη κλωτσιά να είσαι σίγουρη δεν θα τα ξαναπλησιάσει!Κι δικιά μου πηγε ότνα ήταν μικρή να αρπάξει έναν γάιδαρο...έφαγε μια κλωτσιά κι έγινε υπτάμενη...είχε μια πολύ ωραια δίασειση για κάποιες μέρες...αλλά γαιδούρι δεν ξαναπλησίασε...Γαύγιζε από μακρυά!:D:D:D
Τα λέω γελώντας τώρα αλλά τότε είχε πάει η ψυχή μου στην Κούλουρη μην έπαθε τίποτα το σκυλί...:(

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Α επισης εγω τελευταια οταν ο μικρος ειναι στην αυλη και αρχιζει να φωναζει σε γατες τον παιρνω κατευθειαν και τον βαζω στο σπιτι αλλα αναρωτιεμαι μηπως πιστεψει οτι αυτες φταινε για την τιμωρια του και καταληξει να τους γαυγιζει περισσοτερο (μηπως κανω πολυ προχωρημενες σκεψεις για τον σκυλο μου;:rolleyes:).

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
Μετά την πρώτη κλωτσιά να είσαι σίγουρη δεν θα τα ξαναπλησιάσει!Κι δικιά μου πηγε ότνα ήταν μικρή να αρπάξει έναν γάιδαρο...έφαγε μια κλωτσιά κι έγινε υπτάμενη...είχε μια πολύ ωραια δίασειση για κάποιες μέρες...αλλά γαιδούρι δεν ξαναπλησίασε...Γαύγιζε από μακρυά!:D:D:D
Τα λέω γελώντας τώρα αλλά τότε είχε πάει η ψυχή μου στην Κούλουρη μην έπαθε τίποτα το σκυλί...:(
:eek::eek:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν μας φεύγει ο ώμος ίσως δεν είμαστε κατάλληλοι να έχουμε τέτοιο σκύλο...

:D:D Εμένα ευτυχώς δεν πάει με άγριες διαθέσεις (εξάλλου δε γαυγίζει ποτέ...) απλώς τους μυρίζει.... οπότε ευελπιστώ ότι θα προειδοποιήσουν πριν κλωτσήσουν..... (πχ την τελευταία φορά χλιμίντρισε ο γαίδαρος και κουνήθηκε οπότε εφυγε ο σκύλος χωρίς δράματα......)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Η γάτα επιτίθεται και μάλιστα άσχημα.
Απλά πιο σπάνια.
Ενας σκύλος δύσκολα θα κοινωνικοποιηθεί με όλες τις γάτες, αναγνωρίζει πολλές αλλά κυνηγάει άλλες.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Kat, ψαχνω να μαθω πολιτισμενη λυση όπως ειδες γι αυτό και ρωταω στο φορουμ.
Αν ειχα σκοπο να τις ξεπαστρεψω δεν θα το μαθαινατε ποτε.

Foibos, ολοσωστα οσα λες, αλλα εδώ μιλαμε για το προαιώνιο ενστικτο/μίσος που θελει πολύ εκπαιδευση πιθανον από επαγγελματια για να καταλαγιασει.

Επισης, το σκυλι μου δεν είναι αδεσποτο, μενει σε σπιτι που εχω ακριβοπληρωσει.
Οι γατες είναι αδεσποτες και περαστικες ή μονιμες αλλα παντα αδεσποτες.
Να μην επεκταθω, καταλαβαινεις το σκεπτικο.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεν επιτίθενται ΠΟΤΕ πρώτες οι γάτες? :eek:
Τι λέτε ρε παιδιά? Ο σκύλος μου που είναι ο βλάκας γατόφιλος όλο πάει με χαρά να τις μυρίσει και να δει τι κάνουν. Τι "χου" τι νύχια... τίποτε δεν καταλαβαίνει. Γουστάρει. Τον φοβούνται μια σταλιά κανίς θέλετε να μου πείτε?
Έτσι δεν τον πολυαφήνω να τις πλησιάζει! Σε μια φάση όμως τον τράβηξα να φύγουμε και ΑΦΟΥ είχε γυρίσει την πλάτη στη γάτα, αυτή αγρίεψε έκανε νιαααααααααααρ και πήγε να πηδήξει με όλα της τα νύχια πάνω του. Τον πήρα αγκαλιά και έφυγα. Μη μου λέτε ότι δεν επιτίθενται. ΦΕΥΓΑΜΕ. Είχε γυρίσει την πλάτη του :mad:

Εν πάση περιπτώσει οι γάτες πρέπει να στειρωθούν γιατί πληθαίνουν με ανεξέλεγκτους ρυθμούς και έχουν άσχημη τύχη. (Συμφωνώ, κι αυτά αδέσποτα είναι και πρέπει κάπως να προστατευτούν - αν και δεν τις γουστάρω καθόλου).

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Όχι μόνο σε σκύλο ΚΑΙ σε άνθρωπο. Η γάτα της ξαδέλφης μου την έστειλε στο Παίδων παλιά γιατί πλησίασε τα γατάκια της. Πήδηξε πάνω της και της έσκισε το στήθος. Ήταν γάτα ΟΙΚΟΣΙΤΗ, δική της.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Κι εμείς είχαμε ένα γάτο τσαμπουκαλή στη γειτονιά που έκανε κανονικά ντου στα σκυλιά! Μας το είχανε πει κι οι γείτονες να τον προσέχουμε. Μία μέρα βγάζοντας το Μπρούνο βόλτα (με φίμωτρο ο Μπρούνο) περνώντας δίπλα από ένα αυτοκίνητο πετάχτηκε ο μάγκας από κάτω και τον άρπαξε από τα μούτρα κανονικά!! :shock:

Για την ιστορία, ο γάτος δε ζει πια και πήγε από σκύλο.....................

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι μόνο σε σκύλο ΚΑΙ σε άνθρωπο. Η γάτα της ξαδέλφης μου την έστειλε στο Παίδων παλιά γιατί πλησίασε τα γατάκια της. Πήδηξε πάνω της και της έσκισε το στήθος. Ήταν γάτα ΟΙΚΟΣΙΤΗ, δική της.
Συμφωνώ κι εγώ ότι η γάτα μπορεί να επιτεθεί πρώτη αλλά μόνο σε περίπτωση που μπορεί να νιώσει απειλή ή ότι δεν έχει οδό διαφυγής!

Το παράδειγμα που δίνει πάντως Chloe μιλάει ξεκάθαρα για μια γάτα που θεώρησε απειλή την παρουσία της ξαδέλφης σου!Δεν επιτέθηκε χωρίς λόγο!;)

Συμφωνώ ότι είναι αδύνατο να κοινωνικοποιηθούν οι σκύλοι με όλες τις γάτες ποθ υπάρχουν, αλλά πρέπει εμείς να μπορούμε πάση θυσία να ελέγξουμε τον σκύλο μας!
Όπως πρέπει να έχουμε πάντα τον έλεγχο του σκύλου έτσι και με τις γάτες!Δεν αποτελούν εξαίρεση ούτε ξεχωριστή κατηγορία!:rolleyes:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Και στο άλλο παράδειγμα μπορεί να απειλήθηκε η γάτα από ένα ζώο που μπήκε μες στην μούρη της...
Επίσης παίζει το ενδεχόμενο να ήταν ζήτημα κυριαρχίας στον χώρο!Οι γάτες είναι ζώα που ελέγχουν συγκεκριμένες περιοχές τις οποίες υπερασπίζονται από εισβολείς...;)
Δεν έχει σημασία ο λόγος που επιτέθηκε...αυτό που θέλω να πω είναι ότι ποτέ τα ζώα δεν επιτήθενται για πλάκα!Πάντα υπάρχει λόγος ασχέτως του αν τον αντιλαμβανόμαστε εμείς ή όχι!:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
Ναι ο γάτος που είπε η Σοφία τόλμησε να επιτεθεί σε πιτ μπουλ χωρίς λόγο :eek:
(ή όπως είπε για λόγους που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε). Κατά τη γνώμη μου, χρειάζεται πολλή προσοχή! Πάρα πολλή!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το θέμα μας δεν είναι οι ελάχιστες περιπτώσεις που θα επιτεθεί η γάτα εκει που δεν το περιμένουμε.... το θέμα είναι τι γίνεται αν ο σκύλος έχει βαλθεί να την κυνηγήσει κι πλησιάζει είτε με φιλικές είτε με αγριες διαθέσεις.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Denis,
από προσωπική εμπειρία ,πιστεύω πως η γάτα επιτίθεται μόνο όταν μπει κάποιος στην περιοχή της, αν έχει έντονο αίσθημα ιδιοκτησίας όπως η δική μου τότε και ειδικά όταν έχει μωρά.Τώρα φυσικά θα μου πεις πως να ξέρουμε ποιά περιοχή θεωρεί η τυχούσα γάτα που βλέπουμε στο δρόμο σαν δική της και ειδικά τα σκυλιά μας που, προσπαθώντας να τα κοινωνικοποιήσουμε, τα κάνουμε ακόμα πιο καλόβολα απ΄ότι ίσως είναι από τη φύση τους.
Εγώ ας πούμε θυμάμαι τότε, στο διπλανό οικόπεδο ήταν μια γάτα συνομήλικη και στις ίδιες διαστάσεις με τη δικιά μας. ΄Οποτε εμπαινε στο οικόπεδό μας και συναντιόνταν με τη δική μας, τις έτρωγε! ΄Οποτε έπιανε τη δικιά μας στο οικόπεδό της, της τις έβρεχε!Χρόνια αυτή η ιστορία. Τον σκύλο της οικογένειας, ένα καθ΄ολοκληρίαν εξανθρωπισμένο μαλτέζ, τον λάτρευαν και οι δύο, και τα γατάκια τους και όλες οι γάτες τις γειτονιας(πάνω από 30!!!). Στην αγκαλιά του κοιμόντουσαν, εξαιρετικό θεαμα,πάνω του μάθαιναν τα γατάκια το σκαρφάλωμα γιατί ήταν χοντρούλης και μαλλιαρός.
Αρσενικός γάτος, να χυμήξει από μόνος του σε σκύλο στα καλά καθούμενα...δεν το έχω ακούσει ποτέ.΄Η θυληκιά που δεν προστατεύει μωρά. Δεν το έχω ακούσει, μπορεί και να έχει συμβεί αλλά ...λίγο απίθανο δεν είναι?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο γάτοε που λέει η Σοφία κατά πάσα πιθανότητα, ειδικά αφού μιλάμε για αρσενικό, προστάτευε το "βασίλειό του"!Θεωρούσε τα σκυλιά εισβολείς και προσπαθούσε να τα απωθήσει!
Όπως βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ με δίαφορα είδη, ένα πράγμα!:)

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Kαλά , γράφω από τη δουλειά, όπου ξεκινάω μια απάντηση και μέχρι να τη στείλω (με έχουν διακόψει είκοσι φορές μέχρι τότε) έχουν απαντήσει άλλοι δέκα! Συγγνώμη παιδιά:(

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Ο γάτοε που λέει η Σοφία κατά πάσα πιθανότητα, ειδικά αφού μιλάμε για αρσενικό, προστάτευε το "βασίλειό του"!Θεωρούσε τα σκυλιά εισβολείς και προσπαθούσε να τα απωθήσει!
Όπως βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ με δίαφορα είδη, ένα πράγμα!:)
Συμφωνώ με το foibo. Επίσης ο γάτος δεν ήξερε αν επιτίθεται σε πιτμπουλ, κυνηγόσκυλα ή κοπριτάκια, επιτίθονταν σε σκύλους.
Είχε "δείρει" κάποιους, θεωρούσε ότι τον έπαιρνε με όλους κι επιτίθονταν σε όλους ανεξαιρέτως.

Πάντως έπεσε για το βασίλειό του, αν μη τι άλλο γενναίος ο γάτος! :D