Καλημερα!έχω ένα ημιαιμο σκυλακι μαλτεζ γκριφον σχεδόν 2 χρονών. Το πήρα στη ηλικία των 1 κακοποιημένο.Τους πρώτους μήνες τα έκανε συνέχεια μέσα,κρυβόταν σε μια γωνιά,γαυγιζε συνέχεια και με τους άλλους σκύλους είχε μηδέν κοινωνικοποιηση.Με αρκετη δουλεια φτιαξαμε αρκετα θέματα. πρόβλημα μου ειναι τα εξής:Όταν κάνει κατι κακό μόνο που θα την κοιτάξω πάει και κρύβεται αν την πιέσεις αρχίζει και μουγκριζει και βγάζει δόντια . Πιστεύω ότι φοβάται .Το θέμα είναι ότι εγώ δεν την πιέζω γιατί το ξέρω αλλά προχτές δάγκωσε τον αδελφό μου που πηγε να την πιάσει και τώρα υπάρχει προβλήμα.Γενικά είναι πολύ κτητικη με το χώρο της.εκτός από μένα δεν αφήνει κανέναν να μπει στο δωμάτιο χωρίς να γαυγισει (μόνο γαυγιζει) μόλις ακούσει δυνατό θόρυβο κατευθείαν γαυγιζει. Όταν είμαι μαζί της το γάβγισμα είναι πολύ ελλατωμενο αλλά όταν λείπω γαυγίζει πολύ.Έχω ακόμα ένα μικρόσωμο 16 χρονών. Τα πάνε πολύ καλά αλλά πριν κάποιες μέρες επειδη κοιμόταν και έπεσε πάνω της ο παππούς τρόμαξε και τον δάγκωσε (ευτυχώς λιγο)Βλέπω ότι γαυγιζει και δαγκώνει όταν φοβάται για άμυνα. Τι μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ!