....επισης η κληρονομικοτητα της συγκεκριμενης παθησης προερχεται απο το φαινομενο του υπερτυπισμου στις φυλες που παρουσιαζεται?πείτε μου αν έχω καταλάβει λάθος...
το τάκινγκ γίνεται για να μην εκδηλωθεί το εντρόπιον?
το οποίο είναι κληρονομική πάθηση ή προκύπτει απο μηχανικούς λόγους(βάρος,μήκος,πάχος)?
σε παρατηρηση σε παρα πολλους σκυλους!!!! πανω απο 50.παρατηρηση μου οτι εντοπιο κανουν τα σκυλια χωρις πολυ ζαρα αυτα με το πιο σφηκτο δερμα.
μπορεις να μας το εξηγησεις αυτο και σε τι παρατηρησεις βασιζεται?
εισαι πολυ κακοβουλος και δεν κοιταω να αλλαξω θεμα. Ο/Η κτηνιατρος που το ειπε στη φιλη μου ειναι ειπε οτι γνωστα σκυλια και μαλιστα κατεβαινουν σε εκθεσεις... εκεινη εκανε σε ενα κουταβι Setter επεμβαση για εντροπιο και απο εκει ξεκινησε η κουβεντα οι φυλες που δεν παρουσιαζαν προβλημα παρουσιαζουν τωρα οπως πχ και τα Νεας γης.Δεν βλεπω το λογο να λεει ψεμματα κουβενα εκαναν...Η επειδή θέλεις να γυρίσεις την συζήτηση και να αντεπιτεθείς εμμέσως, πράγμα στο οποίο δεν είσαι και μανούλα και καλύτερα να το αποφεύγεις
Πολύ επαφή με κτηνιάτρους ματιών βλέπω ... καλά κάνεις για να μαθαίνουνε .. απλά να σε πληροφορήσω ότι εγώ έχω παραστεί και βοηθήσει επισης σε τέτοιες επεμβάσεις όπου δεν γινόντουσαν από κτηνίατρο φυσικά ...
Κοίτα το "έχω δεί αρκετά" και γνωστά δεν πάνε μαζί ... ΠΟΣΑ θα είναι που θα κατεβαίνουν στις εκθέσεις και θα έχουν εντρόπιο ? Αλλά μάλλον θα έλεγε "έχω κάνει μερικά τώρα τελευταία και μάλιστα μερικά πάνε σε εκθέσεις" ε? Ετσι ναι ...Ο/Η κτηνιατρος που το ειπε στη φιλη μου ειναι ειπε οτι γνωστα σκυλια και μαλιστα κατεβαινουν σε εκθεσεις
Αλλο χαλαρο βλεφαρο αλλο σφηκτο!!! δεν μιλαω και βεβαια για εκτροπιο!!! και δεν εχω παρατηρησει στους σκυλους με χαλαρο βλεφαρο επιπεφυκιτιδα αλλα σε αυτος με τα σκληρο γιατι σε αυτους φουσκωνει και πρηζεται... Ενα μεγαλο ποσοστο των chow-chow και σαρ πει πρεπει να βγουν απο την αναπαραγωγή οχι μονο απο το εντροπιο, αλλα και δερματικα, δυσπλασιες... αλλα αυτο θελει χρονο και δουλεια και το μελλον θα δειξει για τις επιλογες του καθενος. Ο καθενας γνωριζει καλυτερα την φυλη του και προσπαθει με την ηθικη που εχει να κανει οτι μπορει. Το μεγαλο προβλημα του σαρ πει δεν ειναι τα ματια αλλα η αμυλωϊδωση που σκυλια δεν ζουνε πανω απο 4-6 χρονια. Δεν μπορουν να λυθουν ολα μαζι!!! σιγα-σιγαΠρεπει να αλλαξει το προτυπο και οι εκτροφικες υπερβολες που βασιζονται σε αυτο! Και να χρησιμοποιουνται στην αναπαραγωγη μονο σκυλοι με νορμαλ χαρακτηριστικα στο κεφαλι και υγιη βλεφαρα - και αυτο δε σημαινει βλεφαρα χαλαρα που δεν αγγιζουν το ματι...
δηλαδη για να καταλαβω το σκεπτικο σου, στα σαρ πει εκτρεφουμε απο σκυλους που εχουν 3-4 σοβαρα προβληματα υγειας με σκοπο να τα εξαλειψουμε ενα-ενα? δηλαδη λεμε θα εκθρεψω απο σκυλους με εντροπιο και δυσπλασια για να εξαλειψω την αμυλοιδωση και μετα θα εκθρεψω απο σκυλους με δυσπλασια για να εξαλειψω το εντροπιον και κατοπιν απο σκυλους με δερματικα για να εξαλειψω τη δυσπλασια? πως παει δηλαδη? ιεραρχικα? ή ολα μαζι κι εξω?Το μεγαλο προβλημα του σαρ πει δεν ειναι τα ματια αλλα η αμυλωϊδωση που σκυλια δεν ζουνε πανω απο 4-6 χρονια. Δεν μπορουν να λυθουν ολα μαζι!!! σιγα-σιγα
Προσπαθεις για το καλυτερο με οποιο τροπο μπορεις. Εξεταζεις αυτα που μπορεις να εξετασεις αλλα, αλλα δεν εξεταζονται πχ. η αμυλωιδωση δεν μπορει να βρειθει μονο οταν κανεις βιοψια σε νεκρο σκυλο... Τι θα κανεις λοιπον αν εχεις εναν καθαρο σκυλο απο ματια,δυσπλασια, δερματικα και ξαφνικα πεθανει?δηλαδη για να καταλαβω το σκεπτικο σου, στα σαρ πει εκτρεφουμε απο σκυλους που εχουν 3-4 σοβαρα προβληματα υγειας με σκοπο να τα εξαλειψουμε ενα-ενα? δηλαδη λεμε θα εκθρεψω απο σκυλους με εντροπιο και δυσπλασια για να εξαλειψω την αμυλοιδωση και μετα θα εκθρεψω απο σκυλους με δυσπλασια για να εξαλειψω το εντροπιον και κατοπιν απο σκυλους με δερματικα για να εξαλειψω τη δυσπλασια? πως παει δηλαδη? ιεραρχικα? ή ολα μαζι κι εξω?