ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ αλλα ποσο κοντινη?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πείτε μου αν έχω καταλάβει λάθος...
το τάκινγκ γίνεται για να μην εκδηλωθεί το εντρόπιον?
το οποίο είναι κληρονομική πάθηση ή προκύπτει απο μηχανικούς λόγους(βάρος,μήκος,πάχος)?

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
πείτε μου αν έχω καταλάβει λάθος...
το τάκινγκ γίνεται για να μην εκδηλωθεί το εντρόπιον?
το οποίο είναι κληρονομική πάθηση ή προκύπτει απο μηχανικούς λόγους(βάρος,μήκος,πάχος)?
....επισης η κληρονομικοτητα της συγκεκριμενης παθησης προερχεται απο το φαινομενο του υπερτυπισμου στις φυλες που παρουσιαζεται?

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
παρατηρηση μου οτι εντοπιο κανουν τα σκυλια χωρις πολυ ζαρα αυτα με το πιο σφηκτο δερμα.

μπορεις να μας το εξηγησεις αυτο και σε τι παρατηρησεις βασιζεται?
σε παρατηρηση σε παρα πολλους σκυλους!!!! πανω απο 50.
απο Ιταλια, Σλοβενια, Ρωσσια, Αμερικη.
οι σοβαροι εκτροφεις λενε πια σκυλια εκαναν επεμβαση. Και εχω δει οτι ειναι αυτα με το σφηκτο δερμα δεν ξερω αν με καταλαβαινεις αυτα που οταν το πιανεις ειναι σφηκτο κυριως κατω βλεφαρου. Στο χαλαρο δεν εχει ταση να γυρναει... αν δεν το λεω καλα πες μου.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μια και κανείς δεν με παίζει αποφάσισα να παίξω μόνος μου

Puppies open their eyes at about 7 - 10 days of age. In Shar-Pei, this is often when the first symptoms of entropion appear (τα πρωτα συμπτώματα του εντρόπιου εμφανιστούν). Typically the puppies open their eyes, but quickly they begin squinting and closing them. Often there is a mucous eye discharge and these puppies usually don't eat well or gain weight like their littermates. EYE TACKING is a temporary measure in which sutures (stitches) are placed in the eye lids to roll the lids "out" of the eyeball. Often this can be done without anesthesia in very young puppies (2-4 weeks of age). Sometimes gas anesthesia is used. Nylon sutures are placed in the eyelids which opens the eyes. I usually use 4-0 nylon with a small cutting needle like a CS-1). Often an antibiotic eye ointment is dispensed to help heal any corneal ulcers and prevent secondary bacterial infections.These sutures are left in place for as long as possible - up to 4 weeks in some cases. The tacks can be replaceed as needed until a permanent repair procedure can be done (πλαστική αν καταλαβαίνω καλά. εγχείριση πάντως ) . If the sutures loosen up or are causing problems, they can be removed. Eye tacking can result in permanent repair of entropion, but its primary goal is to prevent serious eye damage until the pup is old enough to undergo permanent entropion repair (μπορεί αν οδηγήσει με μόνιμη διόρθωση του εντρόπιου, μα ο αρχικός του σκοπός ειναι να προλάβει σοβαρή καταστροφή του ματιού στο κουτάβι μεχρι το κουτάβια να ειναι αρκετά μεγάλο για να του γίνει διορθωτική επέμβαση) - around 6-8 months of age. Puppies who have their eyes tacked may or may not need permanent entropion repair later on - there is not much correlation between the two.

http://www.drjwv.com/faq/?view=12&name=Eye%20Tacking

μια χαρά δηλαδή

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
ναι καταλαβαινω πολυ καλα...στο χαλαρο δεν προκαλειται εντροπιον αλλα εκτροπιον...η απλα κρεμαει το βλεφαρο εξω απο το ματι...επειδη τα βλεφαρα εχουν συγκεκριμενη δουλεια και πρεπει να εφαπτονται στο βολβο για να σκουπιζουν το ματι , γι αυτο και συμβαινουν επιπεφυκιτιδες κλπ οταν το βλεφαρο δε λειτουργει σωστα...
το προβλημα ειναι κληρονομικο, πολυγονιδιακο, υπερτυπισμου και ευθυνη των εκτροφεων και των ομιλων φυλης και των κριτων και αυτων που δεν αλλαζουν το προτυπο!
ο κορυφαιος οφθαλμολογος καθηγητης Μπραντφορντ μου ειχε πει οτι 45% των τσοου τσοου και 60-65% των σαρ-πει παγκοσμια πρεπει να βγουν απο την αναπαραγωγη λογω αυτου του προβληματος...το ποσοστο φανταζομαι αντι να μειωθει θα εχει αυξηθει τοσα χρονια γιατι αντι να αντιμετωπιστει βρισκονται παραθυρακια οπως το eye tacking...

το προτυπο λεει
HEAD
Rather large in proportion to body. Wrinkles on forehead and cheeks continuing to form dewlap.

CRANIAL REGION :
Skull : Flat, broad.
Stop : Moderate.

FACIAL REGION :
Eyes : Dark, almond-shaped with a scowling expression. Lighter colour permissible in dilute-coloured dogs. Function of eyeball or lid in no way disturbed by surrounding skin, folds or hair. Any sign of irritation of eyeball, conjunctiva or eyelids highly undesirable. Free from entropion.

Ο καθηγητης Μπραντφοντ μου εξηγησε οτι αυτα που ζηταει το προτυπο, ζαρες, επιπεδο κρανιο, μετριο στοπ δεν συμβιβαζονται με αυτα που ζηταει παρακατω - δηλαδη υγιη βλεφαρα! Ειναι σχημα οξυμωρο! Πρεπει να αλλαξει το προτυπο και οι εκτροφικες υπερβολες που βασιζονται σε αυτο! Και να χρησιμοποιουνται στην αναπαραγωγη μονο σκυλοι με νορμαλ χαρακτηριστικα στο κεφαλι και υγιη βλεφαρα - και αυτο δε σημαινει βλεφαρα χαλαρα που δεν αγγιζουν το ματι...:(

Last edited:

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
παιδια πολλες ερωτησεις μαζι... δεν μπορω να απανταω σε ολους ταυτοχρονα.
οκ.?

Να το θεσω αλλιως σε μεγαλωσομες φυλες που εχουν προβλημα με δυσπλασίες δεν λεμε να μην ειναι παχια τα κουταβια, να μην χοροπηδανε πολυ κτλ.
Αν ειναι σκυλος να εχει θα την εμφανησει αλλα εμεις προσεχουμε ετσι δεν ειναι?
Το ιδιο κανουμε και εδω προσεχουμε... δεν ειναι επεμβαση... το να πιασεις δυο ζαρες μαζι (δεν τις κουβουμε!!!) για μην πεφτει μπροστα και να ενοχλει ισως την οραση του σκυλου στην συγκεκριμενει ηλικια που να το κανει να θελει να ξυσει τα ματια του και ισως να τραυματιστει... Το αλλο eye tacking ειναι οταν συκωνεις το βλεφαρο με ενα ραμμα μεσα απο το βλεφαρο...

Η επειδή θέλεις να γυρίσεις την συζήτηση και να αντεπιτεθείς εμμέσως, πράγμα στο οποίο δεν είσαι και μανούλα και καλύτερα να το αποφεύγεις

Πολύ επαφή με κτηνιάτρους ματιών βλέπω ... καλά κάνεις για να μαθαίνουνε .. απλά να σε πληροφορήσω ότι εγώ έχω παραστεί και βοηθήσει επισης σε τέτοιες επεμβάσεις όπου δεν γινόντουσαν από κτηνίατρο φυσικά ...
εισαι πολυ κακοβουλος και δεν κοιταω να αλλαξω θεμα. Ο/Η κτηνιατρος που το ειπε στη φιλη μου ειναι ειπε οτι γνωστα σκυλια και μαλιστα κατεβαινουν σε εκθεσεις... εκεινη εκανε σε ενα κουταβι Setter επεμβαση για εντροπιο και απο εκει ξεκινησε η κουβεντα οι φυλες που δεν παρουσιαζαν προβλημα παρουσιαζουν τωρα οπως πχ και τα Νεας γης.Δεν βλεπω το λογο να λεει ψεμματα κουβενα εκαναν...

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
το οτι το κανουν πολλοι δεν σημαινει οτι ειναι σωστο...

οποιαδηποτε τεχνητη επεμβαση (επεμβαση δεν ειναι μονο η χειρουργικη) που αλλοιωνει την εμφανιση του σκυλου ειναι παραβαση των κανονισμων περι εκθεσεων - περα απο το ανηθικο του θεματος για την εκτροφη ...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ο/Η κτηνιατρος που το ειπε στη φιλη μου ειναι ειπε οτι γνωστα σκυλια και μαλιστα κατεβαινουν σε εκθεσεις
Κοίτα το "έχω δεί αρκετά" και γνωστά δεν πάνε μαζί ... ΠΟΣΑ θα είναι που θα κατεβαίνουν στις εκθέσεις και θα έχουν εντρόπιο ? Αλλά μάλλον θα έλεγε "έχω κάνει μερικά τώρα τελευταία και μάλιστα μερικά πάνε σε εκθέσεις" ε? Ετσι ναι ...

Σε ποιά περιοχή είναι αυτή η κτηνίατρος ?

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Πρεπει να αλλαξει το προτυπο και οι εκτροφικες υπερβολες που βασιζονται σε αυτο! Και να χρησιμοποιουνται στην αναπαραγωγη μονο σκυλοι με νορμαλ χαρακτηριστικα στο κεφαλι και υγιη βλεφαρα - και αυτο δε σημαινει βλεφαρα χαλαρα που δεν αγγιζουν το ματι...
Αλλο χαλαρο βλεφαρο αλλο σφηκτο!!! δεν μιλαω και βεβαια για εκτροπιο!!! και δεν εχω παρατηρησει στους σκυλους με χαλαρο βλεφαρο επιπεφυκιτιδα αλλα σε αυτος με τα σκληρο γιατι σε αυτους φουσκωνει και πρηζεται... Ενα μεγαλο ποσοστο των chow-chow και σαρ πει πρεπει να βγουν απο την αναπαραγωγή οχι μονο απο το εντροπιο, αλλα και δερματικα, δυσπλασιες... αλλα αυτο θελει χρονο και δουλεια και το μελλον θα δειξει για τις επιλογες του καθενος. Ο καθενας γνωριζει καλυτερα την φυλη του και προσπαθει με την ηθικη που εχει να κανει οτι μπορει. Το μεγαλο προβλημα του σαρ πει δεν ειναι τα ματια αλλα η αμυλωϊδωση που σκυλια δεν ζουνε πανω απο 4-6 χρονια. Δεν μπορουν να λυθουν ολα μαζι!!! σιγα-σιγα

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Νεας Γης....παρουσα!!!!
Μην τρελαθουμε τωρα...μπορεις να συγκρινεις το ΠΡΟΒΛΗΜΑ των σαρ πει με καποιες μεμονομενες περιπτωσεις,που σιγουρα ΔΕΝ ειναι κληρονομικες?
Απο όλη την κουβέντα (εγω σαν απλος χρηστης) δεν διαβασα να έχουν απαντηθει κάποιες κύριες ερωτησεις.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
και καλά να εχεις ενα πχ ροττβαιλερ με ασπρες τριχες που το βάφουν

πέρνεις το ρεμούβερ :D:D:D:D και το βγάζεις

σε περιπτώσεις διορθωτικής επέμβασης οπως το eye tacking που συστήνει το μέλος precious hug μπορεί να γίνει κάτι??

αποδυκνύετε δηλαδή???

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
οφθαλμολογος μονο...

και καλα οι διορθωτικες επεμβασεις (που μετα μπαινουν οι σκυλοι στην αναπαραγωγη...κι απο δω παν κι οι αλλοι...) τις αλλες τις παθησεις που τις πας, που δεν εμπιπτουν στις διορθωτικες αλλα πρακτικα εχουμε σκυλους με δυσπλασια, με δερματικα, με χιλια δυο, να συμμετεχουν σε εκθεσεις, να βραβευονται, να πολυδιαφημιζονται...αααααααλλο ηθικο προβλημα αυτο!

Last edited by a moderator:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν αμφιβάλλω ότι ο σκύλος ήταν, είναι και θα είναι ο παλιάτσος του ανθρώπου. Αυτό όμως δεν νομιμοποιεί κανένα να φτιάχνει εξαμβλώματα που να μην μπορούν να φάνε, να αναπνεύσουν, να αναπαραχθούν και να βλέπουν!
Ο υπερτυπισμος οδηγεί σε άρρωστα δυστυχισμένα ΑΝΑΠΗΡΑ ζώα! Τι άλλο χρειάζεται για να δούμε την κατάσταση χωρίς παρωπίδες? Οι «επεμβάσεις» θα λύσουν το πρόβλημα? Ντροπή!

Συμφωνώ με την FΑINOMENON. Τραγωδία η κατάσταση....

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Το μεγαλο προβλημα του σαρ πει δεν ειναι τα ματια αλλα η αμυλωϊδωση που σκυλια δεν ζουνε πανω απο 4-6 χρονια. Δεν μπορουν να λυθουν ολα μαζι!!! σιγα-σιγα
δηλαδη για να καταλαβω το σκεπτικο σου, στα σαρ πει εκτρεφουμε απο σκυλους που εχουν 3-4 σοβαρα προβληματα υγειας με σκοπο να τα εξαλειψουμε ενα-ενα? δηλαδη λεμε θα εκθρεψω απο σκυλους με εντροπιο και δυσπλασια για να εξαλειψω την αμυλοιδωση και μετα θα εκθρεψω απο σκυλους με δυσπλασια για να εξαλειψω το εντροπιον και κατοπιν απο σκυλους με δερματικα για να εξαλειψω τη δυσπλασια? πως παει δηλαδη? ιεραρχικα? ή ολα μαζι κι εξω?

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Αυτο που θελω να πω και ολοι αρπαζεστε ειναι οτι μπορουν να εμφανιστουν διαφορα σε ΟΛΕΣ τις φυλες κυριως οταν ζουνε σε περιβαλλον μολυσμενο(νεφος, σκονες κτλ). Ιδιως για Νεας Γης μια φιλη μου κριτης στην Αμερικη μου ελεγε οτι παρα πολλα Νεας Γης εχουν κανει επεμβαση στα ματια αλλα βεβαια οι εκτροφεις δεν το λενε... το ιδιο μου ειπαν και οι κτηνιατροι στην Ιταλια που κανουν επεμβασεις εντροπιου.
Και βεβαια τα σαρ πει παρουσιαζουν πολλα προβληματα ή ειναι στις φυλες υψηλου κινδυνου και δεν με νοιαζουν οι αλλες φυλες γιατι δεν μπορω να κανω κατι...
Οι κτηνιατροι βλεπουν πολλα σαρ πεί που ειναι κυριως αυτα που ερχονται απο Σερβίες, Ουγγαρίες των Pet Shop. Eιναι λογικο το μεγαλυτερο ποσοστο σκυλων που βλεπουν να εχουν προβλημα... αλλα οχι ολα... αλλα σιγουρα απο αυτα απο τα 10 τα 8-9 να ειναι προβληματικα. Το ιδιο ποσοστο Νεας γης με σαρ πει βλεπουν οι κτηνιατροι?Τα σαρ πέι στην Ελλαδα ειναι παρα πολλα και πολλα χωρις pedigree και με ανεξελεκτες γεννες... εκει ειναι το προβλημα.
Δεν ειπε λοιπον κανεις για το Νεας Γης σου...

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
δηλαδη για να καταλαβω το σκεπτικο σου, στα σαρ πει εκτρεφουμε απο σκυλους που εχουν 3-4 σοβαρα προβληματα υγειας με σκοπο να τα εξαλειψουμε ενα-ενα? δηλαδη λεμε θα εκθρεψω απο σκυλους με εντροπιο και δυσπλασια για να εξαλειψω την αμυλοιδωση και μετα θα εκθρεψω απο σκυλους με δυσπλασια για να εξαλειψω το εντροπιον και κατοπιν απο σκυλους με δερματικα για να εξαλειψω τη δυσπλασια? πως παει δηλαδη? ιεραρχικα? ή ολα μαζι κι εξω?
Προσπαθεις για το καλυτερο με οποιο τροπο μπορεις. Εξεταζεις αυτα που μπορεις να εξετασεις αλλα, αλλα δεν εξεταζονται πχ. η αμυλωιδωση δεν μπορει να βρειθει μονο οταν κανεις βιοψια σε νεκρο σκυλο... Τι θα κανεις λοιπον αν εχεις εναν καθαρο σκυλο απο ματια,δυσπλασια, δερματικα και ξαφνικα πεθανει?

Λετε οτι σκυλοι με επεμβαση παιζουν σε εκθεσεις... ειναι ο μεγαλος μου καβγας με εναν σκυλο στη Ιταλια που ξερω απο μεσα οτι ο σκυλος εχει κανει 3 επεμβασεις... φαινετε γιατι εχει κατι ματια ανοιχτα οταν βλεπει ευθεια και σχεδον στρογγηλα... και ολοι οι κριτες του δινουν εξαιρετος και ειναι champion σε 10 χωρες... και θεωρειτε ο super σκυλος στην φυλη ε! αυτον τον σκυλο δεν θα τον χρησιμοποιησω ΠΟΤΕ... ουτε παιδια του. Αλλα ποσο μπορουμε να ξερουμε τι κανει ο καθενας?
Το αν εγω ειμαι υπερ του eye tacking ναι ειμαι και απο εκει και περα κανω τις επιλογες μου για να παρω οτι καλυτερο μπορω.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Δεν είπες για τα νέας Γής της ούτε για τα ρότβάιλερ ... τελικά δεν είπες τίποτα ???? ...

Εμ δεν πάει έτσι ...

Επειδή δεν καταλαβαίνεις τί λές, όμως θέλω το όνομα και το τηλέφωνο της κτηνιάτρου που κάνει διορθωτικές επεμβάσεις ΟΧΙ με ΠΜ - να της ζητήσω να γράψει στο forum αυτό που είπες.

Τελικά είσαι εκτροφές ή όχι, γιατί κι εγώ ξέρω πολλά από τους κτηνιάτρους για άλλους, αλλά με ΟΝΟΜΑΤΑ, έτσι αόριστα δεν νομιζω να τα είπατε ;)

Αν δεν θέλει να γράψει θα σου κάνω μήνυση εγώ προσωπικά, και όποιος άλλος κατεβάζει ροτβάιλερ σε εκθέσεις θέλει, εκτός και αν παραδεχτείς ότι το είπες άτεχνα και εμμέσως για να αντεπιτεθείς, και δεν ισχύει , αυτό που σου είπα αρχικά δηλαδή και βιάστηκες να το χαρακτήρισεις κακόβουλο.

Το επόμενο post σου να είναι συγγνώμη για αυτό ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ (μην μου αρχίσεις το είπε η κτηνίατρος) και άλλη φορά να προσέχεις που και πώς θα πουλάς κουτάβια.