ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ αλλα ποσο κοντινη?

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Μελετώντας τα τελευταια χρονια εβγαλα το συμπερασμα οτι στην δικη μου φυλη η γραμμική αναπαραγωγη ισως δινει τα καλυτερα αποτελεσματα.
Στην πρωτη μου γεννα(με επων, εκτροφείου) εκανα μια μακρινή με κοινο σκυλο στην 4η γεννια.
Βεβαια οχι σκυλους ασχετους μεταξυ τους στον φαινοτυπο. Βγηκαν 2 πολυ ωραια σκυλια που ειμαι περιφανη.
Στην δευτερη θελησα να χρησιμοποιησω την ιδια μανα αλλα με ενα σκυλο που τον Πατερα της πρωτης γεννας τον εχει παπου. Αυτο εγω θα το ελεγα outcross... αν και καπου μακρια κατι υπαρχει.
Θαυμασια αποτελεσματα 4 κουταβια που τωρα ειναι 11 μηνων και με αριστα το 10. Η βαθμολογια τους ειναι απο 7-9. Ειμαι τοσο ευχαριστημενη που επανελαβα την γεννα αλλα ακομα δεν μπορω να κρινω τα μωρα ειναι μολις 12 ημερων.
Τα σαρ πέι εχουν αρκετα γεννετικά προβληματα και ολοι στο εξωτερικο(εκτροφεις) λενε μακρια απο την κοντινη γραμμική... τι εννοουν οταν λενε κοντινη? ο πατερας να ειναι παπους στον αλλο σκυλο? αυτο θεωρειτε κοντινο?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Nαι κοντινό είναι γενικά ...
ειδικά δεν μπορεί κανείς να απαντήσει, αν θεωρητικά δεν είχες κανένα ελάττωμα στα δύο σκυλιά και στους προγόνους τους, θα μπορούσες να ζευγαρώνεις ό,τι θέλεις ... άρα εξαρτάται από το είδος των μεταβιβάσιμων χαρακτηριστικών που έχεις αλλά και την ομοζυγωτία, αλλά και από την παρατήρηση του ποσοστού μεταβίβασης του κάθε χαρακτηριστικού που σε ενδιαφέρει, αλλά κυρίως αυτού που δεν σε ενδιαφέρει, ή νομίζεις ότι δεν σε ενδιαφέρει ;)
Δικές μου παρατηρήσεις είναι ότι αποδοτικότερο είναι το linebreeding (φυσικά) αλλά στο 3-4 ή 4-4 και ειδικά με recalls. Λόγω ιδιαιτεροτήτων στην φυλή μου δεν μπορώ να κάνω 3-4 ή 4-4 και ευελπιστώ να κάνω 2-3 με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες :) Αποτελέσματα σε λίγο. Λόγω ιδιαιτεροτήτων στην φυλή σου θα έλεγα να μην κλείνεις έτσι εύκολα, διότι δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς πολλές εναλλακτικές για ζευγάρωμα, που τουλάχιστον εμείς άμα μας την βαρέσει έχουμε πολλές εδώ αλλά και σε άλλες χώρες. Αποτελέσματα σε λίγο. Κουτάβια που να πιάνουν 9 στα 10 :rolleyes: δεν θα έχω ποτέ :p :p :p

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση... και τις συμβουλες σου. Και εγω θεωρω το line breeding που λεω αρκετα κοντινο. Εχω την τυχη αυτην την στιγμη να εχω 3 πολυ καλους αρσενικους τους 2 δεν τους εχω χρησημοποιησει ακομα αλλα ειδικα ο ενας εχει το καλυτερο pedigree την ευρωπη αυτη την στιγμη.
Οταν ξεκινησα πηρα τον πρωτο μου αρσενικο και εφερα τον δισημο παπου του στην Ελλαδα για να ζευγαρωσει η σκυλα μου. Με την λογικη να κρατησω θηλυκο και να το ζευγαρωσω με τον αρσενικο που θα εχω εδω. Πηρα αυτην την σκυλα. φανταζομαι την ξερεις. Αγορασα και μια αλλη αλλη τοτε απο τον ιδιο πατερα για τον ιδιο σκοπο.

Εγω ειμαι τυχερη και δεν υπερβαλω οταν λεω πηρα μια σκυλα στην Δευτερη γεννα στο 9 με αριστα το 10. Και πιστεψε με ειμαι παρα μα παρα πολυ αυστηρη. Μου την ζητησαν στην Αμερικη (ενα απο τα μεγαλυτερα εκτροφεία) και απο Αυστραλία. Ειναι μονο 11 μηνων.
Αλλα δες την και θα καταλαβεις.
Σου βαζω και ενα link με το καλυτερο σαρ πει αυτη την στιγμη στην Αμερικη και top winning ολων των εποχων
Μην με θεωρεις ψωνιο αλλα εμενα μου εκατσε καλα... και εχω την τυχη να ειμαι ειμαι η μοναδικη στην Ευρωπη που εχω σκυλο με τον πατερα με της σκυλας στην Αμερικη. Ενος σκυλου που αυτη που τον εχουν δεν τον δινουν ευκολα και οτι εχει δωσει ειναι σουπερ.

Attachments

Last edited by a moderator:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
precious hug εκτός της διαφήμισης της εκτροφής σου και των σκυλιών σου εχεις να πεις κάτι αλλο ??

δεν εχω δει τιποτα αλλο από εσένα πλην του οτι εχεις κουτάβια 12 ημερών και το πόσο επιτυχημένες ηταν οι προηγούμενες γέννες σου

όλα αυτά με link του εκτροφείου σου και υπό την ανέχεια των διαχειριστών

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
Πολλοι εκτροφεις εχουν την αποψη οτι η φορμουλα του Μπρακεττ αποτελει την καλυτερη συνταγη γραμμικης αναπαραγωγης - βασικα ειναι η εξης

Let the sire of the sire be the grand sire on the dam's side

δηλαδη ο πατερας του πατερα να ειναι ο παππους της μητερας

με την προϋποθεση βεβαια οτι προκειται για εξοχο σκυλο απο καθε αποψη και οτι εχεις διαπιστωσει τι κρυβεται απο κατω οσον αφορα την κληρονομησιμοτητα τυπου και υγειας...

περισσοτερα μπορεις να διαβασεις εδω

http://www.breedingbetterdogs.com/bracket.html

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ισως είναι θέμα αντιμετώπισης.

Για μένα δεν υπάρχει rottweiler στον κόσμο που να μπορώ στην θεωρητική αυτή βαθμίδα βαθμολόγησης να του βάλω πάνω από 8. Και αυτά στα οποια θα έβαζα 8 είναι πολύ πολύ λίγα. Ειδικά αυτή η αντιμετώπιση που έχω πλέον με προβληματίζει και το έχω συζητήσει και με άλλους οι οποίοι (κάποιοι από αυτούς το ενστερνίζονται) πχ είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτές τις φωτό που μου έβαλες βλέπω ένα τέλειο σαρπέι, δεν μπορώ να δώ ένα τέλειο rottweiler όμως σε καμία φωτό ούτε ειδικά ζωντανά :rolleyes:

Εχω κι εγώ έναν σκύλο για τον οποίο σχεδον κάθε μέρα και πολλές φορες δις και τρίς σε μία μέρα γράφω σε email : "sorry ...... is not for sale'' ... :) Σε αυτόν τον σκύλο μπορώ να βάλω ένα ωραιότατο ... 3 (τγία) :p αυτήν την στιγμή και ίσως αν είμαι τυχερός αυτός ο σκύλος να πιάσει ένα εφταράκι στο μυαλό μου μέσα ... :paja1:

3 αρσενικοί πολλοί δεν είναι ?

Και να σου πώ, πρέπει να έχεις πολύ πολύ κλειστά αίματα ε ?

Οταν ξεκινησα πηρα τον πρωτο μου αρσενικο και εφερα τον δισημο παπου του στην Ελλαδα για να ζευγαρωσει η σκυλα μου. Με την λογικη να κρατησω θηλυκο και να το ζευγαρωσω με τον αρσενικο που θα εχω εδω. Πηρα αυτην την σκυλα. φανταζομαι την ξερεις. Αγορασα και μια αλλη αλλη τοτε απο τον ιδιο πατερα για τον ιδιο σκοπο.

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μα εγώ δεν μίλησα ΜΟΝΟ για τα link

τι από ολα αυτα δεν ειναι διαφήμιση ???????

Στην πρωτη μου γεννα(με επων, εκτροφείου) εκανα μια μακρινή με κοινο σκυλο στην 4η γεννια.
Βεβαια οχι σκυλους ασχετους μεταξυ τους στον φαινοτυπο. Βγηκαν 2 πολυ ωραια σκυλια που ειμαι περιφανη.
Στην δευτερη θελησα να χρησιμοποιησω την ιδια μανα αλλα με ενα σκυλο που τον Πατερα της πρωτης γεννας τον εχει παπου. Αυτο εγω θα το ελεγα outcross... αν και καπου μακρια κατι υπαρχει.
Θαυμασια αποτελεσματα 4 κουταβια που τωρα ειναι 11 μηνων και με αριστα το 10. Η βαθμολογια τους ειναι απο 7-9. Ειμαι τοσο ευχαριστημενη που επανελαβα την γεννα αλλα ακομα δεν μπορω να κρινω τα μωρα ειναι μολις 12 ημερων

Εχω την τυχη αυτην την στιγμη να εχω 3 πολυ καλους αρσενικους τους 2 δεν τους εχω χρησημοποιησει ακομα αλλα ειδικα ο ενας εχει το καλυτερο pedigree την ευρωπη αυτη την στιγμη.

Εγω ειμαι τυχερη και δεν υπερβαλω οταν λεω πηρα μια σκυλα στην Δευτερη γεννα στο 9 με αριστα το 10. Και πιστεψε με ειμαι παρα μα παρα πολυ αυστηρη. Μου την ζητησαν στην Αμερικη (ενα απο τα μεγαλυτερα εκτροφεία) και απο Αυστραλία. Ειναι μονο 11 μηνων.
Αλλα δες την και θα καταλαβεις.
Σου βαζω και ενα link με το καλυτερο σαρ πει αυτη την στιγμη στην Αμερικη και top winning ολων των εποχων
Μην με θεωρεις ψωνιο αλλα εμενα μου εκατσε καλα... και εχω την τυχη να ειμαι ειμαι η μοναδικη στην Ευρωπη που εχω σκυλο με τον πατερα με της σκυλας στην Αμερικη. Ενος σκυλου που αυτη που τον εχουν δεν τον δινουν ευκολα και οτι εχει δωσει ειναι σουπερ.

από ενα μέλος το οποίο ΄τυχαία΄εγραψε μετά από 2 χρόνια ???????

θα το αφήσετε να συνεχιστεί???????

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Ας ελπίσουμε ο καθένας να κριθεί για τις πράξεις του.

Σαν moderator πρέπει να σβήσω τα link, δεν μπορώ να επιβάλλω στον καθένα να είναι διακριτικός και να φέρεται ηθικά και σωστά κατά την άποψή μου. Το έχω κάνει όπου αυτό με αγγίζει σαν Denis και όχι σαν moderator.

To forum είναι άλλος ένας (ψιλομέτριος θα έλεγα) τρόπος αυτοδιαφήμισης αλλά ο καλύτερος στον κόσμο όλο τρόπος ΑΥΤΟΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ, αυτό είναι που πολλοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οκ δεκτόν

περιμένω τον admin λοιπόν να αποφασίσει το τι ειναι σωστό και το τι οχι

τουλάχιστον όμως εγώ ειπα την γνώμη μου γιατί δεν δέχομε να με θεωρούν μαλάκα.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
θα το αφήσετε να συνεχιστεί???????
Φυσικά, εσένα γιατί σε έχουμε ? :p :p :p

Σοβαρά τώρα και επειδή τα γραπτά μένουν, ναι προτιμώ να το αφήσω να συνεχιστεί για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι ... παρά να εξαφανίσω (από εχθές το βράδυ έχει τεθεί το θέμα στην διαχείριση) το post του precious hug. ;)

Στην τελική (και σίγουρα αυτή θα είναι η απάντηση) τα κουταβάκια κάπου θα τα δώσει ... ίσως και στο εξωτερικό αφού είναι τόσο καλά ... ο άνθρωπος μπορεί όντως να ήθελε να ρωτήσει πόσο κλειστή είναι μία κλειστή εκτροφή - το forum μας πρέπει να έχει ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο αφού εκτροφείς με τα καλύτερα pedigree στην Ευρώπη ρωτάνε εδώ για αναπαραγωγή :D

Μαλάκας δεν είναι κανένας ειδικά μέσα στην διαχείριση αυτού του forum και ειδικά σε τέτοια θέματα και το ξέρεις. ;)

Last edited:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
δηλαδή τα περί απαγόρευσης διαφήμισης και αυτοπροβολής και εμπορικών link δεν ισχύουν πλέον σε αυτό το forum

ο καθένας μπορεί να μπει και να διαφημίση τα σκυλιά του, το εκτροφείο του και την γέννα του (αν καταλαβα καλά)

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Κανετε λαθος δεν ειναι διαφημηση αν το θεωρητε αφαιρεστετο. Οσο για τα κουταβια ειναι σχεδον κλεισμενα. Αν ηθελα να βαλω την εκτροφη μου και τα κουταβια μου.
1. Θα τα εβαζα μεσα σε κανενα gallery.
2. δεν θα διαλεγα σαν θεμα γραμμικη αναπαραγωγη... ποιος περα απο εκτροφεις θα διαβαζε αυτο το topic.
Εγραψα στο fοrum γιατι διαβαζα τα αρθρα της Μαριας (Η εκτροφικη φιλοσοφια του Οππενχάιμερ) την οποια σεβομε και εκτιμω και μου εδωσε καποτε μια πολλη καλη συμβουλη... ειμαι εκτροφικα σε διλημα για το τι πρεπει να κανω τωρα... εχω επιλογες αλλα εχω μπερδεφτει στο τι τελικα θα κανω. Θελω να ζευγαρωσω την σκυλα μου αλλα δεν εχω κατηληξει με ποιον... και ο λογος ειναι το ποσο κοντινη αναπαραγωγη θα κανω. Θα κρατησω το αρχικο πλανο? ειπα απο τη καινουργια γεννα δεν θα κρατησω αλλα βλεπωντας προχτες αυτη την σκυλα την ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ εχω κρατησει αλλα εχω αδελφη της μηπως να κρατησω αλλο ενα ισως αρσενικό?
Φανταστικα οτι επειδη ειδα οτι το φορουν εχει πιο σοβαρα εκτροφικα θεματα οτι συζητωντας με καποιους απο εδω μεσα ισως επερνα καποια βοηθεια...
ευχαριστω

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
precious hug

ποια ειναι η θεση σου για το εντροπιον και το eye-tacking στο σαρ-πει? και οταν ρωτας για γραμμικη αναπαραγωγη και αριστη βαθμολογηση των σκυλων σου, σημαινει οτι ειναι απαλλαγμενοι απο εντροπιον?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Φυσικά, εσένα γιατί σε έχουμε ? :p :p :p

Σοβαρά τώρα και επειδή τα γραπτά μένουν, ναι προτιμώ να το αφήσω να συνεχιστεί για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι ... παρά να εξαφανίσω (από εχθές το βράδυ έχει τεθεί το θέμα στην διαχείριση) το post του precious hug. ;)

Στην τελική (και σίγουρα αυτή θα είναι η απάντηση) τα κουταβάκια κάπου θα τα δώσει ... ίσως και στο εξωτερικό αφού είναι τόσο καλά ... ο άνθρωπος μπορεί όντως να ήθελε να ρωτήσει πόσο κλειστή είναι μία κλειστή εκτροφή - το forum μας πρέπει να έχει ανεβάσει πάρα πολύ το επίπεδο αφού εκτροφείς με τα καλύτερα pedigree στην Ευρώπη ρωτάνε εδώ για αναπαραγωγή :D

Μαλάκας δεν είναι κανένας ειδικά μέσα στην διαχείριση αυτού του forum και ειδικά σε τέτοια θέματα και το ξέρεις. ;)
αυτό δεν το ειχα σκεφτεί όντως

αν το dogforum εχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ χαλάλι

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
:) Υπάρχουν 3 περιπτώσεις

- κάποιος κατευθειαν βάζει link και λέει έχω γέννα. ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΒΗΝΕΤΑΙ

- κάποιος το κάνει εμμέσως μην έχοντας προσφέρει και τίποτα άλλο με την παρουσία του στο forum ΣΒΗΝΟΝΤΑΙ ΤΑ LINK αλλά πρέπει να έχει πολλά α@%$#%$α για να κάτσει μετά ... καλή ώρα

- και κάποιος άλλος που προσφέρει και με την παρουσία του έστω κατά καιρούς και σχετικά συχνά παίρνει παράταση ζωής και κάνουμε τους μαλάκες, ναι. Αλλά και αυτός πρέπει να είναι ΠΟΛΥ διακριτικός και τεχνίτης ... :rolleyes: ;)

Κι εγώ θέλω τις θέσεις σου για τις διορθωτικές επεμβάσεις βλεφάρων. Πολύ ενδιαφέρον ... έχει τεθεί και συγχρόνως γράφατε στο άλλο θέμα αλλά πείτε τα εδώ και θα τα μεταφέρω ...

Last edited by a moderator:

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Μαρια μου εγω θελω να ζευγαρωσω την Φιμπη(δεν μπορω να βαλω link οι αλλη το περνουν ος διαφημιση). Ο Μπαμπας της Φιμπη ειναι παπους του πρωτου αρσενικου που πηρα. Απο την αλλη ειχα την τυχη να παρω και εναν αλλο σκυλο απο Αμερικη (εχει ζητησει κατεψηγμενο σπερμα για 3 γεννες-τον παρακολουθουσα απο μωρο)και με τυχη και με προσπαθεια τον εχω δω!!!!
Αυτος ο σκυλος η μαμα του ειναι γραμμικη σε ενα σκυλο που η μαμα του ειναι η αδελφη του παπου της Φιμπης. Αυτα τα δυο αδελφια θεωρουνται κορυφη στη Αμερικη με ROM και τα δυο. Αυτο ειναι το διλημα μου και μεχρι τωρα εχω καταληξει στο να ΜΗΝ την ζευγαρωσω ακομα με τον Αμερικανο αλλα ζευγαρωσω την αλλη σκυλα που εχω απο τον ιδιο πατερα... Μπερδεμενο το ξερω αλλα δεν μπορω να βαλω link.
Mεσα σε ολα δεν θελω να κλειστω εχω πολλες επιλογες αλλα ειναι τοσο δυσκολο να καταληξω στο πια ειναι η σωστη... και βεβαια αν υπαρχει σωστη.

FAINOMENON

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
879
3
Ireland
η εκτροφη στο σαρ πει ξεκιναει και σταματαει σε ενα κολοσσιαιο θεμα - ΕΝΤΡΟΠΙΟΝ! Μπορεις να μου απαντησεις σ αυτα που ρωτησα παραπανω?

ποια ειναι η θεση σου για το εντροπιον και το eye-tacking στο σαρ-πει? και οταν ρωτας για γραμμικη αναπαραγωγη και αριστη βαθμολογηση των σκυλων σου, σημαινει οτι ειναι απαλλαγμενοι απο εντροπιον?

χωρις αυτα δεν μπορουμε να παμε παρακατω και να συζητησουμε για γραμμικες κλπ...Η σωστη αντιμετωπιση ειναι ΜΙΑ - μιλαμε για εντροπιον και αν ειναι ή οχι απαλλαγμενοι οι γονεις και γενικα η γραμμη....

Lila

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2006
326
0
Aθηνα
www.sharpei.gr
Και βεβαια οι σκυλοι μου ειναι απαλαγμενοι απο εντροπιο!!! δεν θα ζευγαρωνα ΠΟΤΕ σκυλους με εντροπιο!!! Εχω βρεθει και εχω κατσει μερες σε εκτροφεια του εξωτερικου και εχω παρει video απο επεμβαση εντροπιου.
Οπως εχω παρει video απο eye tacking που κανουν εκτροφεις εξω.
Σε οσους κτηνιατρους ειπα οτι το εχω μονο 2 το ζητησαν οι αλλοι το επαιξαν υπερανο και αυτο ειναι που δεν μου αρεσει στους περισσοτερους ελληνες κτηνιατρους. Με το που βλεπουν σαρ πει Α!! εντροπιο... και μαλιστα σε μικρη ηλικια μου το κεφαλι δεν ειναι διαμορφομενο.
Προσωπικα το eye tacking το θεωρω παρα πολυ σημαντικο και πολλες φορες καλο ειναι να το κανουμε και σε κουταβια που δεν βλεπουμε να εχουν προβλημα.
Το σαρ πει εχει ενα καλο ολη αυτη η ζαρα στο κεφαλι ειναι ευπλαστη ποτε μπορεις να την βαλεις οπου θελεις. Οταν δεν μεγαλωνει το ζωω την χανει οποτε ολα ερχονται σε ισσοροπια... σημαντικο θεωρω να μην ειναι υπερβαρο το κουταβι.
Και αυτο που εχω παρατηρησει οτι πολυ μπερδευεουν την αλεργια στα ματια με το εντροπιο... πολλα εχουν προβλημα με επιπεφυκιτιδα...

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
- και κάποιος άλλος που προσφέρει και με την παρουσία του έστω κατά καιρούς και σχετικά συχνά παίρνει παράταση ζωής και κάνουμε τους μαλάκες, ναι. Αλλά και αυτός πρέπει να είναι ΠΟΛΥ διακριτικός και τεχνίτης ... :rolleyes: ;)
ναι,βαζοντας αλλους κυριως να κανουν τη δουλεια αντ'αυτου...........super τεχνικη............:rolleyes:

εαν η precious hug ηταν εκτροφεας rott τωρα θα ειχε γινει κλαμα:p