ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ.... Τρομοκρατημένα σκυλιά παράνομου εκτροφείου

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ήρθαν πριν 2 ώρες τρία κοριτσάκια, yorkies, από το παράνομο εκτρφείο των Σερρών..
Είναι τρία κουκλάκια...πανέμορφα...και πολύ μικρόσωμα..μέχρι 2 κιλά η κάθε μία..
Είναι όμως τρομοκρατημένες οι ψυχούλες μου...
Έχουν κολλήσει η μια δίπλα στην άλλη και δεν τολμανε ούτε να κουνηθούν...
Ακόμα δεν τις έχω φέρει σε επαφή με τα αγόρια...γιατί πιστεύω ότι θα τρελλαθούν τελείως από το φόβο τους..
Προς το παρόν τις έβαλα μέσα σε ένα δωμάτιο, μόνες τους, με τα κλουβακια τους ανοιχτά...1 μεγάλο μπωλ νερό, 3 μπωλ με ξηρά τροφή , μία κουβέρτα fleece και μία πάνα για πιπί.
Λέω να μην τις ενοχλήσω καθόλου σήμερα...και αύριο τη μισή μέρα που θα πάω στο γραφείο.
Χειάζομαι συμβουλες...για το πως να τις κοινωνικοποιήσω σιγά σιγά...
Πότε να τις φερω σε επαφή με τα ατσούμπαλα τα δικά μου?
Να τις αφήσω στο δωμάτιο και να μπάινω εγω κάθε 2, 3 ώρες να τις χαιδεύω ?
Να τις φέρω στο σαλόνι στο καναπέ μαζί μου?
Στον κήπο δεν τολμάω να τις βγάλω...θα πάθουν καρδιακό...οι κακομοίρες...
Για ρίξτε καμιά συμβουλή...

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
δεν ξερω να σου πω στα σιγουρα αλλα αν ημουν εγω θα καθομουν λιγη ωρα σε ενα μερος του δωματιου να με συνηθισουν και οταν ερχοταν στο μερος μου θα τις χαιδευα σιγα σιγα (να καταλαβουν και τα καημενα τι ειναι λιγη αγαπη!)γενικα θα τους εδινα προσοχη!
επισης αν ο κηπος μου ηταν περιφραγμενος θα τις αφηνα να κανουν βολτιτσες με την επιβλεψη μου παντα!
ε και μετα απο 2 μερουλες πανω κατω θα τους γνωριζα και τα αλλα σκυλια ,που λογικα θα ειναι φιλικα καθως ειναι αρσενικα!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
συμφωνώ με τον προλαλλήσαντα....πρέπει να σε βλέπουν για να συνηθίσουν την ''ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ''παρουσία ώστε να ξεφοβηθούν.:)

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.417
10.621
Athens
Και κανας μεζές πολύ προκλητικός? Στην αρχή από απόσταση και μετά από πιο κοντά?

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Παιδιά, με έχει πιάσει η ψυχή μου..δεν μπορω να διανοηθώ ότι ένα κτήνος έβαζε αυτά τα πλασματάκια να γεννάνε ακατάπαυστα...ειλικρινα, αν δείτε το βλέμα τους θα σας πιάσουν τα κλάματα...
Είναι σαν χαμένα...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα διάβασα και ευχαριστω...αλλά είναι άρθρα για σκύλους που έχουν αφεντικό και φοβούνται συγκεκριμενα πράγματα..
Πρώτα πρέπει να τις πείσω ότι δεν κινδυνεύουν απο εμένα..
Μπήκα τώρα στο δωμάτιο και έχουν στριμωχτεί και οι 3 σαν ένα κουβαράκι, στο ένα box...
Έκαναν πιπί στη πανα,, και στο πάτωμα.
Δεν έχουν φάει μπουκιά βέβαια...
Αύριο θα πάω να τους παρω καμία κονσέρβα...μπας και φάνε κάτι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
δώστους λίγο τυράκι ή κάτι πολύ νόστιμο με έντονη μυρουδιά που θα τους είναι δύσκολο να αντισταθούν,(π.χ. κανένα ζαμπονοειδές).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κάτσε πολύ ώρα ακίνητη στο δωμάτιο που της έχεις εγκαταστήσει και κράτα φαγιά στην ποδιά σου-όποτε πλησιάζει κέρνα-μην κοιτάς στα μάτια και μην κάνεις απότομες κινήσεις-και κάτσε χαμηλά.

με τα σκυλιά σου δοκίμασε αργότερα ένα ένα και υπο έλεγχο-μπορεί και να μην τα φοβούνται(δεν είχε άλλα σκυλιά μεγαλόσωμα το μαυσωλείο/εκτροφείο?) αν δεν τα φοβούνται θα βοηθηθούν απο την παρουσία σκύλων που δεν σε φοβούνται

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν ξέρω τις συνθήκες που ζούσαν εκει μέσα..
Το θέμα είναι ότι προς το παρόν αρνούνται να ξεμυτίσουν από το κλουβί τους...'εχουν στριιμωχτεί πίσω, πίσω και δεν θέλω να βάλω το χέρι μου με΄σα να τις τραβήξω γιατί θα φοβηθούν περισσότερο...
Θα τις αφήσω σήμερα να ηρεμήσουν στην ησυχία τους και αύριο θα ξαναδοκιμάσω...

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
Ασε λιγο ισως κανενα ζαμπονοειδες ,μια λιχουδια τελοσπαντων που θα τους αρεσει σε ενα σημειο αλλα να δουν οτι εσυ το αφησες και αστες μετα να το φανε οταν θελησουν,απλα να αρχισουν να σε εμπιστευονται!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ασε λιγο ισως κανενα ζαμπονοειδες ,μια λιχουδια τελοσπαντων που θα τους αρεσει σε ενα σημειο αλλα να δουν οτι εσυ το αφησες και αστες μετα να το φανε οταν θελησουν,απλα να αρχισουν να σε εμπιστευονται!
Αυτο θα κάνω...πάω να βρω τι θα τους δώσω...νομίζω έχω λίγο τυρί...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Δεν ξέρω τις συνθήκες που ζούσαν εκει μέσα..
Το θέμα είναι ότι προς το παρόν αρνούνται να ξεμυτίσουν από το κλουβί τους...'εχουν στριιμωχτεί πίσω, πίσω και δεν θέλω να βάλω το χέρι μου με΄σα να τις τραβήξω γιατί θα φοβηθούν περισσότερο...
Θα τις αφήσω σήμερα να ηρεμήσουν στην ησυχία τους και αύριο θα ξαναδοκιμάσω...
ε -βάλε το χέρι σου μεσα πολύ αργά και άσε μιά λιχουδιά-και άστες σήμερα

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τα διάβασα και ευχαριστω...αλλά είναι άρθρα για σκύλους που έχουν αφεντικό και φοβούνται συγκεκριμενα πράγματα..
Έχεις δίκιο, μέσα στη βιασύνη μου το έψαξα με λάθος όρο... Αν και η βασική ιδέα της σταδιακής προσέγγισης και απευαισθητοποίησης είναι ίδια και θα μπορούσες να πεις ότι βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του εκάστοτε αντικειμένου που προκαλέι φόβο, δεν αφορά το πρόβλημα ακριβώς που έχουν οι μικρές.

Μετά από νέο ψάξιμο λοιπόν:

How to help a timid rescue dog

Είχα σκοπό να γράψω και περισσότερα, αλλά δεν έχω κουράγιο τέτοια ώρα...

Η γενική ιδέα είναι ότι πρέπει πρώτα απ'όλα να σε εμπιστευτούν.
Και για να γίνει αυτό αρχικά δεν τις πιέζεις για τίποτα.
Δεν τις κοιτάς, δεν τους μιλάς, δεν κάνεις απότομες κινήσεις...
Επιδιώκεις να βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο για κάποια ώρα ώστε να συνηθίσουν την παρουσία σου, αλλά χωρίς να τους δίνεις σημασία.
Τις αφήνεις να σε πλησιάσουν εκείνες πρώτες και όταν το κάνουν, αφήνεις απλά να σε μυρίσουν δεν απλώνεις χέρια μέχρι να δείξουν ότι δεν σε φοβούνται.
Θέλει υπομονή και όχι βιαστικές κινήσεις.
Όταν με το καλό σε εμπιστευτούν και δεχτούν φαγητό και χάδια, μην ξεχνάς ότι ακόμα και αν δείχνουν κακομοιρούλες χρειάζονται αρχηγό για να νιώσουν ακόμα πιο σίγουρες. Τον χρειάζονται πιο πολύ ίσως και από το κανάκεμα. Όχι πίεση, απλά σιγουριά και κανόνες εκ μέρους σου που θα τις βοηθήσει να μην έχουν το επιπλέον άγχος του να πρέπει να παίρνουν εκείνες τις αποφάσεις.

Προσπάθησε να εντοπίσεις ποια είναι η αρχηγός ανέμεσα στις τρεις, αν καταφέρεις να προσεγγίσεις εκείνη θα ακολουθήσουν πιο εύκολα και οι άλλες.

Πολλά από τα άρθρα του παραπάνω link είναι αρκετά αναλυτικά και κατατοπιστικά.
Απλά μεταφέρω κι εδώ την κεντρική ιδέα για όσους δεν έχουν λόγο/κουράγιο/γνώσεις αγγλικών για να τα διαβάσουν.

Καλή επιτυχία! :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα...διάβασα το πρωτο αλλά θα δω και τα υπόλοιπα.
Χίλια ευχαριστώ..
Λοιπόν,το βράδυ το περάσαμε "σχετικά " ήρεμα..γιατί ο Τσούφι, ο οποίος λόγω κώφωσης όταν ηρθαν οι μικρές ήταν στον κήπο και δεν τις πήρε χαμπάρι, πέρασε έξω από το δωμάτιο...έπιασε τη μυρωδιά και αυτό ήταν...
Επί 1 ώρα καθόταν και έκλαιγε έξω απο τη πόρτα των μικρών...γάυγιζε..ερχόταν σε μένα...ξαναγύρναγε στη πόρτα...
Από το πολύ παραπονιάρικο γαύγισμα..τελικά πνίγηκε και έκανε και έναν εμετό...
Τέλος πάντων, όλο το βράδυ κοιμήθηκε έξω απο τη πόρτα του δωματίου..και΄τώρα στέκεται Φρουρός της Αχαίας έξω από το δωμάτιο.
Οπότε δεν τολμώ να μπω μεσα να δω τιι κάνουν οι μικρές....
Θα τις αφήσω έτσι και θα τις δω το μεσημέρι..αφού έχω πάρει λιχουδιες κλπ...
Νεότερα το απόγευμα... .

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλη τυχη με τα κοριτσια!!!!!Βγαλτες και καμια φοτογραφια να τις δουμε!
Ελπιζω να σε συνηθισουν και σιγα σιγα να αρχισουν να συνηθιζουν και το περιβαλλον εξω απο το σπιτι!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μία από τα ίδια και σήμερα..είναι κουλουριασμένες μέσα στο ένα κλουβί..
Βέβαια κατα τη διάρκεια που έλειπα βγήκαν και έφαγαν, ήπιαν νερό και εκαναν πιπί τους..(αυτό νομίζω είναι καλό σημάδι)..
Μπήκα τώρα και έκατσα μαζί τους και τις πηρα και τις 3 αγκαλιά..τις χαιδευα ήσυχα πολύ ώρα ...και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι μετά από λίγο έπαψαν να τρέμουν σαν κομπρεσέρ...και λίγο ηρέμησαν.
Μάλιστα η μία σήκωσε το κεφαλάκι της και με κοίταξε...
Μέχρι εκεί γιατί μόλις τις άφησα κάτω μπήκαν κατευθείαν στο κλουβί..έβαλα και μία μπλούζα μου φορεμένη μπας και συνηθίσουν τη μυρωδιά..
Το βράδυ θα ξαναδοκιμάσω πάλι...
Με τα αγόρια ούτε συζήτηση να τις φέρω σε επαφή..θα μου μείνουν από καρδιά...με τη μία...

Πάντως δεν μπορω να διανοηθώ ότι ένα κτήνος τις έβαζε και γενναγαν...η μία μάλιστα πρέπει να είναι ακόμα λεχώνα...και είναι τόσο μικροσκοπικές...νομίζεις ότι θα σπάσουν...αγαπούλες μου..

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
κατερινα, βγαλτες καμμια φωτογραφια σε αυτη την κατασταση νομιζω οτι θα ηταν καλο να μπει και εδω για να δειχνει για αλλη μια φορα πως ειναι τα ζωα που χρησιμοποιουνται για να γεμιζουν τις βιτρινες των πετ σοπ με κουταβακια!
παντως σιγα σιγα θα γινουν καλα οι κοριτσαροι και σιγουρα αργα η γρηγορα ερθουν αυτες πρωτα σε εσενα για χαδακια και κουνωντας την ουρα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97