ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Είναι αληθεια ότι στο δρομο βλεπουμε συνηθως σκυλια με προδιαγραφες να γινουν μεγαλα.
Στα καταφυγια όμως υπαρχουν και μικρα σκυλακια. Και δινονται εμβολιασμενα, αποπαρασιτωμενα κλπ κλπ., δεν γνωριζω λεπτομερειες.

Μα πού είναι η Πηγή όταν την χρειαζεσαι?

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
τελικα παιδια,επειδη θελω ενα σκυλακι να το ζησω απο κουταβι,πηγα στον κτηνιατρο της γειτονιας μου και μου ειπε πως οταν θα εχει γεννες απο μικροσωμα σκυλακια θα με ειδοποιησει.εκτος απο αυτο, εμαθα πως μια γνωστη οικογενεια που εχει μαλτεζακι σκοπευει να το ζευγαρωσει τον χειμωνα.οποτε ειμαστε σε αναμονη και θα τα ξαναπουμε.:)

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Παλι ψαχνεις να βρεις σκυλακι με λαθος τροπο. Κριμα.........Μαλλον δεν σε ενδιαφερει ο σωστος μονο ο πιο βολικος για σενα.....

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
κοιταξτε να δειτε παιδια....δικιο εχετε ,δεν ξερω πια ειναι η ζωη σας...αλλα ειλικρινα δεν εχω την δυνατοτητα να τρεχω, να ψαχνω, να κανω ταξιδια για να μιλαω με εκτροφεις κτλ....
ειμαι μονη μου,ο αντρας μου λειπει ολη μερα στη δουλεια και το παιδι μου παει δημοτικο.εχω πολλες υποχρεωσεις οπως καταλαβαινετε.αν ημουν μονη μου στη ζωη θα ετρεχα.
και στο κατω κατω,αυτα τα σκυλακια που γεννιουνται στα σπιτια(αφου γεννιουνται πως να το κανουμε τωρα-φυσικα λογω αγνοιας) δεν πρεπει να βρουν ενα σπιτικο???
οταν ζουσα στο πατρικο πρωτου παντρευτω και φυγω,ειχαμε προσφερει σπιτικο σε ενα τετοιο σκυλακι.δοξα τω θεω μια χαρα ηταν.ο κτηνιατρος μας ελεγε οτι πιο υγιεις σκυλι δεν ειχε ξαναδει.φυσικα το προσεχαμε φοβερα και μονο μαγειρευτο φαγητο ετρωγε.
και φυσικα πρωτου διαλεξω ενα απο τετοια περιπτωση,θα φροντισω να μαθω για τους γονεις,τι και πως κτλ
και επειδη εσεις ειστε ψαγμενοι σχετικα με το θεμα ''σκυλος'' και γνωριζετε δεν σημαινει οτι ολοι γνωριζουν.σας πληροφορω κανενας δεν γνωριζει ολα αυτα που γραφετε μεσα στο forum.ουτε εγω ειχα την παραμικρη ιδεα.ετυχε να εχω ενα pc και ιντερνετ και ειπα να ψαξω λιγο.νομιζετε οτι ολοι εχουν υπολογιστη και ψαχνουν πριν αγορασουν σκυλο???
εδω μια φιλη που παντα ειχε σκυλια και γατες μια ζωη(τρελλα φιλοζωη) μορφωμενη κτλ δεν ειχε ιδεα για ολα αυτα που της μετεφερα απο αυτα που διαβασα στο forum.
ποιος πρεπει να ενημερωσει τον κοσμο???απο που πρεπει να γινει μια αρχη?
πειτε μου εναν εκτροφεα maltese γυρω απο θεσσαλονικη και εφυγα!!!

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
και φυσικα ο σκυλος που θα ερθει σπιτι,θα αγαπηθει τρελλα και αν ποτε αρρωστησει θα τον φροντισουμε ιδιαιτερα.εδω παιδια γενναμε με προβληματα υγειας απο κληρονομικοτητα...τι θα τα κανουμε???ευθανασια???

mariettou

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2009
314
1
Glasgow, UK
και επειδη εσεις ειστε ψαγμενοι σχετικα με το θεμα ''σκυλος'' και γνωριζετε δεν σημαινει οτι ολοι γνωριζουν.σας πληροφορω κανενας δεν γνωριζει ολα αυτα που γραφετε μεσα στο forum.ουτε εγω ειχα την παραμικρη ιδεα.ετυχε να εχω ενα pc και ιντερνετ και ειπα να ψαξω λιγο.νομιζετε οτι ολοι εχουν υπολογιστη και ψαχνουν πριν αγορασουν σκυλο??
Ναι αλλα εσυ εμαθες:rolleyes:

eve

Member
16 Σεπτεμβρίου 2009
23
0
Αθήνα
Γεια σου tinanef!:)
Το όλο θέμα είναι να μάθει ο κόσμος να μην ενισχύει τα puppy mills και το αυθαίρετο ζευγάρωμα των σκύλων, με αρνητικές συνέπειες για αυτά. Το καλύτερο είναι να πάρεις από εκτροφέα αφού θέλεις συγκεκριμένη ράτσα, γιατί από αλλού δε ξέρεις αν θα σου βγει μορφολογικά. Αφού είσαι διατεθειμένη ούτως ή άλλως να το φροντίζεις ακόμα και αν βγει άρρωστο, γιατί δε δίνεις τα λεφτά εξαρχής στον εκτροφέα και να το πάρεις από την αρχή υγιές το κουτάβι;:rolleyes: Τεσπά από τη στιγμή που ξέρεις τα υπέρ και τα κατά δε νομίζω να υπάρχουν δικαιολογίες.
Πάντως εύχομαι να σου έρθει με το καλό το κουτάβι :)(με όποιον τρόπο αποφασίσεις τελικά.)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δε χρειάζονται δικαιολογίες. Αποφάσισες να ενισχύσεις και να υποστηρίξεις ανεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων (μην πω για το γιατρό) παίρνοντας κουτάβι από ένα ζευγάρωμα που δε θα έπρεπε να γίνει.
Απόφασή σου, δικαίωμά σου.
Οι συνθήκες ζωής σου τι σχέση έχουν?
Και όχι, δεν είναι εύκολο να βρεις καλό εκτροφέα μαλτέζ.
Θέλει πολύ ψάξιμο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
ποιος πρεπει να ενημερωσει τον κοσμο???απο που πρεπει να γινει μια αρχη?
Δεν αρκεί η αρχή... πρεπει και ο αλλος να είναι δεκτικός και ανοιχτός στην καινούρια πληροφορία.... πρεπει να είναι επίσης συνειδητοποιημένος πολίτης και άνθρωπος.

Εσύ πχ τώρα ξέρεις, και παρόλα αυτά φαίνεται να επιλέγεις λάθος...

Απλά είναι τα πράγματα και μόνο δυο οι σωστές επιλογες:
1. Θέλεις εγγυήσεις χαρακτήρα, μορφολογίας, υγείας? Πληρώνεις και αγοράζεις απο εκτροφέα.
2. Δεν σ'ενδιαφέρουν οι εγγυήσεις? Παιρνεις ένα αδέσποτο (είτε απο καταφύγιο είτε απο το δρόμο). Ναι, υπάρχουν και μικρά, ναι, υπάρχουν και κουτάβια. Αν θελεις μπορω να σε βοηθήσω να βρεις καταφύγια στη Θεσσαλονίκη.

Και στις δυο περιπτώσεις θέλει ψάξιμο.

Εσύ θέλεις και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δε γίνεται.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
και στο κατω κατω,αυτα τα σκυλακια που γεννιουνται στα σπιτια(αφου γεννιουνται πως να το κανουμε τωρα-φυσικα λογω αγνοιας) δεν πρεπει να βρουν ενα σπιτικο???
Αυτό είναι πρόβλημα του ανεύθυνου που τα έφερε στη ζωή. Οχι δικό σου. Αστον να καθαρίσει μόνος του. Γιατι τον βοηθάς?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Αυτό είναι πρόβλημα του ανεύθυνου που τα έφερε στη ζωή. Οχι δικό σου. Αστον να καθαρίσει μόνος του. Γιατι τον βοηθάς?
και συμπληρώνω...και τον διευκολύνεις να κάνει γέννες ξανά,ξανά και ξανά.............:(

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
δεν εχω προβλημα να πληρωσω ''παραπανω'' για ενα σωστο σκυλο απο εκτροφεα.μαλλον θα πρεπει να αρχισω τα ταξιδακια ανα την ευρωπη για να βρω ενα σωστο maltese.
και αυτη η γνωστη που θα ζευγαρωσει το μαλτεζακι της,το κανει γιατι της ειπε ο κτηνιατρος,οτι καλο ειναι να ζευγαρωσει μια φορα και μετα στειρωση.δεν το κανει για να πουλησει.