Βingo ο απειθαρχος

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
Καλημερα σας, συγχαρητηρια για το site σας, ακρως ενδιαφεροντα τα θυεματα σας και πολυτιμη βοηθεια για απειρους ιδιοκτητες σκυλων οπως ειμαι εγω. Μπαινω κατευθειαν στο "ψητο" με το προβλημα μου:

Πριν ενα μηνα υιοθετησα ενα american stafford terrier, τον Bingo, 2 ετων. Εχει τρομερη συμπεριφορα εντος σπιτιου, δε κανει ζημιες, στην τουαλετα του κυριος, σε ολα υπεροχος σαν εκπαιδευμενος! Επισης δεθηκε παρα πολυ γρηγορα μαζι μας και ειναι πολυ συναισθηματικος και προστατευτικος. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ: Όντας μη κοινωνικοποιημενος με άλλα σκυλια (με ανθρωπους ειναι μια χαρα), κανει κυριολεκτικα σαν "κροισος", τραβαει με την δυναμη 10 σκυλιων το λουρι του, δεν γαυγιζει μονο λαχανιαζει και παει να πνιγει μονος του καθε φορα που συναντουμε ειτε αδεσποτο ειτε συνοδευομενο σκυλακι απο τον ιδιοκτητη του... ουτε οι λιχουδιες τον συγκινουν εκεινες τις στιγμες! Δειχνει επιθετικος με τα αλλα σκυλια καθως στο παρελθον ειχε βρεθει παρατημενος στο βουνο της Χασιας, όντας κουταβι γυρω στον ενα χρονο πριν, με δαγκωνιες απο επιθεσεις σκυλιων και γεματος τσιμπουρια! Σιγουρα αυτο παιζει ρολο στην συμπεριφορα του ομως σημερα η κατασταση ξεφυγε και λιγο παραπανω το πρωι στην βολτα του: Καθως αγοραζα κατι απο το φουρνο, με μια κινηση αποτομη και δυνατη μου ξεφυγε απο το χερι, πηρε στο κυνηγι 3 αδεσποτα και τελικα κατεληξε στο φορτηγο καποιων αλλοδαπων εργατων, οπου καθησε στην μερια του συνοδηγου και περιμενε...οι ανθρωποι ευτυχως εβαλαν τα γελια και με περιμεναν που ετρεχα να τον πιασω αλλα αν ηταν τιποτα επιτηδειοι θα τον ειχαν αρπαξει και στανταρ θα παθαινε κακο! Οταν τον εφερα σπιτι, τον κλειδωσα σε ενα δωματιο που εχω για γραφειο, με φως κλπ και τον εχω εκει ηδη μιση ωρα για τιμωρια. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ BINGO, ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΕΜΦΑΝΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΠΝΙΧΤΗ, ΜΕΛΕΤΑΩ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ 3 ΦΟΡΕς ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ. ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Πως μπορω κατα τη γνωμη σας να τιμωρησω τον Bingo για το σημερινο περιστατικο, με τροπο ωστε να καταλαβει; Ειναι πολυ υπακουο σκυλι και καταλαβαινει σε καθε μας υποδειξη τι δεν θελουμε να κανει, αλλα σε αυτη τη περιπτωση θελω την συβουλη σας, επικεντρωμενη στο περιστατικο που σας περιεγραψα!IMG_0681.JPG

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Καλημερα σας, συγχαρητηρια για το site σας, ακρως ενδιαφεροντα τα θυεματα σας και πολυτιμη βοηθεια για απειρους ιδιοκτητες σκυλων οπως ειμαι εγω. Μπαινω κατευθειαν στο "ψητο" με το προβλημα μου:

Πριν ενα μηνα υιοθετησα ενα american stafford terrier, τον Bingo, 2 ετων. Εχει τρομερη συμπεριφορα εντος σπιτιου, δε κανει ζημιες, στην τουαλετα του κυριος, σε ολα υπεροχος σαν εκπαιδευμενος! Επισης δεθηκε παρα πολυ γρηγορα μαζι μας και ειναι πολυ συναισθηματικος και προστατευτικος. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ: Όντας μη κοινωνικοποιημενος με άλλα σκυλια (με ανθρωπους ειναι μια χαρα), κανει κυριολεκτικα σαν "κροισος", τραβαει με την δυναμη 10 σκυλιων το λουρι του, δεν γαυγιζει μονο λαχανιαζει και παει να πνιγει μονος του καθε φορα που συναντουμε ειτε αδεσποτο ειτε συνοδευομενο σκυλακι απο τον ιδιοκτητη του... ουτε οι λιχουδιες τον συγκινουν εκεινες τις στιγμες! Δειχνει επιθετικος με τα αλλα σκυλια καθως στο παρελθον ειχε βρεθει παρατημενος στο βουνο της Χασιας, όντας κουταβι γυρω στον ενα χρονο πριν, με δαγκωνιες απο επιθεσεις σκυλιων και γεματος τσιμπουρια! Σιγουρα αυτο παιζει ρολο στην συμπεριφορα του ομως σημερα η κατασταση ξεφυγε και λιγο παραπανω το πρωι στην βολτα του: Καθως αγοραζα κατι απο το φουρνο, με μια κινηση αποτομη και δυνατη μου ξεφυγε απο το χερι, πηρε στο κυνηγι 3 αδεσποτα και τελικα κατεληξε στο φορτηγο καποιων αλλοδαπων εργατων, οπου καθησε στην μερια του συνοδηγου και περιμενε...οι ανθρωποι ευτυχως εβαλαν τα γελια και με περιμεναν που ετρεχα να τον πιασω αλλα αν ηταν τιποτα επιτηδειοι θα τον ειχαν αρπαξει και στανταρ θα παθαινε κακο! Οταν τον εφερα σπιτι, τον κλειδωσα σε ενα δωματιο που εχω για γραφειο, με φως κλπ και τον εχω εκει ηδη μιση ωρα για τιμωρια. ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ BINGO, ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΕΜΦΑΝΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΩ ΠΝΙΧΤΗ, ΜΕΛΕΤΑΩ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΕΙΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΖΩ 3 ΦΟΡΕς ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ. ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Πως μπορω κατα τη γνωμη σας να τιμωρησω τον Bingo για το σημερινο περιστατικο, με τροπο ωστε να καταλαβει; Ειναι πολυ υπακουο σκυλι και καταλαβαινει σε καθε μας υποδειξη τι δεν θελουμε να κανει, αλλα σε αυτη τη περιπτωση θελω την συβουλη σας, επικεντρωμενη στο περιστατικο που σας περιεγραψα!View attachment 63153
Κοίταξε,από τις ελάχιστες γνώσεις που έχω ξέρω ότι τα σκυλιά πρέπει να τα πιάσεις επ αυτοφώρω για να τα τιμωρήσεις...Εάν περάσει κάποια ώρα βασικά είναι κάποια δευτερόλεπτα νομίζω ο σκύλος δεν μπορεί να συνηδητοποιησει για τη τον μαλώνεις άρα μηδέν εις το πηλίκο

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
Κοίταξε,από τις ελάχιστες γνώσεις που έχω ξέρω ότι τα σκυλιά πρέπει να τα πιάσεις επ αυτοφώρω για να τα τιμωρήσεις...Εάν περάσει κάποια ώρα βασικά είναι κάποια δευτερόλεπτα νομίζω ο σκύλος δεν μπορεί να συνηδητοποιησει για τη τον μαλώνεις άρα μηδέν εις το πηλίκο
Εννοειται τον μαλωσα πολυ εκεινη την στιγμη που τον επιασα, αλλα μηπως ειναι αποτελεσματικο να κρατησω και την τιμωρια εντος σπιτιου χωρις φαγητο ολη μερα; Και αυτο το κανω επειδη ετσι ειχε πραξει ενας γνωστος μας που ειχε labrador και του εκανε τετοια "σκερτσα"...

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Εννοειται τον μαλωσα πολυ εκεινη την στιγμη που τον επιασα, αλλα μηπως ειναι αποτελεσματικο να κρατησω και την τιμωρια εντος σπιτιου χωρις φαγητο ολη μερα; Και αυτο το κανω επειδη ετσι ειχε πραξει ενας γνωστος μας που ειχε labrador και του εκανε τετοια "σκερτσα"...
Αυτό δεν συνετιζει το σκύλο..αυτό είναι βασανιστήριο και αποτελεί ποινικό αδίκημα..Πες του γνωστού σ ότι του εύχομαι να τον αφήσουν κ αυτόν νηστικό κάποια στιγμή χωρίς να ξέρει γτ. ...Το σκυλί δεν καταλαβαίνει γτ μένει νηστικό,ούτε μπορεί να κάνει το συνδυασμό "τ πρωί έκανα μαλακια ,οπότε δεν θα φάω όλη μέρα για τιμωρία".Το σκυλί κάνει το συνδυασμό "αυτό που έκανα ακριβώς αυτή τη στιγμή είναι μαλακιά γτ το αφεντικό μ άρχισε να φωνάζει άγρια ή να μ τραβάει το λουρί ή μ έριξε μια πολύ πολύ ελαφριά μπάτσα στο πισινό κλπ"...

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
Αυτό δεν συνετιζει το σκύλο..αυτό είναι βασανιστήριο και αποτελεί ποινικό αδίκημα..Πες του γνωστού σ ότι του εύχομαι να τον αφήσουν κ αυτόν νηστικό κάποια στιγμή χωρίς να ξέρει γτ. ...Το σκυλί δεν καταλαβαίνει γτ μένει νηστικό,ούτε μπορεί να κάνει το συνδυασμό "τ πρωί έκανα μαλακια ,οπότε δεν θα φάω όλη μέρα για τιμωρία".Το σκυλί κάνει το συνδυασμό "αυτό που έκανα ακριβώς αυτή τη στιγμή είναι μαλακιά γτ το αφεντικό μ άρχισε να φωνάζει άγρια ή να μ τραβάει το λουρί ή μ έριξε μια πολύ πολύ ελαφριά μπάτσα στο πισινό κλπ"...
Eυχαριστω πολυ, βαση λογικης αυτο καταλαβαινω και εγω αλλα ξερω οτι πρεπει να φερομαι συμφωνα με την λογικη των σκυλων και οχι των ανθρωπων για αυτο και ρωταω... εσεις εχετε να προτεινετε κατι αλλο περα απο το οτι τον μαλωσα εκεινη τη στιγμη που τον επιασα;

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Eυχαριστω πολυ, βαση λογικης αυτο καταλαβαινω και εγω αλλα ξερω οτι πρεπει να φερομαι συμφωνα με την λογικη των σκυλων και οχι των ανθρωπων για αυτο και ρωταω... εσεις εχετε να προτεινετε κατι αλλο περα απο το οτι τον μαλωσα εκεινη τη στιγμη που τον επιασα;
Μα αυτό που περιγράφω είναι η λογική των σκύλων.Αυτο που έκανε ο φίλος σ είναι η παραλογια των ανθρώπων.
Μόνο να είσαι λίγο πιο προσεκτική,αν και ανθρώπινο είναι και σε όλους έχει συμβεί λίγο πολύ..
Αν εννοείς ως μέσο τιμωρίας,όχι δεν έχω να προτείνω κάτι άλλο... ειδικά εφόσον έχει περάσει τόση ώρα

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Δεν χρειάζεται τπτ παραπανω απο τη φωνη εκεινη την ώρα κ μετα μερικες εντολες για να θυμηθεί ποιος κανει κουμαντο....λιγο σηκω σηκω κάτσε κάτσε....κ τέλος....ολα τα υπολοιπα ειναι ανούσια για το σκυλο το δικο μας θυμό κατευνάζουν....
Άλλωστε ο σκυλος σου δεν χρειάζεται τιμωρία....Εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση χρειάζεται....

cygor

Well-Known Member
15 Νοεμβρίου 2015
623
1.496
41
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΛΤΑ

ΜΕΛΕΤΑΩ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ,

να τιμωρησω τον Bingo για το σημερινο περιστατικο, με τροπο ωστε να καταλαβει;
το προβλημα βρισκεται εδω.

...και πιο συγκεκριμενα στο οτι δεν εχεις σαφες εκπαιδευτικο πλανο, (και πως θα μπορουσατε να ειχατε αφου δεν ειστε επαγγελματιες) παρε βοηθεια ειδικου για να μην χειροτερεψεις μια κατασταση και μπλεξεις ασχημα αφου στη βολτα εισαι απροσεκτη με ενα επιθετικο σκυλο...

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
Δεν χρειάζεται τπτ παραπανω απο τη φωνη εκεινη την ώρα κ μετα μερικες εντολες για να θυμηθεί ποιος κανει κουμαντο....λιγο σηκω σηκω κάτσε κάτσε....κ τέλος....ολα τα υπολοιπα ειναι ανούσια για το σκυλο το δικο μας θυμό κατευνάζουν....
Άλλωστε ο σκυλος σου δεν χρειάζεται τιμωρία....Εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση χρειάζεται....
Με εξαιρεση εκεινη την στιγμη, ασχολουμαι διακαως με την εκπαιδευση του Bingo, δινοντας του ολη μου την προσοχη στην βολτα, με εμφανη σημαδια βελτιωσης. Ως προς την κοινωνικοποιηση, δε μπορω να κανω κατι πιο εξειδικευμενο με εκπαιδευτη ακομα διοτι δεν εχω οικονομικο αποθεμα, προς το παρον με ηρεμια-αυστηροτητα-αποφασιστικοτητα και λιχουδιες το παλευω. Παντως σχετικα με τα pitbulls μπορει και το προβλημα να ειναι μη αναστρεψιμο διοτι ειναι κρισιμο να κοινωνικοποιουνται απο κουταβια και εγω τον δικο μου τον υιοθετησα ενηλικο και αφου ειχε δεχθει επιθεση απο αλλα σκυλια οταν τον παρατησαν...Σας ευχαριστω πολυ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Βρες οπωσδήποτε τρόπο, να μην σου ξαναφύγει!
Ταυτότητα του φοράτε;

Υ.Γ.: Στον φούρνο ήσουν μέσα, μαζί με τον σκύλο; :eek:

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
το προβλημα βρισκεται εδω.

...και πιο συγκεκριμενα στο οτι δεν εχεις σαφες εκπαιδευτικο πλανο, (και πως θα μπορουσατε να ειχατε αφου δεν ειστε επαγγελματιες) παρε βοηθεια ειδικου για να μην χειροτερεψεις μια κατασταση και μπλεξεις ασχημα αφου στη βολτα εισαι απροσεκτη με ενα επιθετικο σκυλο...
Εξηγωντας το περιστατικο που συνεβη σε μια στιγμη χαλαρωσης δικης μου δε σημαινει ουτε οτι δεν ακολουθω συστημα εκπαιδευσης, ουτε οτι ειμαι επιπολαιη και απροσεκτη στην βολτα! Αρχικα ΤΟΝΙΖΩ οτι δεν εχω οικονομικο αποθεμα για εκπαιδευτη αυτη τη περιοδο. Στη συνεχεια να σας πω οτι ως ανθρωπος μελεταω και ερευνω τα παντα και μαλιστα απο ειδικους και σχετικα αρθρα και να επισημανω οτι υιοθετησα τον Bingo εχοντας μελετησει και την φυλη του και εχοντας επισης ερευνησει εαν ταιριαζει η ιδιοσυγκρασια του με τον δικο μου τροπο ζωης, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ Για ολους τους παραπανω λογους θα ευχαριστησω εσας για την προθεση σας να βοηθησετε σχολιαζοντας αλλα θα σας διορθωσω σε κατι: Ο σκυλος μου δε γρυλιζει, δε γαυγιζει και δε του σηκωνεται η τριχα ουτε παιρνει θεση μαχης οταν βλεπει αλλα σκυλια επομενως δεν ειναι αυτο που λεμε ΘΗΡΙΟ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ειναι απλα ενθουσιωδης, φοβισμενος λογω παρελθοντος και για αυτον τον λογο εχω κανει και ενα test drive με εξημερωμενα αδεσποτα σκυλια εχοντας σημειωσει αξιολογη προοδο μαζι του. Οχι δε τον αφηνω χωρις λουρι, ουτε τον αφηνω να αγγιξει ή να τον αγγιξουν τα αλλα σκυλια, αλλα στεκομαι μαζι του με λιχουδιες, ηρεμη, αυστηρη με εκεινον αναμεσα στα ποδια μου και δινω λιγα λεπτα σε αυτον ενω ειμαστε σε αποσταση 2 μετρων απο τα αλλα σκυλια, με σκοπο να καταλαβει οτι δε χρειαζεται να φοβαται, θελω να νιωσει ασφαλεια οπως με συμβουλεψαν. Η επαναληψη αυτου, μου εχει φερει αποτελεσματα αλλα χρειαζεται και αλλος τροπος σιγουρα εφοσον υπαρχει η πιθανοτητα να τον πιανει και το αισθημα του φυλακα που προστατευει. Ο λογος που δημοσιευσα το περιστατικο ειναι γιατι πιστευω οτι μεσω συζητησης προκυπτουν πολλες διεξοδοι, τις οποιες μπορει να επεξεργαστει ο ιδιοκτητης καθε σκυλου που εχει αυτο το προβλημα και γιατι οχι να τις δοκιμασει και να τις εφαρμοσει...αλλωστε ολοι πρεπει να ασχολουμαστε με τα σκυλακια μας ειτε εχουμε χρηματα για εκπαιδευτη ειτε οχι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Γιατί πιστεύεις ότι έχει αίσθημα φύλακα;
Οτι προστατεύει τι;

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
Βρες οπωσδήποτε τρόπο, να μην σου ξαναφύγει!
Ταυτότητα του φοράτε;

Υ.Γ.: Στον φούρνο ήσουν μέσα, μαζί με τον σκύλο; :eek:

Δε θα μου ξαναφυγει διοτι δε τον αφηνω ποτε χωρις λουρι και ηταν δικο μου λαθος που χαλαρωσα εκεινη τη στιγμη. Στον φουρνο ηταν στην πορτα πισω μου και εγω πληρωνα την κοπελα καθως δε μπορουσα να φτασω στο σημειο του ταμειου με τον σκυλο μαζι. Ειναι τσιπαρισμενος φυσικα με τα στοιχεια μου με ολα και θα του παρω και ταυτοτητα απλα εδωσα πρωτα ολα τα λεφτα μου για τα αντιπαρασιτικα του, βλεπετε δενε χουμε ολοι περισσεια οικονομικη ανεση να τα κανουμε ολα ταυτοχρονα!

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
Γιατί πιστεύεις ότι έχει αίσθημα φύλακα;
Οτι προστατεύει τι;
Δε πιστευω οτι εχει αισθημα φυλακα εγω η ιδια, αλλα αν μελετησει κανεις την συγκεκριμενη φυλη θα ανακαλυψει πολλα που δεν εχουν σχεση με το τι πιστευουμε εμεις...μεχρι λοιπον να περασει ο καιρος και να μου δειξει ο Bingo ή καποιος ειδικος τι πραγματικα τον πιανει, φοβος ή αισθηση φυλακα, εγω οφειλω να ερευνησω ολες τις πιθανοτητες και να τις λαβω υποψην! Εσεις δε μελετατε τα χαρακτηριστικα του δικου σας πλασματος; Βοηθουν σε πολλες περιπτωσεις να κατανοησουμε τι μπορει να αλλαξει και τι οχι στην συμπεριφορα χωρις βεβαια να ειμαστε απολυτοι!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εχεις αρχίσει να απαντάς κάπως...επιθετικά. Σαν τον σκύλο σου ένα πράγμα. Από άμυνα μάλλον, αλλά δεν θα είναι καλή η εξέλιξη για την συζήτηση. Απλώς, σε ενημερώνω :)

Αυτές οι φυλές οι πιτμπουλοειδής, δεν βγάζουν φύλαξη στον άνθρωπο, αν αυτό έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Οπότε μην προσανατολίζεσαι προς τα κει. Βασικά, μην προσανατολίζεσαι προς πουθενά. Ενας μόλις μήνας, δεν είναι ικανό χρονικό διάστημα, για να χαρτογραφήσεις τον χαρακτήρα ενός οποιουδήποτε ενήλικου σκύλου, πόσο μάλλον ημίαιμου, που δεν γνωρίζεις τις γενετικές καταβολές του. Στον χρόνο κοντά, πάνω-κάτω, θα ξέρεις τι σου γίνεται. Προς το παρόν, μεθοδικότητα, σταθερότητα, υπομονή και προσοχή. Τίποτα παραπάνω δεν χρειάζεται. Να είσαι δίκαιη με τον σκύλο.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Γενικότερα με έχουν καλύψει όσα γράφτηκαν παραπάνω, ωστόσο θα ήθελα να σταθώ λίγο σε αυτό το σημείο και να ρωτήσω και τα πιο έμπειρα μέλη σε θέματα εκπαίδευσης.. Αν ο σκύλος για τον οποιονδήποτε λόγο μας ξεφύγει και μόλις τον πιάσουμε τον μαλώσουμε άσχημα, δεν κινδυνεύουμε να συνδυάσει το να επιστρέφει σε εμάς με κάτι αρνητικό και στην πορεία να γίνει ακόμα πιο δύσκολο να τον ελέγξουμε?

Αspa Croft

Member
10 Ιουλίου 2017
9
6
41
Εχεις αρχίσει να απαντάς κάπως...επιθετικά. Σαν τον σκύλο σου ένα πράγμα. Από άμυνα μάλλον, αλλά δεν θα είναι καλή η εξέλιξη για την συζήτηση. Απλώς, σε ενημερώνω :)

Αυτές οι φυλές οι πιτμπουλοειδής, δεν βγάζουν φύλαξη στον άνθρωπο, αν αυτό έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου. Οπότε μην προσανατολίζεσαι προς τα κει. Βασικά, μην προσανατολίζεσαι προς πουθενά. Ενας μόλις μήνας, δεν είναι ικανό χρονικό διάστημα, για να χαρτογραφήσεις τον χαρακτήρα ενός οποιουδήποτε ενήλικου σκύλου, πόσο μάλλον ημίαιμου, που δεν γνωρίζεις τις γενετικές καταβολές του. Στον χρόνο κοντά, πάνω-κάτω, θα ξέρεις τι σου γίνεται. Προς το παρόν, μεθοδικότητα, σταθερότητα, υπομονή και προσοχή. Τίποτα παραπάνω δεν χρειάζεται. Να είσαι δίκαιη με τον σκύλο.
Διαστρεβλωνεις το υφος μου, άλλο λογικο και άλλο επιθετικο. Ισως να ξανα-ερευνησεις για τη συγκεκριμενη φυλη και την συμπεριφορα της απεναντι στον ανθρωπο-ιδιοκτητη, δεν το παιζω ξερολας απλα παρατηρω και συμπερασμα δεν βιαζομαι να βγαλω διοτι θελει πολυ χρονο οπως σωστα εγραψες, ασχετως εαν καποια πραγματα "δειχνουν" εξ' αρχης (εχω παραδειγματα για αυτο με βιντεο και υλικο που μονο τυχαια δεν ειναι αλλα δεν τα δημοσιευω). Οταν ενα ζωακι εχει κακοποιηθει, εχεις συνεχως το νου σου και 10 χρονια να περασουν μπορει να τυχει απροβλεπτη συμπεριφορα...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν