καταρχην καλως ηρθες
μπηκες σε ενα φορουμ που οπως θα καταλαβες ολοι (νταξ,σχεδον) εχουν σκλια και ολοι σχεδον εχουν ασχοληθει και ξερουν λιγα πραγματακια,οποτε θα ακουσεις πολες αποψεις.με αλλες θα συμφωνεις με αλλες οχι...σε λα βι που λεν και οι αγγλοι.
θα σου πω και εγω λοιπον το μακρυ μου "και το κοντο μου" στο τι μου εκατσε.
πρωτη φορα ακουω για σκλι που φευγει κυνηγοντας σκλια αλλα αποφασισε να παει να μπει σε ενα αμαξι...βρε μηπως ειναι κανας καγκουρας που γυρναει να βρει γκομενακια;;χαχαχαχαχα
οπως ειπες εχεις διαβασει παρα πολυ,και καλα εκανες, και ξεκινησες να δουλευεις το σκλι με θετικη εκπαιδευση..πολυ καλα εκανες.
μπηκες ψαχνοντας να βρεις τι τιμωρια επρεπε να επιβαλεις στο σκλι σου ωστε να καταλαβει το λαθος του.(αυτο το κεφαλαιο δεν το διαβασες στην θετικη η κατι δεν σου ταιριαζε μαλλον.)
4 τροπους ανεφαιρες σαν τιμωρια
πνιχτη
κλεισιμο σε δωματιο
να το αφησεις νηστικο
οταν πηγες και τον επιασες απο το αμαξι τον μαλωσες
πνιχτη καλα εκανες και δεν εχεις βαλει,οχι γιατι ειναι κακος αλλα γιατι εφοσον δεν ξερεις να τον χρησιμοποιεις μονο κακο θα κανεις.
το να κανει μαλακια ο σκυλος στης 10 και να τον κλεισεις σε ενα δωματιο στης 12 ζαμαν φου,θα ριξει κατι νταγκλες που θα σε παρακαλαει να τον ξανακλεισεις.
το να τον αφησεις νηστικο σιγουρα ειναι μαθημα...........μαλακιας..........του φιλου σου που στο πε.
το οτι τον μαλωσες την ωρα που πηγες να τον μασεις ειναι το θετικο.ομως ακομα και τοτε πρεπει να εισαι σιγουη οτι ο σκυλος καταλαβε τον λογο,αν δεν το καταλαβε..............τιποτα δεν καταφερες.....οποτε λεπτη ισοροπια και εκει.
η ιδανικοτερη τιμωρια,αφου αυτο ρωτησες μονο, κατ εμε ειναι η στιγμιαια διορθωση,ενα κλικ πριν ξεκινησει για να φυγει για τα αδεσποτα,ειτε με πνιχτη ειναι με το λουρι του.2 τα προβληματα ομως..καποιος πρεπει να σου δειξει και δεν πρεπει να σε ξαναπιασει αφηρημενη ο σκυλος.
προσεξε λιγο αυτα που σου ειπε ο
@cygor και ας μην σου αρεσουν.
τωρα,με το πολλλλλλλλλλλλλλλυ διαβασμα δεν θα μπορεσεις να εκπαιδευσεις ποτε τον σκυλο σου,θα παρεις καποιες γνωσεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα φτιαξεις εναν σκυλο.με το πολυ διαβασμα μονο πανελληνιες θα δωσεις.
πολλα εγραψα χαχα
@Aspa Croft βαλε μας τα βιντεο αν θες να τα δουμε,μας ενδιαφερουν.