ο σκυλος βγαινει βολτα , βλεπει μια γατα θελει να την κυνηγησει , μετα βλεπει εναν σκυλο και θελει να τσακωθει , μετα μυριζει τον οιστρο μιας σκυλας , που και που τρεχουν μπροστα του παιδια , καμια φορα καποιοι παιζουν και με μια μπαλα , συνηθως απο μπροστα του περνουν αυτοκινητα μηχανακια και νταλικες
δεν εχει αλληλεπιδρασει με τιποτα απο αυτα σε ολη την βολτα
αν μετα απο ολα αυτα ο σκυλος γυριζει πισω ηρεμος εγω ειμαι ο Δαλαι Λαμα
Νικο, θα ηθελα να κανω μια προσπαθεια να απαντησω, γιατι όπως ξερεις συνανταμε και αντιμετωπιζουμε στην βολτα μας ΟΛΑ οσα ανεφερες.
Καταρχην, ακομα και με αυτή την εχοχλητικη μορφη, μιλαμε για μεγαλη ασκηση κοινωνικοποιησης.
Δευτερον, προκειται για εκπαιδευση και μεγαλο proofing υπακοης.
Και εκπαιδευση χωρις ζόρι δεν γινεται.
Αν τετοια εκπαιδευση μπορει να γινει και καπου αλλού, πχ σε στιβο, είναι άλλο θεμα, αλλά εμενα πχ δεν με ενδιαφερει, γιατι πολύ απλά δεν εχω στιβο στην περιοχη μου, ή και να εχω δεν μπορω να ασχοληθω για λογους που ειπα σε απαντηση στον kkranis χθες.
Μεσα από όλα αυτά ο σκυλος μπορει και να ηρεμησει και να ευχαριστηθει. Γιατι τα «ενοχλητικα» ερεθισματα που ερχονται στιγμιαια σε κυματα, τα διαδεχονται στιγμες και λεπτα ηρεμιας.
Ο σκυλος θα μυρισει, θα ακολουθησει ιχνη, θα εξερευνησει, θα κοιταξει. Θα καθισει μαζι σου στο παγκακι (η πιο ομορφη στιγμη).
Η βολτα δεν είναι η καλυτερη εκτονωση, καποιες φορες είναι ένα μαρτυριο υπακοης και διορθωσεων, μεγαλος εκνευρισμος και για τον ιδιοκτητη, αλλά εχει να προσφερει και είναι καποια λυση γιατι δεν μπορεις παντα να τρεχεις στα βουνα. Πχ δεν εχεις χρονο ή είναι νυχτα.