Βόλος: Διορία για το τσιπάρισμα δεσποζόμενων ζώων

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
@Μαρια&Ηρα
Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το επιθετικό σκυλί από κάποιο που ακόμα θέλει να μυρίσει/παίξει είναι δικό σου θέμα. Τα σημάδια είναι εκεί, αυτιά/ουρά/μάτια/στόμα. Το διάβασμα δεν είναι δύσκολο αλλά θέλει εξάσκηση και παρατήρηση.
Όσον αφορά το σκυλί μου είναι ακόμα μικρό θα γίνει 30κιλο αλλά δεν θα γίνει κόπρος που επιτίθεται. Είναι ΠΑΝΤΑ σε λουρί και μαθαίνει κανόνες συμπεριφοράς.
Και αυτό που λέει ο @Hammer ο σκύλος μου θα προστατευθεί από εμένα και όχι μόνος του ας ήταν 70 κιλά ζωντανό, είναι δική μου δουλειά να νιώθει και να είναι ασφαλής.

• Like
Reactions: betty coltrane

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δεν αντιλέγω στο να προστατευουμε τα δικα μας
μέχρι ενος σημείου,
δλδ εμπαινα μπροστα οταν ηταν κουταβι,πλεον θα μπω αμα μας την πεσουν 2-3 (απιθανο σεναριο)
Αντιτιθεμαι στο να μοιραζουμε κλωτσιες δεξια αριστερά,έτσι αβίαστα.

Εγω μια χαρα ξεχωριζω ποτε θα μπλεξω κ ποτε οχι...(αν κ συνειδητα τους αποφευγω ολους κ τελειωνει η ιστορια)
Κ αντε λεμε οτι κ εσυ ξερεις κ το "διαβαζεις" το σκυλι πουχεις απεναντι σου
Νομίζεις οτι ξερουν ολοι?
Ή ποσοι υπάρχουν που νομιζουν οτι ξερουν,ενω δε ξεχωριζουν το σκυλι απτο γατί?
Σαυτους λοιπον ειναι σα να τους προτρεπεις/θεωρεις οκ να μοιραζουν κλωτσιές!
Εε οχι,δεν ειναι οκ!

Που το ξερεις οτι δε θα επιτιθεται?
Δε θα επιτιθεται σε γατες?
Σε αλλα σκυλια του ίδιου φύλου?
Σε ανθρωπους?
Σε τι?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Δεν αντιλέγω στο να προστατευουμε τα δικα μας
μέχρι ενος σημείου,
δλδ εμπαινα μπροστα οταν ηταν κουταβι,πλεον θα μπω αμα μας την πεσουν 2-3 (απιθανο σεναριο)
Αντιτιθεμαι στο να μοιραζουμε κλωτσιες δεξια αριστερά,έτσι αβίαστα.

Εγω μια χαρα ξεχωριζω ποτε θα μπλεξω κ ποτε οχι...(αν κ συνειδητα τους αποφευγω ολους κ τελειωνει η ιστορια)
Κ αντε λεμε οτι κ εσυ ξερεις κ το "διαβαζεις" το σκυλι πουχεις απεναντι σου
Νομίζεις οτι ξερουν ολοι?
Ή ποσοι υπάρχουν που νομιζουν οτι ξερουν,ενω δε ξεχωριζουν το σκυλι απτο γατί?
Σαυτους λοιπον ειναι σα να τους προτρεπεις/θεωρεις οκ να μοιραζουν κλωτσιές!
Εε οχι,δεν ειναι οκ!

Σε ανθρωπους?
Σε τι?
Εσυ εχεις Rott!! Που μπορει να υπερασπηστει μια χαρα και μονο του!
Και οταν βγαινω με την ημιαιμη μας ( 30 κιλα) ειμαι πιο χαλαρη- επειδη ειναι περπατημενη ( 6 χρονια στο δρομο επιβιωσε μονη της!). Αλλα με τα γαλλικα δεν ρισκαρω τιποτα!
Οταν ενας σκυλος ερχεται τρεχοντας κατα πανω μας- δεν θα κατσω καν να διαβασω εαν θελει απλα να μυρισει η να παιξει- αλλα θα φαει την κλοτσια του, πριν καν φτασει τοσο κοντα στα κοριτσια μου ωστε να τα μυρισει!

• Like
Reactions: Hammer

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
αλλιως θα μιλησω εαν εχεις κανα πατσαβουρακι (οπως κ αλλιως θα αντιληφθώ οσα λες)
Το οτι ειναι ροτ "περπαταει" σε συγκεκριμενα σεναρια...
αμα πεσουμε σε αγελη ή σε κανα Καυκασιο,στην ίδια μοιρα θα'μαστε.
Μη νομιζεις δλδ ότι εγω εχω μικροτερες φοβίες κ έγνοιες (λιγοτερες ναι,μικροτερες οχι)

Οποτε με το ιδιο σκεπτικο,αν για τον οποιονδηποτε λογο,λυθουν/φυγουν,οι δικες σου κ τρέξουν κατα πανω κάποιου άλλου να τις κλωτσησει κ αυτος?ετσι...
Συγγνωμη αλλα νομιζω παραλογιζεσαι
Μπορει να την εχεις πατησει στο παρελθον (κ ως γνωστον οποιος καιγεται με τον χυλο φυσαει κ το γιαουρτι) αλλα δεν ειναι λογος αυτος να κλωτσας οποιο σκυλι τολμησει να πλησιασει

• Like
Reactions: alexouli

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Σε ανθρωπους?
Σε τι?
Λουρί. ΠΑΝΤΑ. Μοναδικές περιπτώσεις που είναι χωρίς λουρί είναι 2: εντός σπιτιού και σε κλειστό χώρο με σκυλιά που γνωρίζω.
Περιμένω το ίδιο από όλους τους ιδιοκτήτες. Όποιος παρανομει, aka χωρίς λουρί, αντιμετωπίζεται ως πιθανός κίνδυνος και στα 10 μέτρα βγαίνει η ετυμηγορία αν θα φάει κλοτσιδι ή απλά θα μπω μπροστά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα μέχρι να έρθει ο @@ρας που τον άφησε λυτο.
Δικαιολογίες του στυλ μου έφυγε αντιμετωπίζονται με την δέουσα λεκτική οδό με τελείωμα "την άλλη φορά με αλυσίδα και δεμένο στην μέση σου αλλιώς θα στο βάλω υπόθετο και μετά θα καλέσω την αστυνομία να φας και το πρόστιμο"
Μπορεί το σκυλια να μην φταίνε αλλά αμαρτίες γονέων παιδευουσι τέκνα λέει το ρητό.

• Like
Reactions: Hammer

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Επειδή παρακολουθώ μια δημοσιευσή στο φβ θα αναφέρω και μια άλλη αθάνατη κατηγορία έλληνα ιδιοκτήτη σκύλου: ο δεν χρειαζεται να μου τηλ ο σκύλος κάνει βόλτα μόνος του, είτε ξάνθη είτε καλαμαρία δεν χάθηκε.

Δηλάδη όταν αυτός ο χαζοκούταβος έρθει να κάνει χαρούλες στην δικία μου που φοβάται μέχρι και την σκιά της εγώ τι να κάνω;

Elrandir

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2013
468
1.340
Κριμα, ευτυχως που ειναι καλα σωματικα το κουταβι σου! Οπως ειναι τα πραγματα ενα ξυλο πρεπει να το εχεις οπωσδηποτε μαζι σου στη βολτα..οχι οτι κανει και πολλα αν τα σκυλια ειναι στα κοκκινα αλλα κατι ειναι..Ημουν στο club, εβγαζα βολτα το 3 μηνων κουταβι μου, τον προηγουμενο σκυλο μου(15 χρ πριν), οταν ειδα ενα Γερ. Ποιμ με κομμενη αλυσιδα να ερχεται φουλ κατα πανω μας...τη βγαλαμε με μερικα κοψιματα(αυτια,λαιμος) αλλα ο σκυλος μεγαλωνοντας εγινε πολυ επιθετικος με τα αλλα αρσενικα οσο κι αν προσπαθησα να τον αλλαξω. Καθε περιπτωση ομως ειναι διαφορετικη. Τι ηλικια εχει η σκυλιτσα;
Η μικρή είναι 5μιση χρονών. Το ξύλο δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να κάνει και πολλά. Και σε μας, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει τύχει σκυλοκαυγάς. Απλά όλες τις υπόλοιπες, ο καυγάς ήταν σχεδόν επί ίσοις όροις (μπόρεσε να αμυνθεί και η ίδια) και κατάφερα να απομακρύνω το άλλο σχετικά γρήγορα. Εδώ κυριολεκτικά, ήταν ανήμπορο το ζώο να αμυνθεί. Τα κιλά του σκύλου δεν παίζουν ρόλο, όταν ο επιτιθέμενος έχει αισθητά μεγαλύτερο όγκο και είναι πιθανόν πιο τσαμπουκαλεμένος. Η μικρή είναι 32 κιλά. Πουθενά δεν τη βοήθησαν απέναντι σε ένα ζώο 50φεύγα κιλά..

Είναι στα αλήθεια πολύ άσχημο να ακούς το σκύλο σου να ουρλιάζει πανικόβλητος και να τον βλέπεις ότι αδυνατεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δε θέλω να φανταστώ αυτούς που έχουν ζήσει χειρότερα πως ένιωσαν..

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Μαστιφ 50 φευγα..ποιο ξυλο;..χτυπα ξυλο..ενταξει ευτυχως εχει διαμορφωσει χαρακτηρα η σκυλα σου, οχι οτι θα το ξεχασει ποτε. Παμε παρακατω ευτυχως..Το ερωτημα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι τι θα εκανε ο "πρωτος" σκυλος της αγελης αν πλησιαζε ξενος σκυλος, αερατος με αγνωστες προθεσεις; Το ιδιο περιμενει και ο σκυλος σου απο εσενα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Οποτε με το ιδιο σκεπτικο,αν για τον οποιονδηποτε λογο,λυθουν/φυγουν,οι δικες σου κ τρέξουν κατα πανω κάποιου άλλου να τις κλωτσησει κ αυτος?ετσι...
Ειμαι 50 χρονον- εχω 40 χρονια δικα μου σκυλια- ποτε δεν εχει συμβει να λυθει σκυλος μου και να τρεξει καταπανω σε καποιων!
Και ναι, εαν τρεχουν με μενος επανω σε αλλα σκυλια- να προστατεψει ο αλλος τον σκυλο του με οτι μεσα διαθετει!

Εγω δεν ειπα, οτι θα κλοτσήσω οτι σκυλο πλησιασει- αλλα αυτα που ερχονται με φανερα ασχημη διαθεση- που ακριβος αυτο ειχε συμβει στην παραλια του βολου 2-3 φορες. Και το ιδιο σκυλι που πηγε να μας την πεσει, να εχει μπλεξει και προηγουμενος σε αλλο καυγα ( το ειδαμε απο μακρια)!
Ασε που μου ελέγε ο αλλος, οταν του φωναξα να μαζεψει τον σκυλο του " αντε ρε βλαμμενη- Λαμπραντορ ειναι- δεν κανουν τιποτα αυτα" και το μαζεψε με το ζορι!

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Επειδη η κλωτσια μαλλον ακουγεται ασχημα, ειναι υποχρεωση μου, νομιζω, να απωθησω τον σκυλο που ερχεται με άσχημες διαθεσεις με οποιον τροπο βρω. Μπορει να ναι φωνη, σταση σωματος, νερο, εμποδιο, σπρωξια. Ο,τι δουλεψει. Η αληθεια ειναι οτι τα δεσποζομενα δεν καταλαβαινουν απο τετοιου ειδους εκφοβισμους. Και η κλωτσια μπορει να δυσκολεψει μια κατασταση που δεν ηταν αρχικα επικίνδυνη.
Πριν λιγο καιρο, ενας με ενα λαμπραντορ περπατουσε στο παρκο και ειδε ξαφνικα τον αδεσποτακο που πλησιαζε να γνωρισει το σκυλο του. Αυτος τα χασε και αρχισε να κανεις σαν αρχαριος κικμποξερ. Μονος του κοπανιοταν και ο αδεσποτος τον κοιτουσε. Παλι καλα δεν τον χτυπησε γιατι θα αντιδρουσε και ο αδεσποτος. Αυτος δεν πρεπει να χει πολυ μεγαλη επαφη με σκυλους. Θελει ψυχραιμια.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Εχεις μαζι σου ενα ξυλο, οταν δεις αδεσποτο σκυλο που δεν θες να πλησιασει τον δικο σου κανεις μερικες αποτομες κινησεις στον αερα ή το χτυπας στο εδαφος, ταυτοχρονα με φωνες. Δουλευει 99,9 με τα αδεσποτα, αν δεν εισαι στην αμεση περιοχη τους, με δεσποζομενα σχεδον καθολου.. Προσωπικα δεν περιμενω να ερθουν κοντα για να τα διωξω κανω τις διαθεσεις μου ξεκαθαρες απο την αρχη. Γενικα εκτος απο μερικα αδεσποτα που ξερω οτι ειναι ενταξει και παιζουν δεν αφηνω αγνωστα σκυλια να πλησιασουν.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν