Βόλος: Διορία για το τσιπάρισμα δεσποζόμενων ζώων

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Διορία μέχρι τέλος Αυγούστου έδωσε η Δημοτική Αρχή στους κατόχους σκυλιών του Δήμου Βόλου, προκειμένου να τα «τσιπάρουν» και να τα στειρώσουν. Αν δεν το πράξουν, θα τους επιβάλλονται πρόστιμα και θα τους κατάσχονται τα ζώα, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, μεταξύ της αρμόδιας αντιδημάρχου, κ. Νατάσσας Μορφογιάννη, υπηρεσιακών παραγόντων και των προέδρων των Τοπικών Ενοτήτων του Δήμου.

Όπως τόνισε η κ. Μορφογιάννη, η ανοχή τελείωσε και μετά το τέλος Αυγούστου θα ξεκινήσει καταγραφή των δεσποζόμενων ζώων και όσα δεν είναι «τσιπαρισμένα» θα οδηγούνται στο καταφύγιο. Η ίδια εξήγησε ότι προηγουμένως, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ θα διανεμηθεί φυλλάδιο με τις δέκα υποχρεώσεις που πρέπει να τηρεί ο κάτοχος σκύλου, ενώ κάλεσε τους εκπροσώπους των Τοπικών Ενοτήτων να ενημερώσουν σχετικά τους κατοίκους της κάθε περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

ΥΓ: Έγινε υποχρεωτική και η στείρωση;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Έχω μεγάλη περιέργεια πώς θα γίνει ο έλεγχος σε τόσα δεσποζόμενα σκυλιά... Με την εικόνα που έχω αγγίζει τα όρια του ακατόρθωτου, ακόμα κι αν υποχρεώσουν τους κτηνιάτρους να συμμετάσχουν. Επίσης αυτό με την στείρωση κι εγώ το έχω απορία, απ' όσο ξέρω δεν είναι υποχρεωτική. Και τί θα γίνεται με αυτούς που τα έχουν τσιπάρει αλλά δεν τα έχουν στειρώσει;

• Like
Reactions: ioanna a

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Για το τσιπάρισμα οκ να το καταλάβω μιας και είναι δια νόμου υποχρέωση. Στείρωση από που κι ως που υποχρεωτική;;; Εκτός και αν εννοούν όσα υιοθετήθηκαν με χαρτί υιοθεσίας που υποχρεώνει σε στείρωση; Αλλιώς κάπου την χάνουμε την μπάλα...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Καταρχας δε μπορουν να στο παρουν επειδη δε το τσιπαρες, απλα προστιμο θα φας. Υποψιαζομαι ομως οτι αναφερονται στα δεσποζομενα που βολταρουν αβερτα ελευθερα, φαση ημιδεσποζομενα ή ανοιγω τη πορτα και παει βολτα μονο του, κατι οχι και τοσο σπανιο στο Βολο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Πεστου Μπεου οτι μαλλον τον χαλανε...

Τωρα στο θεμα μας...
Απο που κ ως που?
Τι γινεται ρε παιδια στον Βόλο?ομαδικώς πινουν εκει στο Δημαρχείο?

• Like
Reactions: spyv

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Το μπεο δεν τον μαζεψαν? Επισης η ειδηση μοιαζει και λιγο εκβιασμος μετα τη διαμαχη που εγινε για τα μαντρωματα των αδεσποτων στο ο θεος να το κανει δημοτικο καταφυγιο. Ειχε γινει καταγγελια φιλοζωικων αν θυμαμαι καλα για τις απαραδεκτες συνθηκες πριν λιγο καιρο. Πολλες συμπτωσεις

http://www.ert.gr/perifereiakoi-sta...is-katangelies-gia-ta-adespota-antidimarchos/

http://www.lifo.gr/now/greece/77387

παντως πολυ θα ηθελα ο μπατμανακος μου να κανει βολτες στο Βολο οπως τον Eκτορακο μου παλια, η αναμνηση που εχω ειναι οτι η πολη ηταν πολυ Pet friendly

Last edited:
  • Like
Reactions: ioanna a

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ειναι αυτη η γνωστη κατασταση και εκει (αλλα και στις περισσοτερες επαρχιες) που καθε ενας πεταει το σκυλι του εξω για βολτα και αμα γυρισει γυρισε! Εχει η θεια μου σπιτι στην πορταρια και εχοντας και σκυλακι που εχουν παει να το αρπαξουν ουκ ολιγες φορες μπορω να καταλαβω την δυσαρεσκια.. μαλλον σε ολους αυτους θα αναφερονται αν και οκ λιγους δεν τους λες!! Αμα εχεις σκυλο και δεν σεβεσαι τοτε δεν δικαιουσαι να εχεις σκυλο θα συμφωνισω απολυτα.. απ την αλλη αυτο που θελουν να επιβαλουν δεν υπαρχει σε νομο.. μπορει ο καθε δημαρχος πχ να κανει τα δικα του; Α ρε ελλαδα.. για το τσιπαρισμα οκ.. ειδικα με αυτο τον χαμο που γινεται εκει.. αλλα στειρωση με το ζορι πως γινεται..

Απορω τι μπορει να γινει με ολη αυτη την κατασταση εκει αληθεια.. τα καταφυγια για να γινουν "φυσιολογικα" θελουν λεφτα που δεν ξερω αν τα διαθετουν. Απ την αλλη αυτη η κατασταση στους δρομους ειναι πραγματικα αδιανοητη! Σε σημειο που το σκεφτομαι να παω με τον σκυλο!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τον λατρευω τον Βόλο!
Άπειρες φορες εχω φυγει απλα για ενα βραδυ στα τσιπουραδικα του!
Κ αμα θες κ τον Μπατμαν χωσου στα στενα της Ν.Ιωνιας (εκει που δεν μπουκαρουν οι τουρίστες)

Αλλα μαυτα κ μαυτα ουτε απέξω δεν περνάω!
Με τι μυαλο βγαλαν για Δημαρχο εναν γκανγκστερ? (μακαρι να τον μαζεψαν,απο ενα σημειο κ υστερα απλα σταματησα να παρακολουθώ,δεν αντεχα αλλο το θεατρο του παραλογου)
Πως στο διαολο θα κατασχεσουν δεσποζομενα ζωα?
Ή θα πεσουν πολλες μηνυσεις ή πολυ ξύλο!

Ανεξαρτητως ομως,το να γινονται τετοιες "επισημες" δηλωσεις απο δημοσιους φορείς ειναι πολυ επικίνδυνο,
ειναι σα να λενε "χωριο μας ειναι κ οτι γουσταρουμε κανουμε"
Θα μου πειτε,γιατι γενικως το Δημοσιο οτι γουσταρει δε κανει?
Αλλη ιστορια αυτη...

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Εχοντας ζησει ουκ ολιγα χρονια στο Βολο (το 1/4 της ζωης μου) δε μου εκανε και τοσο εντυπωση η επιλογη Μπεου. Αλλα ξεφευγουμε...
(τα τσιπουραδικα τα εχω γυρισει ολα οπως καταλαβαινεις)

Παντως ως το 2010 τουλαχιστον η πολη ηταν πολυ δεκτικη σε κατοικιδια. Και ευκολο να βρεις σπιτι και γενικοτερα στη καθημερινοτητα. Απο την αλλη αδεσποτα υπηρχαν παρα πολλα στη πολη που καπως βρεθηκαν εκει, ειτε υπηρχε υψηλο ποσοστο που τα παρατουσαν η χανονταν λογω της χαλαροτητας ιδιοκτητων. Και υπηρχαν μεγαλες αγελες που ηταν λιγο θεμα τη νυχτα για τους ποδηλατες. Η κατασταση ομως μετριαστηκε αρκετα με τις μαζικες στειρωσεις/εμβολιασμους που εγιναν το 2004. (λογω ολυμπιακων αγωνων αν θυμαμαι καλα)

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
otan δεν κανει κατι ενας δημος τον βριζουμε
οταν παει να κανει κατι τον ξαναβριζουμε.
ασχετα με το ποιος δημος ειναι κλπ αφου το τσιπακι ειναι υποχρεωτικο βαση νομου και οχι βαση δημαρχου (νομιζω βασικα οταν πηγαιναν να δηλωσουν στα δημαρχια τα σκλια οτι ζηταγαν αν ειναι στειρωμενα τα θυληκα αλλιως δηλονοταν σαν εκτροφεις κατι τετοιο ακομα και ημιαιμο να ειναι...κατι τετοιο αν δεν κανω λαθος,τεσπα.) γιατι να μην εχει την δυνατοτητα ο καθε δημος να μπορει να ελενξει τα δεσποζομενα ζωα ετσι ωστε να υπαρχει μια εικονα του τι γινετε.

βεβαια αυτο 2 πραγματα θα φερει στην επιφανεια
πολες εγκαταλειψεις απο την μια (ισως) αλλα πιο μεγαλη δεσμευση και σκεψη σε καποιον που θελει να παρει σκυλο απο εδω και περα.

δεν γινετε οι υπανθρωποι κυνηγοι να εχουν παρει (καλα οχι ολοι,μαλλον) μηχανηματα ωστε οι θυροφυλακες να ελεχουν τα σκλια στο βουνο αν ειναι νομιμα η οχι και εμεις να απαξιουμε να μας ελενξουν τον σκυλο που εχουμε σπιτι αν εχει τσιπακι

• Like
Reactions: Kodagoshe

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Το πρόβλημα μου Τασο οπως (ελπιζω να) καταλαβες δεν ειναι το υποχρεωτικο τσιπαρισμα,αφου οπως πολυ σωστα το εθεσες,βαση νομου ειναι υποχρεωτικο πραγματι.
Το προβλημα μου ειναι με τους εκβιασμους κ τις απειλές περί κατασχεσεων!
Τι ειναι το σκυλι?
αμαξι χωρις πινακιδες παρατημενο σε καποιο πεζοδρομιο?

Κ τι εννοεις αμα ηταν αστειρωτη η σκυλα θα με κατεγραφαν ως εκτροφέα?ξαναλεω : ΑΠΟ ΠΟΥ Κ ΩΣ ΠΟΥ?
Μηπως θα με βαζαν να κανω κ εναρξη επαγγελματος?

Δλδ...μονο σε μενα ακουγονται καταχρηστικά/παράνομα/π@&€!%ς μπλε ολα αυτά?

• Like
Reactions: FrenchieFan

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Το πρόβλημα μου Τασο οπως (ελπιζω να) καταλαβες δεν ειναι το υποχρεωτικο τσιπαρισμα,αφου οπως πολυ σωστα το εθεσες,βαση νομου ειναι υποχρεωτικο πραγματι.
Το προβλημα μου ειναι με τους εκβιασμους κ τις απειλές περί κατασχεσεων!
Τι ειναι το σκυλι?
αμαξι χωρις πινακιδες παρατημενο σε καποιο πεζοδρομιο?

Κ τι εννοεις αμα ηταν αστειρωτη η σκυλα θα με κατεγραφαν ως εκτροφέα?ξαναλεω : ΑΠΟ ΠΟΥ Κ ΩΣ ΠΟΥ?
Μηπως θα με βαζαν να κανω κ εναρξη επαγγελματος?

Δλδ...μονο σε μενα ακουγονται καταχρηστικά/παράνομα/π@&€!%ς μπλε ολα αυτά?
αν παρουμε οτι ατσιπαριστος σκυλος = σκυλος χωρις αφεντικο (ετσι δεν θεωρειτε;) μηπως το λεν γιαυτο;;
δεν μπορω να κανω τον δικηγορο του διαβολου αλλα εχει μια λογικη,ειδικα αν δωσουν χρονικα περιθωρια να τσιπαριστουν τα ατσιπαριστα.

δεν θυμαμαι γιαυτο οποτε μαλακια θα σου πω.
εναρξη οχι αλλα καπως το λεγαν και δεν θυμαμαι καν..παιζι να ειναι και λαθος μου.

οσο παρανομω τοσο παρανομουν και αυτοι
ολα στις ανοχες παιζουν

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Όσον αφορά τη στείρωση, βρήκα αυτό εδώ:
"Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να μεριμνά για τη στείρωσή του, εφόσον δεν διαθέτει τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες".

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
"Ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να μεριμνά για τη στείρωσή του, εφόσον δεν διαθέτει τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορεί να τα διαθέσει σε νέους ιδιοκτήτες".
Μπορεί όμως κάλλιστα, να επιθυμεί την διατήρηση των νεογέννητων ζώων...άν αυτά ποτέ, έρθουν στην ζωή! :)

Το κυνήγι για το τσιπάρισμα, καλά θα κάνουν να το εφαρμόσουν. Η υποχρέωση στείρωσης, είναι αστεία, πόσο μάλλον επί δημαρχείας Μπέου :sick::sick::sick:

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Αυτό όμως δεν σημαίνει αυτόματα ότι η στείρωση είναι υποχρεωτική όπως το τσιπ πχ...
Κατά τα λοιπά κι εγώ την κατάσχεση του ζώου γι αυτούς τους λόγους που αναφέρονται δεν την καταλαβαίνω, στο κάτω κάτω για αυτές τις παραβάσεις προβλέπονται πρόστιμα, ας γίνουν οι έλεγχοι κι ας πέσουν καμπάνες αβέρτα.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καταλαβαινω οτι ολο αυτο πηγαζει απ το γεγονος οτι εχουν τα σκυλια τους ατσιπαριστα αστειρωτα και ελευθερα εξω.. ειναι πραγματικα τεραστιο θεμα αυτο (αν και τι το λεω το ξερετε) οι γεννες πανε κ ερχονται οπως και οι γατες αντιστοιχα εδω στα νησια.. αλλα οκ ας βουτιξουν λιγο και την γλωσσιτσα τους στο μυαλουδακι τους πριν μιλησουν που ελεγε και η δασκαλα μας στο δημοτικο.. αφου ειναι σε αυτες τις θεσεις ας βρουν μια καποια λυση με λογικη ωστοσο (τι λεω τωρα)

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
εγω δε νομιζω οτι εχουν τοσα πολλα ελευθερα και χαλαρα να ανεμιζουν....περισοτερο μου κανει για εκβιασμο προς φιλοζωους του στυλ τσιπαρετε και μαζεψετε οποιο φροντιζετε γιατι θα εξαφανιστει

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
εγω δε νομιζω οτι εχουν τοσα πολλα ελευθερα και χαλαρα να ανεμιζουν....περισοτερο μου κανει για εκβιασμο προς φιλοζωους του στυλ τσιπαρετε και μαζεψετε οποιο φροντιζετε γιατι θα εξαφανιστει
Εννοείς αδέσποτα; Αυτά δεν είναι δουλειά του δήμου να τα τσιπάρουν κτλ; Οι φιλόζωοι που τα φροντίζουν δεν έχουν τέτοια υποχρέωση τυπικά, για την ψυχή της μάνας τους το κάνουν... Εκτός κι αν τα έχουν σε δικό τους χώρο βέβαια, σύμφωνα με το υπουργείο...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν