Βρέχει Μούφια!

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Συνεχίζονται οι προσπάθειες προώθησης Μουφίων σε διάφορα χάπενινγκ επ' ευκαιρία της Αποκριών στο Καλαμποκιστάν και τα περίχωρά του. Αυτή τη φορά το μεγάλο τους σουξέ είναι ένα μπλε μερλ που το λένε Stryder και του ψάχνουν μόνιμο σπιτάκι:

ΤΟΝ ΘΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!! :) :) :)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αχ, Φάνια, άσε με, μόνο που είπε η Sara ότι δεν δέχονται να τα δώσουν εκτός Αμερικής τους μίσησα άμεσα. Θα μου πεις, που καλέ θα το βάλεις το 3ο σκυλί? Ε, άστο αυτό.....:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Διονύση, μπορείς πάντα να γράψεις στον David Thurman του σωστικού ομίλου New Spirit for Aussies. Θα θέλει όμως να σε δει και το σκύλο θα πρέπει να έρθεις να τον πάρεις ο ίδιος αν σε εγκρίνει. Αυτός είναι και ο όρος τους πάντα. Εδώ το Μουφ που το πήρα από το Aussie Rescue & Placement Helpline πήγα και οδήγησα επτά ώρες να το πάρω και δε μου το στέλνανε. Θέλανε να δούνε και τη φάτσα μου, άσε δηλαδή που καλά κάνανε διότι στην αρχή τα είχα παίξει διότι το Μουφ δεν ήθελε να με δει ζωγραφιστή. Τώρα βέβαια, different story...:p:p:D:D:D

Αν δέχονται να σε πάρουνε στα υπόψη, εγώ σου δίνω συστατική διότι τυχαίνει να ξέρω ότι έχεις δουλέψει με αδέσποτα, ξέρεις από σκυλιά και σπουδάζεις και εκπαιδευτής. Εννοείται ότι σύσταση δίνω σε πολύ λίγα άτομα διότι αν δεν ξέρω τι κάνουνε και δεν τους ξέρουν άλλοι δεν είναι καλό, ούτε θα το δεχτούν οι Αμερικάνοι. Υπόψη επίσης ότι ο σκύλος θα είναι στειρωμένος διότι είναι όρος των καταφυγίων και των σωστικών ομίλων. Έρχεται όμως με πλήρη εξέταση από κτηνίατρο και όλα του τα εμβόλια. Θα πρέπει να μιλήσεις και για το χαρακτήρα του.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA

Αυτό είναι μεγάλο σε ηλικία και το παρατήσανε με διροφιλαρίωση. Τώρα είναι καλά και το δίνουν για υιοθεσία. Ακολουθεί η περιγραφή του με φωτογραφίες αφού σ' αρέσει. :)

Looking for an affectionate older gal who just wants some love? Then Tala is the Aussie for you! This petite girl was found wandering in upstate South Carolina, starving and emaciated and appearing to have just weaned a litter of puppies. After no owner turned up, Tala found herself at the pound. The vet determined her to be 8-9 years old, and she is heartworm positive, poor girl! She is way too old and sweet to have been running around, popping out puppies and starving.

Tala still has a lot of spunk, though, and is probably not for a family with young children and lacking in Aussie experience. She doesn’t like to be pushed around, and who can blame her? This old girl will need someone with a patient, loving hand who will take the time to figure out what she needs and what she is accustomed to.

Tala is good in her crate, and is learning that she has to go there for her breakfast and dinner. We are also working on some simple commands, and you know they say you can’t teach an old dog new tricks, but we’re confident that over time she will figure it out. She is great on a leash, and aside from attempting to jump up (she can’t always get enough bounce!), she is very well mannered with strangers. Tala doesn’t mind cats, and while she is curious about the little kitten in the house now, she is only curious, and certainly not aggressive. She would go well in a home with another quiet, male dog, but probably not with a dominant female. She has been fine with her foster-siblings, but has shown some signs of being a little dominant, or it could have just been her herding/motherly side - she was very “dogging” of one of the younger female puppies in the household for a few days.

As mentioned before, Tala is heartworm positive and will not be ready for her new home for a few months. However, if you think Tala might be the old girl for you, fill out an application and feel free to ask some questions. We are still learning Tala’s quirks, as she has only been in care for a few weeks, but she will certainly be a great dog for a patient, loving family.
If you are an approved adopter and are interested in Tala please contact etc.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Αχ Sara..
Αν δεν είμασταν εδω, στην Ελλάδα, σε αυτά τα χάλια (εννοω με τα αδεσποτα) και φυσικά μποροσαν να δωθουν εκτος ΗΠΑ θα το σκεφτόμουνα παρα πολυ σοβαρα.
Ειναι ονειρεμένα σκυλια..
*agapoylas*

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καινούρια Μούφια, πρώτα από Ιλλινόι:

Αυτό εδώ είναι ένα "θανατηφόρο λευκό", δηλαδή διασταύρωση μερλ με μερλ, που είχε την εξαιρετική τύχη να γεννηθεί μόνο με ελαφρά μικροφθαλμία, αλλά τελικά και βλέπει και ακούει, ενώ συνήθως βγαίνουν από ελαφρώς μέχρι βαρέως τυφλά και κουφά και με μάτια σαν κουμπότρυπες. :(

Από Wisconsin:

Από Georgia:

Από Maine:

Τέλος, από Καναδά, Οντάριο και Κεμπέκ, αφού ο επίσημος σωστικός όμιλος των Αυστραλέζων Ποιμενικών καλύπτει ολόκληρη τη βόρεια Αμερική:

[SIZE=+2]
[/SIZE]

[SIZE=+2]
[/SIZE]

[SIZE=+2]
[/SIZE]

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μούφια του κυρίως σωστικού ομίλου από Φλόριντα:

Το παρακάτω σίγουρα έχει κληρονομήσει το γονίδιο για τύφλωση αφού μοιάζει απόγονος μερλ με μερλ, σίγουρα μάλιστα είχε τη μετάλλαξη MDR1 που κόντεψε να της στοιχίσει τη ζωή όταν έκανε θεραπεία για διροφιλαρίωση: :(

Ο δεύτερος σωστικός όμιλος New Spirit 4 Aussies των Μεσοδυτικών Πολιτειών πάντως δήλωσε σήμερα ότι αυτή τη χρονιά μόνο είχε 150 αδέσποτους Αυστραλέζους, στους περισσότερους απ' τους οποίους βρήκε σπίτι!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω αν είναι άσχετο, αλλά από όλες τις φυλές, τα Μούφια διαφέρουν πιο πολύ μεταξύ τους

Παράδειγμα για τα #6 και #8 δεν θα φανταζόμουν πως είναι καν Μούφια. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με κακή εκτροφή, ή τί;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το 6 είναι κουρεμένο διότι βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, οπότε περιμένουν να βει πάλι η γούνα του. Το 8 είναι κακή εκτροφή, εγώ λέω ίσως και ημίαιμο, διότι ένα Μουφ δεν πρέπει να έχει ποτέ όρθια αυτιά.

Τα διαφορετικά και ενίοτε πολύχρωμα μάτια ναι, τα έχουμε ξανασυζητήσει. :) Είναι λόγω των πολλών γενετικών μεταλλάξεων Μουφίων. Δείτε προηγούμενα μηνύματα σ' αυτό το νήμα όπου έχω βάλει το πρότυπο αλλά και έχω συζητήσει τις μεταλλάξεις. Μερικές, όπως το χρώμα των ματιών, είναι καλοήθεις, άλλες όμως είναι επικίνδυνες. Εξαρτάται από την εκτροφή.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μούφια του Αγίου Λουδοβίκου, βοήθειά μας:

Οι αδερφές Ζα-Ζα και Άβα Γκαμπόρ ακολουθούν:

Τα τέσσερα παρακάτω μόλις βρήκαν οικογένειες::)

Στο παρελθόν ο Άγιος Λουδοβίκος το έτρωγε το Καλαμποκιστάν στα ωραία Μούφια, αλλά τελευταία φαίνεται ότι από ομορφιά έχουμε πάρει τα πάνω μας. Φυσικά το Μίσιγκαν τρώει τους πάντες, προφανώς διότι έχουν πήξει στους ΒΥΒ και τους παπυμιλλάδες...:(:(

Last edited:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
απο BYB σκίζει το αμέρικα....
και λέμε για την βαλκανικήν χερσόνησο...

και πάπι μιλ απ τα μεγαλύτερα της γής αν δεν κάνω λάθος έχει

ΜΑ
τι κάνουν οι όμιλοι και οι σύλλογοι??????
εντάξει εδώ
αλλα κι εκεί????

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τι μπορούν να κάνουν οι όμιλοι και οι σύλλογοι? Ενημέρωση κάνουν σίγουρα και πολλή. Μην ξεχνάς όμως ότι εδώ παρουσιάζω τα Μούφια των Μεσοδυτικών Πολιτειών που βρίθουν στους ΒΥΒ και τους παπυμιλλάδες αν και πάλι είναι λίγοι αναλογικά σε σχέση με την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ αραιοκατοικημένες και είναι δύσκολο να τους βουτήξουν,

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
μα αν δεν βρούν πελάτες θα το κλείσουν το μαγαζί
αυτό εννοώ για τους σύλλογους -ενημέρωση

αναφορικά στο "είναι λίγοι σε σχέση με την Ελλάδα" δεν μπορώ να απαντήσω-θέλει ψάξιμο-και δεν είναι και τόσο ουσιώδες για να το ψάξω :)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Είναι και μάλιστα στατιστικά μειώνονται, όπως έχουν μειωθεί και τα αδέσποτα (τα οποία μαζεύονται πάντα) και οι ευθανασίες και μάλιστα πολύ. Μην ξεχνάς ότι πρόκειται για μια χώρα που έχει πάνω από 300 εκατομμύρια κατοίκους και τεράστιες αντιθέσεις. Στα αστικά κέντρα δεν έχει τόσους πολλούς ΒΥΒ ή παπυμιλλάδες. Υπάρχουν όμως και μέρη που είναι τόσο εξοχή που είναι κυρολεκτικά στη μέση του πουθενά. Συνήθως πουλάνε μέσω του ίντερνετ και σε κάτι τελείως απομονωμένες λαϊκές. Πρέπει να σκεφτείτε με τα αμερικανικά δεδομένα. :)