Βούτηξε τη Μπριζόλα...!

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το δικό μου ας πούμε δεν είναι λαίμαργο...
Σε τίποτα δε μου 'μοιασε αυτό το σκυλί!
Είπαμε, ο Πύρρος είναι "τύπος και υπογραμμός"!!!
Θυμάμαι, όμως, ένα συγγενές σκυλί, τη Θέτιδα του Παναγιώτη... τι Retriever να λέμε τώρα!!!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Το δικό μου ας πούμε δεν είναι λαίμαργο...
Σε τίποτα δε μου 'μοιασε αυτό το σκυλί!
Γιατί του κούνησες κανα κοψίδι μπροστά του και γύρισε το κεφάλι απαξιωτικά από την άλλη?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Περα απο την πλακα, καποιες φορες παραειναι εκνευριστικο....

..... οταν λειπουν ξαφνικα (και παντα συμβαινει οταν δεν εισαι παρων):

τα ωμα ψαρια που μολις καθαρισες και αλατισες....

οι λαχταριστες αυγοφετες που εφτιαξες στις μία μετα τα μεσανυχτα για να παρει πρωινο η κορη σου στο σχολειο....

το μοσχομυριστο κέικ που επιτελους για μια φορα η γυναικα σου το πετυχε....

το γερμανικο λουκανικο σου που σε περιμενει στο τραπεζι κι εσυ πηγες για λιγο στο μπανιο πριν καθησεις να το φας....

Καποια στιγμη πρεπει να διαλεξεις μεταξυ των παρακατω:

να κρυβεις παντα το φαγητο στο ψυγειο ή στον φουρνο (αλλά δεν το θυμασαι παντα)

να απομονωνεις τον σκυλο (απορριπτεται γιατι εχεις αποφασισει ο σκυλος να ειναι παντα ελευθερος μεσα στο σπιτι (ταχα'μ φυλαξη και δημοκρατια της κακιας ωρας)

να παρεμβεις δυναμικα με τη βοηθεια της τεχνολογιας (πιανει παντα αν το κανεις σωστα - κι εγω το εκανα σωστα με iphone real time web cam στο laptop και διορθωση απο το υπερπέραν).

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Είπαμε, ο Πύρρος είναι "τύπος και υπογραμμός"!!!
Θυμάμαι, όμως, ένα συγγενές σκυλί, τη Θέτιδα του Παναγιώτη... τι Retriever να λέμε τώρα!!!
Μπα...δεν είναι θέμα τύπου....
Απλά...δεν...
Αφού δεν μπορώ να τον παχύνω...

Γιατί του κούνησες κανα κοψίδι μπροστά του και γύρισε το κεφάλι απαξιωτικά από την άλλη?
Ναι ρε...
Μόνο αφρό μεδουλιού με τρίμα παγωμένου κοκάλου....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Το ότι ο σκύλος "κλέβει" τροφή για μένα σημαίνει ότι δεν του έχουμε μάθει τον τρόπο να το κερδίζει. Έστω παρουσία μας ο σκύλος δεν θα βούταγε το φαγητό αν δεν του δίναμε το ελεύθερο.

Ότι έτρεξε να κρυφτεί για να φάει είναι κάτι άλλο που θέλει προσοχή (για μένα τουλάχιστον). Το φαγητό όσο και να του αρέσει πρέπει να το τρώει κοντά σου. Είναι το ίδιο πρόβλημα που έχουν κάποιοι με τα σκυλιά που πέρνουν την μπάλα/παιχνίδι και πάνε κάπου μόνα τους να το παλεύουν. Φαγητό σημαίνει κοντά στον ιδιοκτήτη του.

Συμφωνώ με την mareco, δεν είναι μόνο θέμα τύχης.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εμένα μια φορά μου κλέψανε ενα καλαμακι χοιρινό που τσάκιζα... δεν ήταν ο Ορεστης όμως αλλά το καμαρι μιας συμφορουμιτισσας, ονόματα δε αναφερω οικογένειες δε θίγω.

Το δικό μου το καμαρι από την ώρα που θα ακουσει να ανοιγει ψυγείο, φουρνος, κατσαρόλα ακόμα και να κοιμάται (έχει προγραμματιστεί να κοιμάται πολύ ελαφρυά για να μη χάνει τέτοιες ευκαιρίες) έρχεται του σκοτωμου στη κουζίνα.

Είναι ζήτουλας από τους λίγους αλλά κίνηση να βουτήξει φαγητό ακόμα δεν εχει κάνει παρά μόνο μια φορά αργά ένα βράδυ είπε να προσπαθήσει με καμία επιτυχία ευτυχώς να φτάσει ένα κοτόπουλο σούβλας που ήταν ακουμπησμένο στο τραπεζι της κουζίνας σκεπασμένο με ένα αλουμινόχαρτο.
Άκουγα ένα θόρυβο αλλα δε καταλαβαινα τι ήταν! Παω λοιπόν να δω και τον βλέπω στη κουζινα να προσπαθεί απεγνωσμένα να το φτάσει! Το φαγανό εφτανε άκρη άκρη το αλουμινόχαρτο και προσπαθούσε σιγά σιγά να το τραβήξει προς το μέρος του.
Τι να σου κάνει όμως ο κοντός???? Αυτό που μας έχει γλυτώσει είναι το ύψος του. ](*,)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το μεγαλο προβλημα ειναι τι γινεται οταν δεν εισαι παρων (ειδικα οταν εχεις φυγει απο το σπιτι).

Οι λογοι/παραγοντες που κανουν εναν σκυλο να κλεβει και εναν αλλο οχι μπορει να ειναι πολλοι.

Και αν ο σκυλος κλεψει μια φορα και δεν συμβει τιποτε, τοτε αυτοεπιβραβευεται (λεξη της Ζιβαγκο) και απλά ψαχνει την επομενη ευκαιρια.

Ναι, σε καποια σκυλια αρκει να μαθουν να το κερδιζουν, άλλα πρεπει να μαθουν οτι απαγορευονται καποια πραγματα για λογους που δεν χρειαζεται να καταλαβουν (οπως συμβαινει σε τοσα άλλα πραγματα τα οποία ειναι δυσκολο να εκπαιδευτουν ή ειναι πολυ χρονοβορο και επιπονο να γινει αυτο).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Οταν δεν είσαι παρών, φροντίζεις να μην υπάρχει πρόσβαση σε τίποτα φαγώσιμο.
Με οποιονδήποτε τρόπο.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Αρκεί να κλείσει η πόρτα της κουζίνας.
Που αλλού να βρουν φαγώσιμα;

Ειλικρινά, το θεωρώ από τα πιο εύκολα πράγματα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το θεμα ειναι να μην κλεβουν γενικως, και οχι απλά επειδη δεν μπορουν.

Εμεις ειμαστε τρεις ανθρωποι στο σπιτι και ολο και καποιος θα αφησει κατι καπου σε καποιο τραπεζι καναπε, σε καποιο κρεβατι την ωρα που βλεπει παιδικο ......

α! και η κουζινα μας ειναι ενιαια με το σαλονι....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Το θεμα ειναι να μην κλεβουν γενικως, και οχι απλά επειδη δεν μπορουν.

Εμεις ειμαστε τρεις ανθρωποι στο σπιτι και ολο και καποιος θα αφησει κατι καπου σε καποιο τραπεζι καναπε, σε καποιο κρεβατι την ωρα που βλεπει παιδικο ......
Ναι, δεν έχεις άδικο... αλλά είπαμε:
"και μη εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν"...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Πέρα από αυτό το περιστατικό (που τον μάλωσα) δεν είχαμε κάτι άλλο σε κλεψιά.

Γενικά ακόμα και όταν πέφτει κάτι κάτω δε το παίρνει. Και πάλι καλά δηλ...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ναι, δεν έχεις άδικο... αλλά είπαμε:
"και μη εισενέγκεις ημάς εις πειρασμόν"...
Πειρασμοι υπαρχουν Γιαννη καθε στιγμη για εναν σκυλο.
Φαγητο στο σπιτι ή οπουδηποτε εξω, γατες, σκυλοκαυγαδες και τσαμπουκαδες, σκυλες με οιστρο, μυρωδιες και 1002 άλλα.
Το θεμα ειναι να μαθει τι επιτρεπεται και τι οχι, και αν επιτρεπεται το πότε επιτρεπεται. Και υπαρχουν πολλοι τροποι, αναλογως και κατα περιπτωση.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Σε μάς, αυτές οι φάσεις (το χαμηλό τραπεζάκι του σαλονιού), αρχικά είχαν αποτελέσει λόγο διεκδίκησης και έναρξη ισχυρού καυγά...
Ετσι, ακόμα και όταν είμαστε στο τραπεζάκι και τρώμε, η εντολή είναι να βρίσκονται και τα δύο, το λιγότερο 2 μέτρα μακριά... και από την ίδια μεριά και τα δύο, ώστε ο ένας να μην νομίζει πως ο άλλος πάει να τον ξεγελάσει!!!
Εμείς έχουμε άλλο σύστημα...ο μικρός από κάτω...ο Τσούφι δεξιά και ο Keagan αριστερά...Η πλάκα είναι ότι αντί να κοιτάνε εμ'ένα που τρώω...παρακολουθεί ο ένας τον άλλον μπας και δώσω κάτι στον έναν και δεν το πάρει χαμπα΄ρι ο άλλος!!! Γενικά ευτυχώς δεν κλέβουν....γιατί ξέρουν ότι στο τέλος του φαγητού θα τους βάλω κάτι σίγουρα στα μπολ τους...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Με όλα την παλεύει, θα σε κοιτάξει, θα ξερογλυφτεί, αλλά αν δε δει ανταπόκριση, κύριος, θα πάει στη μαξιλάρα του σαν παρεξηγημένος ευγενής και με τη μύτ...εεεε, το ηθικό υψηλά!

Αλλά τη ριμάδα την πίτσα... Την άτιμη την πίτσα... Όπου τη μυρίσει να βγει ο λιμάρης από μέσα του! Το σκυλάκι της Αιθιοπίας!

Είμαστε στο τραπέζι και τρώμε πίτσα(νομίζω το έχω ξαναπεριγράψει). Κι αφού το τέΡας έχει κάνει τα γνωστα, βλεμματάκια, γλυψιματάκια και βλέπει ότι δεν αποδίδουν, αρχίζει να σπρώχνει, διακριτικά πάντα, τα χέρια μας. Κάπου εκει μπαίνουν αγκώνες και γόνατα εμπόδιο οπότε αλλάζει άνθρωπο και πάει στο "αφεντικό" σου λέει θα με λυπηθεί ο θεός, θα μου δώσει! Ε, όταν είδε ότι κι από εκεί πλευρά είχε αγκώνα-μπαριέρα, βγάζει παιδιά μια γλώσσα, να! (με το συμπάθιο) και σαν σπάτουλα πηρε ωραιότατα το κομμάτι μέσα από το πιάτο και.... Λούης! Μέχρι να σηκωθούμε, να του φωνάξουμε, είχε χλαπακιάσει το κομμάτι, είχε φτάσει στην μαξιλάρα του, να μη σας πω ότι το είχε χωνέψει κιόλας...

Ακόπμα γυρίζει το μάτι του στην οσμή πίτσας... Γκρρρρρρρρρ

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...γιατί ξέρουν ότι στο τέλος του φαγητού θα τους βάλω κάτι σίγουρα στα μπολ τους...
Αυτό ήξερε η Μόκα, όσο ήταν μόνη της (και δεν το έχει ξεχάσει ποτέ!!!)...
Αλλά, ο μικρός δεν το διανοείται κάν, ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εμείς έχουμε άλλο σύστημα...ο μικρός από κάτω...ο Τσούφι δεξιά και ο Keagan αριστερά...Η πλάκα είναι ότι αντί να κοιτάνε εμ'ένα που τρώω...παρακολουθεί ο ένας τον άλλον μπας και δώσω κάτι στον έναν και δεν το πάρει χαμπα΄ρι ο άλλος!!! Γενικά ευτυχώς δεν κλέβουν....γιατί ξέρουν ότι στο τέλος του φαγητού θα τους βάλω κάτι σίγουρα στα μπολ τους...
Χαχαχα δεν μπορω μου φαινονται τοσο αστεια τα γκολντεν :p Μια ο Μπου που περιμενει με το στομα ανοιχτο, μια που κοιτιουντε μεταξυ τους μην τυχον και φαει το αλλο αχαχαχαχαχα!! Να τα χαιρεσαιιιι :fan:

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Εμενα παλι η δικια μου παρολο που ειναι τοοοοοοσο χοντρελο οσον αφορα το φαγητο, οταν τρωμε ειναι ησυχη. Αντε να ερθει για 2 δευτερολεπτα να μας κοιταξει και μετα ξαπλωνει γιατι ξερει οτι δεν προκειτε να φαει. Μονο μια φορα που φτιαχναμε κατι αραβικες πιτες με μπεικον και λουκανικο και το ειχε αφησει ο δικος μου πανω στο τραπεζι (ακρη ακρη) της ειχε σπασει την μυτη, πηγε να το μυρισει και επεσε το πιατο κατω και φυσικα τα ακουσα εγω η καημενη που επλενα τα πιατα και δεν την μαλωσα. Λες και δεν μπορουσε να την μαλωσει εκεινος. Εγω δεν ειχα δει καν τι εγινε, νομιζα οτι απλα ειχε πεσει το πιατο :p Γενικα παντως δεν εχω παραπονα απο το γουρουνακι μας!!!!! :D

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Το ότι ο σκύλος "κλέβει" τροφή για μένα σημαίνει ότι δεν του έχουμε μάθει τον τρόπο να το κερδίζει. Έστω παρουσία μας ο σκύλος δεν θα βούταγε το φαγητό αν δεν του δίναμε το ελεύθερο.

Ότι έτρεξε να κρυφτεί για να φάει είναι κάτι άλλο που θέλει προσοχή (για μένα τουλάχιστον). Το φαγητό όσο και να του αρέσει πρέπει να το τρώει κοντά σου. Είναι το ίδιο πρόβλημα που έχουν κάποιοι με τα σκυλιά που πέρνουν την μπάλα/παιχνίδι και πάνε κάπου μόνα τους να το παλεύουν. Φαγητό σημαίνει κοντά στον ιδιοκτήτη του.
συμφωνώ σε όλα....
προσωπικά ταΐζω πολύ τακτικά τα σκυλιά μου απο το τραπέζι και το απολαμβάνω και εγώ και βέβαια και αυτά....
κατά την γνώμη μου, η συγκεκριμένη ''φάση'' με τον σκύλο που βρίσκεται δίπλα μας όταν τρώμε μπορεί να αποτελέσει μια θαυμάσια άσκηση υπακοής του σκύλου μας και η εκτέλεσή της να επιβραβεύεται με την λιχουδιά που θα του δώσουμε.....
έτσι και το φαγητό που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι μας παύει να αποτελεί στόχο ......''απαλλοτρίωσης'' αλλά και όλη η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97