Βομβαρδισμος σπιτιου και αλλα

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Χθες ηταν μια δυσκολη ημερα ...τρεξιμο στις δουλειες μου , κατι ''πακετα'' κλπ ...πολλα νευρα.

17:00-21:00 αφιερωθηκα στα σκυλια και 22:00 με 01:00 βγηκα βολτα ...αφησα τα σκυλια μεσα στο σαλονι ως συνηθως το βραδυ , αφου εκλεισα τις πορτες του σπιτιου.Απο καποιο ρευμα αερα , η πορτα της κρεβατοκαμαρας ανοιξε ...

Γυρνωντας σπιτι , υπηρχε εικονα καταστροφης : το μικρο κοπροσκυλο εφαγε μπουφαν , μπλουζες , παπουτσια , μαξιλαρια , καλωδια , διακοσμητικα και αλλα .Απο την ωρα που εφυγα , δεν πρεπει να εκανε και αλλη δουλεια απο το να καταστρεφει .Μολις αντικρυσα το θεαμα , αναφωνησα στον αερα ''Τι εκανες εδω ?'' και αυτη εξαφανιστηκε στον κηπο ...φυσικα την τσακωσα , εφαγε το κατσαδιασμα της και μερικες φαπες στο κωλο.Περισσοτερο νευριασα με το μασημενο καλωδιο (ευτυχως ηταν καλωδιο scart αλλα θα μπορουσε να ηταν ρευματος - εκτος και αν τα ξεχωριζει :D)

Μεχρι σημερα,5 μηνες που την εχω , δεν ειχε κανει τετοιες ζημιες ...εκλεβε κανα παπουτσι και το εβγαζε στον κηπο και ειχε φαει κανα δυο μαξιλαρια , τα οποια τα μαζευα παντα απο το σαλονι ωστε να μην τη βαζω σε πειρασμο.Μενει στο σαλονι και αν το ειχε βιτσιο να καταστρεφει , τωρα δεν θα ειχε μεινει τιποτε.Επισης με την κρεβατοκαμαρα , εχει εξοικιωση ...δεν της ειναι απαγορευμενος χωρος

1) πως κοβεται αυτη η συνηθεια ? μπροστα μου δεν κανει τετοιες ζημιες ποτε , οποτε δεν μπορω να φανταστω πως μπορει να γινει . Ειδικα χθες , την ειχα λιωσει στο παιχνιδι και τους εδωσα και κοκκαλο πριν φυγω (το οποιο δεν ειχε αγγιξει καν το κοπροσκυλο:))

2) ειμαστε σιγουροι πως οι σκυλοι δεν θυμουνται ? γιατι εγω μολις ανοιξα την πορτα και αναφωνησα στον αερα , αυτη μια χαρα καταλαβε οτι επι δυο ωρες εκανε καταστροφες και την κοπανησε (ο Boogie ας πουμε που ηταν διπλα , δεν εφυγε πανικοβλητος).Το επισης περιεργο ειναι οτι σημερα , της εδειξα μια απο τις μπλουζες που εφαγε λεγοντας της ''Γιατι μωρη την εφαγες'' και αυτη εβαλε την ουρα στα σκελια (σαν να θυμοταν τις ζημιες και την τιμωρια).Πως συνδιασε την μπλουζα σημερα , με την τιμωρια και την τιμωρια με τις ζημιες , εφοσον λεμε πως τα σκυλια συνδεουν το λαθος με τη διορθωση μονο εαν αυτη γινει αμεσα ? :confused:

Δεν ειμαι ανθρωπος του ξυλου , αλλα μολις αντικρυσα αυτο το θεαμα , εκεινη την ωρα , μετα απο τετοια μερα , δεν μπορεσα να συγκρατησω τα νευρα μου (μετα φυσικα μετανιωσα για τις ξυλιες και το κραξιμο που τις εριξα)

Το κοστος ''συντηρησης'' του κοπροσκυλου αγγιζει επικινδυνα το κοστος αποκτησης του μπουλντογκ αν αρχισω να αθροιζω τις ζημιες που εκανε :D (μονο τα παπουτσια που εφαγε εκαναν 150 ευρω).

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν συνδιασε την ζημια αλλά την φοβισε το υφος.
Ο χοντρος δεν τρομαξε πιθανον λογω χαρακτηρα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν συνδιασε την ζημια αλλά την φοβισε το υφος.
Ο χοντρος δεν τρομαξε πιθανον λογω χαρακτηρα.
Ναι , Αρη κατι τετοιο φανταζομαι και εγω ...αλλα ειδικα σημερα που της εδειξα την φαγωμενη μπλουζα , της το ειπα σχεδον χαριτολογωντας.

Τεσπα , το κραξιμο και το ξυλο που εφαγε χθες , εγινε και οσο και αν το μετανιωσα , τωρα δεν αλλαζει ...μαλλον το εφαγε χωρις να καταλαβει γιατι :(

Το θεμα ειναι να το κοψει αυτο το απροβλεπτο σπορ ...δηλαδη χθες την επιασε η μανια ? δεν ηξερε οτι ειναι λαθος ? Γιατι ,εφοσον παντα αρεσει στα σκυλια να μασουλανε, δεν καταλαβαινω τι την επιασε χθες ειδικα.

Viper

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2010
903
1
39
Απο οσο ξερω το μαλωμα κατοπιν εορτης δν αποδιδει το θεμιτο αποτελεσμα. Και γενικα ειμαι αντιθετο με το ξυλο.
Τωρα για τις ζημιες ισως στρεσαριστηκε που ελειπες και ηθελε να κανει κατι να εκτονωθει κ να σ δειξει πως ειναι εδω .
Αντιδραστικη κακια συνηθεια. Συνηθες φαινομενο καμια φορα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Περίεργο, έτσι στα καλά του καθουμένου..... ποιος ξέρει τι μύγα την τσίμπησε..... Πάντως κλείνε καλύτερα τις πόρτες (εγώ κλειδώνω, γιατι ανοίγει τα πόμολα οταν φεύγω).... αλλο η πρόσβαση στην κρεβατοκάμαρα οταν είσαι εκεί, κι άλλο οταν είναι μόνη της....

Γενικά όσο περισσότερο χώρο έχουν, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να αγχωθούν όταν λείπουμε....

:(

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Απο οσο ξερω το μαλωμα κατοπιν εορτης δν αποδιδει το θεμιτο αποτελεσμα. Και γενικα ειμαι αντιθετο με το ξυλο.
Τωρα για τις ζημιες ισως στρεσαριστηκε που ελειπες και ηθελε να κανει κατι να εκτονωθει κ να σ δειξει πως ειναι εδω .
Αντιδραστικη κακια συνηθεια. Συνηθες φαινομενο καμια φορα.
Ευχαριστω για το ενδιαφερον :)

Ενα ολοκληρο χειμωνα εμενε και τη μερα μεσα στο σπιτι για 8 ωρες χωρις προηγουμενη εκτονωση και δεν εκανε ποτε ζημιες (περα απο τα δυο μαξιλαρια που φαγωθηκαν στην αρχη) .Χθες τα αφησα 4 ωρες , βραδυ και μαλιστα κοιμοντουσαν οταν εφυγα αφου ειχαν λιωσει στο παιχνιδι νωριτερα ...αυτο μου εκανε εντυπωση.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Περίεργο, έτσι στα καλά του καθουμένου..... ποιος ξέρει τι μύγα την τσίμπησε..... Πάντως κλείνε καλύτερα τις πόρτες (εγώ κλειδώνω, γιατι ανοίγει τα πόμολα οταν φεύγω).... αλλο η πρόσβαση στην κρεβατοκάμαρα οταν είσαι εκεί, κι άλλο οταν είναι μόνη της....

Γενικά όσο περισσότερο χώρο έχουν, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να αγχωθούν όταν λείπουμε....

:(
Απο δω και περα , αυτο θα κανω ...και τον επομενο χειμωνα , βλεπω να τα αφηνω στο διαδρομο+τουαλετα (6 τμ) του σπιτιου οπου το μονο που μπορει να φαει , θα ειναι τα κουφωματα και το καζανακι :D ...τερμα οι καναπεδες.

Αυτες οι συμπεριφορες δεν νομιζω να διορθωνονται ...ακριβως επειδη δεν ειναι ''προγραμματισμενες'' , ουτε μπορεις να εξασφαλισεις την αμεση διορθωση .Δεν μπορω ομως να δουλευω και για τα σκυλια ....ειπαμε :D

nacho_DL

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2010
615
3
Αθηνα - Moσχατο
Συνηθως εμενα τετοιες ζημιες, μικροτερης κλιμακας βεβαια, τις κανει οταν τον αφηνω μονο του εκτος προγραμματος.

Δηλαδη εκτος 9ωρου το πρωι που ειμαι στην δουλεια. Το πρωι ειναι αψογος. Αν μεινει μονος του κανενα απογευμα για πολυ.... εχουμε δραματα.
Μαλλον ομως φοβηθηκε το υφος σου, γιατι κι ο δικος μου κρυφτηκε , και την ουρα στα σκελια εβαλε οταν μετα απο ωρα του εδειξα το φαγωμενο cd,.... αλλα το ξανακανε, και το ξανακανε...! Δεν νομιζω οτι καταλαβαινουν....

Προσεξε το ομως , γιατι για κανα δυο μερες μετα το συμβαν, οταν εμπαινα στο σπιτι, ειτε ειχε κανει ζημιες ειτε οχι, στην αρχη ηταν επιφυλακτικος, περιμενε να δει αντιδραση δικη μου και μετα ξανοιγοταν.

Μην τους δημιουργησουμε και ψυχολογικα...:D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Καλά, μπορεί να ήταν τυχαίο (να κυνηγούσε καμια μύγα και να χάρηκε υπέρ του δέοντος).... ελπίζω να μην ξανασυμβεί.....

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Μου έτυχε πρόσφατα κι εμένα...
Νομίζω τελικά ότι ίσως τους κάνει διαφορά ο χώρος (η αλλαγή του χώρου για την ακρίβεια). Κι εμένα όταν μένουν μέσα και λείπω είναι στο σαλόνι χωρίς να πειράξουν τίποτα.
Χρειάστηκε όμως πριν λίγο καιρό να τους αφήσω στην κρεβατοκάμαρα. Επίσης μη απαγορευμένο δωμάτιο.
Συνήθως μάλιστα τα βράδια κοιμούνται δίπλα στο κρεβάτι και ακόμα και αν ξυπνήσουν πριν από μένα δεν πειράζουν τίποτα.
Εκείνη την πρώτη φορά όμως που τα άφησα μόνα τους στην κρεβατοκάμαρα για ώρες την βρήκα ελαφρώς ανακαινισμένη...

Ίσως λοιπόν μαθαίνουν να μένουν μόνα τους χωρίς άγχος συνδιάζοντάς το με τον χώρο...?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αυτες οι συμπεριφορες δεν νομιζω να διορθωνονται ...ακριβως επειδη δεν ειναι ''προγραμματισμενες'' , ουτε μπορεις να εξασφαλισεις την αμεση διορθωση
Πώς δεν μπορεις! Παρακολουθεις με web camera ακομα και μεσω κινητου.
Την καταλληλη στιγμη φωναζεις ΜΗ @#%&!
Μια δυο φορες θα μαθουν ειδικα αν ταυτοχρονα ψεκαζεις με τηλεχειρισμο σιτρονελα (μην πω τωρα ηλ. κολαρο).
Χαιρομαι που βοηθησα :D

Φυσικα μπορεις να το κανεις πειραματικα στην αρχη σαν εκπαιδευση.

Ψιλο-ασχετο. Αρκετοι κυνηγοι βαζουν ασυρματο στον λαιμο του σκυλου, κατι σαν ηλ.κολαρο και του δινουν εντολες απο χιλιομετρα.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Ξέχασα να ρωτήσω.... με το θέμα του κήπου τι έγινε τελικά?
Τα αφηνω εξω χυμα χωρις προβληματα μεχρι σημερα ...το μαντρωμα θα γινει αλλα ας ειναι καλα κατι μαστορες σιδηροκατασκευων :mad: (οικονομικα κριση σου λεει μετα ...αι σιχτιρ ''κοπροσκυλα'' :-|).

Στον κηπο , εχει σκαψει ενα λακο κατω απο τα δεντρα και εκει αραζει συνηθως ...:D

Γενικα αποφασισα πως τα σκυλια θα μενουν εξω την ημερα ,οταν λειπω, απο Απριλη μεχρι Νοεμβρη.Θα μπορουσα να κανω το ιδιο και το βραδυ οταν λειπω , αλλα δεν θελω να τα αφηνω εξω το βραδυ για πολλους λογους.

Πώς δεν μπορεις! Παρακολουθεις με web camera ακομα και μεσω κινητου.

Φυσικα μπορεις να το κανεις πειραματικα στην αρχη σαν εκπαιδευση.
Εχω επιστρατεψει την τεχνολογια παλιοτερα σε σκυλοθεματα ...αλλα εδω μιλαμε για κατι ''σπανιο'' ...μπορει να το κανει αυριο , μπορει και σε δυο μηνες.Με φανταζεσαι να βγαινω το βραδυ και να καθομαι ολη την ωρα να κοιταζω το κινητο ?:D

Τιποτε , του χρονου το χειμωνα θα ''φανε'' χολ + μπανιο ...κρεβατακια και νερο εκει και καλα τους ειναι :D (βολευει και απο θεμα θερμανσης του χωρου αφου θα ειναι μικρος) . Οταν γυρναω το απογευμα , θα μπαινουν στο σαλονι.

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η πρωτη μου γαλλιδα ηταν υποδειγμα καλου σκυλου. Εμενε χορις προβληματα και μερικες ωρες μονη της- μονο οταν ηταν σε φαση ελαφριας ψευδοκυησης (ποτε δεν ειχε γαλα- μονο "τα ψυχολογικα της) την επιανε πανικος, οταν εμενε μονη της και εκανε πολλες ζημιες!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως δεν νομίζω να έφταιγε αυτό... Η Tiny είναι στειρωμένη και ο δικός μου δράστης αρσενικός. :D
Σίγουρα πάντως μπορεί να φταίει κάτι που τα στρεσάρει/ξεβολεύει

leonidas94

Active Member
5 Ιανουαρίου 2010
33
0
Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που θα πώ (αν ειναι λαθος διορθωστε με) αλλα τα σημαδια μοίαζουν με αγχος αποχωρισμού....... Αυτό το έχεις αποκλεισει??

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μπα ετσι ειναι τα Αγγλικα Μπουλντογκ,εμενα μια φορα που επαιζαν μου γκρεμισαν τον καναπε,τον ανοιξαν στα δυο,ειδικα οταν με τα 30+κιλα τους τρεχουν σαν σφαιρες στο σπιτι,εκπαιδευση εκτος απο τα σηκω κατσε κ.τ.λ. δεν μαθαινουν τιποτα(τα ειχα και πολυ αδυναμια τα ρημαδια),παντως ηταν καταστροφη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Μπα ετσι ειναι τα Αγγλικα Μπουλντογκ,εμενα μια φορα που επαιζαν μου γκρεμισαν τον καναπε,τον ανοιξαν στα δυο,ειδικα οταν με τα 30+κιλα τους τρεχουν σαν σφαιρες στο σπιτι,εκπαιδευση εκτος απο τα σηκω κατσε κ.τ.λ. δεν μαθαινουν τιποτα(τα ειχα και πολυ αδυναμια τα ρημαδια),παντως ηταν καταστροφη.
Μα δεν έκανε τη ζημιά ο Boogie.... την Tiny υποπτεύεται (την κοπριτισα).

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που θα πώ (αν ειναι λαθος διορθωστε με) αλλα τα σημαδια μοίαζουν με αγχος αποχωρισμού....... Αυτό το έχεις αποκλεισει??
Δεν το αποκλειω αλλα δεν κατανοω τι το ενεργοποιει ...καθε πρωι επι 5 μηνες με αποχωριζεται για αρκετες ωρες και δεν εκανε τετοια

Το μπουλντογκ ειναι ο τελειος σκυλος εντος του σπιτιου ...2 χρονια δεν εχει κανει καμμια ζημια (δεν μπορω να τονισω αρκετα το ΚΑΜΜΙΑ).
Η κοπριτισα εκανε τις ζημιες :)

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
τρικυ απλα , ειπε να το ριξει εξω

δεν νομιζω να χρειαζεται να κανεις κατι αν τοσο καιρο στο σαλονι δεν εχει κανει ζημιες , κλειδωνε τις πορτες απο εδω και περα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97