Βολτα και τραβήγματα...

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Όσο για τον πνίχτη και το ηλεκτρικό κολάρο σε παρακαλώ πολύ σταμάτα να το χτυπάς και να το ξαναχτυπάς λες και ειναι τίποτα βασανιστήρια, για το ηλ. κολάρο δεν έχω άποψη αλλά προσωπικά πνίχτη χρησιμοποιώ και αν ξέρεις πως να τον χρησιμοποιήσεις μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο εργαλείο. Και για να σε προλάβω γιατί κάτι μου λέει οτι θα πεις πως βασανίζω τον σκύλο μου, πιο πολύ τον τραβούσα-και πιο πολύ πνιγόταν όταν φορούσε κανονικό κολάρο παρά τώρα με τον πνίχτη.
Μα δεν καταλαβες....ο ferozasea ειναι υπερ του πνιχτη και του ηλ.κολαρου. Και ναι!! για μενα το ηλ.κολαρο ειναι βασανηστηριο απο οποιον κι αν χρησιμοποιηθει οπως και ο πνιχτης με τα καρφια μεσα. Ο απλος πνιχτης ειναι οκ αρκει να σου δειξει εκπαιδευτης πως να τον χρησιμοποιεις.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Μα δεν καταλαβες....ο ferozasea ειναι υπερ του πνιχτη και του ηλ.κολαρου. Και ναι!! για μενα το ηλ.κολαρο ειναι βασανηστηριο απο οποιον κι αν χρησιμοποιηθει οπως και ο πνιχτης με τα καρφια μεσα. Ο απλος πνιχτης ειναι οκ αρκει να σου δειξει εκπαιδευτης πως να τον χρησιμοποιεις.
,,
,,
σαν τα σαλιγκαρια μετα τη βροχη βγαινεται βλεπω,,, βγηκε ο,κ ο απλος πνιχτης βλεπω,,,, αντε αλλα δυο μεινανε να παμε για τριποντο ,,, ==))

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
,,
,,
σαν τα σαλιγκαρια μετα τη βροχη βγαινεται βλεπω,,, βγηκε ο,κ ο απλος πνιχτης βλεπω,,,, αντε αλλα δυο μεινανε να παμε για τριποντο ,,, ==))
Ο απλος πνιχτης ειναι η αλυσιδα.

ενω ο αλλος με τα καρφια ειναι

ελπιζω να σε καλυψα ;)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
@ilektra_akis, γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο απλός πνίχτης, απλά θέλει να μας πει οτι δεν ειναι.. "οκ" να χρησιμοποιεις πνίχτη, αλλά είναι "οκ" να περάσεις τα 15-25-35-105 χρόνια που θα ζήσει ο σκύλος σου επιτρέποντάς του να σε.. βγάζει βόλτα. Εγώ αυτό βλέπω.

edit: με την ευκαιρία, εγώ του φοράω πνίχτη παρόμοιο με αυτόν

Last edited:

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
@ilektra_akis, γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο απλός πνίχτης, απλά θέλει να μας πει οτι δεν ειναι.. "οκ" να χρησιμοποιεις πνίχτη, αλλά είναι "οκ" να περάσεις τα 15-25-35-105 χρόνια που θα ζήσει ο σκύλος σου επιτρέποντάς του να σε.. βγάζει βόλτα. Εγώ αυτό βλέπω.
,,
,,
δεν λεω αυτο,,, λεω οτι για εσενα ο απλος ο πνιχτης κανει δουλεια στο σκυλο το δικο σου,,, ενω σε καποιον αλλο κανει δουλεια μονο ο πνιχτης με τα καρφια στο σκυλο του ==))

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μια χαρα ειναι ο πνιχτης ο δικος σου. Με την προυποθεση να ξερεις να τον χρησιμοποιεις εννοιτε.
Τι να σου πω βρε vas, δεν μπορω να τον καταλαβω, μια λεει οτι αφου τα πουλανε τοτε να τα χρησιμοποιεις και απο την αλλη εχεις δικιο, δηλαδη οτι συμφωνει να σε πηγαινει βολτα ο σκυλος σου. Δεν μπορω να τον καταλαβω ειλικρινα :p

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
,,
,,
δεν λεω αυτο,,, λεω οτι για εσενα ο απλος ο πνιχτης κανει δουλεια στο σκυλο το δικο σου,,, ενω σε καποιον αλλο κανει δουλεια μονο ο πνιχτης με τα καρφια στο σκυλο του ==))
Το θεμα ferozasea ειναι οτι εσυ δεν εχεις πραγματικα προσπαθησει να της δειξεις τι ειναι σωστο και τι οχι. Δεν ειναι οτι το σκυλι σου δεν μαθαινει, το σκυλι σου μια χαρα πανεξυπνο ειναι και κανει αυτα που κανει γιατι ξερει οτι την αφηνεις και δεν εχει ορια. Προσπαθησε να ασχοληθεις λιγο με την εκπαιδευση της και αν δεν το κανεις για σενα καντο για τους αλλους. Οταν λεω για τους αλλους εννοω, για τα παιδια που θα ερθουν καποια στιγμη στην ζωη σου, αν πας καπου και την παρεις μαζι, μεσα στο πλοιο, γενικα οπουδηποτε. Δεν μπορεις να εχεις τον σκυλο ανεξελενκτο.
Φιλικα παντα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
,,
,,
Πιθανότατα, συγγνώμη αν σε αδίκησα. Γενικότερα ξέρω οτι όλα τα κατακρίνουμε(και εγω) μέχρι να βρεθούμε σε θέση που να πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Για παράδειγμα εγώ δε γούσταρα καθόλου τους πνίχτες(ούτε τους απλούς), όταν συνειδητοποίησα πόσο μπορεί να με βοηθήσει ο πνίχτης να βγαίνω κανονικά βόλτα έξω με τον σκύλο μου χωρίς να τον ξελαιμιάζω τον αποδέχτηκα αλλά λέω μόνο αν ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις. Και το ηλ. κολάρο τώρα μπορεί να φαίνεται βάρβαρο, αν βρεθείς αντιμέτωπος με έναν σκύλο που ανα πάσα στιγμή μπορεί να επιτεθεί σε εσένα, στη γυναίκα σου ή στα παιδιά σου και δεν υπάρχει άλλη λύση πιθανότατα να το χρησιμοποιήσεις όμως.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Το θεμα ferozasea ειναι οτι εσυ δεν εχεις πραγματικα προσπαθησει να της δειξεις τι ειναι σωστο και τι οχι. Δεν ειναι οτι το σκυλι σου δεν μαθαινει, το σκυλι σου μια χαρα πανεξυπνο ειναι και κανει αυτα που κανει γιατι ξερει οτι την αφηνεις και δεν εχει ορια. Προσπαθησε να ασχοληθεις λιγο με την εκπαιδευση της και αν δεν το κανεις για σενα καντο για τους αλλους. Οταν λεω για τους αλλους εννοω, για τα παιδια που θα ερθουν καποια στιγμη στην ζωη σου, αν πας καπου και την παρεις μαζι, μεσα στο πλοιο, γενικα οπουδηποτε. Δεν μπορεις να εχεις τον σκυλο ανεξελενκτο.
Φιλικα παντα
Πόσο δίκιο έχεις, πραγματικά! Ένας απο τους λόγους που κάνω το "δίπλα" με τόση αυστηρότητα και δε τον αφήνω να τραβάει ούτε λίγο είναι σε περίπτωση που αδυνατώ να τον βγάλω βόλτα κάποια μέρα, να μπορέσει να το κάνει κάποιος άλλος.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Πιθανότατα, συγγνώμη αν σε αδίκησα. Γενικότερα ξέρω οτι όλα τα κατακρίνουμε(και εγω) μέχρι να βρεθούμε σε θέση που να πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Για παράδειγμα εγώ δε γούσταρα καθόλου τους πνίχτες(ούτε τους απλούς), όταν συνειδητοποίησα πόσο μπορεί να με βοηθήσει ο πνίχτης να βγαίνω κανονικά βόλτα έξω με τον σκύλο μου χωρίς να τον ξελαιμιάζω τον αποδέχτηκα αλλά λέω μόνο αν ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις. Και το ηλ. κολάρο τώρα μπορεί να φαίνεται βάρβαρο, αν βρεθείς αντιμέτωπος με έναν σκύλο που ανα πάσα στιγμή μπορεί να επιτεθεί σε εσένα, στη γυναίκα σου ή στα παιδιά σου και δεν υπάρχει άλλη λύση πιθανότατα να το χρησιμοποιήσεις όμως.
,,
,,
ε αυτο λεω απο την αρχη,,, δεν ειναι ολα τα σκυλια γουτσου-γουτσου και μπισκοτακια για να μην τραβανε στη βολτα,,, καθε σκυλος ειναι και αλλη περιπτωση... αυτο ειπα απο την αρχη,,, και μου λενε κοιτα στο γιουτιουμπ,,, τι να δω,,??? σε 50 μετρα του εδωσε 10 μπισκοτακια να μην τραβαει ενα αψυχο σκυλι..?? δηλαδη εγω στα 5 χιλιομετρα που την παω ποσα μπισκοτακια θελω ...?? θα την πιασει το στομαχι της ==))

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
,,
,,
ε αυτο λεω απο την αρχη,,, δεν ειναι ολα τα σκυλια γουτσου-γουτσου και μπισκοτακια για να μην τραβανε στη βολτα,,, καθε σκυλος ειναι και αλλη περιπτωση... αυτο ειπα απο την αρχη,,, και μου λενε κοιτα στο γιουτιουμπ,,, τι να δω,,??? σε 50 μετρα του εδωσε 10 μπισκοτακια να μην τραβαει ενα αψυχο σκυλι..?? δηλαδη εγω στα 5 χιλιομετρα που την παω ποσα μπισκοτακια θελω ...?? θα την πιασει το στομαχι της ==))
Eνταξει το καταλαβαμε! Πες οτι γουσταρεις να σε τραβαει κ αστα τ'αλλα!
Καθε φορα που γυρνας ξεχεριασμενος την κοιτας κ λες "κοπελαρα μου που εχεις ψυχη κ δεν μου κοστιζεις 3κιλα μπισκοτακια"

Περα απο την πλακα, αν εσυ την ανεχεσαι δικαιωμα σου.... κι εγω εχω ενα γειτονα που απο το τραβηγμα που κανει ο σκυλος αν τον εδενε στο αμαξι δεν θα ξαναβαζε βενζινη ποτε..... αλλα τον εχει συρει κ 2-3 φορες στο οδοστρωμα κ μυαλο δεν εβαλε.... λεει κατι ατακες σαν κι εσενα "θα στρωσει οταν μεγαλωσει"

Ομως ολοι εμεις που μαθαμε στα σκυλια μας να μην κανουνε σαν λυσασμενα στην βολτα ουτε τα δειραμε ουτε τους φορεσαμε πνιχτες ουτε τα σπασαμε στο ξυλο ουτε τα ταισαμε μεχρι θανατου... ΑΠΛΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ! Ο καθενας στα μετρα του σκυλου του, αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο! Ο σκυλος περπαταει κυριος διπλα μας ανεξαρτητως περιβαλλοντος....
Ολα τα αλλα ειναι απλα δικαιολογιες επειδη δεν εχεις βρει τροπο ακομα να το κανεις!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Eνταξει το καταλαβαμε! Πες οτι γουσταρεις να σε τραβαει κ αστα τ'αλλα!
Καθε φορα που γυρνας ξεχεριασμενος την κοιτας κ λες "κοπελαρα μου που εχεις ψυχη κ δεν μου κοστιζεις 3κιλα μπισκοτακια"

Περα απο την πλακα, αν εσυ την ανεχεσαι δικαιωμα σου.... κι εγω εχω ενα γειτονα που απο το τραβηγμα που κανει ο σκυλος αν τον εδενε στο αμαξι δεν θα ξαναβαζε βενζινη ποτε..... αλλα τον εχει συρει κ 2-3 φορες στο οδοστρωμα κ μυαλο δεν εβαλε.... λεει κατι ατακες σαν κι εσενα "θα στρωσει οταν μεγαλωσει"

Ομως ολοι εμεις που μαθαμε στα σκυλια μας να μην κανουνε σαν λυσασμενα στην βολτα ουτε τα δειραμε ουτε τους φορεσαμε πνιχτες ουτε τα σπασαμε στο ξυλο ουτε τα ταισαμε μεχρι θανατου... ΑΠΛΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ! Ο καθενας στα μετρα του σκυλου του, αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο! Ο σκυλος περπαταει κυριος διπλα μας ανεξαρτητως περιβαλλοντος....
Ολα τα αλλα ειναι απλα δικαιολογιες επειδη δεν εχεις βρει τροπο ακομα να το κανεις!
΄΄
ειπαμε ,, εσυ εχεις σκυλακι γουτσου-γουτσου ,, μην το ξαναλεμε ==))

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
΄΄
ειπαμε ,, εσυ εχεις σκυλακι γουτσου-γουτσου ,, μην το ξαναλεμε ==))
Koιτα να δεις που για ολα εχεις μια δικαιολογια......
7 ημιαιμα μεχρι στιγμης που ηρθαν κ με βρηκανε, με το μικροτερο στα 25κιλα κ το μεγαλυτερο στα 42 κιλα γουτσου-γουτσου χαζεμενα καναπεδοσκυλα ηταν......
Μην σου περασει απο το μυαλο οτι τα εμαθα εγω οπως ηθελα.... απαπαπαπα..... τα σκυλια φταιγανε που ηταν ΟΛΑ ελλαττωματικα......
Κοιτα να δεις που δεν το ειχα σκεφτει ετσι......
Μην σου περασει επισης απο το μυαλο, οτι δεν ξερεις τι λες κ τι να κανεις κ η σκυλα σου σε εχει κανει ελκυθρο..... απαπαπαπαπα.......
Εσυ κ το σκυλι σου ειστε φυσιολογικοι....... εμεις ολοι ειμαστε οι εξαιρεσεις........

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
σε τραβαει..αμεσως με κοφτη κινηση τραβας κι εσυ προς το μερος σου και αμεσως χαλαρωνεις..ξανα τραβαει το ιδιο..δεν τραβαει αυτη και τραβας κι εσυ απο την αλλη γιατι την ωθεις να τραβηξει περισσοτερο..
παραλληλα θα λες και τη λεξη μαζι ή διπλα ή οποια αλλη της εχεις μαθει..επισης δεν κοιτας ποτε τον σκυλο..ακολουθεις μια πορεια που εσυ θες και ο σκυλος πρεπει να ακολουθησει..αν τραβαει κανεις αυτες τις κινησεις..επισης δεν θα πρεπει ποτε να περπαταει μπροστα σου..διπλα σου ή πισω σου..και δεν μυριζει οπου θελει αυτη αλλα οπου θες εσυ..οταν θες εσυ να μυρισει και να κανει την αναγκη της της δινεις free για να το κανει..
σωστα απά οταν διορθωνεις δεν λες την εντολη οπως λες αλλα μη,οχι κλπ και μετα την εντολη..
πχ την εχεις στο κατω σηκωνετε(αποτομο τραβηγμα)διορθωση ταυτοχρονα της λες το μη και μετα την εντολη κατω κλπ κλπ...........στα υπολοιπα συμφωνω....

παιδια μην τα βαζετε με τον φεροζεσα δεν τον ξερω αλλα σκεφτητε οτι σε μρικα απο οσα λεει εχει δικιο και δεν προτεινε σε κανεναν να βαλει πνιχτη η κατι τετοιο νομιζω...
9 μηνων παντως θα επρεπε να την ειχες μαθει να μην τραβαει χαχα και πιστεψε με δεν θεωρω και εγω το ταισμα οπως λες και εσυ την καλυτερη εκπαιδευση

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
σωστα απά οταν διορθωνεις δεν λες την εντολη οπως λες αλλα μη,οχι κλπ και μετα την εντολη..
πχ την εχεις στο κατω σηκωνετε(αποτομο τραβηγμα)διορθωση ταυτοχρονα της λες το μη και μετα την εντολη κατω κλπ κλπ...........στα υπολοιπα συμφωνω....

παιδια μην τα βαζετε με τον φεροζεσα δεν τον ξερω αλλα σκεφτητε οτι σε μρικα απο οσα λεει εχει δικιο και δεν προτεινε σε κανεναν να βαλει πνιχτη η κατι τετοιο νομιζω...
9 μηνων παντως θα επρεπε να την ειχες μαθει να μην τραβαει χαχα και πιστεψε με δεν θεωρω και εγω το ταισμα οπως λες και εσυ την καλυτερη εκπαιδευση
σωστα..ξεχασα κατι σημαντικο μαλλον!συγνωμη για τη παραλειψη :)

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
Βρε και ο Millan, που υποτιθεται οτι ειναι απο τους καλυτερους στο ειδος του, σε οσα επεισοδεια εχω δει χρησιμοποιει κατευθειαν πνιχτη σε ατιθασα σκυλια. Αλλα ειναι αυτος που ειναι.
Αν εγω δεν εμαθα απο κουταβακι να μην τραβαει , θα παω ξαφνικα απο μονος μου θα παρω εναν πνιχτη και θα αρχισω να τραβαω?
Πως ειμαι σιγουρος οτι το κανω σωστα?
Εγω νομιζω οτι πρωτα προσπαθω μονος με θετικη εκπαιδευση.
Αν αποτυχω παω σε εκπαιδευτη και αφου δει εκεινος την περιπτωση, μου λεει τι να κανω και πως να το κανω.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Βρε και ο Millan, που υποτιθεται οτι ειναι απο τους καλυτερους στο ειδος του, σε οσα επεισοδεια εχω δει χρησιμοποιει κατευθειαν πνιχτη σε ατιθασα σκυλια. Αλλα ειναι αυτος που ειναι.
Αν εγω δεν εμαθα απο κουταβακι να μην τραβαει , θα παω ξαφνικα απο μονος μου θα παρω εναν πνιχτη και θα αρχισω να τραβαω?
Πως ειμαι σιγουρος οτι το κανω σωστα?
Εγω νομιζω οτι πρωτα προσπαθω μονος με θετικη εκπαιδευση.
Αν αποτυχω παω σε εκπαιδευτη και αφου δει εκεινος την περιπτωση, μου λεει τι να κανω και πως να το κανω.
συμφωνω οτι δεν μπορεις να παρεις πνιχτη και να τον χρησιμοποιησεις χωρις να ξερεις η χωρις αν σου δειξει καποιος που ξερει(προσωπικα δεν χρησιμοποιω).....οσο για την θετικη εκπαιδευση ξερω καποιους που περνουν και το τηλεκοντολ μαζι τους (αστειευομαι φυσικα)απλα δεν συμφωνω με αυτο.

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Η βολτα ειναι βολτα και η υπακοη ειναι υπακοη....
Ο καθενας εχει τον σκυλο του οπως γουσταρει στην βολτα. Μην την πεφτετε σε ενα μελος επειδη γουσταρει να εχει free τον σκυλο του στην βολτα!
Προσπαθειστε να βοηθησετετο μελος που εκανε την ερωτηση.
Και ο δικος μου οταν ειναι χωρις λουρι ειναι σε "διπλα" ολη την ωρα (υπακοη) , αλλα σε λουρι με τραβαει. Δηλαδη πρεπει να τον εχω σε υπακοη ολη την διαρκεια της βολτας η μηπως να του σκαω διορθωσεις με μακροχρονιο αποτελεσμα να χαλασει και το "διπλα" στην υπακοη?
Οποιος θελει πραγματικα να βοηθησει το μελος που ανοιξε το ποστ ας το κανει κι αφηστε τις επικρισεις! ;)

A.....και για να απαντησω και στην ερωτηση...ο ποιο σωστος τροπος για να μην τραβαει, ειναι αποτομο τραβηγμα του λουριου και ταυτοχρονη αλλαγη κατευθυνσης μαζι με εντολη. :)

Last edited: