Βολτα και τραβήγματα...

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
,,,
,,
απλα λεω ειναι και σκυλια πεισματαρικα,,, ωραια.. να ξεκιναει απο την αρχη τη διορθωση,, απο το πρωτο μετρο,, να τον καθιζει κατω μεχρι να καταλαβει οτι αν τραβαει δεν θα παει βολτα,,, αλλα ενταξει αν ειχε τη δικια μου θα εψαχνε για χερια... και μη βαζεις παραδειγματα απο το γιουτιουμπ γιατι ειναι για γελια,,, σε 5 λεπτα βιντεο η αλλη εχει δωσει ενα κιλο μπισκοτακια για επιβραβευση στο σκυλο να μην τραβαει,, ελεος.. ==)) και σιγα το τραβηγμα που κανουν,, και αυτο για γελια ειναι,,,
το τραβηγμα δηλαδη εχει να κανει μονο με το ποσο πολυ θα ειναι ή λιγο? ή το θεμα ειναι η συμπεριφορα? εμενα η δικια μου τραβαγε ελαχιστα αλλα ηταν ικανη να με τσακισει εφοσων ειμαι λιγα κιλα πανω απο αυτη!
δεν ανεφερα πουθενα τις λιχουδιες ισα ισα που εμεις δουλευουμε χωρις! παρολαυτα το σκυλι μια χαρα μαθαινει.. και φυσικα υπαρχουν πεισματαρικα σκυλια αλλα με δουλεια ολα γινονται!!

Ειναι θεμα εκπαιδευσης καθαρα και μονο εκπαιδευσης,ευκολα διορθωνεται αν δεν το εχεις απο κουταβι το σκυλι ισως θελει ποιο πολυ δουλεια αλλα και παλι δεν ειναι απολυτο.Ο σκυλος εχει παρει τον αερα σου ως ηγετης.Πρωτον οταν τον δενεις και βγενεις απο την πορτα,θα βγενεις πρωτος εσυ και μετα θα επιτρεπεις να βγει ο σκυλος σου,παντα το ιδιο οποτε και αν τον πηγαινεις βολτα.Δευτερον οταν α πισω δηλαδη ξεκινας μαζι του,το εχεις παντα κοντα στο ποδι σου,το σαγονι του να ειναι παντα κολητα στο ποδι σου,συνηθως το αριστερο,εαν κανει να τρεξει η να ξεφυγει μπροστα,δεν τον διορθωνεις κανοντας τραβηγμα με φορα προς τα πισω δηλαδη εσενα,αλλα στο πλαι εκφονοντας παντα ενα συνθηματικο με σταθερη και ηρεμη φωνη,τυπου εεε η σσ η οτι θελεις εσυ,στο καπακι διορθωσει.Ο σκυλος με τον καιρο θα κανει συνηρμο με την επιφωνιση η οποια οποια και αν διαλεξεις θα πρεπει να ειναι παντα ιδια,και δεν θα χρειαζεται να διορθωνεις οταν το μαθει με το ελαφρυ τραβηγμα.Ο σκυλος δεν σε βλεπει ως ηγετη του στην βολτα και οταν πατε βολτα σε βγαζει και δεν το βγαζεις.Παντα πρωτος,ποτε μην ακολουθεις τα πεισματα του τα οποια και ειναι δοκιμες για εσενα για να δει τα ( κενα σου ).Εαν τα κανεις ολα και με την σωστη σειρα θα δεις πολυ μεγαλη βελτιωση
τα ιδια κανουμε κι εμεις στην εκπαιδευση :)

έχω το ίδιο πρόβλημα στην βόλτα αφού τραβάει ,παλιότερα λόγω κιλών και επειδή δεν τραβούσε αρκετά το προσπέρναγα αλλά τις τελευταίες μέρες τραβάει σε σημείο να ξενερώνω να την βγάλω βόλτα αφού βιάζεται να πάμε στο μέρος που ξέρει.:p

προβλήματα :
στην πόρτα την αφήνω να περάσει μπροστά ώστε να την κλείσω και αυτή τεντώνεται με αποτέλεσμα να της αφήνω και άλλο χώρο ώστε να είναι άνετη αλλά πάει λίγο παραπέρα έτσι μόλις κλείσω την πόρτα αυτή είναι μπροστά μου και τραβάει (την διορθώνω) αλλά συνεχίζει να τραβάει ακόμα και δίπλα μου όταν την φέρω.σταματάω με κοιτάζει προχωράμε και της λέω "μαζί" αλλα το ίδιο σκηνικό γαμώτο.

άμα της αφήσω χώρο στο περπάτημα αυτη μπορεί στο άκυρο να πάει στην άλλη μεριά και να τσακιστούμε.

για να περπατήσουμε νορμάλ πρέπει να είναι κουρασμένη μόνο έπειτα απο παιχνίδι.

σκέφτομαι πνίχτη γιατί εκτός ότι κουραζόμαστε της έχεις κάνει σημαδί στο λαιμό και μπορεί να έχουμε χειρότερα.όμως δεν θέλω να μπλέξω ,προτιμώ το απλό κολάρο όμως δεν έχω τον τρόπο να την μάθω.
μηπως δεν διορθωνεις σωστα?μπορεις λιγο να μου εξηγησεις πως διορθωνεις οταν σε τραβαει? επισης χωρις κολαρο δεν κανεις τιποτα..κι εγω με σαμαρακι την ειχα αλλα το σκυλι συνεργαζεται πολυ καλυτερα στο κολαρο..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
της κόβω ταχύτητα και την φέρνω δίπλα μου.κολάρο της φοράω αλλά επειδή φοβάμαι τον λαιμό της θα το πάω σε στηθόλουρο και βλέπουμε.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
της κόβω ταχύτητα και την φέρνω δίπλα μου.κολάρο της φοράω αλλά επειδή φοβάμαι τον λαιμό της θα το πάω σε στηθόλουρο και βλέπουμε.
οταν λες της κοβεις ταχυτητα? οταν ο σκυλος τραβαει δεν τραβας κι εσυ γιατι το πραγμα γινεται χειροτερο..κοφτες κινησεις τραβηγματος προς το μερος σου και αμεσως χαλαρωνεις και παραλληλα λες μαζι ή διπλα..για να της εχεις κανει ζημια με το κολαρο σημαινει οτι τραβαει αυτη τραβας κι εσυ..και λογικο ειναι γιατι αυτο σου βγαινει εκεινη την ωρα να κανεις..με το στηθολουρο δεν νομιζω να καταφερεις να μην σε τραβαει..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ναι πάνω κάτω αυτό γίνεται ,τραβάει και τραβάω εγώ.. τι εννοείς χαλαρές κινήσεις?όταν το λουρί είναι τεντωμένο η πές το έχεις μαζέψει για να την έχεις δίπλα σου και βλέπεις να πιέζει πώς αντιδράς?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εμενα που της φωναζω ΕΔΩ και τραβαω κοφτα αποτομα και προς το μερος μου δεν πτοειται,,, στη βολτα ολα αυτα... στην αυλη η μεσα στο σπιτι της λες ελα κατσε κατω ξαπλα και τα εκτελει αμεσως χωρις αντιρηση,, απαξ και της βαλω λουρι και παμε στη πορτα πριν την ανοιξω πηδαει επανω στο πομολο και προσπαθει να την ανοιξει,,,, οποτε και η συνεχεια ειναι κατι αναλογο.. τη μιση βολτα τη κανει με δυο ποδια,, την αλλη μιση τα μπροστινα ποδια τα εχει στον αερα περπαταει ορθια δηλαδη απο το τραβηγμα,,,

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Ωρες ώρες απορώ για την χρησιμότητα του δικαιώματος ελευθερίας εκφρασης γνώμης...
Αλλά επισης απορώ και για το τι σούπερ ντουπερ εκπαιδευτης εισαι, που η δικιά σου, ενα τέρας που τραβάει, τρωει παπούτσια-μπαλες και λοιπά αξεσουαρ, υποτάσσεται στη βουληση σου...
Ωχ θεε μου βραδυάτικα
..
ε ναι,, τις μπαλες τις κοματιαζει,, τα παπουτσια και διαφορα παιχνιδια επισης,, το πλαστικο κλουβι μεταφορας το εκανε κοματακια,, μια παλετα ξυλινη την εχει κανει οδοντογλυφιδες καθε φορα που τη βαζω να μην ανεβει στο μπαλκονι,,, μια μερα με πηραν τηλεφωνο οι διπλα και μου ειπαν οτι ειναι στο κηπο τους !! ενα μετρο υψος πηδηξε να ανεβει ταρατσακι και μετα δυομιση μετρα κατω !! αν ειχα το δικο σου που βλεπω στη φωτο ολα αυτα θα τα ειχα γλυτωσει γιατι δεν θα μπορουσε να τα κανει ο σκυλος σου.. εξαλλου μικρη ειναι ακομα,, θα μεγαλωσει καποτε ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Γιατι να σου κυνηγα γατες?η σκυλους? η ανθρωπους?κατι καπου δεν εχεις κανει σωστα και δεν ειναι θεωρια φιλε μου,εχω στο ενα χερι ενα καυκασιο 94 klg και στο αριστερο ενα ροτβαιλερ και ενα μπορντω.Ποτε μα ποτε δεν μου εχουν ξεφυγει ητε να κυνηγησουν κατι ητε να λοξοδρομησουν,ισως σου ειναι δυσκολο να το πιστεψεις,αλλα γινεται.Συμφωνο υπαρχουν και δυσκολοι χαρακτηρες σκυλων,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν διορθωνονται,μπορει να τα εχεις χιλιοδιαβασει,αλλα ισως να μην τα εχεις εφαρμοσει σωστα,οσο ποιο δυσκολος ο χαρακτηρας,τοσο και μεγαλυτερη η επιμονη απο μερος σου για να εχεις αποτελεσματα,εγω παντως και στα δικα μου και σε αλλα που εχω αναλαβει κατα καιρους,προβλημα δεν αντιμετωπισα,πλην δυο που ομως μπηκαν και αυτα στο προγραμα..
..
δεν εχει να κανει με τα κιλα του σκυλου αυτο που λες.. και σκυλι του αγιου βεναρδου το παει βολτα ενα παιδακι.. αφου πολλα σκυλια σαν μαστουρωμενα ειναι,, σαν αψυχα ,,, εμενα ειναι σαν ελατηριο... ειναι ολοζωντανη,,, στο χωριο τρεχει απο το πρωι ως το βραδυ και παει και προκαλει τα τσοπανοσκυλα που ειναι τα διπλα απο αυτην,,, την κυνηγανε αλλα τρεχει σαν σιφουνας και εγκαταλειπουν, και ξανα απο την αρχη,,, καθεται κατω στο χωραφι διπλα μου και ετσι και δει σκυλο φευγει με σπινιαρισματα και γαυγισματα κατα πανω του,, ειδικα σε κατι μικρα τους προκαλει ψυχολογικα προβληματα ,,, οποιος περνα με το σκυλο του μια φορα εξω απο την αυλη μου δεν ξανα περνα δευτερη ==)) ε αντε κρατα τη στη βολτα,,,, ειπαμε μικρη ειναι,, θα στρωσει,, ==))

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0
Καλησπέρα πόσες βόλτες την ημέρα πάτε?
2 με 3 φορες την ημέρα αλλα οταν λειπω σπο το σπιτι ολοι ασχολουνται μαζι του παιζουν στην αυλη και τρεχει (εχουμε μεγαλη αυλη οποτε εχει ανεση...) εχω δοκιμασει με αλυσσιδα ωστε να καταλαβει οτι δεν πρεπει,,εχω ψαξει και παλι δεν μπορω να του το κόψω...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
2 με 3 φορες την ημέρα αλλα οταν λειπω σπο το σπιτι ολοι ασχολουνται μαζι του παιζουν στην αυλη και τρεχει (εχουμε μεγαλη αυλη οποτε εχει ανεση...) εχω δοκιμασει με αλυσσιδα ωστε να καταλαβει οτι δεν πρεπει,,εχω ψαξει και παλι δεν μπορω να του το κόψω...
..
αλλυσιδα εννοεις τον πνιχτη με τον κρικο μαλλον ε..?? θελει και σωστη χρηση ο πνιχτης γιατι εχει και κινδυνους για το σκυλο... αν τον κουμανταρεις ευκολα ανοιξε τη πορτα και αν ξεκινησει να τραβαει κρατα τον εκει με το χορι μεχρι να εγκαταλειψη το τραβηγμα.... ξεκινα το περπατημα και αν ξανασινεχισει ξανα κρατημα,,, και ξανα και ξανα... μολις τεντωνει το λουρι με ζορι,,, σε λιγες μερες ισως το κοψει,,, αλλοιως σε λιγα χρονια,, ==)) εκτος και αν θες και εσυ να βγαινεις βολτα με ενα κιλο μπισκοτακια για να ειναι συνεχεια κολλημενο διπλα σου ==))

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
έχω το ίδιο πρόβλημα στην βόλτα αφού τραβάει ,παλιότερα λόγω κιλών και επειδή δεν τραβούσε αρκετά το προσπέρναγα αλλά τις τελευταίες μέρες τραβάει σε σημείο να ξενερώνω να την βγάλω βόλτα αφού βιάζεται να πάμε στο μέρος που ξέρει.:p
Τότε σταμάτα να την πηγαίνεις "στο μέρος που ξέρει". Το σκυλί ξέρει οτι θα βγω απο το σπίτι και θα πάω να τρέξω/να μου πετάξει το μπαλάκι/να βρω άλλα σκυλια και τρελαίνεται στη βόλτα μέχρι να φτάσετε. Ε κι εσυ μη το πηγαίνεις, άλλαξε διαδρομή, να μην ξέρει το σκυλί προς τα που πάτε, να το οδηγείς εσύ. Και αν θέλεις στο τέλος το αφήνεις και ελεύθερο για μπαλάκια, τρέξιμο κλπ (αν και νομίζω οτι με μιαμιση ώρα περπάτημα το σκυλί είναι ήδη νοκ αουτ)

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γιατι να σου κυνηγα γατες?η σκυλους? η ανθρωπους?κατι καπου δεν εχεις κανει σωστα
Αυτό ακριβώς είναι... πριν αρχίσω την εκπαίδευση με επαγγελματία στον δικό μου απλά πίστευα οτι όλα αυτά (τραβάω όταν βλέπω σκύλο/γάτα -με τους ανθρώπους ποτέ δε το ειχε) ήταν ο χαρακτήρας του σκύλου μου. Όταν διορθώθηκαν-πιο σωστά τώρα που ακόμη διορθώνονται αυτές οι συμπεριφορές, έχω πολύ καλύτερη σχέση με τον σκύλο και δε το σκέφτομαι πια 10 φορές μέχρι να αποφασίσω να τον βγάλω βόλτα γιατί γυρίζοντας θα πονάνε τα χέρια μου και ο σκύλος θα έχει λαχανιάσει απο το πολύ τράβηγμα. Πλέον περπατάμε περισσότερο γιατί η βόλτα απλά έχει γίνει πιο ξεκούραστη και ειναι πιο χαρούμενος και αυτός αλλά και εγώ.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
..
ε ναι,, τις μπαλες τις κοματιαζει,, τα παπουτσια και διαφορα παιχνιδια επισης,, το πλαστικο κλουβι μεταφορας το εκανε κοματακια,, μια παλετα ξυλινη την εχει κανει οδοντογλυφιδες καθε φορα που τη βαζω να μην ανεβει στο μπαλκονι,,, μια μερα με πηραν τηλεφωνο οι διπλα και μου ειπαν οτι ειναι στο κηπο τους !! ενα μετρο υψος πηδηξε να ανεβει ταρατσακι και μετα δυομιση μετρα κατω !! αν ειχα το δικο σου που βλεπω στη φωτο ολα αυτα θα τα ειχα γλυτωσει γιατι δεν θα μπορουσε να τα κανει ο σκυλος σου.. εξαλλου μικρη ειναι ακομα,, θα μεγαλωσει καποτε ==))
Mπα, τότε ειναι που θα ειχες χάσει τη μπάλα.... εγγυημένα!
Το ενδεχόμενο να πας σε εκπαιδευτη αντι να προτείνεις ελαφρα τη καρδία σε αλλους, πνιχτες-ηλ. κολάρα κλπ δεν το επεξεργάζεσαι λιγο?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
ναι πάνω κάτω αυτό γίνεται ,τραβάει και τραβάω εγώ.. τι εννοείς χαλαρές κινήσεις?όταν το λουρί είναι τεντωμένο η πές το έχεις μαζέψει για να την έχεις δίπλα σου και βλέπεις να πιέζει πώς αντιδράς?
σε τραβαει..αμεσως με κοφτη κινηση τραβας κι εσυ προς το μερος σου και αμεσως χαλαρωνεις..ξανα τραβαει το ιδιο..δεν τραβαει αυτη και τραβας κι εσυ απο την αλλη γιατι την ωθεις να τραβηξει περισσοτερο..παραλληλα θα λες και τη λεξη μαζι ή διπλα ή οποια αλλη της εχεις μαθει..επισης δεν κοιτας ποτε τον σκυλο..ακολουθεις μια πορεια που εσυ θες και ο σκυλος πρεπει να ακολουθησει..αν τραβαει κανεις αυτες τις κινησεις..επισης δεν θα πρεπει ποτε να περπαταει μπροστα σου..διπλα σου ή πισω σου..και δεν μυριζει οπου θελει αυτη αλλα οπου θες εσυ..οταν θες εσυ να μυρισει και να κανει την αναγκη της της δινεις free για να το κανει..

afg

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2013
570
27
δεν εχει να κανει με τα κιλα του σκυλου αυτο που λες.. και σκυλι του αγιου βεναρδου το παει βολτα ενα παιδακι.. αφου πολλα σκυλια σαν μαστουρωμενα ειναι,, σαν αψυχα ,,, εμενα ειναι σαν ελατηριο... ειναι ολοζωντανη,,, στο χωριο τρεχει απο το πρωι ως το βραδυ και παει και προκαλει τα τσοπανοσκυλα που ειναι τα διπλα απο αυτην,,, την κυνηγανε αλλα τρεχει σαν σιφουνας και εγκαταλειπουν, και ξανα απο την αρχη,,, καθεται κατω στο χωραφι διπλα μου και ετσι και δει σκυλο φευγει με σπινιαρισματα και γαυγισματα κατα πανω του,, ειδικα σε κατι μικρα τους προκαλει ψυχολογικα προβληματα ,,, οποιος περνα με το σκυλο του μια φορα εξω απο την αυλη μου δεν ξανα περνα δευτερη ==)) ε αντε κρατα τη στη βολτα,,,, ειπαμε μικρη ειναι,, θα στρωσει,, ==))

Οταν τα κανει ολα αυτα την εχεις διορθωσει ποτε? Αν οχι πως θα ξερει οτι ειναι λαθος?
Αρα θα κανει τα ιδια και οταν βγει βολτα.
Καταρχην ειναι σωστο να την εχεις εξω αλυτη? Ειδικα αν εχει τετοιιο χαρακτηρα?
Δεν νομιζω οτι θελει ενα κιλο μπισκοτακια , απλα θελει απο τις πρωτες φορες που θα βγει βολτα να ξερει τι επιτρεπεται και τι οχι. Ναι με μπισκοτακια οπως ολη η εκπαιδευση αλλα σιγα σιγα τα μειωνεις.
Το οτι ειναι μικρη τι σχεση εχει? Θα στρωσει μονη της χωρις να την εκπαιδευσεις εσυ?
Οταν γινει 15 χρονων τοτε ισως στρωσει μονη της γιατι δεν θα μπορει να παρει τα ποδια της.
Στην τελικη αν δεν πας ποτε σε εκπαιδευτη δεν θα μαθεις ποτε αν μπορει να συμμορφωθει.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
ειπαμε μικρη ειναι,, θα στρωσει,, ==))
Στην τελικη αν δεν πας ποτε σε εκπαιδευτη δεν θα μαθεις ποτε αν μπορει να συμμορφωθει.
Εαν κατι θες να το αλλαξεις το αλλαζεις με η χωρις εκπαιδευτη!
Αν θες οπωσδηποτε να το αλλαξεις κ δεν τα καταφερεις η δεν ξερεις τον τροπο φυσικα πας σε εκπαιδευτη.
Αν ομως κατι δεν σε ενοχλει η δεν σε χαλαει η απλα το δικαιολογεις!
Το χειροτερο ομως σεναριο ειναι αυτα που εσυ δικαιολογεις να προσπαθεις να τα περασεις ως φυσιολογικα στους αλλους........!

Φιλε μου ferozasea οτι εσυ γουσταρεις να κανεις σκι ξηρας πισω απο σκυλο σου ακολουθοντας τον στο κυνηγι της γατας κ ευτυχως υπαρχουνε κ δεντρα αρα καπου θα σταματησετε, δεν σημαινει οτι ο καθενας ειναι διατεθημενος να το κανει. Επισης προσεχε μην σε πατησει κανα αμαξι γιατι το σκυλι σου ως πρωην αδεσποτο πιθανον να ξερει να προφυλαχτει αλλα δεν θα εχει το νου του σε σενα που σερνεσαι δυο μετρα πισω.........

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
εμενα που της φωναζω ΕΔΩ και τραβαω κοφτα αποτομα και προς το μερος μου δεν πτοειται,,, στη βολτα ολα αυτα... στην αυλη η μεσα στο σπιτι της λες ελα κατσε κατω ξαπλα και τα εκτελει αμεσως χωρις αντιρηση,, απαξ και της βαλω λουρι και παμε στη πορτα πριν την ανοιξω πηδαει επανω στο πομολο και προσπαθει να την ανοιξει,,,, οποτε και η συνεχεια ειναι κατι αναλογο.. τη μιση βολτα τη κανει με δυο ποδια,, την αλλη μιση τα μπροστινα ποδια τα εχει στον αερα περπαταει ορθια δηλαδη απο το τραβηγμα,,,
Το οτι δεν ειχες ιδεα πως να φερθεις στον σκυλο σου και κανει οτι θελει δεν σημαινει οτι ειναι και το σωστο, ουτε κατι που πρεπει να περιφανευεσαι γι αυτο. Το να λες συνεχεια "το σκυλι μου πηδαει πανω σε ανθρωπους, κυνηγαει γατες και με σερνει απο πισω της γιατι δεν μπορω να την κουμανταρω, εχει δαγκωσει οτι εχω και δεν εχω μεσα/εξω στο σπιτι κλπ κλπ" δεν ειναι κατι αξιοζηλευτο για να το λες και με καμαρι. Το αντιθετο, θα επρεπε να εχεις ανοιξει ενα θεμα ρωτωντας μας τι εχεις κανει λαθος, και πως θα μπορεσεις να την κουμανταρεις και να σε ακουει τωρα που ειναι ακομα μικρη. Σταματα να δινεις συνεχεια λαθος πληροφοριες για ηλ. κολαρα, να μην περνουν σκυλο απο εκτροφεα κλπ γιατι εισαι τοσο καιρο στο φορουμ και θα επρεπε να εχεις μαθει καποια πραγματα. Οκ, αν δεν γουσταρεις τους εκτροφεις δεν ειναι κατι κακο αλλα οχι να στελνεις ατομα σε λαθος πηγες αποκτησης σκυλου και ουτε να τους λες οτι η δικια μου δαγκωνει, τραβαει non stop μεχρι να σου βγει ο ωμος κλπ κλπ σαν να ειναι το φυσιολογικο. Αν δεν ξερεις, απλα μην πεις τιποτα.

Φιλε μου ferozasea οτι εσυ γουσταρεις να κανεις σκι ξηρας πισω απο σκυλο σου ακολουθοντας τον στο κυνηγι της γατας κ ευτυχως υπαρχουνε κ δεντρα αρα καπου θα σταματησετε, δεν σημαινει οτι ο καθενας ειναι διατεθημενος να το κανει. Επισης προσεχε μην σε πατησει κανα αμαξι γιατι το σκυλι σου ως πρωην αδεσποτο πιθανον να ξερει να προφυλαχτει αλλα δεν θα εχει το νου του σε σενα που σερνεσαι δυο μετρα πισω.........
Το σκυλι του ηταν αδεσποτο αλλα το εχει μαζεψει απο κουταβι οποτε δεν νομιζω να προλαβε να μαθει να προφυλασσει τον εαυτο της.
Συμφωνω ομως μαζι σου στα υπολοιπα!!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ειπαμε δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια,,, εχω κανει ολα τα απαραιτητα για να στρωσει στη βολτα,,, θελει χρονο ακομα,,, οσο για τους εκπαιδευτες αν ειναι να την παω σε καποιον και να τη σαπισει στο ξυλο για να μην τραβαει μπορω να το κανω και μονος μου,,, ακομα και επωνυμοι εκπαιδευτες εκτροφειων εχουν πει οτι εχουν αναγκαστει να σηκωσουν τα χερια ψηλα σε μη συμορφωση καποιων σκυλων με θετικες μεθοδους εκπαιδευσης,,, και οσο για το χωριο ναι την εχω παντα λυτη αρκει να ειναι στο οπτικο μου πεδιο.., αλλα μη συγκρινεται τη δικια μου σκυλα με τα κοιμισμενα που βλεπεται στα βιντεα του γιουτιουμπ.. καμια σχεση,,,,οσο για τους πνιχτες και τα ηλεκτρικα κολλαρα να το ξαναπω,, αφου τα πουλανε καποιοι τα αγοραζουν,, ακομα και αλλοι σκυλοιδιοκτητες που μας βλεπουν στο δρομο αυτο λενε,, παρε ενα πνιχτη η ενα κολλαρο να στρωσει,,, ετσι εκανα κι εγω και εγινε αρνακι κλπ κλπ.. ας μην ωραιοποιουμε καποιες καταστασεις με ψευτικα λογια για εντυπωσεις και μονο,,,

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ειπαμε δεν ειναι ολα τα σκυλια ιδια,,, εχω κανει ολα τα απαραιτητα για να στρωσει στη βολτα,,, θελει χρονο ακομα,,, οσο για τους εκπαιδευτες αν ειναι να την παω σε καποιον και να τη σαπισει στο ξυλο για να μην τραβαει μπορω να το κανω και μονος μου,,, ακομα και επωνυμοι εκπαιδευτες εκτροφειων εχουν πει οτι εχουν αναγκαστει να σηκωσουν τα χερια ψηλα σε μη συμορφωση καποιων σκυλων με θετικες μεθοδους εκπαιδευσης,,, και οσο για το χωριο ναι την εχω παντα λυτη αρκει να ειναι στο οπτικο μου πεδιο.., αλλα μη συγκρινεται τη δικια μου σκυλα με τα κοιμισμενα που βλεπεται στα βιντεα του γιουτιουμπ.. καμια σχεση,,,,οσο για τους πνιχτες και τα ηλεκτρικα κολλαρα να το ξαναπω,, αφου τα πουλανε καποιοι τα αγοραζουν,, ακομα και αλλοι σκυλοιδιοκτητες που μας βλεπουν στο δρομο αυτο λενε,, παρε ενα πνιχτη η ενα κολλαρο να στρωσει,,, ετσι εκανα κι εγω και εγινε αρνακι κλπ κλπ.. ας μην ωραιοποιουμε καποιες καταστασεις με ψευτικα λογια για εντυπωσεις και μονο,,,
Μα αυτό κάνεις τοση ώρα... ωραιοποιείς τη χρήση ηλ.κολάρων και πνιχτών, επειδη κάποιοι "σκυλοιδιοκτητες" το προτεινουν... ολοι οσοι λέμε οτι αυτά ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ μόνο για οσους ξέρουν πώς και πόσο να τα χρησιμοποιούν ειμαστε σε ροζ συννεφάκια θετικής εκπαιδευσης?
Ακόμα και αρνι να εγινε η δικιά σου... που περισσότερο εριφιο περιγράφεις παρά αρνι... γενικεύεις μεμονωμένες περιπτώσεις, προτεινοντας κάτι το οποιο μπορεί να αποβεί ολέθριο σε οποιονδήποτε αλλο σκύλο.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Ρε ferozasea μην εισαι των ακρων. Δηλαδη ή λιχουδιες ή σαπισμα στο ξυλο? Υπαρχει και το ενδιαμεσο. Αν επερνες εκπαιδευτη θα αλλαζες γνωμη. Και ποιος μ....ας καθεται και σου λεει για ηλ.κολαρα και τον ακουσες κι ολας και το χρησιμοποιησες στην δικια σου. Δεν εχεις δικια σου βουληση να καταλαβεις τι ειναι το σωστο και τι οχι? Σταματα να τα θελεις ολα ετοιμα και δουλεψε με το σκυλο σου. Κατι που απο οτι φαινεται δεν κανεις. Και πως εγινε αρνακι??? Αφου μας περιγραφεις τον Ταζ της Ταζμανιας σε καθε ποστ που αναφερεσαι στον σκυλο σου με καμαρι. Και τα οπλα τα πουλανε, θα πας να παρεις να σκοτωσεις κανεναν γιατι το κανουν οι αλλοι? Δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
οσο για τους εκπαιδευτες αν ειναι να την παω σε καποιον και να τη σαπισει στο ξυλο για να μην τραβαει μπορω να το κανω και μονος μου,,, ακομα και επωνυμοι εκπαιδευτες εκτροφειων εχουν πει οτι εχουν αναγκαστει να σηκωσουν τα χερια ψηλα σε μη συμορφωση καποιων σκυλων με θετικες μεθοδους εκπαιδευσης,,,
Και πιστεύεις οτι το σκυλί σου είναι ένα απο αυτά τα σκυλιά επειδή πηδάει, τραβάει και κυνηγάει γάτες;

Όσο για τον πνίχτη και το ηλεκτρικό κολάρο σε παρακαλώ πολύ σταμάτα να το χτυπάς και να το ξαναχτυπάς λες και ειναι τίποτα βασανιστήρια, για το ηλ. κολάρο δεν έχω άποψη αλλά προσωπικά πνίχτη χρησιμοποιώ και αν ξέρεις πως να τον χρησιμοποιήσεις μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο εργαλείο. Και για να σε προλάβω γιατί κάτι μου λέει οτι θα πεις πως βασανίζω τον σκύλο μου, πιο πολύ τον τραβούσα-και πιο πολύ πνιγόταν όταν φορούσε κανονικό κολάρο παρά τώρα με τον πνίχτη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul