το τραβηγμα δηλαδη εχει να κανει μονο με το ποσο πολυ θα ειναι ή λιγο? ή το θεμα ειναι η συμπεριφορα? εμενα η δικια μου τραβαγε ελαχιστα αλλα ηταν ικανη να με τσακισει εφοσων ειμαι λιγα κιλα πανω απο αυτη!,,,
,,
απλα λεω ειναι και σκυλια πεισματαρικα,,, ωραια.. να ξεκιναει απο την αρχη τη διορθωση,, απο το πρωτο μετρο,, να τον καθιζει κατω μεχρι να καταλαβει οτι αν τραβαει δεν θα παει βολτα,,, αλλα ενταξει αν ειχε τη δικια μου θα εψαχνε για χερια... και μη βαζεις παραδειγματα απο το γιουτιουμπ γιατι ειναι για γελια,,, σε 5 λεπτα βιντεο η αλλη εχει δωσει ενα κιλο μπισκοτακια για επιβραβευση στο σκυλο να μην τραβαει,, ελεος.. ==)) και σιγα το τραβηγμα που κανουν,, και αυτο για γελια ειναι,,,
δεν ανεφερα πουθενα τις λιχουδιες ισα ισα που εμεις δουλευουμε χωρις! παρολαυτα το σκυλι μια χαρα μαθαινει.. και φυσικα υπαρχουν πεισματαρικα σκυλια αλλα με δουλεια ολα γινονται!!
τα ιδια κανουμε κι εμεις στην εκπαιδευσηΕιναι θεμα εκπαιδευσης καθαρα και μονο εκπαιδευσης,ευκολα διορθωνεται αν δεν το εχεις απο κουταβι το σκυλι ισως θελει ποιο πολυ δουλεια αλλα και παλι δεν ειναι απολυτο.Ο σκυλος εχει παρει τον αερα σου ως ηγετης.Πρωτον οταν τον δενεις και βγενεις απο την πορτα,θα βγενεις πρωτος εσυ και μετα θα επιτρεπεις να βγει ο σκυλος σου,παντα το ιδιο οποτε και αν τον πηγαινεις βολτα.Δευτερον οταν α πισω δηλαδη ξεκινας μαζι του,το εχεις παντα κοντα στο ποδι σου,το σαγονι του να ειναι παντα κολητα στο ποδι σου,συνηθως το αριστερο,εαν κανει να τρεξει η να ξεφυγει μπροστα,δεν τον διορθωνεις κανοντας τραβηγμα με φορα προς τα πισω δηλαδη εσενα,αλλα στο πλαι εκφονοντας παντα ενα συνθηματικο με σταθερη και ηρεμη φωνη,τυπου εεε η σσ η οτι θελεις εσυ,στο καπακι διορθωσει.Ο σκυλος με τον καιρο θα κανει συνηρμο με την επιφωνιση η οποια οποια και αν διαλεξεις θα πρεπει να ειναι παντα ιδια,και δεν θα χρειαζεται να διορθωνεις οταν το μαθει με το ελαφρυ τραβηγμα.Ο σκυλος δεν σε βλεπει ως ηγετη του στην βολτα και οταν πατε βολτα σε βγαζει και δεν το βγαζεις.Παντα πρωτος,ποτε μην ακολουθεις τα πεισματα του τα οποια και ειναι δοκιμες για εσενα για να δει τα ( κενα σου ).Εαν τα κανεις ολα και με την σωστη σειρα θα δεις πολυ μεγαλη βελτιωση
μηπως δεν διορθωνεις σωστα?μπορεις λιγο να μου εξηγησεις πως διορθωνεις οταν σε τραβαει? επισης χωρις κολαρο δεν κανεις τιποτα..κι εγω με σαμαρακι την ειχα αλλα το σκυλι συνεργαζεται πολυ καλυτερα στο κολαρο..έχω το ίδιο πρόβλημα στην βόλτα αφού τραβάει ,παλιότερα λόγω κιλών και επειδή δεν τραβούσε αρκετά το προσπέρναγα αλλά τις τελευταίες μέρες τραβάει σε σημείο να ξενερώνω να την βγάλω βόλτα αφού βιάζεται να πάμε στο μέρος που ξέρει.
προβλήματα :
στην πόρτα την αφήνω να περάσει μπροστά ώστε να την κλείσω και αυτή τεντώνεται με αποτέλεσμα να της αφήνω και άλλο χώρο ώστε να είναι άνετη αλλά πάει λίγο παραπέρα έτσι μόλις κλείσω την πόρτα αυτή είναι μπροστά μου και τραβάει (την διορθώνω) αλλά συνεχίζει να τραβάει ακόμα και δίπλα μου όταν την φέρω.σταματάω με κοιτάζει προχωράμε και της λέω "μαζί" αλλα το ίδιο σκηνικό γαμώτο.
άμα της αφήσω χώρο στο περπάτημα αυτη μπορεί στο άκυρο να πάει στην άλλη μεριά και να τσακιστούμε.
για να περπατήσουμε νορμάλ πρέπει να είναι κουρασμένη μόνο έπειτα απο παιχνίδι.
σκέφτομαι πνίχτη γιατί εκτός ότι κουραζόμαστε της έχεις κάνει σημαδί στο λαιμό και μπορεί να έχουμε χειρότερα.όμως δεν θέλω να μπλέξω ,προτιμώ το απλό κολάρο όμως δεν έχω τον τρόπο να την μάθω.