Βολτα και τραβήγματα...

dimitragriffon

Active Member
12 Ιανουαρίου 2013
28
0
Γεια σας... ειμαι σχετικα νεο μελοσ στην ιστοσελιδα...( γραφτηκα πριν 2 μηνες ) και δυστυχως δεν εχω πολυ χρονο να μπαινω εξαιτιας του προγραμματος που ειναι τοσο πιεσμενο...εχω προβλημα με το σκυλο μου...Καθε φορα που τον βγραζω βολτα τα πρωτα 5 λεπτα θα τραβαει με αποτελεσμα να λαχανιαζει σε ολη την υπολοιπη διαδρομη...Ξερω οτι οταν τραβαει πρεπει να σταματω και να αλλαζω κατευθηνση ωστε να οδηγω εγω..το κανω και παρολα αυτα θα συνεχισει για λιγο...Δεν μπορω να τον βλεπω να λαχανιαζει ...εχετε καμια συμβουλή για το τί να κάνω...?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
υπαρχει λυση αλλα ειναι πιο επωδυνη απο το λαχανιασμα ,,, πνιχτες,, ηλεκτρικα κολαρα,,, εμενα τα πρωτα 5 λεπτα χοροπηδαει σαν καγκουρο,,,, και μετα τραβαει για καμια ωρα,,, αφου σκεφτομαι να παρω καροτσακι να τη δεσω μπροστα και να με παει βολτα ==))

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ηλεκτρικό κολάρο για να μην τραβάει στη βόλτα;;;!

Είναι θέμα εκπαίδευσης dimitragriffon, αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να συμβουλευτείς εκπαιδευτή υπάρχουν βιντεάκια στο youtube που σου δείχνουν πως να σταματήσεις το τράβηγμα(το λαχάνιασμα για εμενα δεν είναι τίποτα, το τράβηγμα και τα χέρια σου-αν ειναι μεγάλο το σκυλί- που θα αρχίσουν να πονάνε σε λίγο είναι το θέμα..).

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
υπαρχει λυση αλλα ειναι πιο επωδυνη απο το λαχανιασμα ,,, πνιχτες,, ηλεκτρικα κολαρα,,, εμενα τα πρωτα 5 λεπτα χοροπηδαει σαν καγκουρο,,,, και μετα τραβαει για καμια ωρα,,, αφου σκεφτομαι να παρω καροτσακι να τη δεσω μπροστα και να με παει βολτα ==))
κι με ενα απλο κολαρο μια χαρα δουλεια θα κανει..ουτε πνιχτες ουτε ηλεκτρικα κολαρα..

ψαξε βιντεακια στο youtube νομιζω κατι θα βρεις..

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Αρχικό μήνυμα απο ferozasea
υπαρχει λυση αλλα ειναι πιο επωδυνη απο το λαχανιασμα ,,, πνιχτες,, ηλεκτρικα κολαρα,,, εμενα τα πρωτα 5 λεπτα χοροπηδαει σαν καγκουρο,,,, και μετα τραβαει για καμια ωρα,,, αφου σκεφτομαι να παρω καροτσακι να τη δεσω μπροστα και να με παει βολτα ....... Καλά πλάκα κάνεις έτσι.......
.....:mad::mad:

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλησπέρα πόσες βόλτες την ημέρα πάτε?
Ανάλογα τις ανάγκες του σκύλου, την ηλικία, τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας μας...
Απο μία τεράστια που μπορεί να το πηγαίνει κάποιος μέχρι 5-6 μικρές κάποιος άλλος.

balaso

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
234
24
Ανάλογα τις ανάγκες του σκύλου, την ηλικία, τον χρόνο που διαθέτει ο καθένας μας...
Απο μία τεράστια που μπορεί να το πηγαίνει κάποιος μέχρι 5-6 μικρές κάποιος άλλος.

Vas δεν πήγαινε για εσένα η ερώτηση.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Vas δεν πήγαινε για εσένα η ερώτηση.
Ωππ.. λάθος! Νόμιζα οτι ρωτούσες γενικά για να συγκρίνεις με τις βόλτες του δικού σου και απλά ήσουν οff topic :p

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Αρχικό μήνυμα απο ferozasea
υπαρχει λυση αλλα ειναι πιο επωδυνη απο το λαχανιασμα ,,, πνιχτες,, ηλεκτρικα κολαρα,,, εμενα τα πρωτα 5 λεπτα χοροπηδαει σαν καγκουρο,,,, και μετα τραβαει για καμια ωρα,,, αφου σκεφτομαι να παρω καροτσακι να τη δεσω μπροστα και να με παει βολτα ....... Καλά πλάκα κάνεις έτσι.......
.....:mad::mad:
..
ναι πλακα κανω,,, δεν εχω δει πουθενα να πουλανε πνιχτες,,, ουτε πνιχτες με αγκαθια,,, ουτε ηλεκτρικα κολλαρα.... ειδικα οσο πιο μεγαλοσωμο ειναι το σκυλι και οσο πιο εκρηκτικο αλμα εχει του κανεις θετικη εκπαιδευση με γουτσου-γουτσου και μπισκοτακια... ειδικα αν δει και γατα,,, του λες κατσε κατω και γινεται χαλι να τον πατησεις,, ==))

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
..
ναι πλακα κανω,,, δεν εχω δει πουθενα να πουλανε πνιχτες,,, ουτε πνιχτες με αγκαθια,,, ουτε ηλεκτρικα κολλαρα.... ειδικα οσο πιο μεγαλοσωμο ειναι το σκυλι και οσο πιο εκρηκτικο αλμα εχει του κανεις θετικη εκπαιδευση με γουτσου-γουτσου και μπισκοτακια... ειδικα αν δει και γατα,,, του λες κατσε κατω και γινεται χαλι να τον πατησεις,, ==))
ferozasea εχω ενα rottweiler 2 μηνες, ενηλικο, το οποιο ζουσε για καποιο διαστημα στο δρομο αν αυτο παιζει ρολο, ξεκινησαμε σχετικα γρηγορα εκπαιδευση δηλαδη στον 1.5 μηνα και ουτε ηλεκτρικα κολαρα της φοραμε ουτε πνιχτες με αγκαθια ουτε τιποτα!
δεν δουλευουμε με λιχουδιες αλλα ουτε και δερνουμε το ζωο!

α! και τα παει καλα με γατες..αλλα και να μην τα πηγαινε θα το δουλευαμε και παλι χωρις ξυλο και κολαρα και πνιχτες με αγκαθια..

η κοπελα μιλαει απλα για τραβηγμα στη βολτα που μπορει να το διορθωσει σχετικα ευκολα..μη γινομαστε υπερβολικοι!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ηλεκτρικό κολάρο είναι η εύκολη λύση.Εμένα ο μικρός τραβάει πολύ στα πρώτα 5 λεπτά μετά ανάλογα τα κέφια και τη περνάει στον δρόμο.Του έχω πνίχτη αλλα αυτός εκεί.Δεν το διορθώνει με τίποτα.Τον αφήνω και εγώ όμως τρώει τόσες διορθώσεις που τον λυπάμαι

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
ferozasea εχω ενα rottweiler 2 μηνες, ενηλικο, το οποιο ζουσε για καποιο διαστημα στο δρομο αν αυτο παιζει ρολο, ξεκινησαμε σχετικα γρηγορα εκπαιδευση δηλαδη στον 1.5 μηνα και ουτε ηλεκτρικα κολαρα της φοραμε ουτε πνιχτες με αγκαθια ουτε τιποτα!
δεν δουλευουμε με λιχουδιες αλλα ουτε και δερνουμε το ζωο!

α! και τα παει καλα με γατες..αλλα και να μην τα πηγαινε θα το δουλευαμε και παλι χωρις ξυλο και κολαρα και πνιχτες με αγκαθια..

η κοπελα μιλαει απλα για τραβηγμα στη βολτα που μπορει να το διορθωσει σχετικα ευκολα..μη γινομαστε υπερβολικοι!
,,,
,,
απλα λεω ειναι και σκυλια πεισματαρικα,,, ωραια.. να ξεκιναει απο την αρχη τη διορθωση,, απο το πρωτο μετρο,, να τον καθιζει κατω μεχρι να καταλαβει οτι αν τραβαει δεν θα παει βολτα,,, αλλα ενταξει αν ειχε τη δικια μου θα εψαχνε για χερια... και μη βαζεις παραδειγματα απο το γιουτιουμπ γιατι ειναι για γελια,,, σε 5 λεπτα βιντεο η αλλη εχει δωσει ενα κιλο μπισκοτακια για επιβραβευση στο σκυλο να μην τραβαει,, ελεος.. ==)) και σιγα το τραβηγμα που κανουν,, και αυτο για γελια ειναι,,,

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Ηλεκτρικό κολάρο είναι η εύκολη λύση.Εμένα ο μικρός τραβάει πολύ στα πρώτα 5 λεπτά μετά ανάλογα τα κέφια και τη περνάει στον δρόμο.Του έχω πνίχτη αλλα αυτός εκεί.Δεν το διορθώνει με τίποτα.Τον αφήνω και εγώ όμως τρώει τόσες διορθώσεις που τον λυπάμαι
..
,,
αυτο λεω,, οτι παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του καθε σκυλου.. μπρος τα καλη τι ειναι ο πονος λεει ο δικος σου,, και η δικια μου αν δει γατα προτιμα να πνιγει παρα να σταματησει να προσπαθει να την κυνηγησει ==))

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Ειναι θεμα εκπαιδευσης καθαρα και μονο εκπαιδευσης,ευκολα διορθωνεται αν δεν το εχεις απο κουταβι το σκυλι ισως θελει ποιο πολυ δουλεια αλλα και παλι δεν ειναι απολυτο.Ο σκυλος εχει παρει τον αερα σου ως ηγετης.Πρωτον οταν τον δενεις και βγενεις απο την πορτα,θα βγενεις πρωτος εσυ και μετα θα επιτρεπεις να βγει ο σκυλος σου,παντα το ιδιο οποτε και αν τον πηγαινεις βολτα.Δευτερον οταν α πισω δηλαδη ξεκινας μαζι του,το εχεις παντα κοντα στο ποδι σου,το σαγονι του να ειναι παντα κολητα στο ποδι σου,συνηθως το αριστερο,εαν κανει να τρεξει η να ξεφυγει μπροστα,δεν τον διορθωνεις κανοντας τραβηγμα με φορα προς τα πισω δηλαδη εσενα,αλλα στο πλαι εκφονοντας παντα ενα συνθηματικο με σταθερη και ηρεμη φωνη,τυπου εεε η σσ η οτι θελεις εσυ,στο καπακι διορθωσει.Ο σκυλος με τον καιρο θα κανει συνηρμο με την επιφωνιση η οποια οποια και αν διαλεξεις θα πρεπει να ειναι παντα ιδια,και δεν θα χρειαζεται να διορθωνεις οταν το μαθει με το ελαφρυ τραβηγμα.Ο σκυλος δεν σε βλεπει ως ηγετη του στην βολτα και οταν πατε βολτα σε βγαζει και δεν το βγαζεις.Παντα πρωτος,ποτε μην ακολουθεις τα πεισματα του τα οποια και ειναι δοκιμες για εσενα για να δει τα ( κενα σου ).Εαν τα κανεις ολα και με την σωστη σειρα θα δεις πολυ μεγαλη βελτιωση

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Ειναι θεμα εκπαιδευσης καθαρα και μονο εκπαιδευσης,ευκολα διορθωνεται αν δεν το εχεις απο κουταβι το σκυλι ισως θελει ποιο πολυ δουλεια αλλα και παλι δεν ειναι απολυτο.Ο σκυλος εχει παρει τον αερα σου ως ηγετης.Πρωτον οταν τον δενεις και βγενεις απο την πορτα,θα βγενεις πρωτος εσυ και μετα θα επιτρεπεις να βγει ο σκυλος σου,παντα το ιδιο οποτε και αν τον πηγαινεις βολτα.Δευτερον οταν α πισω δηλαδη ξεκινας μαζι του,το εχεις παντα κοντα στο ποδι σου,το σαγονι του να ειναι παντα κολητα στο ποδι σου,συνηθως το αριστερο,εαν κανει να τρεξει η να ξεφυγει μπροστα,δεν τον διορθωνεις κανοντας τραβηγμα με φορα προς τα πισω δηλαδη εσενα,αλλα στο πλαι εκφονοντας παντα ενα συνθηματικο με σταθερη και ηρεμη φωνη,τυπου εεε η σσ η οτι θελεις εσυ,στο καπακι διορθωσει.Ο σκυλος με τον καιρο θα κανει συνηρμο με την επιφωνιση η οποια οποια και αν διαλεξεις θα πρεπει να ειναι παντα ιδια,και δεν θα χρειαζεται να διορθωνεις οταν το μαθει με το ελαφρυ τραβηγμα.Ο σκυλος δεν σε βλεπει ως ηγετη του στην βολτα και οταν πατε βολτα σε βγαζει και δεν το βγαζεις.Παντα πρωτος,ποτε μην ακολουθεις τα πεισματα του τα οποια και ειναι δοκιμες για εσενα για να δει τα ( κενα σου ).Εαν τα κανεις ολα και με την σωστη σειρα θα δεις πολυ μεγαλη βελτιωση
..
..
εγω τα καταλαβαινω αυτα που λες,,, ελα ομως που η σκυλα μου δεν ξερει να διαβαζει αυτα που γραφεις ==))
θελω να πω οτι ολα αυτα τα θεωρητικα τα εχουμε χιλιοδιαβασει... οπως επισης οτι υπαρχουν και σκυλια με χαρακτηρες που ακομα και εμπειροι εκπαιδευτες σηκωνουν τα χερια ψηλα...
οπως επισης οτι εγω ενταξει την κραταω και βγαινω πρωτος εξω απο την πορτα,, αν το κανεις εσυ ομως θα βρεθεις στο απεναντι πεζοδρομιο.... ==)) ΕΔΩ της φωναζω και την κατεβαζω κατω στη γη τραβωντας το σχοινι με δυναμη απο τα δυο μετρα που εχει πηδηξει επανω και αυτη παλι το βιολι της,, ξερεις τι ειναι να ανεβει γατα σε δεντρο και να κοβει βολτες απο κατω πηδωντας συνεχως και κλαιγωντας που δεν μπορει να σκαρφαλωσει να την πιασει ..??? και τα χερια μου να εχουν γινει κατακοκινα απο τα τραβηγματα και να μη νιωθει τιποτα εκεινη την ωρα ,,?? αυτη θελει πανω απο 5 ωρες τρεξιμο τη μερα για να χαλαρωσει καπως ==))

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Γιατι να σου κυνηγα γατες?η σκυλους? η ανθρωπους?κατι καπου δεν εχεις κανει σωστα και δεν ειναι θεωρια φιλε μου,εχω στο ενα χερι ενα καυκασιο 94 klg και στο αριστερο ενα ροτβαιλερ και ενα μπορντω.Ποτε μα ποτε δεν μου εχουν ξεφυγει ητε να κυνηγησουν κατι ητε να λοξοδρομησουν,ισως σου ειναι δυσκολο να το πιστεψεις,αλλα γινεται.Συμφωνο υπαρχουν και δυσκολοι χαρακτηρες σκυλων,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν διορθωνονται,μπορει να τα εχεις χιλιοδιαβασει,αλλα ισως να μην τα εχεις εφαρμοσει σωστα,οσο ποιο δυσκολος ο χαρακτηρας,τοσο και μεγαλυτερη η επιμονη απο μερος σου για να εχεις αποτελεσματα,εγω παντως και στα δικα μου και σε αλλα που εχω αναλαβει κατα καιρους,προβλημα δεν αντιμετωπισα,πλην δυο που ομως μπηκαν και αυτα στο προγραμα..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
έχω το ίδιο πρόβλημα στην βόλτα αφού τραβάει ,παλιότερα λόγω κιλών και επειδή δεν τραβούσε αρκετά το προσπέρναγα αλλά τις τελευταίες μέρες τραβάει σε σημείο να ξενερώνω να την βγάλω βόλτα αφού βιάζεται να πάμε στο μέρος που ξέρει.:p

προβλήματα :
στην πόρτα την αφήνω να περάσει μπροστά ώστε να την κλείσω και αυτή τεντώνεται με αποτέλεσμα να της αφήνω και άλλο χώρο ώστε να είναι άνετη αλλά πάει λίγο παραπέρα έτσι μόλις κλείσω την πόρτα αυτή είναι μπροστά μου και τραβάει (την διορθώνω) αλλά συνεχίζει να τραβάει ακόμα και δίπλα μου όταν την φέρω.σταματάω με κοιτάζει προχωράμε και της λέω "μαζί" αλλα το ίδιο σκηνικό γαμώτο.

άμα της αφήσω χώρο στο περπάτημα αυτη μπορεί στο άκυρο να πάει στην άλλη μεριά και να τσακιστούμε.

για να περπατήσουμε νορμάλ πρέπει να είναι κουρασμένη μόνο έπειτα απο παιχνίδι.

σκέφτομαι πνίχτη γιατί εκτός ότι κουραζόμαστε της έχεις κάνει σημαδί στο λαιμό και μπορεί να έχουμε χειρότερα.όμως δεν θέλω να μπλέξω ,προτιμώ το απλό κολάρο όμως δεν έχω τον τρόπο να την μάθω.

Last edited:

fandasia

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2012
158
0
Το θεμα ειναι να μπορουμε να ελεγχουμε τα σκυλια πρωτα πνευματικα και υστερα με οτιδηποτε αλλο.Εαν δεν εχουμε την σωστη πνευματικη ισοροπια σε καθημερινη βαση με τον σκυλο μας,δεν μπορουμε να τον ελενξουμε ακομα και με αλυσιδες!! Θ βρεις αρκετους τροπους εκπαιδευσης και αρκετοι ειναι αυτοι που εχουν τετιο θεμα,απο κουταβι πρεπει να δωσουμε στον σκυλο να καταλαβει τι πρεπει να κανει και τι οχι στην βολτα μαζι μας.Π.χ εχω δει ατομο που καθε φορα που περναγε εξω απο καποιον φραχτη η αυλη και υπηρχε σκυλος μεσα,αφηνε τον δικο του να πηγαινε να μυριζε να γαυγηζε και ο αλος απο μεσα να λυσαγε,αποτελεσμα?σημερα δεν τον βγαζει γιατι δεν τον ελεγχει οταν περνανε διπλα του αλλα ζωα,η χειροτερα σε αυλες.Χωρο στο περπατημα?οκ κανενα προβλημα ακομα και λυτο το σκυλι,αλλα να εχουμε το απολυτο στο πνευματικο επιπεδο του σκυλου,να σκευτομαστε σαν αυτον να προβλεπουμε την καθε του κινηση.Κανε μια δοκιμη,ασε την πορτα ανοιχτη και ο σκυλος μεσα στην αυλη η το σπιτι σου δεν ξερω τι εχεις,εαν βγεις σε ακολουθει?θελει να βγει? σε ακουει οταν του πεις να κατσει μεσα?

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
,,,
,,
απλα λεω ειναι και σκυλια πεισματαρικα,,, ωραια.. να ξεκιναει απο την αρχη τη διορθωση,, απο το πρωτο μετρο,, να τον καθιζει κατω μεχρι να καταλαβει οτι αν τραβαει δεν θα παει βολτα,,, αλλα ενταξει αν ειχε τη δικια μου θα εψαχνε για χερια... και μη βαζεις παραδειγματα απο το γιουτιουμπ γιατι ειναι για γελια,,, σε 5 λεπτα βιντεο η αλλη εχει δωσει ενα κιλο μπισκοτακια για επιβραβευση στο σκυλο να μην τραβαει,, ελεος.. ==)) και σιγα το τραβηγμα που κανουν,, και αυτο για γελια ειναι,,,
Ωρες ώρες απορώ για την χρησιμότητα του δικαιώματος ελευθερίας εκφρασης γνώμης...
Αλλά επισης απορώ και για το τι σούπερ ντουπερ εκπαιδευτης εισαι, που η δικιά σου, ενα τέρας που τραβάει, τρωει παπούτσια-μπαλες και λοιπά αξεσουαρ, υποτάσσεται στη βουληση σου...
Ωχ θεε μου βραδυάτικα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul