Καλησπερα σε ολους σας!Ειμαι νεο μελος στο φορουμ αλλα παλιος αναγνωστης του.Με λενε δημητρη και και μολις τελειωσα με τις υποχρεωσεις μου(στρατο,σπουδες)Πρωτα απ ολα να σας ενημερωσω οτι ειχα σκυλια στο παρελθον παλι ενα ημιαιμο και ενα κανε κορσο.Πλεον βρισκομαι στην αναζητηση ενος νεου συντροφου.Για να ειμαι κατανοητος δεν σκοπευω στην αμεση αγορα ενος σκυλου αλλα στην αναζητηση χρησιμων πληροφοριων απο ιδιοκτητες οπως εσεις.Τοςα χρονια διαβαζα διαφορα θεματα απο το φορουμ για διαφορες φυλες και θα ηθελα τωρα κατι πιο συγκεκριμενο.Να σας πω και τι θα ηθελα απο τον μελλοντικο συντροφο μου.Θα ηθελα πρωτα απ ολα να ειναι φυλακας.Ειναι ενα πραγμα το οποιο με νοιαζει παρα πολυ και θα ηθελα πρωτιστως ο σκυλος να μπορει να φυλαξει.Θα ηθελα ο σκυλος να ειναι πιστος και αφοσιωμενος σε εμενα οπως και εγω σε εκεινον.Να ειναι παιχνιδιαρης και χαδιαρης με τα μελη της οικογενειας αλλα και επιφυλακτικος με τους ξενους.Θα ηθελα με την επιβλεψη μου να δεχεται τον κοσμο και οχι οποιον να ναι...Επισης με το κανε κορσο υπηρχε μεγαλο θεμα με τα σαλια...Μιας και θα θελω το σπιτι να ειναι καθαρο και περιποιημενο τα σαλια πιστευω θα ειναι ενα θεμα αφου το σκυλι θα μενει μεσα στο σπιτι.Δεν ειχα προβλημα να το σκουπιζω απλα με τα σαλια μυριζε το σπιτι το αυτοκινητο και τα παντα περαν απο τους λεκεδες στον τοιχο...Απο τριχα δεν εχω θεμα μιας και κουμανταρεται.Απο τις φυλες που εχω ψαξει μου αρεσαν πολλες οπως τα κανε κορσο,τα ντογκο(αν και για φυλαξη οι αποψεις διιστανται),μποερμποελ και τα τοσα.Ξερω θα μου πειτε οι 2 τελευταιες ειναι πιο "εξωτικες" φυλες και θα συμφωνησω αλλα πιστευω αποριπτονται λογω σαλιων και εχω καταληξει σε 2-3.Τα ντομπερμαν,τα ροτβαιλερ(απο σαλια δεν ξερω) και τα ακιτα(επισης δεν ξερω απο σαλια).Συγνωμη αν σας κουρασα!