Ε δεν ξέρω ποιο ήταν.Ποιόν είδες;
Όχι δεν είμαι εκτροφεας.
Ναι είναι ένα τυπικό ντόμπερμαν αν και καθιστικό και στο άμφας δεν μπορείς να κρίνεις κανένα σκύλο.Ο σκύλος της φωτογραφίας είναι τυπικό ντόμπερμαν;
καλησπέρα...Βασιλικη σωματικα κ μονο εβαλα τν φωτο σαν παραδειγμα...Οχι τα κοψιματα...Λογο μεγεθους εβαλα αυτον τν σκυλο οχι για τα αυτια κ τν ουρα..Πιστευεις οτι θα βρω τετοιο σκυλο Ελλάδα?Μπορεις να μου αναφερεις τα εκτροφεια?
Αν υπάρχουν αλλαγες στο προτυπο... ποσες και ποιες χρονολογιες... ποτε εμφανιστηκε τοσο ανεπτυγμενο στηθος... γιατι εχω την εντυπωση οτι αρχισε να φουσκωνει τα τελευταια 10 με 15 χρονια.... που σημαινει οτι περιμενω μια αλλαγη προτυπου πριν απο 15 20 χρονια... λεω εγω τωρα... με το φτωχο μ το μυαλο....Πώς μπορώ να βάλω φωτογραφίες;
@GRDANE την εξέλιξη της δεν την ξέρω. Ξέρω όμως πως είναι η μόνη φυλή που έχει δημιουργηθεί για συνοδεία και προστασία ανθρώπου, ούτε χώρου, ούτε ζώων. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 1800 και αναγνωρίστηκε νομίζω το 1910.
Έχει πολλές φυλές μέσα αυτές που θυμάμαι τώρα με σιγουριά είναι το ροτ και το βειμαρανεν λόγο του οποίου μπορεί να δώσει και μπλε κουτάβια η πεζ. Πλέον η fci δεν τα επιτρέπει και φήμες θέλουν πως κάποιοι εκτροφείς τα πνίγουν για να μην μαθευτεί πως το ζευγάρι έχει τα γονίδια.
Επίσης όταν βγήκαν τα ντόμπερμαν η ζήτηση των ροτβάιλερ μειώθηκε και η φήμη πως τρελενοντε επειδή έχουν μικρό κεφάλι λένε πως από τότε κρατάει.
Πλέον η fci δεν τα επιτρέπει και φήμες θέλουν πως κάποιοι εκτροφείς τα πνίγουν για να μην μαθευτεί πως το ζευγάρι έχει τα γονίδια.
Πρώτη φορά για να μην κατεβάσω το pdf έψαξα στο νετ να βρω το πρότυπο.αλλαγη προτυπου πριν απο 15 20 χρονια
Κατεληξα για τν λογο οτι ειναι πιο καθαρο σε σχεση με το ροτ κ δν μαδαει κ τοσο(φυσικα αυτο ειναι σχετικο).Κατεληξα γτ ειναι εντυπωσιακος ενας τετοιος σκυλος κ αυτο ειναι θεμα γουστου...Για το μυαλο του χωρις να εννοω πως οι υπολοιποι σκυλοι δν εχουν....Κ φυσικα γτ ειναι φυλακας...Δν εχω σκοπο να ασχοληθω με εκθεσεις ουτε με εκτροφη...Ακουω τν γνωμη σου τωρα για ολα αυτακαλησπέρα...
ο λόγος που κατέληξες σε αυτή τη φυλή?
θέλεις να ασχοληθείς με εργασία, εκθέσεις εκτροφή?
η σκύλα ναι είναι εντυπωσιακή στη συγκεκριμένη φωτο... κυρίως για το υπερβολικά ανεπτυγμένο στήθος... ίσως υπερτυπικο στο πρότυπο της φυλής...
@ΒασιλικηΖ ναιθ μπορείς να εισάγεις εύκολα, ναι μπορείς να βρείς άτομο να τ ακόψει....
ο νόμος όμως το απαγορεύει και τα πρόστιμα αν σε πιάσουν υπερβολικά...
πολυ θα ηθελα και εγω να δω ενα ντοπ που να εχει το μυαλο καπου αλλου και οχι στο να παιδιαριζει/μαλακιζετε και ποσο μαλλον να το δω και φυλακα...Για το μυαλο του χωρις να εννοω πως οι υπολοιποι σκυλοι δν εχουν....Κ φυσικα γτ ειναι φυλακας.
Σε ρώτησα φίλε μ γιατί αν δεν θέλεις εκθέσεις... δεν θέλεις εκτροφή... σου έχω ένα σκύλο.... όχι τόσο μεγάλο κι εντυπωσιακό όσο ένα ντομπ.... αλλά ένα σκύλο με αντίστοιχο χαρακτήρα... θάρρος και ιδανικό για φύλαξη... περίπου 2 ετών... ειμαι απο τηλ και δεν είναι εύχρηστο... αν σε ενδιαφέρει να σου εδειχνα την αγγελία του που έφτιαξα....Κατεληξα για τν λογο οτι ειναι πιο καθαρο σε σχεση με το ροτ κ δν μαδαει κ τοσο(φυσικα αυτο ειναι σχετικο).Κατεληξα γτ ειναι εντυπωσιακος ενας τετοιος σκυλος κ αυτο ειναι θεμα γουστου...Για το μυαλο του χωρις να εννοω πως οι υπολοιποι σκυλοι δν εχουν....Κ φυσικα γτ ειναι φυλακας...Δν εχω σκοπο να ασχοληθω με εκθεσεις ουτε με εκτροφη...Ακουω τν γνωμη σου τωρα για ολα αυτα
Σε περίπτωση που επιμενεις σε ντομπ... Στάθης Πατούνας... Βασίλης Καλαμαρας είναι 2 που μιυ έρχονται στο μυαλό με αξιόλογα ντομπ.....δεν θυμαμαι επωνυμία εκτροφείου..Βασιλικη σωματικα κ μονο εβαλα τν φωτο σαν παραδειγμα...Οχι τα κοψιματα...Λογο μεγεθους εβαλα αυτον τν σκυλο οχι για τα αυτια κ τν ουρα..Πιστευεις οτι θα βρω τετοιο σκυλο Ελλάδα?Μπορεις να μου αναφερεις τα εκτροφεια?
Ο Καλαμαρας εχει σταματησει την εκτροφη...Για τον Κακλεα γνωριζουμε κατι?Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ αλλα θελω απο τν αρχη να το ζησω...Θα ειναι μεσα στο σπιτιΣε περίπτωση που επιμενεις σε ντομπ... Στάθης Πατούνας... Βασίλης Καλαμαρας είναι 2 που μιυ έρχονται στο μυαλό με αξιόλογα ντομπ.....δεν θυμαμαι επωνυμία εκτροφείου..
ο φίλος και συντοπίτης Χατζής Γιάννης από όσο ξέρω έχει σταματήσει.... περιμσνω την απάντηση σου...