Παιδιά, ΟΛΑ τ'αδέσποτα από κάποιο σπίτι ξεκίνισαν (γενεολογικά, δηλ. αν όχι τα ίδια, κάποιος πρόγονός τους τουλάχιστον). Στην Ελλάδα, οι περισσότεροι καθαρόαιμοι σκύλοι (με διαφορά) είναι από πετ-σοπ. Τι κάνει νάου, νάου; (η γαβ, γαβ στην προκειμένη).
Δεν λέω ότι είναι όλα τ'αδέσποτα από πετ-σοπ (ούτε καν τα μισά). Αλλά οι άνθρωποι που παίρνων ζώο από πετ-σοπ, λόγο της έλλειψης σωστής ενημέρωσης έχουν περισσότερο την τάση να αφήνουν το σκύλο τους να ζευγαρώνει (και με άλλη ράτσα) και λιγότερο την τάση να ενδιαφέρονται για την τύχη των κουταβιών.
Μπορεί να μην παρατάνε το ίδιο τους το σκύλο τόσο συχνά (σπανίως είναι καθαρόαιμα τ' αδέσποτα) αλλά το πρόβλημα από τα δικά τους σκυλιά αρχίζει. Η μάλλον από την δικιά τους αμάθεια. Θέλω να πω, πως άπειρα αδέσποτα (σχεδόν όλα) έχουν σκύλους από πετ-σοπ πρόγονους.
Anubis, η μεταφορά σου με τα αυτοκίνητα δεν είναι εύστοχη.
Το πετ-σοπ για μένα είναι σαν μάντρα αυτοκινήτων που πουλάει ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ αυτοκίνητα σε γριούλες ή παιδάκια χωρίς δίπλωμα οδήγισης (και χειρότερα γιατί τους λέει κι ένα σωρό ψέματα). Τότε, δεν θα έφταιγε για πολλά ατυχήματα;;;;
Η χώρες του Αναλοτικού Μπλόκ είχαν σχεδόν ΠΑΝΤΑ "πετ-σοπ". Ηταν οι λαϊκές αγορές. Πουλούσαν (και πουλούν ακόμα) σκυλάκια σαν κότες, ή αρνιά με μοναδικό μελημα το γρήγορο χρήμα.
Και ξανατονίζω -παντού υπάρχουν αδέσποτα. Σε φτωχές χώρες περισσότερο (αμα δεν έχεις να φάς το σκύλο θα κοιτάς; ).
Όσο για την Ελλάδα, στην επαρχία (όπου έχει λιγότερα πετ-σοπ) έχει λιγότερα αδέσποτα (αν και δεν συνφωνώ καθόλου με την λογική σου -τι σχέση έχει αυτό;
δεν μπορούν να πάρουν από πετ-σοπ σε κοντινή πόλη; Μια σταλιά είναι όλη η Ελλάδα.). Αλλά, ναι έχει λιγότερα.
Η Ελλάδα είχε πάντα πρόβλημα με τα αδέσποτα αλλά ποτέ τόσο έντονο όσο μετά τα πετ-σοπ. Κανένας δεν μπορεί ν'αγνοήσει τα νούμερα. Μόλις δικαίωσες τις απόψεις μου. Με ότι έχεις πει με έχεις δικαιώσει βασικά.
@Liajoe
Με λάθος χώρες συγκρίνεις τ' αδέσποτα της Ελλάδος. Δεν έχει καμία που ανέφερες (όπου έχουν οδηγούς τυφλών) τόσα πολλά όσο η Ελλάδα. Πάω Αμερική τουλάχιστον κάθε χρόνο (και έμενα χρόνια εκεί). Δεν έχω δει ποτέ μου ΕΝΑΝ αδέσποτο σκύλο (αν και ξέρω ότι υπάρχουν).
Σύγκρινέ μας καλύτερα με το Μέξικό (έχει περίπου τα ίδια αδέσποτα μ'εδώ) όπου ούτε εκεί μπορούν ακόμα να έχουν οδηγούς τυφλών.
Αν δεν γίνεται κάτι δεν γίνεται. Δεν σε καταλαβαίνω. Είναι καλύτερα να πεις ψέμματα; Ναι, πες πως ο λόγος είναι τ'αδέσποτα (αφου ΕΙΝΑΙ) γιατί δεν έχουμε απλώς αδέσποτα. Έχουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ.
Και καθόλου παιδεία όσον αφορά τους σκύλους. Κι τα ιδιόκτητα σκυλιά μας δεν είναι υποδείγματα καλής συμπεριφοράς, ως επί το πλήστον!
Πως να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, όταν ή κύρια πηγή κουταβιών στη χώρα είναι τα πετ-σοπ και η πληροφόρηση μηδενική;
Πες τους κι αυτό. Είναι ΠΟΛΥ καλός λόγος.