Βοήθεια στην επιλογή της ράτσας

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
Μήπως είναι από τα αυτιά η μυρωδιά?

Το σκυλί πρέπει να το φέρνεις σε επαφή με ανθρώπους που φέρονται ήρεμα, με αργές κινήσεις και μαλακή φωνή. Στην αρχή να κάθονται ακίνητοι και να αφήνεις να τους πλησιάσει το σκυλί μόνο του. Αν έχεις κάποιον γνωστό σου που έχει όρεξη θα είναι πιο εύκολο να σε βοηθήσει. Αν το σκυλί δεν πλησιάζει τον επισκέπτη, αυτός να κάτσει σε μια καρέκλα ή στο πάτωμα και να του μιλάει γλυκά. Αν το σκυλί πλησιάσει να του πεις μπράβο και να το χαϊδέψεις, πάντα με μαλακή φωνή. Αν και πάλι δεν πλησιάζει, μην το πιέσεις. Άστο λίγο και μετά βάλε τον επισκέπτη σου (που όπως είπαμε καλό είναι να έχει όρεξη :D ) να πάει κοντά του σιγά σιγά, με εσένα δίπλα και να καθήσει στο πάτωμα. Δώστου ένα κουλουράκι να του το ταΐσει.

Ξέρω σκυλιά, από ιστορίες που μου έχουν πει οι ιδιοκτήτες τους, που είχαν παρόμοιο πρόβλημα και σιγά-σιγά το ξεπέρασαν. Το κλειδί είναι η κοινωνικοποίηση, δλδ συχνή επαφή με ανθρώπους που δε θα το ταράζει και θα είναι θετική εμπειρία. Μην ξεχνάς να το ενθαρρύνεις και να το επιβραβεύεις όταν ανοίγεται.

Με τα μέλη της οικογένειας έχει ξεθαρρέψει?

karasardelis

Member
14 Αυγούστου 2007
16
0
Skylos said:
Με τα μέλη της οικογένειας έχει ξεθαρρέψει?
Μόνο με την γυναίκα μου τα πηγαίνει καλά. Την ακολουθεί παντού και της κάνει μερικές "χαρές". Ούτε στην αυλή δεν κατουράει αν δεν είναι αυτή μαζί του (και μάλιστα ακριβώς δίπλα του!!!)

Εμένα δείχνει σαν απλώς να με ανέχεται....

Τα παιδιά δεν είναι ακόμα στο σπίτι... οπότε δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί μαζί τους!!!

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Καλησπέρα σε όλους :D
Επειδή ασχολούμε με Κανίς τα τελευταια χρόνια μπορώ με σιγουρια να σας πω ότι ένα Κανίς μυρίζει αν ειναι αρσενικο επειδη εχει βρεξει με τα ουρα του το εσωτερικο μέρος των ποδιών ή απο παθολογικά αίτια ( όπως η ύπαρξη ωτίτιδας που περιγράφετε). Σε γενικές γραμμές είναι σκύλος που ούτε μαδάει ούτε μυρίζει. Θα διαφωνήσω με την συχνότητα του μπάνιου όπως αναφέρθηκε. Το Κανίς χρειάζετε συχνότατο βουρτσισμα και κάθε 6-8 εβδομάδες περιποιηση απο επαγγελματία (Groomer) για να διατηρείτε σωστά, μπάνιο προσωπικά τα κάνω κάθε 20-30 μέρες ανάλογα βέβαια με το μήκος του μανδύα και αν το ετοιμάζω για έκθεση. Πάντως όχι 3-4 φορές το χρόνο !
Συμφωνώ με την περιγραφή των μεγεθών όπως την περιεγραψαν παραπανω και οφείλω να πω ότι ένα Κανίς στην ηλικία των 6 μηνων έχει πάρει τουλάχιστον το 80% του τελικού μεγεθους. Βέβαια, επειδή είναι συχνό φαινόμενο απο γονείς Νανους να έχουμε απογονους toy και το αντίστροφο, για αυτο τον λόγο άλλωστε ο ΚΟΕ μας αφήνει το περιθώριο να δηλώσουμε την γέννα μέσα στις 30 μέρες χωρίς να δηλώσουμε το μεγεθος, το οποίο παραμένει σε εκρεμμότητα μέχρι και 1 χρόνο !
Οπότε το να αποφανθείς αν ένα Κανίς ειναι Μεσαιο ή Νάνος ή toy σε μικρή ηλικία είναι λιγάκι δύσκολο, εκτός αν είναι πολύ πολύ ξεκάθαρο :D
Τέλος οφείλω να πώ ότι υπάρχουν αρκετοί εκτροφείς Κανίς στην Ελλάδα που συμμετεχουν σε εκθεσεις μορφολογίας και δηλώνουν και τις γέννες τους στον ΚΟΕ και πιθανόν να είχες και αλλες επιλογές με κάποια χρονική διαφορά.
Γενικά το "Σκύλο θέλω - Τώρα τον θέλω " δεν μας βγαίνει πάντα σε καλό !
Προσωπικά χρειάστηκε να περιμένω 1 χρόνο και άλλοι μπορεί να περίμεναν και 2 χρόνια για νά αποκτήσουν τον σκύλο που ήθελαν. Μην βιαζεστε ! Ο σκύλος δεν είναι αντικείμενο μαζικής παραγωγής που παράγετε απο εργοστάσιο ! Είναι ζωντανό και αποτέλεσμα ωριμης σκέψης και πολλών άλλων παραγόντων.
΄Οσον αφορα την φοβία που περιγράφεις θα συμφωνήσω με όλους τους παραπάνω και θα σου πω μονο "Κοινωνικοποιηση, Κοινωνικοποιηση, Κοινωνικοποιηση !!!!"