Βοήθεια στην επιλογή της ράτσας

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τελικά το pet shop μήπως είναι μονόδρομος; Και αν τελικά καταλήξω σε Pet Shop, πως θα μπορέσω να πάρω κάποιο σκυλί αξιόλογης προέλευσης χωρίς ψυχολογικά προβλήματα;
Το pet shop δεν είναι μονόδρομος. Είναι αδιέξοδο φίλε μου.
Απ’ ότι μας γράφεις:
Όσο αφορά στις ράτσες που είχα στο μυαλό μου ήταν κατά κύριο λόγο Αγγλικό Spaniel και κατά δεύτερο λόγο το Standard Κανίς.
Αναφέρεσαι στο English Springer spaniel ή στο English Coker spaniel?
Πάντως και τα δύο αποτελούν μια καλή επιλογή για την περίπτωσή σου, όπως και το μεσαίο poudle (κανις).

Τηλεφώνησε στον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.) 210 - 8145165 http://www.koe.gr/indexmy.htm και ζήτησε τους τηλέφωνα εκτροφέων των φυλών που σε ενδιαφέρουν. Άρχισε τα τηλέφωνα τις επαφές και τις επισκέψεις στους εκτροφείς, συζήτησε μαζί τους και αποφάσισε υπεύθυνα. :wink:

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
amangos said:
ήσυχος και ντροπαλός, και μετά από λίγους μήνες έγινε ένας μικρός δικτάτορας!!!
Ξέρω τι θα μου πεις, αλλά... στα μάτια του υποψήφιου να υιοθετήσει έναν σκύλο, ο ήσυχος και ντροπαλός φαινόταν άριστη επιλογή, ενώ ένας έξωστρεφής και παιχνιδιάρης ήταν πολύ ενεργητικός, και στα μα΄τια τους αυτό φαινόταν σαν πρόβλημα.
Το περίεργο στη ιστορία είναι ότι του πήρε μήνες να δείξει τον αληθινό του χαρακτήρα. Μήπως ήταν άλλη η αιτία της αλλαγής στη συμπεριφορά? Ξέρω άνθρωπο που μαζεύει (φρεσκοπεταμένα συνήθως) αδέσποτα απ' το δρόμο και τα βγάζει βόλτα μέχρι να υιοθετηθούν εκεί που πάω κι εγώ το σκύλο μου. Η αλλαγή από φοβισμένο αδέσποτο σε "άνετο" οικόσιτο είναι θέμα ημερών.

Αυτό πάντως που ήθελα να τονίσω είναι ότι πριν πάρουμε ένα ζώο που θα μας συντροφεύει για τα επόμενο 15 χρόνια της ζωής μας, είναι απαραίτητο να κάνουμε ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς. Όταν θέλουμε να αγοράσουμε μία τηλεόραση δε διαβάζουμε απλά το διαφημιστικό κατάλογο και πηγαίνουμε ντουγρού στο κατάστημα να την πάρουμε. Ρίχνουμε μια ματιά σε δυο-τρία καταστήματα, βλέπουμε και τα άλλα μοντέλα και στο τέλος επιλέγουμε το καλύτερο. Στην περίπτωση της απόκτησης σκύλου το αντίστοιχο είναι να κάνουμε μια επίσκεψη στα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής μας πριν αποφασίσουμε.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
karasardelis said:
Skylos said:
Καρασαρδέλη, ναι, αυτά που λέω προυποθέτουν την υιοθέτηση ενήλικου σκύλου. Είναι αλήθεια ότι περισσότεροι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θέλουν κουτάβια. Δεν συνειδητοποιούν όμως ότι αν δεν υπάρχει ειδικός λόγος να πάρουν κουτάβι, ένας ενήλικος σκύλος είναι πάντα καλύτερη επιλογή.
Ως γονέας θα ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν το σκυλί από κουτάβι. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αποδεκτό ως ειδικός λόγος όπως λες, αλλά για μένα είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος μιας και έχω δύο κορίτσια και θα τους είναι πιο εύκολο να αγαπήσουν και να μεγαλώσουν με φροντίδα και τρυφερότητα ένα κουτάβι παρά έναν ενήλικο σκύλο, ακόμα και αν αυτός είναι καλός και αγαπησιάρης... Το κουτάβι είναι πάντα κουτάβι και προδιαθέτει τα παιδιά να δεθούνε μαζί του...
Ως ειδικούς λόγους θεωρώ να έχεις μεγάλο πάθος για μια συγκεκριμένη ράτσα ή να θες να ασχοληθείς με κάποιο σπορ που απαιτεί εκπαίδευση από πολύ νεαρή ηλικία (πχ. κυνήγι).

Βέβαια αν βαραίνει τόσο πολύ για σένα να βιώσουν τα παιδιά σου την εμπειρία ενός κουταβιού, τότε και αυτό είναι ένας ειδικός λόγος.

Ακολούθα τη συμβουλή της Rottie, κάνε μια λίστα με ερωτήσεις και άρχισε τα τηλέφωνα. Επίσης σου προτείνω να κοιτάξεις και για Golden Retriever. Αρκετά μεγαλύτερα από κόκερ αλλά υπάκουα και αγαπησιάρικα.

karasardelis

Member
14 Αυγούστου 2007
16
0
Τελικά σε χρόνο μηδέν τα κανόνισα όλα... Αποφάσισα ράτσα, βρήκα και εκτροφέα στην πόλη μου (και μάλιστα από τους καλούς), τον οποίο και επισκέφθηκα και πλέον έχουμε ως συντροφιά ένα γλυκύτατο ασημί κανίς έξη μηνών....

Γλύκας είναι.... :D

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
:shock:
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν karasardelis!
Η αλήθεια είναι ότι μας ξάφνιασες… όπως και να ‘χει σου εύχομαι να σου ζήσει το νέο σου κουτάβι και να ‘ναι πάντα καλότυχο! :p

Περιμένουμε φωτογραφίες του το συντομότερο! :wink:

karasardelis

Member
14 Αυγούστου 2007
16
0
denis said:
standard ή mini? :lol:
Μινι βέβαια... το μεγάλο είναι μεγαλύτερο από λυκόσκυλο... μίνι έξη μηνών....

Όλα καλά μέχρι τώρα, το μόνο πρόβλημα είναι ότι μυρίζει έντονα, παρά του ότι τον έχουμε μπανιαρισμένο και γυαλισμένο. Ξέρει κανεις τι μπορεί να φταίει; Μου είπανε ότι μπορεί να εκκρίνει μυρωδιά λόγω φοβίας... Ναι, είναι πολύ φοβισμένος... μας αποφεύγει και κοντεύει μια εβδομάδα μαζί μας...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αχ βρε karasardelis…
Ανήκεις στο 99% των υποψήφιων αγοραστών «σκύλο θέλω ΤΩΡΑ τον θέλω!»
Αποφάσισες εν θερμώ και τώρα άρχισαν τα προβλήματα…
Πριν πάρεις το σκυλί σε είχαμε συμβουλέψει να κάνεις έρευνα αγοράς, να επικεφτεις εκτροφείς, να ενημερωθείς και μετά να αποφασίσεις.
Τέλος πάντων, ότι έγινε, έγινε!

Η φοβία είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
Το κουτάβι γιατί είχε ξεμείνει στον εκτροφέα 6 μήνες? Τι ερεθίσματα είχε λάβει το σκυλί στο πολύ σημαντικό διάστημα της κοινωνικοποίησης του? Είχε επαφή με ανθρώπους, παιδιά, άλλα ζώα?

Σχετικά με τη μυρωδιά, κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται η τροφή. Τι το ταΐζεις?
Μπάνιο μόνο 3 -4 φορές το χρόνο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Με συγχωρείς φίλε, αυτό το σκυλί δεν είναι μίνι ....
επίσης δεν είναι 6 μηνών ....
Φοβικό είναι γιατί? Μέχρι τώρα πού ζούσε?
Το ειδε κτηνίατρος?

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
1) Large poodles : Above 45 cm up to 60 cm with a tolerance of 2 cm. The large poodle must be the enlarged and developed reproduction of the medium poodle from which he retains the same characteristics.
2) Medium poodles : More than 35 cm up to 45 cm.
3) Miniature poodles : More than 28 cm up to 35 cm. This poodle size must show in its ensemble the appearance of a reduced medium poodle, retaining as much as possible the same proportions and not showing any sign of dwarfism.
Εδώ είναι τα μεγέθη ... (αντιγραφη από το standart της FCI (παγκόσμια κυνολογική ομοσπονδία) το δικο σου θα έπρεπε να είναι 28 - 35 εκατοστά στο ύψος του ακρώμιου ενήλικο. Μπορείς να το μετρήσεις και να μου πείς πόσο είναι? Κάποιος κρατάει το σκυλί όρθιο στα τέσσερα πόδια με ίσια τα μπροστινά και τα πίσω όχι πολύ τεντωμένα και άλλος μετράει από το έδαφος μέχρι το κόκκαλο του ''ώμου'', στην πάνω του πλευρά.

Μπορεί να μυρίζει από δερματίτιδες, διατροφικούς λόγους όπως είπε η rottie, διάφορες άλλες ασθένειες, κύστες, πρωκτικούς αδένες κλπ κλπ Επίσης (δεν είμαι σίγουρος γι αυτό) τα poodle έχουν κάποια ευαισθησία σε δερματικά και στις ρίζες της τρίχας? λόγω της περιορισμένης μάδησης που παρουσιάζουν. ΔΕΝ μπορεί να μυρίζει από φοβία.

Μην το κυνηγάτε και δελεάστε το με φαγητό, αν δεν έρθει μην επιμένετε μέχρι να ξεψαρώσει ... μην φωνάζετε και να κάθεστε στο πάτωμα για να παίζετε. Μακριά από παιδιά, μην έχετε καμιά δυσάρεστη έκπληξη, για λίγο καιρό. Βόλτες μόνο δεμένο.

Ρωτήστε στον κτηνίατρο τη ηλικία του.

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
karasardelis said:
Όλα καλά μέχρι τώρα, το μόνο πρόβλημα είναι ότι μυρίζει έντονα, παρά του ότι τον έχουμε μπανιαρισμένο και γυαλισμένο. Ξέρει κανεις τι μπορεί να φταίει;
Να το πας σε έναν καλό κτηνίατρο γι' αυτό το πρόβλημα. Για τη φοβία, ότι σου είπε ο Ντένης. Με το μαλακό μέχρι να σας εμπιστευτεί.

karasardelis

Member
14 Αυγούστου 2007
16
0
ROTTIE said:
Αχ βρε karasardelis…
Πριν πάρεις το σκυλί σε είχαμε συμβουλέψει να κάνεις έρευνα αγοράς, να επικεφτεις εκτροφείς, να ενημερωθείς και μετά να αποφασίσεις.
Μα... τα έκανα όλα αυτά... Διάβασα όλο το διαδίκτυο, έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα, βρήκα ακριβώς την ράτα που ταίριαζε στια ανάγκες μου, εντόπισα τον ένα και μοναδικό εκτροφέα σε απόσταση 500χλμ από το σπίτι μου (Θεσσαλονίκη) και... αφού πήγα, πήρα ένα από τα σκυλιά τα οποία μπορούσε να μου διαθέσει... Τι άλλο να έκανα δηλαδή;;;

ROTTIE said:
Η φοβία είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
Το κουτάβι γιατί είχε ξεμείνει στον εκτροφέα 6 μήνες? Τι ερεθίσματα είχε λάβει το σκυλί στο πολύ σημαντικό διάστημα της κοινωνικοποίησης του? Είχε επαφή με ανθρώπους, παιδιά, άλλα ζώα?

Σχετικά με τη μυρωδιά, κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται η τροφή. Τι το ταΐζεις?
Μπάνιο μόνο 3 -4 φορές το χρόνο.
Το κουτάβι έμεινε έξι μήνες διότι σκόπευε είπε να το κρατήσει για εκθέσεις ή/και αναπαραγωγή.... Σε όλο αυτό το διάστημα πάντως δεν νομίζω να είχε λάβει κάποια ιδιαίτερα ερεθίσματα πέρα από την επαφή με τα άλλα σκυλιά του εκτροφέα....

Τροφή άλλα... πήρα την καλύτερη που βρήκα (super premium) και περιμένω να δω αποτελέσματα...

karasardelis

Member
14 Αυγούστου 2007
16
0
denis said:
Με συγχωρείς φίλε, αυτό το σκυλί δεν είναι μίνι ....
επίσης δεν είναι 6 μηνών ....
Φοβικό είναι γιατί? Μέχρι τώρα πού ζούσε?
Το ειδε κτηνίατρος?
Σήμερα μάλλον θα το πάμε σε κτηνίατρο... Μέχρι τώρα ζούσε στο εκτροφείο (στην αυλή και ενίοτε σε κλουβί).... Είχε και ένα αδερφάκι ολόιδιο το οποίο και αυτό φοβόταν το ίδιο....

Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
397
0
karasardelis said:
ROTTIE said:
Αχ βρε karasardelis…
Μα... τα έκανα όλα αυτά... Διάβασα όλο το διαδίκτυο, έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα, βρήκα ακριβώς την ράτα που ταίριαζε στια ανάγκες μου, εντόπισα τον ένα και μοναδικό εκτροφέα σε απόσταση 500χλμ από το σπίτι μου (Θεσσαλονίκη) και... αφού πήγα, πήρα ένα από τα σκυλιά τα οποία μπορούσε να μου διαθέσει... Τι άλλο να έκανα δηλαδή;;;
Αν ένας εκτροφέας είναι ο μοναδικός της περιοχής μας δε σημαίνει ότι είναι και καλός. Ο συγκεκριμένος φαίνεται να μην ξοδεύει αρκετό χρόνο στην κοινωνικοποίηση των κουταβιών του.

Πάντως μη το γρουσουζεύουμε το σκυλάκι. Εύχομαι να εξελιχθεί σε μεγάλη μούρη! :D

karasardelis

Member
14 Αυγούστου 2007
16
0
Παρά την αλλαγή τροφής η μυρωδιά συνεχίζει να υπάρχει. Ο κτηνίατρος βρήκε ένα μικρό πρόβλημα από ζωύφιο στα αυτάκια του (βγάζαν μαύρο από μέσα) και μας έδωσε αγωγή...

Πάντως το πιο σοβαρό πρόβλημα στο σκυλί είναι η φοβία που έχει... Το βγάζουμε βόλτα και όταν βλέπει ανθρώπους τρέχει μακρυά... Ακού θορύβους και εξαφανίζεται.... Όταν έχει κόσμο στο σπίτι κρύβεται όπου μπορεί... Θα αλλάξει αυτό ποτέ ή θα μείνει έτσι πάντα;;; Τι να κάνουμε;;;; (πέρα από βόλτες)