Βοήθεια με πολύ κακό γείτονα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Φίλε vas, λες και ξαναλές για τα κιλά του σκύλου. Στο δικό μου μυαλό, δεν παίζουν κανέναν ρόλο πουθενά.

Αν μπορεί να το τραβήξει με μυνήσεις και αγωγές κλπ: Ναι, μπορεί. Αλλά θα πρέπει όταν έρθει η μακρινή εκείνη ώρα του δικαστηρίου, να αποδείξει τις κατηγορίες του. Αν έχεις φροντίσει να μην μπορεί, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν μπορείς να το τραβήξεις εσύ, με μυνήσεις, αγωγές κλπ: Τα ίδια, με τα από πάνω.

Πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό: Από 1 έως 10 χρόνια. Κανείς δεν ξέρει να σου πει.

Αν μπορείς να είσαι σίγουρος 100%: Οχι, δεν μπορείς να είσαι. Και οι δικαστές άνθρωποι είναι. Δεν ξέρεις, πως θα έχουν ξυπνήσει εκείνη την ημέρα. Αλλά αυτό, ισχύει και για τον γείτονα.

Αν σου φωνάξει την αστυνομία σε ώρα κοινής ησυχίας, και ο σκύλος κάνει "γουβ" από το κουδούνι, από τις ομιλίες κλπ, μέσα από το σπίτι σου, δεν μπορεί να σου προσάψει τίποτα. Να φροντίσεις μάλιστα, να γραφεί καθαρά στο βιβλίο συμβάντων, ότι ο σκύλος ήταν μέσα στο σπίτι, σε ώρα κοινής ησυχίας. Ζωντανός οργανισμός είναι. Ούτε μουγγός, ούτε ψεύτικος.

Το που επέλεξε εκείνος να μείνει και γιατί, σου είναι παγερά αδιάφορο. Ακόμη και στην τελευταία κορυφογραμμή να είχε πάει να μείνει, προκειμένου να έχει την απόλυτη ησυχία και πας εσύ δίπλα, και φτιάξεις ένα νόμιμο εργοτάξιο, το πρόβλημα θα είναι δικό του. Οχι δικό σου.

Στο δια ταύτα...πάρε συμβουλή και από το animalaw που σου παρέθεσε ο st3li0s αν θέλεις, αλλά το πόσο και πως θα προχωρήσεις, είναι καθαρά δική σου απόφαση. Οσο είσαι σύννομος, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Αλλά αυτό, δεν σημαίνει, πως είναι και ωραίο πράγμα, να έχεις όλες τις υπόλοιπες ώρες τον σκύλο σου, να λυσσάει έξω στην αυλή ή την ταράτσα.

* Για τις πολεοδομικές παραβάσεις και τις κλήσεις περί παρακόλλησης συγκοινωνιών! sorry αλλά...δεν σου φταίει ο γείτονας.

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
μετα απο 4 διαφορετικες απαντησεις που ολες συγκληνουν στον να τον κρατησω μεσα στο σπιτι νομιζω οτι με πεισατε. Παρ ολα αυτα εαν υπαρχει καποια ακομα επαφη συλλογου ή δικηγορου που γνωριζει και εχει εμπειρια απο θεματα αυτης της φυσης παρακαλω να μου το προτεινετε. Πραγματικα θεωρω 1) οτι σεβομαι τους γειτονες μου και 2) οτι ειμαι 100% νομιμος και θεωρω εξαιρετικα αδικη την ολη ταλαιπωρια και οικονομικο κοστος που υφισταμαι λογω του παραλογισμου ενος ανθρωπου.

Αλλά αυτό, δεν σημαίνει, πως είναι και ωραίο πράγμα, να έχεις όλες τις υπόλοιπες ώρες τον σκύλο σου, να λυσσάει έξω στην αυλή ή την ταράτσα.

* Για τις πολεοδομικές παραβάσεις και τις κλήσεις περί παρακόλλησης συγκοινωνιών! sorry αλλά...δεν σου φταίει ο γείτονας.
καλημερα, σε ευχαριστω για την απαντηση σου και τις συμβουλες σου. πραγματικα δεν τον αφηνω πανω απο 3-4 ωρες την ημερα πανω και σιγουρα δεν λυσσαει στο γαυγισμα. πιστευα οτι ειναι καλυτερο για τον σκυλο καποιες ωρες να ειναι εξω ακομα και σε μια ταρατσα μιας και οπωτε ειναι εκει κινηται , κοιταει , παρατηρει ή κοιμαται.

* δεν υπαρχει σπιτι χωρις παραβαση. ουτε και το δικο του. εως σημερα δεν εχω κανει αναφορα πουθενα. θεωρω εξαιρετικα χαζο να προσπαθεις να λυσεις την διαφορα σου με καποιον βαζωντας τον να πληρωνει προστιμα. Ναι νομιζω οτι αυτος φταιει για τις πολεοδομιες κλπ για τον πολυ απλο λογο οτι μεχρι που προεκυψε το θεμα με τον σκυλο δεν τον ενοχλουσαν ολα τα υπολοιπα. ξαφνικα τα ανακαλυψε. Αν τον αρχισω και εγω στις αναφορες και αρχισει πληρωνει δεν θα φταινε οι παραβασεις του (τοσα χρονια τις εχει και ποτε δεν με ενοχλησαν) αλλα η συμπεριφορα του απεναντι μου.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Κι εγώ θα συμφωνήσω με τους άλλους... Τόσα σκυλιά, πολύ μεγαλύτερα μένουν μέσα στα σπίτια. Ο δικός μου, για παράδειγμα, είναι 40 και πολλοί έχουν 2 και 3 σκυλιά πολλών κιλών στα σπίτια τους.

Κάτι που σκέφτηκα εγώ, μήπως κάτι άλλο έχει ο γείτονας μαζί σου και απλώς του είναι εύκολο να ξεσπάσει (και) στο σκύλο? Γιατί ξέρω κατι τέτοιες ιστορίες... Να έχεις το νου σου, γιατί τέτοιοι άνθρωποι κολλημένοι δεν είναι και δύσκολο να αλλάξουν τακτική, αν δουν ότι δεν καταφέρνουν τίποτα με την αστυνομία, και να γεμίσουν τους γύρω δρόμους με φόλες.

Επίσης, είπες ότι θεωρείς ότι σέβεσαι τους γείτονες. Είσαι πραγματικά βέβαιος? Το λέω εντελώς καλοπροαίρετα, έχει τύχει δυστυχώς και σε μας να ενοχλεί πράγματι ο μικρός και να μην το έχουμε πάρει πρέφα και πέθανα από την ντροπή μου όταν το συνειδητοποίησα...

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
να πω κι εγώ?

Ποιές ώρες μένει (ή έμενε) ο σκύλος στην ταράτσα?
Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ?

Αυτό καταλαβαίνω όταν λες ότι ο σκύλος δεν είναι (ή ήταν) στην ταράτσα σε ώρες κοινής ησυχίας. Αυτό σημαίνει πως... κάποιος είναι στο σπίτι το μεσημέρι, το βάζει μέσα στο σπίτι το σκυλί, και το απόγευμα το ξαναβγάζει στην ταράτσα, μέχρι να το ξαναμαζέψει το βράδυ.

Ένας σκύλος μόνος του σε μια ταράτσα ή ένα μπαλκόνι, εγώ προσωπικά το λυπάμαι. Πάντα έχω σκυλιά 40+ κιλών, και μια χαρά ζούνε μέσα στο σπίτι, περιμένοντας την εκτόνωση και την βόλτα τους εκτός σπιτιού.

Ένα ταρατσόσκυλο, το μόνο ενδιαφέρον που μπορεί να βρεί, είναι να γαβγίζει όποιον άλλον σκύλο (ή και άνθρωπο) περνάει. Κι αυτό, είναι ενοχλητικό ακόμα κι αν δεν είναι ώρες κοινής ησυχίας. Αλήθεια, από ποιά εποχή έχει κληροδοτηθεί αυτή η υποτιθέμενη κοινή ησυχία? Εγώ επιστρέφω από την δουλειά κατά τις 5μιση έξη το απόγευμα, πως θα ησυχάσω λίγο εάν ένα σκυλί γαβγίζει ασταμάτητα από δίπλα? Πως θα διαβάσουν τα παιδιά μου?

Δεν ζητάω ούτε μπορώ να βρω ησυχία, αλλά όχι και να ακούω συνέχεια γαβ και γουβ!!! Πόσοι βρίσκονται στα σπίτια τους 2 με 5 το μεσημέρι, και ησυχάζουν? Πέραν κάποιων συνταξιούχων, ίσως και κάποιων υπαλλήλων σε μαγαζιά με διακεκομμένο ωράριο, δεν νομίζω να είναι η πλειονότητα των ανθρώπων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Αλήθεια, από ποιά εποχή έχει κληροδοτηθεί αυτή η υποτιθέμενη κοινή ησυχία? Εγώ επιστρέφω από την δουλειά κατά τις 5μιση έξη το απόγευμα, πως θα ησυχάσω λίγο εάν ένα σκυλί γαβγίζει ασταμάτητα από δίπλα? Πως θα διαβάσουν τα παιδιά μου?

Δεν ζητάω ούτε μπορώ να βρω ησυχία, αλλά όχι και να ακούω συνέχεια γαβ και γουβ!!! Πόσοι βρίσκονται στα σπίτια τους 2 με 5 το μεσημέρι, και ησυχάζουν? Πέραν κάποιων συνταξιούχων, ίσως και κάποιων υπαλλήλων σε μαγαζιά με διακεκομμένο ωράριο, δεν νομίζω να είναι η πλειονότητα των ανθρώπων.
Πολύ μεγάλη και σωστή κουβέντα!!!

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Κάποτε μου κάνανε παράπονα, πως τα πουλιά που είχα σε κλουβί κελαηδούσαν, και τους ενοχλούσε ο θόρυβος (!!!) των πουλιών σε ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι!!!

Δεν βγαίνει άκρη, πάντα κάπως θα ενοχλούμε, και κάποιοι θα μας βλέπουν και θα βγάζουν φλύκταινες!!!
Αντικειμενικά όμως, το γάβγισμα από ένα μπαλκόνι ή ταράτσα, είναι ενοχλητικό.

Εμάς μας μισούν οι γείτονες στο γραφείο, γιατί μιλάμε (μέσα στο γραφείο) και ακουγόμαστε και δεν μπορούν να κοιμηθούν. Μας έχουν φέρει 2 φορές την αστυνομία, βγαίνουν κάθε τόσο στα μπαλκόνια και μας βρίζουν, και άλλα τέτοια... Δεν ασχολούμαι μαζί τους, άστους να βρίζουν. Έλεος!!!

Μια φορά, από το πρωί χτυπούσε ένας συναγερμός, και όλοι είχαμε πονοκέφαλο από τον θόρυβο. Κάποια στιγμή βγήκε μια γειτόνισσα και μας έβρισε, γιατί μιλούσαμε στο τηλέφωνο και προφανώς ήταν λίγο πιο δυνατή η ένταση της φωνής μου. Ο συναγερμός, τα μηχανάκια, τα φορτηγά, ο θόρυβος του δρόμου γενικότερα, δεν την ενοχλούσαν!!!

Δεν βγαίνει άκρη.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
εμενα καποτε εφεραν την αστυνομια οτι γαυγιζει ο τζακ και ημουν θεσσαλονικη μαζι με το σκυλο....αντε βγαλε ακρη....

LenaG

Member
7 Οκτωβρίου 2013
12
0
Θεσσαλονίκη
εάν γαβγίζει, δηλαδή, ο σκύλος μέσα στο σπίτι, και παρ' ότι είναι κλειστά όλα, πόρτες-παράθυρα, ακούγεται έξω σε ώρες κοινής ησυχίας, δεν μπορεί να σου την "πει" κανείς;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Μπορεί να σου την πει, μπορεί να έχει δίκιο, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα.
Απλώς εσύ, φροντίζεις να μην δώσεις το δικαίωμα αυτό. Και εκπαιδεύεις τον σκύλο σου, γιατί το καλοκαίρι, με όλα ερμητικά κλειστά, δεν θα γίνεται.

LenaG

Member
7 Οκτωβρίου 2013
12
0
Θεσσαλονίκη
Είναι 4 μηνών και ο κτηνίατρος μου είπε να μην του κόψω το γάβγισμα. Όταν είμαστε μαζί δεν γαβγίζει ποτέ εκτός αν ακούσει κάτι παράξενο. Δυστυχώς όμως γαβγίζει μερικές φορές που λείπω στη δουλειά και όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να τον πειθαρχήσω όταν λείπω. Προσπαθώ να τον βγάζω 3 φορές τη μέρα βόλτα, για να αναπληρώσω τις 11 ώρες που λείπω. Δεν ήθελα σκύλο αλλά τον βρήκα 3 ημερών πεταμένο σε σακούλα με ασβέστη πάνω στον Όλυμπο. Τον μεγάλωσα με το μπιμπερό και τον λατρεύω... δεν μπορώ να τον δώσω. Ο γείτονας δίπλα μου τα έχει κάνει τσουρέκια λέγοντας πως του ξυπνάει το μωρό του.... κάλεσε και την αστυνομία, προτού καν μου κάνει εμένα προσωπικά παράπονο... λέει πως ο σκύλος γαβγίζει στις 5 το πρωί και ξυπνάει το μωρό του. Σημειωτέον ότι ο σκύλος μου στις 5 το πρωί κοιμάται μακάριος μέσα στο δωμάτιο μου, ενίοτε και πάνω στο κρεβάτι δίπλα μου... δεν αντέχω άλλο, απειλεί τους ενοικιαστές μου, αντί να έρθει σε εμένα απευθείας. με άλλους γείτονες που μίλησα, μου είπαν ότι δεν τους ενοχλεί. είναι ακόμα μικρός και το γάβγισμα του δεν είναι έντονο... δεν ξέρω τι να κάνω πια... ποτέ πριν δεν είχα σκύλο, αλλά ποτέ δεν ένιωσα ενόχληση από τα υπόλοιπα σκυλιά της γειτονιάς, ακόμα κι όταν γάβγιζαν σε ώρες κοινής ησυχίας... δηλαδή οι κάγκουρες με τις πάπιες που 5 το πρωί ξεσηκώνουν τον κόσμο επιτρέπονται επειδή ανήκουν στο ανθρώπινο είδος, αλλά για τα σκυλιά καμμία ανοχή;;; έλεος!!!

LenaG

Member
7 Οκτωβρίου 2013
12
0
Θεσσαλονίκη
ναι, μονοκατοικία είναι 3όροφη, νοικιάζω τον πρώτο και μένω από πάνω. Δεν έχω, δηλαδή, θέματα πολυκατοικίας και τέτοια.. αυτός δεν ξέρω που βρέθηκε, δεν ξέρω καν ποιος είναι, μάλλον είναι καινούργιος στη γειτονιά. να σημειώσω ότι μένουμε απέναντι από σχολείο και τα παιδάκια τσιροκοπούν ασταμάτητα. Είναι γενικώς μια ζωντανή γειτονιά, δεν δικαιολογείται η τόση όχληση του γείτονα από τον σκύλο.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Αν καταλαβα καλα, υπαρχει ενας γειτονας που δεν ξερεις ποιος ειναι και δε μενει στην μονοκατοικια αλλα σε αλλο κτιριο διπλα και ενοχλειται; Και δεν εχει ερθει σε σενα αλλα εχει απειλησει τους ενοικιαστες σου; Και καλεσε την αστυνομια ;
Ωραια, καλεσε κι εσυ την αστυνομια και κανε του καταγγελια για τις απειλες. Πες για το σχολειο, πες για το δικο του μωρο που φανταζομαι κι αυτο θα κλαιει ακαταλληλες ωρες.
Ασχετο αλλα τι εννοεις ο κτηνιατρος σου ειπε να μην κοψει το γάβγισμα;

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
ναι, μονοκατοικία είναι 3όροφη, νοικιάζω τον πρώτο και μένω από πάνω. Δεν έχω, δηλαδή, θέματα πολυκατοικίας και τέτοια.. αυτός δεν ξέρω που βρέθηκε, δεν ξέρω καν ποιος είναι, μάλλον είναι καινούργιος στη γειτονιά. να σημειώσω ότι μένουμε απέναντι από σχολείο και τα παιδάκια τσιροκοπούν ασταμάτητα. Είναι γενικώς μια ζωντανή γειτονιά, δεν δικαιολογείται η τόση όχληση του γείτονα από τον σκύλο.
Φυσικά και δικαιολογείται.

Σου φτιάχνω προφίλ άμεσα.

Ο τύπος είναι ημι-αποτυχημένος στη ζωή του ως τώρα, α**μητος η κακογ**μημένος 100%, αν είναι παντρεμένος τρώει παντόφλα από τη γυναίκα του, δεν μπορεί να ξεσπάσει στα παιδάκια στο σχολείο, δεν μπορεί να βγει να κράξει τα σκουπιδιάρικα (εξ' άλλου τον εξυπηρετούν), τα καγκούρια με τις μηχανές με τις τρύπιες εξατμίσεις δεν προλαβαίνει να τα κράξει (άσε που τους φοβάται κιόλας) και βγάζει όλη του την θυμωμένη ενέργεια εκεί που (νομίζει οτι) τον παίρνει. Αυτονότο πως δεν έχει καθόλου παιδεία.

Κάπως έτσι δεν είναι όλοι και όλες που δημιουργούν προβλήματα στη γειτονιά ? Αν δεν είναι αφορμή ο σκύλος βρίσκουν πάντα κάτι άλλο, αν υπάρχει σκύλος ε τι πιο απλό από το να ισχυριστούν πως ένας σκύλος γαυγίζει συνεχώς ? Μην προσπαθείς να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Και αν οι άμεσοι σου γείτονες δεν έχουν πρόβλημα, πες τους να σε βοηθήσουν με την υποστήριξή σου.

ΥΓ : Έτσι για την ιστορία μένω σε μία πολυκατοικία που έχει 3 σκυλιά, τα οποία τα βγάζουν 2χ 10λεπτα για να τα "κάνουν", τα κακόμοιρα είναι μέσα στην ενέργεια και γαυγίζουν συνεχώς. Ειδικά δε του από πάνω τρέχει μέσα στο σπίτι ΟΛΗ μέρα (ξύλινα πατώματα). Στη μονοκατοικία δίπλα παίζει ροντβαϊλεροειδές όλη μέρα στην αυλη (φύλακας και καλά) που γαυγίζει μονίμως σε ΟΤΙ κινείται, και κινούνται πολύ γιατι παραδίπλα έχει πολυσύχναστη καφετέρια. Νοίκιασε λοιπόν ένα παλικάρι το καλοκαίρι ένα 2άρι στο ισόγειο, έιχε ενα κοκεράκι, το οποίο όταν αυτός έλειπε ψιλογαύγιζε που και που... ε, όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων της πολυκατοικίας ενοχλήθηκαν και κατάφεραν και τον έδιωξαν 3 μήνες μετά. Σημειωτέον αυτοί οι 3 ιδιοκτήτες των σκύλων είναι (ώ τί σύμπτωση) και οι ιδιοκτήτες των υπόλοιπων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Και ήταν και οι μόνοι που διαμαρτυρήθηκαν για το νέο σκύλο της "παρέας".

Τα δικά τους δεν τα ακούνε προφανώς.

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Δυστυχώς, είναι να μη σου τύχει! ΠΟΛΛΑ αυτού του τύπου τα περιστατικά και πολλοί αυτοί που εκτονώνουν τα ψυχολογικά και άλλα τους προβλήματα με παρατηρήσεις για τέτοιες δήθεν ενοχλήσεις.

Lena G θα μας παρουσιάσεις το σκυλάκι σου;; Θα μας πεις κάποια πράγματα για εκείνο, θα μας βάλεις φωτογραφίες; :)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Πάντως, καλό είναι εννοείται, εμείς να προσπαθούμε να μην ενοχλούμε σε πρώτη φάση, όσο τρελλός κι αν είναι ο γείτονας. Αν παρ'όλες τις δικές σου φιλότιμες προσπάθειες, ο γείτονας επιμένει, τότε...η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση. Μια εισαγγελική παραγγελία για παρενόχληση, είναι ότι ευκολότερο και φθηνότερο, για να φρικάρει και τον πιο ενοχλητικό. Συνήθως, τουλάχιστον!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Θα σας πω και εγώ αντιστοιχο περιστατικό με "ειδικη περιπτωση" γειτνιασης.
Νοικιάζεται απέναντι από εμενα ενα σπιτι από μια βραζιλιάνα που εχει ενα ημιαιμο μεγαλοσωμο σκυλο. Δίπλα της μένουν κατι γριες που ουτε ο Χαρος δεν προκειται να τις πάρει. Βρίζουν λοιπόν οτι το σκυλι ενοχλεί, χέζει στο μπαλκόνι και βρωμάει. Ο σκύλος και το μπαλκόνι ΛΑΜΠΟΥΝ....
Αρχίζουν και πετουν νερα και σκουπίδια στο σκυλο καθε φορά που τον βλέπουν στο μπαλκόνι (αν και ειναι σε ιδιους οροφους ειναι ανισα τα κτιρια με το γραιών λιγο ψηλότερο)... Αφου βλέπουν οτι η βραζιλιάνα δεν χαμπαριάζει... πανε και της αδιεάζουν μια ολοκληρη σακουλα σκουπίδια στην εισοδο της κοπέλας καλοκαιριάτικα, μερα μεσημερι... Τα βλέπει η κοπέλα... τα μαζεύει και τα αφηνει στις γριες στο πλατύσκαλο... Βγαίνουν καποια στιγμή αυτές στο πεζοδρόμιο και βρίζουν τη βραζιλιάνα... ε και κατεβαίνει η κοπέλα και τις καταχεριάζει και τις 2 γριες, γδύνοντας τες στο πεζοδρόμιο (ειναι από τις γεροντομπεμπέκες με τα στράπλες και τα ζαρωμένα δερματα)...
Όχι ως παράδειγμα προς μιμηση αλλά αυτή ηταν η μόνη λύση αφού η αστυνομια δεν μπορουσε να κάνει τίποτα! (εξαφανιζονταν οι γριες και δεν ανοιγαν)

οποτε... μιλα του ηρεμα και αν δεν αλλάξει τροπάρι καλεσε την αστυνομια γιατι σε ενοχλει το μωρο που τσιριζει και κλαιει μεσανυχτα!