Βοήθεια με πολύ κακό γείτονα

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
καλησπερα σε ολες/ολους. Θα ηθελα τη βοηθεια σας, την γνωμη σας αλλα και στοιχεια καποιου συλλογου ή ομαδας που μπορω να απευθυνθω για να επιλυσω το προβλημα με τον πολυ κακο γειτονα μου.
δεδομενα
- διαμενω σε ιδιοκτητη μονοκατοικια
- εχω ενα σκυλο μεσαιου μεγεθους 4 χρονων
-εμβολιασμενο, με τσιπακι κλπ
-οταν απουσιαζω απο την κατοικια μου ο σκυλος βρισκεται μεσα στο σπιτι (και δεν ενοχλει)
-οταν βρισκομαι στην κατοικια μου τον σκυλο τον βγαζω στην ταρατσα στην οποια εχω δημιουργησει χωρο καταλληλο για να μενει. Χωρο με σκιαση , σπιτακι κλπ και φυσικα δεν τον εχω δεμενο. Η ταρατσα μου εχει υψηλα καγκελα περιφραξης και σε περιπτωση που ο σκυλος λερωσει την καθαριζω αμεσα
- ο σκυλος ποτε δεν βρισκεται στην ταρατσα σε ωρες κοινης ησυχιας. Ωρες κοινης ησυχιας βρισκεται παντα μεσα στο σπιτι
- σε ωρες ΜΗ κοινης ησυχιας που βρισκομαι και εγω στο σπιτι γαυγιζει αλλα οχι συνεχεια. πχ αν περναει ενας αλλος σκυλος απο το δρομο

αυτα για εμενα

τωρα

-εχω ενα γειτονα που με εχει ταραξει στις καταγγελιες τοσο για τον σκυλο οσο και γενικοτερα . δηλαδη με αφορμη τον σκυλο μου εχει κανει καταγγελιες σε οποια υπηρεσια βρηκε στον χρυσο οδηγο (πολεοδομιες, περπα κλπ κλπ)
-αναφορικα με τον σκυλο εχει ερθει ως σημερα η αμεση δραση , η δημοτικη αστυνομια , η υπηρεσια αστικης πανιδας και το υγειονομικο. Καμια υπηρεσια δεν εχει διαπιστωσει παραβαση του νομου και δεν μου εχει επιβληθει κανενα προστιμο. Η μονη αποφαση που εχω παραλλαβει εως σημερα ειναι του υγειονομικου που αναφερει ξεκαθαρα οτι δεν διαπιστωθηκε ρυπανση η οχληση απο σκυλο
- σημερα μου ειρθε χαρτι απο την εισαγγελια και με φωναξαν στο τμημα. επανελαβα τα ιδια και τους καλεσα προφορικα να ερθουν να ελενξουν οπωτε θελουν εαν τηρω τις διαταξεις του νομου. Η καταγγελια ανεφερε οτι εγαταλειπω για ωρες τον σκυλο μονο του στην ταρατσα και οτι δεν καθαριζω αλλα δεν ισχυει τιποτα απο τα δυο

ερωτηση 1..πως μπορω να αντιμετωπισω τον συγκεκριμενο γειτονα? υπαρχει καποιος φιλοζωικος συλλογος που μπορει να με βοηθησει?

ερωτηση 2 ...σημερα στο αστυνομικο τμημα με ενημερωσαν οτι την καταγγελια την υπογραφει και δευτερος κατοικος της περιοχης και οτι εχουν δεχτει τηλεφωνικα και αλλα παραπονα. Στην περιπτωση που μου κανουν μηνυση ενας ή περισσοτεροι γειτονες μεχρι που μπορει να φτασει? τι κινδυνους εχω εγω και ο σκυλος μου? πως μπορω να ειμαι καλλημενος?

επειδη η ολη κατασταση τραβαει πανω απο 8 μηνες και η ως τωρα παθητικη μου σταση δεν οδηγησε πουθενα θα ηθελα την γνωμη σας ωστε να μπορεσω να λυσω το θεμα οριστικα.

σας ευχαριστω για τον χρονο σας

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Να ρωτήσω κάτι;
Όταν είσαι σπίτι το σκυλί γιατί τον βγάζεις στην ταράτσα; Έχεις και σπιτάκι έκει βλέπω, λερώνει και όλας, δηλαδή δεν τον βγάζεις βόλτα στο δρόμο, σε κανένο πάρκο, τίποτα; Τι κάνει ο σκύλος σο στην ταράτσα;

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Κοιτα δεν ειμαι και δικηγορος αλλα η κοινη λογική μου λέει οτι μπορείς να κανεις και εσύ μυνηση για παρενόχληση!!! Απο την στιγμή που υπάρχουν συνεχείς ενοχλήσεις με καταγεγραμένα περιστατικά στα οποία οι αρχές (αστυνομία υγειονομικό κτλ κτλ) δεν βρηκαν καμια παράβαση δική σου τότε μπορείς αν το συνεχίσει να του το γυρίσεις μπουμερανγ. Το θέμα ειναι αν το θέλεις (?) ....γιατί ποτε δεν ξέρεις πόσο εκδικητικός μπορεί να ειναι ....ισως αν τον κυνηγήσεις να στρέψει την μανία του στον σκύλο ( με λίγα λογια μην σου ρίξει καμια φόλα)...δυσκολη περίπτωση οι γειτονες! Η αλλη λύση ειναι να τον αγνοήσεις εντελώς ....( αλήθεια εχετε μιλήσει καθόλου ? Σου εχει πέι τι θέλει απο όλη αυτή την ιστορία ??)

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
Να ρωτήσω κάτι;
Όταν είσαι σπίτι το σκυλί γιατί τον βγάζεις στην ταράτσα; Έχεις και σπιτάκι έκει βλέπω, λερώνει και όλας, δηλαδή δεν τον βγάζεις βόλτα στο δρόμο, σε κανένο πάρκο, τίποτα; Τι κάνει ο σκύλος σο στην ταράτσα;
Μενω σχεδον στο κεντρο της πολης. Γι αυτο τον βγαζω καποιες ωρες στην ταρατσα. δεν ειναι δυνατο ενα σκυλι 25 κιλα να μενει 22 ωρες της μερας κλεισμενο μεσα στο σπιτι. Οπωτε λερωνει ,γιατι μερικες φορες λερωνει τα μαζευω αμεσα

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
Κοιτα δεν ειμαι και δικηγορος αλλα η κοινη λογική μου λέει οτι μπορείς να κανεις και εσύ μυνηση για παρενόχληση!!! Απο την στιγμή που υπάρχουν συνεχείς ενοχλήσεις με καταγεγραμένα περιστατικά στα οποία οι αρχές (αστυνομία υγειονομικό κτλ κτλ) δεν βρηκαν καμια παράβαση δική σου τότε μπορείς αν το συνεχίσει να του το γυρίσεις μπουμερανγ. Το θέμα ειναι αν το θέλεις (?) ....γιατί ποτε δεν ξέρεις πόσο εκδικητικός μπορεί να ειναι ....ισως αν τον κυνηγήσεις να στρέψει την μανία του στον σκύλο ( με λίγα λογια μην σου ρίξει καμια φόλα)...δυσκολη περίπτωση οι γειτονες! Η αλλη λύση ειναι να τον αγνοήσεις εντελώς ....( αλήθεια εχετε μιλήσει καθόλου ? Σου εχει πέι τι θέλει απο όλη αυτή την ιστορία ??)
καλησπερα, οχι δεν ηθελα εως σημερα να κοινηθω νομικα αλλα πλεον δεν αντεχεται η ιστορια. Αναζητω καπιον δικηγορο η ακομα καλυτερα καποιο φιλοζωικο συλλογο ειδικευμενο σε αυτα τα θεματα ωστε να προχωρησω νομικα. Ο σκυλος μου πρακτικα δεν κινδυνευει απο φωλα αφου δεν τον αφηνω ποε μονο του σε εξωτερικο χωρο. ναι ειχαμε μιλησει πριν καποιο καιρο. μετα την κουβεντα μας ειχε πει οτι θα σταματαγε αλλα τζιφος. Θελει να μην βγαζω καθολου το σκυλο στην ταρατσα ακομα και αν ειμαι εκει γιατι πολυ απλα τον ενοχλει το γαυγισμα.

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλημέρα! Πιστεύω πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με κάποιον δικηγόρο ο οποίος να ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν ζώα. Φιλοζωικός Σύλλογος δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Ίσως βέβαια να μπορούν να σε συμβουλεύσουν. Πάντως, δεν ξέρω πόση φασαρία κάνει όντως ο σκύλος, αλλά αν γαβγίζει πάνω από 10 λεπτά σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού θεωρείται παράβαση. Αυτό ίσχυε πριν κάποια χρόνια τουλάχιστον.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μενω σχεδον στο κεντρο της πολης. Γι αυτο τον βγαζω καποιες ωρες στην ταρατσα. δεν ειναι δυνατο ενα σκυλι 25 κιλα να μενει 22 ωρες της μερας κλεισμενο μεσα στο σπιτι. Οπωτε λερωνει ,γιατι μερικες φορες λερωνει τα μαζευω αμεσα
Nα υποθέσω διαβάζοντας αυτό ότι το σκυλί δεν το βγάζεις καθόλου για βόλτα ή να εκτονωθεί διαφορετικά ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Επειδή το θέμα της ευζωίας του σκύλου σου, το έχει αναλάβει η stamatia, προς το παρόν, να σχολιάσω εγώ τα υπόλοιπα.

Υποθέτοντας, ότι ο σκύλος σου ενοχλεί όσο το δυνατόν λιγότερο, είτε πρόκειται για ώρα κοινής ησυχίας, είτε όχι, καταρχάς μου κάνει εντύπωση που λες, ότι μένεις κοντά στο κέντρο [της Αθήνας;] πόλης, και οι γείτονές σου, ενοχλούνται μόνο από το γάβγισμα του σκύλου σου. Αλλά είπαμε, αυτά τα συζητάς με την stamatia :)

Αν λοιπόν, οι κατηγορίες είναι σχετικά αβάσιμες, γενικώς...μην ταράζεσαι. Δύσκολο, το ξέρω. Μύνηση, ακόμη και να σου κάνουν, αν τηρείς το γράμμα του Νόμου [4039/2012], θα πάει άκλαφτη. Ασε, που στο μεταξύ, θα 'χουν περάσει και κάμποσα χρόνια. Το πιο ανέξοδο που μπορείς να κάνεις αυτή την στιγμή, αφού επαναλαμβάνω, θεωρείς ότι έχεις δίκιο, το οποίο βέβαια αν κληθείς θα πρέπει και να αποδείξεις [το αυτό, ισχύει και για τους γείτονες βέβαια ε;], μπορείς να συντάξεις ένα ωραιότατο κειμενάκι στο word, λίγα λόγια και καλά, αναφέροντας ότι ο/οι γείτονας/ες, σε ενοχλούν επαναλλημμένα αναίτια και σε διασύρουν ψευδώς σε δημόσιες υπηρεσίες [όλες αυτές που ανέφερες ότι σε έχουν καταγγείλει], προφανώς έχοντας κάποιον σκοπό, τον οποίο εσύ, δεν γνωρίζεις και επειδή διαταρράσεται με κάθε καταγγελία, η οικογενειακή σου γαλήνη και η ψυχική σου υγεία, παρακαλείς θερμά τον εισαγγελέα, όπως εκδώσει εισαγγελική παραγγελία, να τους κάνει συστάσεις, προκειμένου να σταματήσει η όχλησή τους, προς το πρόσωπό σου, ειδάλλως στην συνέχεια θα προσφύγεις σε κάθε νόμιμο/ένδικο μέσο, προς την επίτευξη του σκοπού σου. Το εκτυπώνεις, βγάζεις φωτό, όσων καταγγελτικών εγγράφων έχεις παραλάβει και των αποφάσεών τους, τα επισυνάπτεις και πας ένα ωραίο πρωί, και τα καταθέτεις στον Εισαγγελέα ακροάσεων. Αν είσαι Αθήνα, Ευελπίδων, κτίριο 16, όπως μπαίνεις αριστερά και στις σκάλες αριστερά και αμέσως δεξιά και αν θυμάμαι καλά, πρώτη πόρτα δεξιά. Εκεί που θα έχει στην ουρά και άλλους και θα περιμένουν :p Περιγράφεις στον εισαγγελέα και προφορικά [με το αντίστοιχο ύφος], όσα σου συμβαίνουν, παίρνεις την παραγγελία και πας επι τόπου στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και το καταθέτεις. Και το τμήμα, έχει την υποχρέωση, να καλέσει τους γειτόνους [έχεις αναφέρει πλήρως τα στοιχεία τους στο κειμενάκι που έχεις συντάξει], να έρθουν στο τμήμα, και να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζεις και να επιστρέψουν στον εισαγγελέα, τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Καλώς εχόντων, αν είσαι τυχερός, οι ενοχλήσεις θα σταματήσουν κάπου εδώ. Αν συνεχίσουν, αποφασίζεις κι εσύ, πως θα κινηθείς. Εξώδικο, μύνηση κλπ. Που...ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι δηλαδή...

Η σελίδα, που σου πρότεινε ο st3li0s, θα σε κατατοπίσει περισσότερο.

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1
Εγώ θα έλεγα να τον βάλεις μέσα στο σπίτι προς το παρον μηπως και ησυχάσουν.Και αυτό το λέω γιατί ειναι πιο σωστό για το σκυλο όχι για να κρατήσεις παθητική στάση.Αν δουν οτι δεν ειναι εξω προφανώς θα το δουν και οι αλλοι γειτονες οπότε θα έχεις κάποιον να το βεβαιώσει μακροπρόθεσμα.Καποια στιγμή θα βαρεθουν πιστεύω.Αν δεις οτι συνεχίζεται το θέμα,τότε κινήσου νομικά.

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
Nα υποθέσω διαβάζοντας αυτό ότι το σκυλί δεν το βγάζεις καθόλου για βόλτα ή να εκτονωθεί διαφορετικά ?
σωστα..μαλλον δεν ειμουν ξεκαθαρος...τον σκυλο τον βγαζω πρωι /βραδυ καθημερινα βολτα.

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
Επειδή το θέμα της ευζωίας του σκύλου σου, το έχει αναλάβει η stamatia, προς το παρόν, να σχολιάσω εγώ τα υπόλοιπα.

Υποθέτοντας, ότι ο σκύλος σου ενοχλεί όσο το δυνατόν λιγότερο, είτε πρόκειται για ώρα κοινής ησυχίας, είτε όχι, καταρχάς μου κάνει εντύπωση που λες, ότι μένεις κοντά στο κέντρο [της Αθήνας;] πόλης, και οι γείτονές σου, ενοχλούνται μόνο από το γάβγισμα του σκύλου σου. Αλλά είπαμε, αυτά τα συζητάς με την stamatia :)

Αν λοιπόν, οι κατηγορίες είναι σχετικά αβάσιμες, γενικώς...μην ταράζεσαι. Δύσκολο, το ξέρω. Μύνηση, ακόμη και να σου κάνουν, αν τηρείς το γράμμα του Νόμου [4039/2012], θα πάει άκλαφτη. Ασε, που στο μεταξύ, θα 'χουν περάσει και κάμποσα χρόνια. Το πιο ανέξοδο που μπορείς να κάνεις αυτή την στιγμή, αφού επαναλαμβάνω, θεωρείς ότι έχεις δίκιο, το οποίο βέβαια αν κληθείς θα πρέπει και να αποδείξεις [το αυτό, ισχύει και για τους γείτονες βέβαια ε;], μπορείς να συντάξεις ένα ωραιότατο κειμενάκι στο word, λίγα λόγια και καλά, αναφέροντας ότι ο/οι γείτονας/ες, σε ενοχλούν επαναλλημμένα αναίτια και σε διασύρουν ψευδώς σε δημόσιες υπηρεσίες [όλες αυτές που ανέφερες ότι σε έχουν καταγγείλει], προφανώς έχοντας κάποιον σκοπό, τον οποίο εσύ, δεν γνωρίζεις και επειδή διαταρράσεται με κάθε καταγγελία, η οικογενειακή σου γαλήνη και η ψυχική σου υγεία, παρακαλείς θερμά τον εισαγγελέα, όπως εκδώσει εισαγγελική παραγγελία, να τους κάνει συστάσεις, προκειμένου να σταματήσει η όχλησή τους, προς το πρόσωπό σου, ειδάλλως στην συνέχεια θα προσφύγεις σε κάθε νόμιμο/ένδικο μέσο, προς την επίτευξη του σκοπού σου. Το εκτυπώνεις, βγάζεις φωτό, όσων καταγγελτικών εγγράφων έχεις παραλάβει και των αποφάσεών τους, τα επισυνάπτεις και πας ένα ωραίο πρωί, και τα καταθέτεις στον Εισαγγελέα ακροάσεων. Αν είσαι Αθήνα, Ευελπίδων, κτίριο 16, όπως μπαίνεις αριστερά και στις σκάλες αριστερά και αμέσως δεξιά και αν θυμάμαι καλά, πρώτη πόρτα δεξιά. Εκεί που θα έχει στην ουρά και άλλους και θα περιμένουν :p Περιγράφεις στον εισαγγελέα και προφορικά [με το αντίστοιχο ύφος], όσα σου συμβαίνουν, παίρνεις την παραγγελία και πας επι τόπου στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και το καταθέτεις. Και το τμήμα, έχει την υποχρέωση, να καλέσει τους γειτόνους [έχεις αναφέρει πλήρως τα στοιχεία τους στο κειμενάκι που έχεις συντάξει], να έρθουν στο τμήμα, και να απολογηθούν για όσα τους καταλογίζεις και να επιστρέψουν στον εισαγγελέα, τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Καλώς εχόντων, αν είσαι τυχερός, οι ενοχλήσεις θα σταματήσουν κάπου εδώ. Αν συνεχίσουν, αποφασίζεις κι εσύ, πως θα κινηθείς. Εξώδικο, μύνηση κλπ. Που...ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι δηλαδή...

Η σελίδα, που σου πρότεινε ο st3li0s, θα σε κατατοπίσει περισσότερο.
σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Η αληθεια ειναι οτι με εξαιρεση οτιδηποτε αφορα τον σκυλο που δεν μου εχει καταλογιστει καποια παραβαση η προστιμο η ολη ιστορια μου εχει κοστισει αρκτετα. πολεοδομικες παραβασεις, κληση στο αυτοκινητο για παρακοληση συγκυνωνιων και διαφορα αλλα ευτραπελα. οπωτε δεν καλυπτομαι για τις υπολοιπες παραβασεις αλλα ειναι μια χαρα το κειμενο σου οσον αφορα τον σκυλο. το θεμα ειναι οτι δεν θα σταματησει. αλλωστε ειναι δεδομενο οτι θελει να συνεχισει με μηνυσεις. απλα που μπορει να το φτασει? ποσο χρονοβορο ειναι? πως μπορω να ειμαι 100% οκ? υπαρχει κατι που μου διαφευγει? ειναι εξαντλητικο...

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
Εγώ θα έλεγα να τον βάλεις μέσα στο σπίτι προς το παρον μηπως και ησυχάσουν.Και αυτό το λέω γιατί ειναι πιο σωστό για το σκυλο όχι για να κρατήσεις παθητική στάση.Αν δουν οτι δεν ειναι εξω προφανώς θα το δουν και οι αλλοι γειτονες οπότε θα έχεις κάποιον να το βεβαιώσει μακροπρόθεσμα.Καποια στιγμή θα βαρεθουν πιστεύω.Αν δεις οτι συνεχίζεται το θέμα,τότε κινήσου νομικά.
αρα λοιπον παθητικη σταση ? δεν θα το ερμηνευσουν οτι ειχαν δικιο? ισως να ειναι λυση , δεν ξερω...ομως δεν ειναι λογικο ο σκυλος να μενει μεσα 22 ωρες το 24 ωρο. ειναι 25 κιλα ,δεν ειναι σκυλος σαλονιου και δεν εχει χωρο μεσα στο σπιτι να κινηται. και αλλωστε οταν εκανα την επιλογη να κρατησω σκυλο την εκανα με γνωμονα οτι μενω σε μονοκατοικια. αλλιως δεν θα τον κραταγα...το θεμα ειναι μεχρι που μπορει να φτασει?

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
-οταν απουσιαζω απο την κατοικια μου ο σκυλος βρισκεται μεσα στο σπιτι (και δεν ενοχλει)
-οταν βρισκομαι στην κατοικια μου τον σκυλο τον βγαζω στην ταρατσα στην οποια εχω δημιουργησει χωρο καταλληλο για να μενει. Χωρο με σκιαση , σπιτακι κλπ και φυσικα δεν τον εχω δεμενο. Η ταρατσα μου εχει υψηλα καγκελα περιφραξης και σε περιπτωση που ο σκυλος λερωσει την καθαριζω αμεσα
Συνήθως το αντίθετο ακούω να συμβαίνει.

Μήπως τελικά η λύση είναι να βάλεις τον σκυλάκο σου μέσα στο σπίτι όταν είσαι κι εσύ, ώστε να είστε και παρεϊτσα και να μην έχεις και προβλήματα?

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0

Υποθέτοντας, ότι ο σκύλος σου ενοχλεί όσο το δυνατόν λιγότερο, είτε πρόκειται για ώρα κοινής ησυχίας, είτε όχι, καταρχάς μου κάνει εντύπωση που λες, ότι μένεις κοντά στο κέντρο [της Αθήνας;] πόλης, και οι γείτονές σου, ενοχλούνται μόνο από το γάβγισμα του σκύλου σου. Αλλά είπαμε, αυτά τα συζητάς με την stamatia :) .
και αν σου πω οτι μενουμε διπλα σε κεντρικοτατη λεωφορο με πολυ θορυβο? τον ειχα ρωτησει οταν επικοινωνουσαμε ακομα πως ειναι δυνατον να τον ενοχλει ο σκυλος και οχι η λεωφορος. Η απαντηση του ηταν εντιμη και αφοπλιστικη...εκανα την επιλογη να ζω διπλα σε λεωφορο, δεν εκανα την επιλογη να εχω σκυλο....
αν με ρωτησεις εμενα θεωρω το γαυγισμα του σκυλου μελωδια μπροστα στον ηχο απο τα τριαξονικα που διασχιζουν μερα νυχτα την λεωφορο
το ιδιο ισχυει και για το αν ενοχλει η οχι. Αν με ρωτησεις εμενα θα σου πω οτι δεν ενοχλει και οτι γαυγιζει ελαχιστα (ποτε σε ωρες κοινης ησυχιας). αν ρωτησεις τον γειτονα θα σου πει οτι διαταρασεται η ψυχικη του ηρεμια και οτι ο σκυλος γαυγιζει εντονα και συνεχως. ειναι γεγονος οτι δεν μπορει να μετρηθει η ενοχληση που προκαλειται σε καποιον απο το γαυγισμα του σκυλου. ομως ποσο καλυπτομαι εγω? μεχρι ποιο σημειο πρεπει να ειμαι υποχωριτικος? ειναι λογικο να κραταω τον σκυλο 22 ωρες την ημερα μεσα στο σπιτι?

vas1979

Member
29 Οκτωβρίου 2013
9
0
Συνήθως το αντίθετο ακούω να συμβαίνει.

Μήπως τελικά η λύση είναι να βάλεις τον σκυλάκο σου μέσα στο σπίτι όταν είσαι κι εσύ, ώστε να είστε και παρεϊτσα και να μην έχεις και προβλήματα?
και επαναλβανω την ερωτηση...τι οριζει ο νομος? ποσο λογικο ειναι ενα σκυλι 25 κιλων να μενει 22 ωρες κλεισμενο μεσα και ποσο καλο για το ιδιο? στην ταρατσα εχει χωρο να τρεξει και να κινηθει. και τελικα ειναι σωστο να κρατησω υποχωριτικη σταση? τα ερωτηματα αυτα με απασχολουν κυριλεκτικα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
27 κιλά σκύλος ζει μαζί μας, μέσα σε διαμέρισμα, γύρω στις 22 ώρες το 24ωρο τις καθημερινές και περισσότερες ώρα βόλτα κι εκτόνωση με τρέξιμο σε βουνό, παραλία ή περιφραγμένο χώρο τα σαββατοκύριακα/αργίες. Μέσα στο σπίτι είναι διακοσμητικός τις περισσότερες φορές, πάνω στη μαξιλάρα του ή σε κανένα καναπέ. Παράπονα για το γαύγισμα δεν μας έχουν κάνει ποτέ, για τα νύχια του μας έκανε μια φορά, χαμογελαστά, η από κάτω. Στην ταράτσα, χωρίς κάποιο σκοπό, πόσο να τρέξει και να εκτονωθεί? Λογικά τις περισσότερες ώρες κοιμάται. Ε! Ας κοιμάται μέσα, μπορεί να τα ξαναβρείς και με το γείτονα.

Επεξεργασία: Είμαι σίγουρη ότι αν είχε κήπο με ελεύθερη πρόσβαση μέσα/έξω όποτε θα ήθελε, θα πέρναγε λιγότερο χρόνο ως διακοσμητικός. Αλλά και μέσα μαζί μας είναι μια χαρά, αν και νομίζω ότι ώρες ώρες βαριέται. Ε! Ας βαριέται με παρέα παρά να βαριέται μόνος του σε μια ταράτσα.

Last edited:

karamolegolas

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
223
4
Athens
αν ρωτησεις τον γειτονα θα σου πει οτι διαταρασεται η ψυχικη του ηρεμια και οτι ο σκυλος γαυγιζει εντονα και συνεχως.
Μπας κι έχεις γείτονα τον κ. Γάτα απο εδώ: http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/δυστυχώς.υπάρχουν.και.τέτοιοι.άνθρωποι-27818/

Ο νόμος λοιπόν ορίζει τα εξής γα μονοκατοικίες:

2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που
έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν
βιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με την προϋπόθε−
ση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και
ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομι−
κές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής
ησυχίας.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι εφόσον θέλει τόσο πολύ να το τραβήξει και καλέσει ένα περιπολικό σε ώρα κοινής ησυχίας και κάνει ένα γούβ ο σκύλος σου, θα χεις πρόβλημα. Όσο για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω 100% με kritikopoula

Last edited:

Annallyne

Well-Known Member
11 Μαϊου 2013
73
1

χαχαχαχαχαχα στο μυαλό μου είσαι,ήθελα να το γράψω από το προηγούμενο σχόλιο!!!!Με το μου διάβασα το διαταράσεται η ψυχική του ηρεμία όμως πλέον σιγουρεύτηκα. :-({|=

Το θέμα είναι ότι τόσο καιρό όπως λες κρατάς παθητική στάση αλλά ο σκύλος είναι έξω όπότε συνεχίζει να ενοχλεί την ψυχική ηρεμία του κυρίου.Βάλε τον μέσα και συνέχισε να μη δινεις σημασία για κάποιο διάστημα μέχρι να δεις αν λειτουργησε.
Συμφωνώ απόλυτα με την kritikopoula,κι εμένα 28 κιλά είναι και την έχω μέσα.Τις περισσότερες ώρες όντως είναι διακοσμητικά.Θα κάθεται απλά δίπλα σου ή λίγο πιο πέρα ή θα κοιμάται.Αντε να σηκωθεί να κανει καμια γύρα και να ξανακαθήσει.

Πέρα από αυτά,σε νοιάζει η ηρεμία σου και το σκυλί σου.Ως πιο έξυπνος,ρίξε τους στάχτη στα μάτια και κάνε ότι υποχώρησες για να βρεις την ησυχία σου,κι εσύ και το σκυλί σου.Μετά δε θα μπορούν να σου πουν τίποτα στα σίγουρα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
μεχρι ποιο σημειο πρεπει να ειμαι υποχωριτικος? ειναι λογικο να κραταω τον σκυλο 22 ωρες την ημερα μεσα στο σπιτι?
"22 ώρες κλεισμένος" στον πολύ ωραίο κατα τ'αλλα χώρο που έχεις φτιάξει πάνω στην ταράτσα είναι το ίδιο με το "22 ώρες κλεισμένος" στο σπίτι μέσα!
Δεν υπάρχει καμία διαφορά από την άποψη της διατήρησης!Κάγκελα kennel=τοίχοι σπιτιού!
Τουλάχιστον μέσα στο σπίτι θα είσαι και εσύ!Εκεί πάνω που κάθεται μόνος του δεν έχει και κανέναν!
Μην μου πεις ότι ρεμβάζει και αισθάνεται και ώραια γιατί δεν θα σε πιστέψω!