Βοήθεια για υιοθεσία-απόκτηση σκύλου

Status
Κλειδωμένο θέμα

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα παρακαλώ να με βοηθήσετε στην επιλογή ράτσας ανάλογα με το χρόνο που θα διαθέτω την ημέρα και με το χώρο που διαθέτο και θα σας περιγράψω παρακάτω. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει εναλλακτική πέρα από τα 800 και 1000 ευρώ που θα ζητήσει ένας εκτροφέας για να αποκτήσω ένα χαρούμενο σκυλάκι που δε θα έχει κακοπεράσει στους 2-3 μήνες ζωής του. Τι μου προτίνετε δηλαδή ως πιο κατάλληλο; Είμαι λίγο φανατικά υπέρ των καθαρόαιμων λόγω εμφάνισης κυρίως αλλά παρακαλώ να μη σταθείτε σε αυτό και να το προσπεράσετε στα σχόλιά σας.

Ως προς τα δεδομένα τα δικά μου:
Δουλεύω γυρω στις 9 ώρες την ημέρα και μπορώ να διαθέτω 2 ώρες σίγουρα την ημέρα σε ό,τι αφορά τις καθημερινές, για να ασχολούμαι με την άσκηση και την υγεία του σκύλου μου, καθώς και για τη βόλτα του. Τα Σαββατοκύριακα εννοείται πολύ περισσότερο . Έχω απομονομένο όλο τον κήπο του σπιτιού μου και τον έχω διαμορφώσει με 2 πόρτες για να μην είναι ούτε περιορισμένο ούτε σκλαβωμένο το σκυλί όσο εγώ λείπω. Να σημειωθεί ότι κατά 80% περίπου θα ασχολούμαι αποκλειστικά εγώ με το σκυλάκι.

Σας ευχαριστώ και περιμένω με αγωνία τις συμβουλές σας.

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
το σκυλι το εχεις στο μυαλο σου ως τι ?παρεα μεσα - εξω από το σπιτι ? φυλαξη του σπιτιου ?να είναι το εξτρα μελος της οικογενειας μεσα στο σπιτι ?
εχεις παιδια ? μικρα?
και το γουστο σου στην εμφανιση προς τα που παει?
ειχες ποτε άλλο σκυλο ??
πολλες ερωτήσεις αλλα μετα ερχονται περισσοτερες !!!
απλα όταν λες να σου πει καποιος τι να διαλέξεις πρεπει να ξερουμε καποια βασικα και μετα να προχωρήσουμε στα πιο λεπτομερή. αλλιως απλα μπορει να λεμε ρατσες και να το κανεις επιλογή ρουλετας.

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Nαι έχεις δίκιο απλά έγραψα όσα μου έρχονταν αρχικά στο μυαλό. Παρέα έξω από το σπίτι. Για φύλαξη δε με νοιάζει να κάνω ένα πλάσμα μπράβο για το σπίτι μου. Δεν έχω παιδιά μικρά έχω όμως το ανιψάκι μου που είναι σχεδόν καθημερινά στον κήπο του σπιτιού και θα παίζει σίγουρα εκεί με το σκύλο και καλό είναι να είναι ανεκτικός με τα παιδάκια. Είχα ένα beagle το οποίο δυστυχώς έχασα πρόσφατα στην ηλικία των 9 ετών. Πάντως είμαι πλήρως συνειδιτοποιημένος στο τι απαιτείται και τέλος δεν θέλω να χρησιμοποιήσω εκπαιδευτή από πεποίθηση. Ευχαριστώ και πάλι

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
αρα θελουμε κατι που να είναι οκ με παιδια.πρωτο και βασικο ειδικα αφου δεν είναι και δικο σου το παιδι αλλα θα συναναστρέφεται.
δεν μας ενδιαφερει η φυλαξη .και θες κατι που να σε ακολουθησει και να σε μαθει χωρις εκπαιδευτη.δηλαδή εκπαιδευτη θες αν στραβωσει η φαση.
αν και διαφωνω με το θεμα εκπαιδευτη όπως το λες το δεχομαι γιατι αυτή είναι η αποψη σου.
η υιοθεσια πραγματικα εμενα μου ερχεται πρωτη αλλα εξηγούμαι ότι είμαι υπερ της υιοθεσίας παρα της αγορας γενικα.
από τη στιγμη που λες ότι θες καθαροαιμο (ας το πουμε ρατσα γιατι μετα θα αρχισουμε να λεμε για χαρτια παλι ) εγω από σκυλια ρατσας που ειχα και που εχω ασχοληθεί σαν χομπι θα σου ελεγα για να βγαλεις από τη λιστα σου κατι σε μαστιφοειδες-κανε πρεσσα κτλ λογω του ότι εχεις άλλη πειρα σε σκυλι και μαζι σου βγαζω από τη λιστα
ποιμενικούς ολους , ντογκο , μπουλτεριε , χασκι , ακιτα , σαρπει , μολοσσο δανο , καυκασια , ντοπερμαν για το λογο εκπαιδευση , παιδι , ρολοι οικογενειας όλα αυτά μαζι .
αυτά ειχα να πω ετσι σαν πρωτη γρηγορη αποψη.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Πάρε το ανιψακι σου παρέα τα σκ που έχεις χρόνο και αρχίστε τις βόλτες στις φιλοζωικες ή/και σε όσα σκυλάκια βρεις σε αγγελίες και αναρτήσεις ότι χαρίζονται. Θα βρεις τα πάντα. Ακόμα και "καθαρόαιμα" πανέμορφα σκυλιά (αφού σε ενδιαφέρει κυρίως η εμφάνιση. Υπάρχουν πολλά "λαχεία" που τα έχουν παρατήσει ή που αδυνατούν πλέον να συντηρησουν και προέρχονται από οικογένειες, έχουν μάθει να ζουν με παιδιά, ενδεχομένως να ξέρουν και κάποια βασικά πράγματα από εκπαίδευση. Και ξόδεψε πολύ λιγότερα από τα λεφτά που αναφέρεις σε μερικά μαθήματα με κάποιον εκπαιδευτή. Κακό δεν θα σου κάνει, μόνο κερδισμένος θα βγεις κι εσύ κ ο σκύλος σου.

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω απλά όχι 800 και 1000 ευρώ . Στα pet shop από όσο γνωρίζω απαγορεύτηκε πλέον αν δεν κάνω λάθος η πώληση και σωστά. Απλά αν είναι λίγο ανθρώπινη η τιμή μπορώ να διαθέσο αυτό το ποσό . Σκέφτομαι τη λύση της αγγελίας από ιδιώτη.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Όταν λες εμφάνιση καθαρόαιμου; Προφανώς δεν μπορεί να σου αρέσουν όλα τα καθαρόαιμα, από ποιμενικό μέχρι μαλτέζ, οπότε αν καταλήξεις τι είναι αυτό που σου αρέσει αφού το κριτήριο είναι οπτικό, ρίξε μια ματιά σε αγγελίες. Είναι πολύς κόσμος που δεν μπορεί να φροντίσει το σκυλί του και ψάχνει για νέο σπίτι και πολλά τα σκυλιά σε φιλοζωικές, αν έχεις λίγο υπομονή, κάτι θα βρεις να σου ταιριάζει.

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Έχω καταλήξει σε 4 συγκεκριμένες ράτσες βασικά που κακώς δεν ανέφερα στην αρχή. Λαμπραντόρ, Δαλματίας Ακίτα και Γερμανικό Ποιμενικό. Με βάση τα δεδομένα που αναφέρω παραπάνω ποια είναι η πιο κατάλληλη πιστεύετε. Μου αρέσουν εξίσου εμφανισιακά οπότε μετράει για εμένα σαν κριτήριο πλέον ο χαρακτήρας και το αν θα είναι χαρούμενα με βάση αυτά που μπορώ να προσφέρω.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Το ανηψάκι θα είναι μόνο με το σκύλο; Αν ναι, και αν δεν μιλάμε για ανηψάκι ετών 17, θα ξεκίναγα καταρχήν από το σκυλί να είναι σχετικά μικρόσωμο, ώστε το παιδί να μπορεί στοιχειωδώς να το χειριστεί. Βεβαια υποθέτω ότι μιλάμε για μεγαλούτσικο παιδί και όχι 5χρονο.

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Όχι θα είναι μαζί μου ή με κάποιον από τους δικούς μου και δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι μεγαλόσωμο αφού θα είναι σε επαφή από όταν θα είναι κουτάβι. Μιλάμε για μικρό παιδάκι 3 ετών

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Όχι θα είναι μαζί μου ή με κάποιον από τους δικούς μου και δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι μεγαλόσωμο αφού θα είναι σε επαφή από όταν θα είναι κουτάβι. Μιλάμε για μικρό παιδάκι 3 ετών
1ον) Ναι υπάρχει πρόβλημα. Μεγαλόσωμο ή μικρόσωμο. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Το παιδί δεν θα είναι αφεντικό του σκύλου ούτε θα μπορούσε να είναι. Και επειδή μιλάμε για νήπιο, παρέα γενικά δεν θα κάνουν. Πόσο μάλλον που το παιδάκι θα είναι επισκέπτης. Δηλαδή, σενάριο του τύπου γερμανικός ποιμενικός παίζει ελέυθερος σε αυλή, όπου τυχαίνει να έρχεται και 2 ώρες τη βδομάδα 3χρονο για να παίξουν μαζί, εμένα μου προκαλεί σύγκρυο. Να είναι το σκυλί μαζί σου, και το παιδί υπό την επίβλεψη και καθοδήγησή σου, ναι. Αλλά το παιδί που επισκέπτεται την αυλή σου δεν θα είναι παρέα και ψυχαγωγία του σκύλου, ούτε ασφαλές με το σκύλο. Και μεγάλος σκύλος, μεγάλη ζημιά. Όχι πως και με 10κιλο σκυλί θα άφηνε παιδί τόσο μικρό.
2ον) Οταν λες δικοί σου, ζεις με άλλους; Γιατί αν ζεις με άλλους, αυτοί τι σκύλο θένε; Πόσο θα ασχολούνται; Αν πχ. μοιράζεσαι το σπίτι και την αυλή με τους γονείς του παιδιού, εδώ βαρύνει παρα πολύ η δική τους γνώμη, εκτός αν η αυλή χωρίζει με περίφραξη

• Like
Reactions: Kouros

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Μάλλον δεν τα είπα ξεκάθαρα.
1ον) Υπάρχει χώρος που τον έχω περιφράξει για τέτοιες περιπτώσεις σε ένα μέρος του κήπου όταν θα υπάρχει κόσμος. Δεν θα υπάρχει άμεση επαφή του παιδιού με το σκύλο. Ζω με τους γονείς μου και συμφωνήσαμε ότι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό θα έχω εγώ την ευθύνη του για την οποία είμαι συνειδητοποιημένος και ξέρω τι απαιτείται. Το ανήψι μου δεν μένει μόνιμα στο σπίτι απλά υπάρχει το ενδεχόμενο να έρχεται. Οι υπόλοιποι γνωρίζουν τις ράτσες έχουμε συζητήσει και συμφώνησαν σε αυτές που κατέληξα και εγώ. Η αυλή βέβαια χωρίζει με ξύλινες πόρτες και όπως είπα υπάρχει και επιπλέον περιορισμένος χώρος για την περίπτωση που έχουμε ξένο καλεσμένο κόσμο στο σπίτι.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Τότε αγοράζεις ό,τι μπορείς να πληρώσεις φαντάζομαι; Αφού το θέμα αφορά κυρίως εσένα; Πάντως από ημίαιμα και εγκαταλελειμένα λαμπραντορ που χαρίζονται και άλλο τίποτα. Δεν ξέρω γιατί. Και τώρα να ψάξεις σε αγγελιο-site σε κατηγορία χαρίζονται, έχει μπόλικα.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
... για να αποκτήσω ένα χαρούμενο σκυλάκι που δε θα έχει κακοπεράσει στους 2-3 μήνες ζωής του.
:(

φοβασαι οτι θα σου βγαλει προβλημα συμππεριφορας αν εχει κακοπερασει τους πρωτους του μηνες;

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Δεν είναι για τα προβλήματα συμπεριφοράς . Είναι γιατί δε θέλω να στηρίξω ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρήσει ένα κουτάβι 1 μήνα μέσα σε κουτιά. Να υπάρχει ένας σεβασμός δηλαδή.
Μπορώ πάντως να πληρώσω ένα ποσό έως 500 ευρώ απλά τα 800 και τα 1000 ευρώ μου φαίνονται καθαρά θέμα του κλασσικού Έλληνα (εκτροφέα) για να βγάλει λεφτά.
Θεωρούμε το λαμπραντόρ από αυτά λοιπόν ως την πιο κατάλληλη ράτσα για όσα ανέφερα και στο αρχικό post; Καποιοι πωλητές όπως το www.agora-koutavion.gr πόσο αξιόπιστοι είναι , αν είναι αξιόπιστοι δηλαδή.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.571
5.993
Πειραιάς
δεν ειναι αξιοπιστοι.
υπαρχουν σχεδον για ο, τι φυλη θες κουταβια, ενηλικα ή ηλικιωμενα σκυλια στις φιλοζωικες. δε χρειαζεται απαραιτητα να πληρωσεις για να αποκτησεις σκυλο.

Ioannisfok

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2016
49
6
38
Ευχαριστώ πολύ με βοηθήσατε να καταλήξω και εγώ στις αγγελίες ή στη φιλοζωική τελικά. Δεν θα πάω για πρωταθλητή είπαμε αυτά είναι εντελώς τραβηγμένες επιλογές. Απλά σε σχέση με τις 4 επιλογές ράτσας που ανέφερα παραπάνω ποια είναι η πιο κατάλληλη για μένα πιστεύετε;

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Δεν είναι για τα προβλήματα συμπεριφοράς . Είναι γιατί δε θέλω να στηρίξω ανθρώπους που έχουν ταλαιπωρήσει ένα κουτάβι 1 μήνα μέσα σε κουτιά. Να υπάρχει ένας σεβασμός δηλαδή.
Μπορώ πάντως να πληρώσω ένα ποσό έως 500 ευρώ απλά τα 800 και τα 1000 ευρώ μου φαίνονται καθαρά θέμα του κλασσικού Έλληνα (εκτροφέα) για να βγάλει λεφτά.
Θεωρούμε το λαμπραντόρ από αυτά λοιπόν ως την πιο κατάλληλη ράτσα για όσα ανέφερα και στο αρχικό post; Καποιοι πωλητές όπως το www.agora-koutavion.gr πόσο αξιόπιστοι είναι , αν είναι αξιόπιστοι δηλαδή.
Με μπερδεύεις. Αν δε θες να στηρίξεις ανήθικη εκτροφή:
1) παίρνεις σκύλο απο το μπατζανάκη σου που αναγκάζεται να χαρίσε το σκυλί του γιατι μετακομίζει Αυστραλία
2) παίρνεις σκύλο από το γείτονα που μάζεψε αδέσπτοτη ετοιμόγεννη σκυλίτσα και ψάχνει απεγωσμένα να δώσει τα κουτάβια
3) δεν εχεις μπατζανάκη ή γείοτνα με κουτάβια και σκυλιά που ψάχνουν σπίτι, οπότε κοιτας σε φιλοζωικές ή σε αγγελίες για ζώα που χαρίζονται, όχι πωλούνται
4) ψάχνεις κάτι πιο συγκεκριμένο, δεν έχεις οικονομικό περιορισμό, και πας σε επίσημο εκτροφέα, που μπορείς τουλάχιστον να είσαι σιγουρος ότι τα ζώα του ζουν καλά
5) δεν ψάχνεις τρελή ευκαιρία από κάποιον που έχει το μαγικό τρόπο να φέρνει σχεδόν τζάμπα καθαρόαιμα, γιατί κάτι βρωμάει

Οσο για το λαμπραντορ, δεν είπα οτι σου ταιριάζει, είπα ότι είναι πολύ ευκολο να βρεις για χάρισμα, σήμερα κιόλας αν ψάξεις

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Με 500 ευρώ δεν νομίζω να βρεις εύκολα σωστό εκτροφέα...Πάντως συμφωνώ και εγώ με τις φιλοζωικές. Πια έχουν πολλά σκυλιά ράτσας λόγω οικονομικών συνθηκών κλπ. Σίγουρα αν ψάξεις θα βρεις :D

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.242
Μέλη
20.017
Νεότερο μέλος
MayoThebraveYorkie