Βοήθεια για επιλογή

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
κοντοτριχο γιατι δεν θελουμε τριχομπαλες στο διαμερισμα (γνωριζω οτι κιαυτα μαδανε αλλα αλλο πραγμα οι τριχομπαλες κιαλλο η κοντη τριχα) και μεγαλοσωμο γιατι μας αρεσουν τα μεγαλα σκυλια. Τιποτα παραπανω.

Tricky

Well-Known Member
20 Ιουλίου 2008
2.014
294
Απο όσα έμαθα εγώ αυτά τα χρόνια :

1) μεγαλόσωμες, δυναμικές ή μη, φυλές : αν έχεις δουλειά να κάνεις, αξίζει τον έξτρα κόπο και κόστος. Τα έξοδα του σκύλου (τουλάχιστον τα πάγια αλλα και πολλά εκτακτα) πάνε με το κιλό . Ο κόπος φαίνεται στη διάρκεια της ζωής του σκύλου ... αγαπάμε βεβαια το σκυλο μας στην πορεις και δε μας φαινονται τα προβληματα (ή μας φαινονται αλλα τι να κανουμε ...) αλλα είναι εξτρα κοπος οπως και να το κανεις ... αγοραζουμε σκυλο να βελτιωσουμε τη ζωη μας... Ολα γινονται, ολα φτιαχνονται, υπαρχουν εξαιρεσεις κλπ κλπ αλλα ο κανονας ειναι πως τα λιγα κιλα ειναι ευκολοτερα διαχειρισιμα στις ιδιες συνθηκες ... αν κυριως και απλα θελεις την παρεα ενος σκυλου (οχι απλα να χαιδευεις κατι μαλιαρο στον καναπε γιατι κατι τετοιο το κανει και μια γατα) , τοτε βρες το πιο μικροσωμο που σε ικανοποιει σα χαρακτηρα (και εμφανιση) ... πχ με ολα τα σκυλια κανεις ελευθερο καμπινγκ αλλα ενας σκυλος 50 κιλων θα χρειαστει το μισο αυτοκινητο και ενα backpack τροφιμα και νερο για να περασει 15 μερες διακοπων ...εσυ θα τα κουβαλας , οχι ο σκυλος ... αν παλι πας σε ξενοδοχεια, θα βρεις πολλα που δεχονται σκυλο ....μικροσωμο ομως !

2) αν δεν εχεις δουλεια να κανεις αλλα για καποιο λογο (που δεν καταλαβαινω αλλα δε λεει κατι αυτο) θελεις μεγαλοσωμο σκυλο, μπορεις να εξετασεις τη λυση του ημιαιμου.

3) ζηλευω τους ανθρωπους που μπορουν να εχουν τα σκυλια τους σε crate οταν λειπουν ... εγω που λειπω κανα 12ωρο τη μερα το θεωρω αδιανοητο .... πιο πολυ ζηλευω τους ανθρωπους με μια σταθεροτητα στη ζωη τους ... εγω οταν πρωτοπηρα δικα μου σκυλια, δε δουλευα καν ...τωρα κανω δυο δουλειες :)

4) ευτυχως, δεν υπαρχουν αποκλειστικοτητες στους χαρακτηρες των σκυλων και πανω-κατω , μπορεις να βρεις τον ιδιο χαρακτηρα σε διαφορα μεγεθη ...

5) τελος, αυτα τα χρονια εμαθα πως ποστ σαν και αυτα δε λαμβανονται υποψη γιαυτο και υπαρχουν τοσες πολλες διαφορετικες φυλες :)

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
Ντομπερμαν εχει ενας θειος μου και ισως ειναι λιγο υπερβολικα δραστηριο για μας αν και αρχικα το σκεφτηκαμε. Το ντογκο απτην αλλη που ξερω ειναι παναγια οταν πρεπει. Δεν ξερω για ποια μοδα μιλας εγω εχω δει τρια τεσσερα ντογκο ολα κιολα να κυκλοφορουν ενω πιτμπουλακια (αμσταφφ, πιτμπουλ τεριε κλπ) εχει γεμισει ο τοπος. Αλλα εστω κιετσι δεν με πολυενδιαφερει ιδιαιτερα αν "θα ειμαι της μοδας"

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@aliki_s βασικα αυτη ηταν που δεν ηθελε με μακρυα τριχα κυριως αλλα οπως και να χει για κοντοτριχο αποφασισαμε. Ας μειν0υμε λοιπον στα κοντοτριχα

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Το παράδειγμα που φέρνεις είναι μεμονωμένο... τα ντογκο σαν γνήσια κυνηγόσκυλα έχουν πάρα πάρα πάρα πάρα πολλη ενέργεια....

Πάρα πάρα πολλη...

Εγώ έχω δει ντογκο να κουράζει τη δικιά μου (πράγμα απίστευτο), μετά ένα ντοπ και στα καπάκια ένα χασκι...3.5 ώρες βόλτα η σκύλοπαρέα μας,το ντογκο ήταν το μόνο κότσονατο στην επιστροφή....

• Like
Reactions: Orilis

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Καλώς ήρθες και από μένα. Επειδή το πράγμα ψιλοχάνεται θα πρότεινα φιλικά να διαβάσεις πολλές φορές και προσεκτικά τα παρακάτω threads. Εκεί έχουν απαντηθεί τα πάντα.

http://www.dogforum.gr/community/threads/Γιατι-ΔΕΝ-πρεπει-να-παρω-ντογκο.5571/

http://www.dogforum.gr/community/threads/cane-corso-ή-dogo-argentino.29113/#post-752272

Ειδικά το πρώτο, όχι μια αλλά εκατό φορές διάβασμα. Αυτά που αναφέρονται μέσα είναι τα περισσότερα από εκτροφείς της φυλής και από ανθρώπους που γνωρίζουν και τις δύο φυλές πολύ καλά.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Είμαι μάντης :eek: @sea-mol @east49

κοντοτριχο γιατι δεν θελουμε τριχομπαλες στο διαμερισμα (γνωριζω οτι κιαυτα μαδανε αλλα αλλο πραγμα οι τριχομπαλες κιαλλο η κοντη τριχα) και μεγαλοσωμο γιατι μας αρεσουν τα μεγαλα σκυλια. Τιποτα παραπανω.

Δεν έχεις δει κοντή τρίχα σκύλου πως καρφώνεται στα καπανεδάκια :cool:

• Like
Reactions: Scalpel

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ποιο ευκολα μαζευεται η τριχομπαλα απο τις τριχουλες βελονιτσες :)
Ακριβώς αυτό! Η νύχτα με την μέρα, στο μάζεμα. Μακρύτριχα και πάλι μακρύτριχα!

@Tricky very nice to see you :)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
μαρθα ,αυτο που λες ειναι αλιεν χ τσακ νορις κ νονο τον κεντερη
To ανέφερα και εγώ σαν μεμονωμένο παράδειγμα. Γενικά το "ξέρω ένα σκύλο που...." δεν θεωρώ ότι είναι αντικείμενο δείγμα...

Πραγματικά όμως βγαλμένο από επιστημονική φαντασία το σκυλί αυτό....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι