Βοήθεια για επιλογή

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γιατι τα Κορσο ειναι λιγο πιο "βαρια" σκυλια...μη φανταστει...,σε ακολουθει το σκυλι,οποιοδηποτε σκυλι,κ στην κολαση να πας παλι θα σε ακολουθησει
αλλα οπως χαιρεται την υπαιθρο κ γενικα τις δραστηριοτητες ενα Ντογκο δεν νομιζω οτι μπορει να τις χαρει ενα Κορσο
@Μαρια&Ηρα
Καμια σχεση.
Το (σωστο) corso ειναι ενα πολυ αθλητικο σκυλι, εξαιρετικο υπο τους καταλληλους χειρισμους κ εκπαιδευση για μοναχικες δραστηριοτητες στην φυση.
Θελει ομως ιδιοκτητη που να ξερει τι κανει κ σωστο σκυλο που να ξερει κι αυτο τι πρεπει/δεν πρεπει να κανει.

Φιλε @tan
Αν το "φυλακας" δεν ειναι στα επιθυμητα χαρακτηριστικα σου, θα ξαναπω να προτιμησεις κατι αλλο, γιατι αυτο θα το βρισκεις μπροστα σου σε ολες τις δραστηριοτητες.

Φυσικα κ παω συχνα πυκνα με τα σκυλια μου στο βουνο, με το τζιπ με τα ποδια κ για καμπιγκ στο πουθενα κ φυσικα παμε κ σε ξενοδοχεια φιλε @Albatross κ σε δρομους κ καφετεριες με λουρι μισο μετρο κ αλλα δυο ματια που εχω φυτρωσει στην πλατη ωστε να προλαβω οτιδηποτε απροβλεπτο.
Αν στραβωνουν στην θεα του σκυλου μου περαστικα. Εφ οσων δεν ενοχλει κ δεν παρανομει, δεν με νοιαζει καθολου ομως.......

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
Μα συγγνωμη, συμφωνω οτι ειναι σημαντικο να υπαρχει σεβασμος απεναντι στους υπολοιπους απο εναν ιδιοκτητη σκυλου, ομως εχοντας υπαρξει αρκετες φορες σε περιβαλλον με μεγαλους σκυλους αρνουμαι να συμβιβαστω απεναντι σε καποιον που τον ενοχλει να βρισκεται κοντα του ο οποιοδηποτε σκυλος λογω του μεγεθους του χωρις να του δοθει καμια αλλη αφορμη. Καταλαβαινω ωστοσο αυτο που λες @Albatross αν και δυσκολευομαι να το δεχτω.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
Αν θες σκύλο... Να μπορεί να πάει παντού, να έχει ενέργεια, να είναι παιχνιδιάρικο, χωροφύλακα (να πατάει κανένα γάβγισμα σε ξένους), σκαρφαλώνει, κολυμπάει, αγκαλιές all around για εμένα η λύση είναι

Jack Russell

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Δυστυχως ετσι ειναι οπως τα λεει (σε αυτο το κομματι) μας στραβοικοιτανε κ τρεχουν πανικοβλητοι να σωθουν μονο που μας βλεπουν...εμας με τα πιο "δυναμικα" σκυλια...δε πα ναναι αρνακι το σκυλι...
ΑΛΛΑ θα σου πω οτι εαν το μεγαλωσεις το σκυλι σωστα,το κοινωνικοποιησεις,του θεσεις κανονες κ ορια,εν ολιγοις ζυμωσεις ενα πληρως ισορροπημενο σκυλι ισα ισα που θα μπορεσεις να "διαπαιδαγωγησεις" πολλους που στο παρελθον το φοβοντουσαν,σιχαινονταν ισως κ μισουσαν το σκυλι...

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
@Μαρια&Ηρα

Φυσικα κ παω συχνα πυκνα με τα σκυλια μου στο βουνο, με το τζιπ με τα ποδια κ για καμπιγκ στο πουθενα κ φυσικα παμε κ σε ξενοδοχεια φιλε @Albatross κ σε δρομους κ καφετεριες με λουρι μισο μετρο κ αλλα δυο ματια που εχω φυτρωσει στην πλατη ωστε να προλαβω οτιδηποτε απροβλεπτο.
Αν στραβωνουν στην θεα του σκυλου μου περαστικα. Εφ οσων δεν ενοχλει κ δεν παρανομει, δεν με νοιαζει καθολου ομως.....
..

Δεν θες να αποδεχτείς το πρόβλημα σου-μου-μας..
αυτό θέλω να δώσω να καταλάβει ο φίλος μας.

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@mareco εχω ηδη διαβασει πολλες συζητησεις και για τις δυο φυλες ωστοσο δεν εχω δει καποια που να κανει συγκριση των δυο φυλων με βαση τις απαιτησεις που εχω εγω και ειδικα την ζωη τους σε διαμερισμα αυτου του μεγεθους. Οι περισσοτεροι με κανε κορσο για παραδειγμα μιλανε για εναν σκυλο φυλακα σε αυλη κατι που διαφερει τελειως απτο να τον εχει εχεις μεσα στο σπιτι, ποσο μαλλον σε διαμερισμα. Επισης @east49 δεν θεωρουμε αναγκαιο το χαρακτηριστικο του σκυλου φυλακα κυριως λογω του οτι ζουμε σε διαμερισμα ομως δεν ειναι κατι το οποιο ας πουμε δεν θελουμε σιγουρα. Ισως εκει οφειλεται και αυτη η δυσκολια μας να κατασταλλαξουμε αναμεσα στις 2 ρατσες

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Albatross
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα, απορω γιατι το χαρακτηριζεις ετσι.

Υπαρχουν ΕΥΘΥΝΕΣ που συνεπαγονται της κινησης ενος "τετοιου" σκυλου αστικο περιβαλλον κ συναναστροφη με κοσμο.

Το δικο ΜΟΥ το θεμα δεν τελειωνει με το "δεν δαγκωνει ελατε να το χαιδεψετε". Υπαρχουν σαφη ορια κ ειναι δικη μου δουλεια να τα διασφαλισω για να μην ενοχλησει η προκαλεσει το σκυλι μου.

Επισης νομιζω οτι σε ενα τοπικ που ξεκιναει απο δω
και θα προτιμουσαμε εναν μεγαλου μεγεθους αθλητικο σκυλο
ειναι λιγο ατοπο να φτανουμε στο..... Jack russel!!

Φιλε @tan
Η προσωπικη μου αποψη για την φυλη των corso την οποια εχω πολλες φορες εκφρασει, ειναι οτι δεν ειναι σκυλια για διαμερισμα κ σιγουρα δεν ειναι σκυλια για ανεμελες καταστασεις.
Επισης σαν αθλητικα σκυλια που ειναι, δεν εκτονωνονται με μιση ωρα βολτα στο λουρι κ σιγουρα δεν μπορεις να τα αμολυσεις σε παρκα κ πλατειες να εκτονωθουν ετσι απλα....
Αν δεν θες τις ευθυνες ενος σκυλου φυλακα, ψαξε για κατι αλλο.

Η δικια μου προταση ειναι οτι αν δεν θες καποιο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο λειτουργικοτητας/χαρακτηρα κ ειναι απλα θεμα εμφανισης, μπορεις να βρεις απειρα ημιαιμα που θα μπορουσαν να καλυψουν τις απαιτησεις σου με το παραπανω......

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Κ να προσθεσω οτι ανα καιρους βρισκονται εγκαταλελειμενα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ κ Κορσο κ Ντογκο που ζητανε ενα σπιτικο!
Μια βολτα απτις διαφορες σελιδες του fb θα σε πεισουν...

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@east49 το θεμα με τα ημιαιμα το εχουμε συζητησει αρκετες φορες και με κτηνιατρο και θα προτιμουσα μαλλον να μην παρω το ρισκο ενος ασταθους χαρακτηρα ειδικα στο διαμερισμα (ποσο μαλλον εφοσον ειναι και μεγαλοσωμος σκυλος) οσον αφορα τις μεγαλες βολτες ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να τις καλυψουμε και υπαρχει περιφραγμενος χωρος κοντα στην περιοχη μου που μπορω να τον αφηνω ελευθερο μια με δυο φορες την εβδομαδα για να τρεξει οσο θελει

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Τι σουχει πει ο κτηνιατρος δλδ για τα ημιαιμα?
Κ για να μην παρεξηγηθω δεν το παιζω advovate of stray's αλλα να ξερουμε κ τι λεμε...

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@east49 το θεμα με τα ημιαιμα το εχουμε συζητησει αρκετες φορες και με κτηνιατρο και θα προτιμουσα μαλλον να μην παρω το ρισκο ενος ασταθους χαρακτηρα ειδικα στο διαμερισμα
Ποιος κτηνιατρος σου ειπε οτι ενα ημιαιμο ενηλικο θα αποτελεσει εκπληξη χαρακτηρα;
Ποιος κτηνιατρος σου ειπε οτι θα μπορεις να ανταποκριθεις στις απαοτησεις ενος κορσο κ οχι στα περισσοτερα ημιαιμα;;
Προσεξε μην πεσεις σε καμια λουμπα περιεργη να στο φερει το σκυλι ο κτηνιατρος που το προτεινε...

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@Μαρια&Ηρα μου ειπε οτι δεν μπορεις να εισαι τοσο σιγουρος για καποια χαρακτηριστικα που μπορει να αναπτυξουν και για σκυλους τετοιου μεγεθους ισως να ειναι καλυτερο να βρω καποιο καθαροαιμο. Για παραδειγμα που ειπε πως ενα τσοπανοσκυλο μπορει να εχει μεγαλυτερη ταση να γαβγιζει κατι που θα το εκανε ποιο δυσκολο σε ενα διαμερισμα. Ο ανθρωπος ισα ισα μου ειπε να το σκεφτω απλα μου εδωσε την εντυπωση οτι ισως δεν ειναι τοσο "σιγουρο" οσο ενα καθαροαιμο.

Χριστόφορος_Καρ

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
510
445
Αθήνα
@Albatross
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα, απορω γιατι το χαρακτηριζεις ετσι.

Υπαρχουν ΕΥΘΥΝΕΣ που συνεπαγονται της κινησης ενος "τετοιου" σκυλου αστικο περιβαλλον κ συναναστροφη με κοσμο.

Το δικο ΜΟΥ το θεμα δεν τελειωνει με το "δεν δαγκωνει ελατε να το χαιδεψετε". Υπαρχουν σαφη ορια κ ειναι δικη μου δουλεια να τα διασφαλισω για να μην ενοχλησει η προκαλεσει το σκυλι μου.

Επισης νομιζω οτι σε ενα τοπικ που ξεκιναει απο δω
ειναι λιγο ατοπο να φτανουμε στο..... Jack russel!!

Θέλω να καταλήξω ακριβώς εδώ...

Κ να προσθεσω οτι ανα καιρους βρισκονται εγκαταλελειμενα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ κ Κορσο κ Ντογκο που ζητανε ενα σπιτικο!
Μια βολτα απτις διαφορες σελιδες του fb θα σε πεισουν...
Δεν είναι γνώστης και ναι είδα καλά ( το διάβασα δύο φορές ότι θέλει μεγάλο σκύλο), βλέπε μόδα.. corso, dogo, θέλω να καταλάβει ότι είναι δύσκολο σκυλί.

@east49 το θεμα με τα ημιαιμα το εχουμε συζητησει αρκετες φορες και με κτηνιατρο και θα προτιμουσα μαλλον να μην παρω το ρισκο ενος ασταθους χαρακτηρα ειδικα στο διαμερισμα (ποσο μαλλον εφοσον ειναι και μεγαλοσωμος σκυλος) οσον αφορα τις μεγαλες βολτες ειμαστε σιγουροι οτι μπορουμε να τις καλυψουμε και υπαρχει περιφραγμενος χωρος κοντα στην περιοχη μου που μπορω να τον αφηνω ελευθερο μια με δυο φορες την εβδομαδα για να τρεξει οσο θελει
Φίλε ταν απλά ξέχνα τα!!!! Απλά ξέχνα τα!!!!! Δύο φορές και αν να βγουν αυτά τα σκυλιά βόλτα και τις υπόλοιπες μέρες σπίτι;

tan

Active Member
21 Φεβρουαρίου 2016
25
4
@johnk Ισως εγω τα μεταφερω λαθος ο ανθρωπος δεν προσπαθησε να μου πουλησει ουτε σκυλο ουτε τον εξυπνο να μου κανει απλα μου ειπε οτι ο καθαροαιμος σκυλος ειναι πιο σιγουρος αποτι ο ημιαιμος κατα καποιον τροπο. Εμενα με καλυψε η απαντηση του

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
@Albatross Ο καθένας οφείλει να ξέρει τον χαρακτήρα του σκύλου του, και τις ικανότητές του ως χειριστή. Με αυτόν τον συνδυασμό πορεύεται, και αποφασίζει τι μπορεί να κάνει με τον σκύλο του και τι όχι. Ειδάλλως ένα πεντάκιλο σκυλί που σηκώνεις στον αέρα με το ένα μόνο χέρι, μπορεί να γίνει απείρως πιο επικίνδυνο από ένα 50κιλο.

@tan Κτηνίατρος είναι ο άνθρωπος που απευθυνόμαστε για την υγεία του σκύλου μας, εκτροφέας αυτός που θα μας ενημερώσει για τα χαρακτηριστικά της φυλής του, και εκπαιδευτής αυτός που θα μας μάθει πώς θα συμβιώσουμε ομαλά μαζί του.
Κατά τα λοιπά είναι πρακτικώς αδύνατο να γίνει συγκριτική ανάλυση καθε πιθανού συνδυασμού που έχουμε στο μυαλό μας. Οι φυλές που αναφέρεις έχουν αναλυθεί με λεπτομέρεια, κι είναι κρίμα να χάσεις κάτι απ' αυτά που έχουν γραφτεί για κάθε φυλή χωριστά μόνο και μόνο επειδή δεν απαντούν στο δίλημμα που θέτεις.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ωραιος κτηνιατρος ειναι αυτος...
αμα τελικα παρεις σκυλι...αλλαξε τον...αυτο σου λεω μονο!
Καταρχας τα ημιαιμα ειναι πολυ πιο ΥΓΙΗ σκυλια,μονο αυτο αρκει...πιο low maintenance all together κ αν υπηρξε κ καποτε αδεσποτο?το ποσο θα σε λατρεψει κ εκτιμησει οσα του προσφερεις δεν λεγεται (οχι σα τα δικα μας τα αχαριστα...:X3:)
Ο ασταθης χαρακτηρας εχει να κανει με το dna ναι...λιγο...αλλα απο κει κ περα οφειλεται αποκλειστικα,1000%,στους χειρισμους του ιδιοκτητη!
Οποτε ειτε ημαιμο ειτε καθαροαιμο,αμα δεν ξερεις να το χειριστεις κ κανεις λαθη επι λαθων το ιδιο ασταθες θα σου βγει!
Το δε διαμερισμα...κ μεγαλος Δανος ναναι,μια γωνιτσα πιανει,οσο πιο μεγαλα ειναι τοσο πιο couch potatoes ειναι στο σπιτι...τα μικροσωμα πανε πανω κατω λες κ τους εχεις βαλει νεφτι κ γαυγιζουν καθε τρεις κ λιγο χωρις λογο!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Φιλε @tan
Ο μονος λογος που καποιος δεν μπορει να καλυφθει απο καποιο ημιαιμο (γιατι υπαρχει τρομερη ποικιλια εκει εξω) ειναι να ψαχνει εντονα καποιο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο για συγκεκριμενο λογο.

Εσυ απ οτι ειδα θες ενα μεγαλοσωμο σκυλο για παρεα αθλητικο για να συνοδευει στις δραστηριοτητες σου.
Εισαι δε διατεθημενος αν σου βγει κ "απαιτητικο" να ανταποκριθεις (βλεπε corso).
Με τα παραπανω καλυπτεσαι απο τα 9/10 ημιαιμα!!!!
Παιρνεις σκυλι ετοιμο κοινωνικοποιημενο, με χαρακτηρα που βλεπεις......

Vasilis back

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
50
33
44
Πηραμε την αποφαση να αποκτησουμε σκυλο. Μενουμε σε διαμερισμα 70 τμ και θα προτιμουσαμε εναν μεγαλου μεγεθους αθλητικο σκυλο (γνωριζοντας τις ευθυνες που αυτο εμπεριεχει - μεγαλες βολτες, ασκηση κλπ). Βασικα είμαστε μεταξυ δυο φυλών: Cane Corso και Dogo Argentino (αν και μας εχουν προτείνει και τα Amstaff σαν επιλογη). Αν ειναι ευκολο θα θελαμε απο καποιον που γνωριζει η εχει καποια απτις φυλες να μας δωσει καποιες εξτρα πληροφοριες σχετικα μαυτες που ενδεχομενως να ειναι πιο κατατοπιστικες απο ενα διαβασμα γιαυτες στο ιντερνετ ετσι ωστε να γινει λιγο πιο ξεκαθαρη η επιλογη μας. Ευχαριστουμε.
Κοίταξε λίγο καλύτερα το amstaff πιο λίγα κιλά από dogo και corso πολύ αθλητικό, με τους ανθρώπους είναι υπέροχο και με τα παιδιά,για διαμέρισμα πιστεύω είναι πιο ιδανικό από τα άλλα.Θέλει πολύ εκτόνωση,παιχνίδια,γήπεδο κ.τ.λ.Δεν ξέρω για dogo αλλά corso έχει φίλος πολλά σάλια τον έχει έξω μέσα στο σπίτι δεν ξέρω τι θα κάνεις κατά τ'αλλά είναι πολύ ωραίος σκυλος,καλός χαρακτήρας και φύλακας

• Like
Reactions: tan

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι