Βοήθεια - έντονη επιθετικότητα σε λαμπραντόρ

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μακάρι να ήταν μόνο το πρόβλημα ότι δεν μπορείς να την χαϊδέψεις...
Μάλλον θα την επιστρέψουν στον εκτροφέα γιατί τους φόβισε ο εκπαιδευτής ότι ένα τρομαγμένο σκυλί, όσο εκπαίδευση και να το κάνεις, υπάρχει η πιθανότητα να δαγκώσει. Ο εκτροφέας τούς πρότεινε να τους δώσει κουτάβι από μελλοντική γέννα. Είναι και αυτοί χάλια και δεν θέλουν άλλο κουτάβι... ας τα να πάνε :(

Σας ευχαριστώ πάντως όλους παιδιά...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
και η μλκία είναι που έκανες αμάν να τους ψήσεις για εκτροφικό..και τους βγήκε προβληματικό.....

το έχουμε ξαναπεί βέβαια
εκτροφικό δεν θα πεί ότι μπουκάρουμε στο πρώτο εκτροφείο που είδαμε και παίρνουμε το σκυλί που έχει μείνει απούλητο.......

κρίμα -πράγματι

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Οχι, δεν το μετάνιωσαν που δεν πήραν από σκυλέμπορα, ίσα ίσα. Αλλά τους ήρθε έτσι και νομίζουν πως είναι άτυχοι με σκυλιά και μάλλον δεν θέλουν να πάρουν άλλο.

Το pedigree είναι πολύ καλό... και για τον εκτροφέα απ' ότι κατάλαβα έχουν καλά λόγια... κάτι πήγε στραβά όμως... εγώ δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες και έτσι δεν είμαι σε θέση να εκφέρω γνώμη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
κ στο καλυτερο εκτροφειο να μπεις π,παλι δεν εχετε εγγυησεις ρε παιδια.οσο για τις αιμομηξιες κτλ,δημιουργουν παααααρα πολλα προβληματα.πολλοι εκτροφεις κ μεγαλα ονοματα,εχουν "κλειστα" προγραμματα αναπαραγωγης.αυτο δεν ειναι κ ο,τι το καλυτερο.τα προβληματα δεν μενουν μονο στον χαρακτηρα,αλλα φυσικα συνεχιζουν κ σε οργανικο επιπεδο...νεφρικες ανεπαρκειες,συκωτια,εγκεφαλικες παθησεις κτλ κτλ...

απο εκει κ υστερα,η εκπαιδευση δημιουργει κ συμπεριφορες αγαπητε lord,δεν κουκουλωνει οπως λες.εξαρταται απο πολλα πραγματα αυτο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Lawrence, το πιστεύεις αυτό; Γιατί ο τελευταίος της είπε για εκπαίδευση με ηλεκτρικό κολλάρο... αλλά έτσι θα μάθει να αποφεύγει τους ανθρώπους... δεν σου εγγυάται κανένας πως αν κάποιος την στριμώξει δεν θα δαγκώσει (από φόβο)...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ πιστεύω πως πρίν πάει το σκυλί για ευθανασία (δεν μιλάω για το συγκεκριμένο βέβαια......ούτε που το έχω δεί το καυμένο.....) αξίζει να χρησιμοποιηθούν όλες οι μέθοδοι

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
σιγά μην πάει για ευθανασία, απλώς πλέπει να δοθεί σε κατάλληλους ιδιοκτήτες,
εαν το είχα εγώ πχ δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνετιζόταν σε 1-2 μέρες.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
χαίρομαι που το ακούω//
τώρα κατάλαβα περι τίνος πρόκειται....
εφηβικά κόλπα λαμπραντορίσια.........
ακόμα και για αυτά τα πετσοπίσια αυτό είχα υποθέσει.....

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ολα τα κουτάβια σε μια γέννα δεν είναι τα ίδια, ο εμπειρος εκτροφέας πρέπει να μπορεί να ταιριάξει τον κατάλληλο χαρακτήρα ανάλογα την οικογένεια ή την εργασία που προορίζεται.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εκτροφέας απέτυχε, θα έπρεπε να επβάλλει στην οικογένεια να πάρει το ήσυχο κουτάβι ή αλλιώς να μην τους δώσει καθόλου.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Είναι κρίμα που αποφάσισαν να αλλάξουν γνώμη και να στραφούν σε εκτροφέα, να τους τύχει κάτι τέτοιο και μετά να μην θέλουν καθόλου σκύλο. Βέβαια και εγώ αν είχα παιδί (και όχι μόνο) στο σπίτι και σκύλο που συμπεριφέρεται έτσι μάλλον θα τον επέστρεφα. Τώρα αν μπορεί με εκπαίδευση να διορθωθεί δεν ξέρω ..αλλά πάντα θα έχουν την ανασφάλεια. Άστους να αποφασίσουν οι ίδιοι.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Μπορει απο αλλου να ηρθε ο σκυλος και απο αλλη χωρα το πεντιγκρι;θα με τρελανετε!
nai skylakos... μπορει ο σκυλος σου να ειναι απο ουγγαρία , και το πεντιγκρι απο σερβια... συμβαινει σε σκυλια πετ σοπ. απλα να μην εισαι σιγουρη καθόλου οτι το πεντιγκρι ειναι του σκύλου σου........

όσο για το πεντιγκρί είναι η γνωστή ιστορία των πρώην "ανατολικών χωρών", που εισάγουν εξαιρετικούς επιβήτορες και τους βάζουν με τις χαμηλής ποιότητας θυληκές τους και όποιον πάρει ο χάρος.
Εχει δυνατό πεντιγκρί και μορφολογικά είναι πολύ καλή... είναι και παιχνιδιάρα, με τα άλλα σκυλιά, να την βλέπατε πως έκανε πρώτη φορά στα χιόνια... πολύ γλυκό σκυλί. Αλλά με τους ανθρώπους είναι ΧΑΛΙΑ. Μόνο τα αφεντικά της εμπιστεύεται.

ΥΓ. Βέβαια έχει και "άγνωστα" σκυλιά το πεντιγκρί... μπορεί να "κρύφτηκε" κάποιο κακό γονίδιο...
το να έχει ενα πεντιγκρι πολυ γνωστα ονόματα δεν ειναι απαραιτητα "ενα δυνατό " πεντιγκρι...
πρεπει ολα τα σκυλια να ειναι τουλαχιστον γνωστά...
αν έχει έστω κι ενα αγνωστο σκυλί ειδικα προσφατα... αυτοματως χαλαει το πεντιγκρί... δεν γνωρίζεις ούτε τι κουβαλαει ούτε τι μεταφέρει.....το συγκεκριμενο και σε ποιο βαθμό το επηρρεάζει...

επειδή το όλο θεμα πάει προς .. κοιτα πηρε απο εκτροφέα και ατύχησε.... γμ την ατυχία μας..
ας παραπέμψουμε παλι στο θεμα πως διαλέγουμε εκτροφέα.....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
το να έχει ενα πεντιγκρι πολυ γνωστα ονόματα δεν ειναι απαραιτητα "ενα δυνατό " πεντιγκρι...
πρεπει ολα τα σκυλια να ειναι τουλαχιστον γνωστά...
αν έχει έστω κι ενα αγνωστο σκυλί ειδικα προσφατα... αυτοματως χαλαει το πεντιγκρί... δεν γνωρίζεις ούτε τι κουβαλαει ούτε τι μεταφέρει.....το συγκεκριμενο και σε ποιο βαθμό το επηρρεάζει...

επειδή το όλο θεμα πάει προς .. κοιτα πηρε απο εκτροφέα και ατύχησε.... γμ την ατυχία μας..
ας παραπέμψουμε παλι στο θεμα πως διαλέγουμε εκτροφέα.....
Δες και τα άγνωστα σκυλιά έχουν τίτλους στις εκθέσεις. Πώς πήραν τίτλους αν ήταν επιθετικά. Γμ τις εκθέσεις τότε, συγγνώμη.

ΥΓ. Υπάρχει γραμμή που να μην κουβαλάει έστω και κάποιο πρόβλημα; Αν ναι, πάω πάσο, και θέλω να μάθω ποια είναι!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
με αρκετή εκπαιδευση???
Οπως είπα, ... γμ τις εκθέσεις τότε, είναι άχρηστες.
Οσο για τον αν είναι "σωστός" σύμφωνα με το άρθρο πώς διαλέγουμε εκτροφέα... δεν μπορώ να απαντήσω διότι δεν είδα τις εγκαταστάσεις...
Δες και το ΥΓ στο προηγούμενο ποστ...

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Δες και τα άγνωστα σκυλιά έχουν τίτλους στις εκθέσεις. Πώς πήραν τίτλους αν ήταν επιθετικά. Γμ τις εκθέσεις τότε, συγγνώμη.

ΥΓ. Υπάρχει γραμμή που να μην κουβαλάει έστω και κάποιο πρόβλημα; Αν ναι, πάω πάσο, και θέλω να μάθω ποια είναι!
champion σε έκθεση μου δάγκωσε κουτάβι, σε άλλη έκθεση ο ίδιος δάγκωσε μια κόρη του, άλλος champion απο ιταλία ξέφυγε απο τον ιδιοκτήτη του μπήκε μέσα στον στίβο και άρπαξε ένα τζούνιορ, ..... να συνεχίσω?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.770
4.046
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
champion σε έκθεση μου δάγκωσε κουτάβι, σε άλλη έκθεση ο ίδιος δάγκωσε μια κόρη του, άλλος champion απο ιταλία ξέφυγε απο τον ιδιοκτήτη του μπήκε μέσα στον στίβο και άρπαξε ένα τζούνιορ, ..... να συνεχίσω?
Επιθετικότητα προς σκυλιά και επιθετικότητα προς ανθρώπους είναι το ίδιο;
Δηλαδή το πρόβλημα που έχει η Αναμπέλα μπορεί να προέρχεται από τα γνωστά σκυλιά και όχι από τα άγνωστα;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
ο χαρακτήρας στα λάμπραντορ είναι το απο τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, τέτοια σκυλιά δέν πρέπει να δίνουν απογόνους. τέλος.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
Οπως είπα, ... γμ τις εκθέσεις τότε, είναι άχρηστες.
Οσο για τον αν είναι "σωστός" σύμφωνα με το άρθρο πώς διαλέγουμε εκτροφέα... δεν μπορώ να απαντήσω διότι δεν είδα τις εγκαταστάσεις...
Δες και το ΥΓ στο προηγούμενο ποστ...
μην βγαζουμε βιαστικά συμπερασματα...
οι εκθεσεις μορφολογιας ειναι αναγκαιες και δινουν σωστα και γερα κουταβια....
υπαρχουν εξετασεις "συμπεριφορας" από αρκετους ομίλους και θαπρεπε να υπαρχουν ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ υποχρεωτικα σε ολες τις φυλές ανεξαιρετως με κριτηρια αυστηρα βαση φυλής...
οι αριστοι απο τις εκθεσεις μορφολογιας, απο τις εξετασεις συμπεριφορας... θαπρεπε να είναι συνιστώμενοι αναπαραγωγής....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97