Βασικές αρχές ενέσιμης αναισθησίας στο σκύλο

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα με gaia lykaia και fileiro και καλά που είχαμε την αφορμή για να αναφερθεί πως κάποια πράγματα για να τα κατανοήσεις θέλει υπόβαθρο πίσω..και χωρίς αυτό είναι παρακινδυνευμένο.

Σε σοβαρά θέματα εμπιστευόμαστε τον ιατρό μας που έχουμε επιλέξει.

Δεν θα κάνουμε τον ιατρό στους ιατρούς.., ούτε τον αναισθησιολόγο στους αναισθησιολόγους..

Το συγκεκριμένο άρθρο θα είχε νόημα ύπαρξης σε ένα κτηνιατρικό forum.

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Με πρόλαβες...
Καταλαβαίνω τι μου λες, όπως και εκτιμώ την παρέμβασή σου, μιάς και το θέμα "πήρε ζωή", δεδομένου ότι η ουσία του είναι σοβαρή και εσύ την αποκαλύπτεις.
Σε διαβεβαιώνω ότι το ψάχνω ήδη...
Κι εγω αυτό θα έκανα αν δεν ήμουν κτηνίατρος.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
δε διαφωνω πως οσο ενημερωμενος εισαι τοσο το καλυτερο, οσο για κτηνιατρους ειναι ευκολο να μαθεις το τι γινεται στην πιατσα και με την προσωπικη σου κριση να καταληξεις σε εναν καλο επαγγελματια, πιστευω οτι υπαρχουν ουκ ολιγοι
Εγω παντος θα ελεγα, οτι για πολλους ανθροπους ειναι αρκετα δυσκολο να βρουνε "καλο" κτηνιατρο!
Ακομα και εγω ψαχτηκα παρα πολυ καιρο ( αλλοι ιδιοκτητες με γαλλικα τοτε υπηρχαν ελαχιστοι) και ο εκτροφεας μου το ιδιο.
Το συμπερασμα που εβγαλα ψαχνοντας ηταν, οτι κακοι κτηνιατροι υπαρχουν απειρη- καλοι- και που ξερουν και τι κανουν- απειροελαχιστοι!
Μιας και εχω μια φυλη, καπος επιρεπης στην ναρκωση και στης επιπλοκες στην ναρκωση, θεωρω καλο, να ξερω οσο το δυνατον πιο πολλα πραγματα για αυτο. Ακομα και για να ρωτησω καπιοα πραγματα τον κτηνιατρο για να δω, ποσο ενημερομενος ειναι?

Σιγουρα το αρθρο αυτο δεν ειναι οδηγια για "Do it yourself".
Αλλα ειναι οντος τοσο κακο, να ξερει κανεις καπος πιο σφαιρικα καπιοα θεματα, που αφορουν ενδεχομενος την τυχη ενος μελος της οικογενιας?

Της Βασως (vrmode) εδω μεσα, πεθανε ο πρωτος γαλλακος μετα απο "ελαφρια ναρκωση" ( για καθαρισμα αυτιων!!!!!).
Ισως θα μπρουσε και να ζουσε ακομα, αν ηξερε πιο πολλα πραγματα τοτε???

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Εχεις απόλυτο δίκιο Frenchiefan. Το συγκεκριμένο άρθρο όμως αν ΔΕΝ είναι κανείς κτηνίατρος ΔΕΝ μπορεί ούτε να το κατανοήσει καν.Είναι εντελώς άχρηστο και επικίνδυνο σε αυτό το Forum.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εχεις απόλυτο δίκιο Frenchiefan. Το συγκεκριμένο άρθρο όμως αν ΔΕΝ είναι κανείς κτηνίατρος ΔΕΝ μπορεί ούτε να το κατανοήσει καν.Είναι εντελώς άχρηστο και επικίνδυνο σε αυτό το Forum.
Fileiro, δεν είναι εκεί το θέμα. Εγώ πχ το κατανοώ το άρθρο (κτηνίατρος δεν είμαι, είμαι όμως βιολόγος και χημικός). Παρόλα αυτά δε θα μου πέρναγε ποτέ απο το μυαλό να κάνω οποιαδήποτε σύσταση επ'αυτού σε κτηνίατρο που εμπιστεύομαι αρκετά ωστε να αφήσω το σκύλο μου αναίσθητο στα χέρια του (και αυτό προϋποθέτει ΜΕΓΑΛΟ βαθμό εμπιστοσύνης που απαιτεί έρευνα αγοράς και διεξοδική συζήτηση). Αν είχα την παραμικρή αμφιβολία για το κατα πόσον ξέρει τι κάνει, απλά θα έψαχνα άλλον που να μου κάνει!(Κι ας μην αρχίσουμε πάλι με το επιχείρημα περι κτηνιάτρων της επαρχίας.... υπάρχουν σοβαρότατοι κτηνίατροι και στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Με την εξαίρεση πολύ επείγοντος περιστατικού, θα έκανα το ταξίδι των 6 ωρών προκειμένου να φτάσω σε κτηνίατρο εμπιστοσύνης.)

Απο κει και πέρα όμως δε θα μου πέρναγε καν απο το μυαλό να κάνω σύσταση (ούτε καν πρόταση!) στον κτηνίατρο που εμπιστεύομαι για το πως να κάνει τη δουλειά του! Οπότε σε τι θα μου χρησίμευε η γνώση του σκευάσματος που χρησιμοποιησε??

Θα συμφωνήσω λοιπον οτι το άρθρο δεν χρησιμεύει. Οσο για την επικινδυνότητα, σε τι αναφέρεσαι? Στον ηλιθιο που θα προσπαθήσει να δώσει τέτοια σκευάσματα απο μόνος του στο σκύλο ή αλλού? Αυτός δε μαζέυεται ούτως ή άλλως, ασχέτως φόρουμ ή ακόμα και κυνολογικού/κυνοφιλικού χώρου....

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εμένα περισσότερο από όλα με αγχώνει η ύπαρξη δοσολογίας και τρόπου χορήγησης....
Όχι τόσο από την άποψη του τι μπορεί να πει κανείς στον κτηνίατρό του, εν είδει φωτεινού παντογνώστη, αλλά του τι μπορεί να αποφασίσει να κάνει μόνος του.....

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Εμένα περισσότερο από όλα με αγχώνει η ύπαρξη δοσολογίας και τρόπου χορήγησης....
Όχι τόσο από την άποψη του τι μπορεί να πει κανείς στον κτηνίατρό του, εν είδει φωτεινού παντογνώστη, αλλά του τι μπορεί να αποφασίσει να κάνει μόνος του.....
Ακριβώς.. η γνώση της δραστικής ουσίας & της δοσολογίας μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση σε κάποιον αδαή ότι μπορεί να το κάνει... "Δεν είναι τίποτε, 1ml xonafon και τελειώσαμε!!"

Fileiro

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2006
452
1
Athens
Δυστυχώς ή ευτυχώς η αναισθησιολογία είναι ολόκληρη επιστήμη απο μόνη της. Ας μην το συζητάμε.Μονο να μπερδέψει μπορεί τον ιδιοκτήτη...
Πιστέψτε με.......

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
επικυνδινο γιατι?
θα ξεκινησει να κανει καποιος κατι απο ολα αυτα στον σκυλο του?τοτε μαλλον αυτος ειναι επικυνδινος και οχι το αρθρο.
εκτος απο μεθοδολογιες λεει και πολλα αλλα,για λειτουργιες οργανων κατα την αναισθησια και γενικα εξηγει το καθε φαρμακο ξεχωριστα που εμενα μου φαινεται ενδιαφερον και διολου επικυνδινο.
μ'αρεσουν γενικα τα κτηνιατρικα αν και ασχετος στο επαγγελμα(μηχανικος) μ'αρεσει να εμβαθηνω ,και οτι καταλαβω καταλαβα δεν σημενει οτι θα δωσω καμια συμβουλη ουτε θα παρακαμψω την δουλεια του κτηνιατρου.
αχρηστο μπορει να ειναι για τους περισσοτερους(ισως και για εμενα) αλλα επικυνδινο οχι.