Βίντεο με σκυλιά και μωρά για σχολιασμό

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι είναι golden και όχι lab!

Με αφορμή τα μέχρι τώρα σχόλια σωστά κάτι δε μου πήγαινε καλά με το αρχικό βίντεο.
Εμένα η συμπεριφορά του γκολντεν δε μου δείχνει κτητικότητα.
Το boxer και το σκυλάκι με την ηλεκτρική σκούπα επίσης μου φαίνονται οκ αλλά για αυτό ρωτάω.

Στέλιο πολύ καλά τα βιντεάκια που έβαλες.
Πως εξηγείς (εσύ ή όποιος άλλος) το μουρμουρητό της σελμπυ στο 4ο κλιπ; Το κάνει στο 0.50 περίπου αλλά και σε άλλα μέρη του βίντεο. Γιατί τη διορθώνει για το μουρμουρητό η μαμά;

ευχαριστώ

υγ. πριν γεμίσουμε το τοπικ με βιντεάκια με αγκαλιες και φιλιά με μωρά θα βοηθούσε να βάζαμε και κάποια βίντεο με σωστές ή λάθος συμπεριφορές. Ένας από τους λόγους που το ζητάω είναι για να μπορώ να συγκρίνω και τη συμπεριφορά του Ρωμαίο με μωρό και όσο μπορώ να πιάσω κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια του με την πρώτη!
Στο πρώτο βίντεο είδα σκυλιά που με ξένιζει η συμπεριφοράς τους!Θα προτιμούσα άλλη προσέγγιση!
Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά όλων των σκύλων!Εγώ δεν θα προσσέγιζα έτσι κανένα από αυτά!Σε όλα τα βίντεο δεν βλέπουμε επιτήρηση, εκτός και αν επιτήρηση εννοούμε την απλή παρουσία δίπλα τραβόντας με την κάμερα!

Τα βίντεο που έβαλα εγώ τα έβαλα για να δούμε την διαφορά!Βλέπουμε φυσιολογικούς ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν σωστά τον σκύλο ακόμα και σε ένα βιντεάκι που ο σκύλος πάει να δείξει κτητικότητα σε ένα παιχνίδι αλλά αμέσως κατελαβαίνει το λάθος του, μαζεύεται και στιγμιαία έρχεται και η διόρθωση, και έπειτα η σκύλα δείχει να δέχεται από την γλώσσα σώματος την διόρθωση!Για μένα αυτός ο σκύλος συνδυάζει σωστή συμπεριφορά-υπακοή. Βλέπουμε τους ιδιοκτήτες να την εμπιστεύονται ως ζώο και ίσως και μέσα από αυτήν την εμπιστοσύνη σε συνδυασμό υπακοή και εν γένει καλή συμπεριφοράς ανέπτυξε σωστή αντιμετώπιση απέναντι στο μωρό!

Το βίντεο είναι το παρακάτω και δεν το έβαλα επίτηδες μαζί με τα άλλα για να εμβαθύνουμε πιο πολύ έπειτα σε ενδεχόμενη ερώτηση, την οποία έθεσες εσύ:D:
[video=youtube;qX8CINHyk2Y]http://www.youtube.com/watch?v=qX8CINHyk2Y[/video]
Το καλό είναι ότι η ιδιοκτήτρια μιλάει στον σκύλο. Τόνος φωνής, συνεννόηση. Και το επίσης καλό είναι ότι και το μωρό δείχνεινα καταλαβαίνει το τι συμβαίνει!

Το μουρμουρητό έχει να κάνει με την φυλή:cool:. Τα Γερμανικά Ποιμενικά μιλάνε πάρα πολύ όταν βρίσκονται με την οικογένεια. Συνεχώς μουρμουρίζουν και γκρινιάζουν. Δεν υπάρχει αιτία, έτσι περνάν την ώρα τους. Είναι δηλαδή επικοινωνιακό το στυλάκι και φυσικά γνώριμο και φυσιολογικό!Η συγκεκριμένα σκύλα που βλέπουμε είναι απολύτως φυσιολογική και πολύ ήρεμη με, απ'όσο μπορώ να καταλάβω, φυσιολογικούς ιδιοκτήτες!

Last edited:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.744
7.267
Βλέπουμε τους ιδιοκτήτες να την εμπιστεύονται ως ζώο και ίσως και μέσα από αυτήν την εμπιστοσύνη σε συνδυασμό υπακοή και εν γένει καλή συμπεριφοράς
Συγνώμη για την αναπαραγωγή αλλά ήθελα να απομονώσω το στοιχείο που θεωρώ κρίσιμα σημαντικότερο από όσα είπε ο Στέλιος στο παραπάνω ποστ. Αυτό ακριβώς είναι το κλειδί κατά την άποψή μου πάντα.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Πολύ χρήσιμο και το νέο βιντεάκι που παρέθεσες Στέλιο.
Βλέπω ότι μέσα στη διόρθωση είναι και να γυρίσει η Σέλμπυ ανάσκελα κάτι που το βρίσκω πολύ καλή ιδέα και θα μάθω τη σχετική εντολή στο Ρωμαίο γιατί μέχρι τώρα το κάνει μετά από κάποιο μάλωμα/διόρθωση χωρίς συγκεκριμένη εντολή.

Τη μουρμούρα την παρατηρώ κι εγώ στο δικό μου σε διάφορες φάσεις. Θεωρώ ότι θέλει να επικοινωνήσει διαφορετικά πράγματα ανάλογα με τη χρειά και την ένταση της μουρμούρας.

Τέλος κι εγώ κάνω προσέγγιση με εμένα πάντα ανάμεσα σε σκύλι και μωρό. Δεν έχω δει κάτι που να μου χτυπήσει καμπανάκια ακόμα(το αντίθετο μάλιστα) αλλά θέλω να είμαι ένα βήμα μπροστά και για αυτό άνοιξα και το θέμα.

Last edited:

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Εγώ στα βιντεάκια με το Γ.Π. ζηλεύω το μωρό... Θα ήθελα να μεγαλώσω με ένα τέτοιο σκύλο....

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Εμένα κάτι τέτοια βιντεάκια με αγχώνουν. Θεωρώ πως και τα μωρά και τα σκυλιά, μπορεί να έχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις, ειδικά στα βίντεο που είναι και οι δυο πλευρές χωρίς ουσιαστική επιτήρηση. Ο ιδιοκτήτης και γονιός κρατάει την κάμερα και τέλος..Η μοναδική φορά που μου επιτέθηκε σκυλί στη ζωή μου, ήταν σε τέτοια ηλικία, 3 με 4 ετών. Και το θυμάμαι ακόμα. Ένα πεκινουά μου έκοψε κομμάτι απο το μέτωπο έτσι όπως παίζαμε κι εμείς στο πάτωμα, παρόμοια κατάσταση με τα περισσότερα βιντεάκια του στυλ..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Εμένα κάτι τέτοια βιντεάκια με αγχώνουν. Θεωρώ πως και τα μωρά και τα σκυλιά, μπορεί να έχουν απρόβλεπτες αντιδράσεις, ειδικά στα βίντεο που είναι και οι δυο πλευρές χωρίς ουσιαστική επιτήρηση. Ο ιδιοκτήτης και γονιός κρατάει την κάμερα και τέλος..Η μοναδική φορά που μου επιτέθηκε σκυλί στη ζωή μου, ήταν σε τέτοια ηλικία, 3 με 4 ετών. Και το θυμάμαι ακόμα. Ένα πεκινουά μου έκοψε κομμάτι απο το μέτωπο έτσι όπως παίζαμε κι εμείς στο πάτωμα, παρόμοια κατάσταση με τα περισσότερα βιντεάκια του στυλ..
Αν είσαι τυπικός ως άνθρωπος, ξοδέψεις χρόνο για να μελετήσεις την φυλή που έχεις επιλέξει, έχεις ανεβάει τις γνώσεις σου για το συμπεριφορικό κομμάτι της φυλής αλλά και του σκύλου που έχεις, τότε μπορείς να σκανάρεις καλύτερα καταστάσεις και αναλόγως να τις χειριστείς!

Όλα έχουν μια σειρά, αν μελετήσεις σωστά τα βήματα που θα κάνεις από την απόκτηση κιόλας μέχρι την "διαπαιδαγώγηση" του σκύλου θα σε βοηθήσουν ώστε να ξέρεις να ξεχωρίζεις πολλά πράγματα στην πορεία, να χειρίζεσαι τυφλά σημεία και να προλαμβάνεις καταστάσεις πριν καν δημιουργηθούν, πριν καν τις σκεφτεί ο σκύλος να τις αναπτύξει!

Μιλάω για συνθήκες έχοντας δικό μας σκύλο και βάσει των δικών μας δεδομένων συζητάμε!
Τώρα αν υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες όπως προβληματικός σκύλος, ξένος σκύλος, αμφίβολος χαρακτήρας, αμφίβολη κοινωνικοποιήση, αμφίβολα ερεθίσματα, αμφίβολες συμπεριφορές από τους ιδιοκτήτες δεν θέλει και πολύ ένας σκύλος να σου γδάρει το μέτωπο, ή να σε δαγκώσει για τα καλά!
Τα σκυλιά τα οποία είναι ξένα προς εμάς δεν είναι σημείο αναφοράς για συζήτηση!
Σημείο αναφοράς είναι ένας σκυλάκος όπου από πλευράς ιδιοκτήτη έχουν γίνει σωστά βήματα όπως είπα από την απόκτηση έως την ενηλικίωση του σκύλου όπου βλέπεις τον χαρακτήρα του ζώου!

Με λίγα λόγια θέλω να σου πω ότι το Πεκινουά που σε δάγκωσε στο μέτωπο είναι σαν γεγονός άσχημο, αλλά δεν είναι μετρήσιμος παράγοντας ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Γιατί εσύ προφανώς ήσουν άτομο εκτός οικογενείας, προφανώς δεν έφτασε ο χρόνος να κοινωνικοποιηθείς μαζί του σε όλες τις εκφάνσεις στην καθημερινότητα του, και έκατσε η στραβή που πέρασες προφανώς λίγο εσύ τα όρια, λίγο ότι και αυτό μπορεί αν ήταν προβληματικό λόγω παραγόντων(κοινωνικοποιήση, όχι σωστή ανατροφή από τους ιδιοκτήτες, όχι καλές γνώσεις από τους ιδιοκτήτες κτλ κτλ που ανέφερα πιο πάνω) και έτσι εσύ απέκτησες το σημάδι!

1000αδες παράμετροι που παίζουν ρόλο. Το θέμα είναι να ξέρεις να τις ξεχωρίζεις και να τις φιλτράρεις ώστε να βγάζεις σωστά συμπεράσματα!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Στέλιο εγω μαζί σου σ αυτά που λες. Δεν αλλάζει όμως αυτό που λέω κι εγώ. Γιατί στην ουσία, βλέπεις στον υπολογιστή σου ένα τυχαίο βίντεο που θα μπορούσε να είχε τραβήξει ένας άνθρωπος με γνώση και σωστή διαπαιδαγώγηση δική του και προς το σκύλο του όπως λες, μπορεί και όχι. Μπορεί απλώς ένας γονιός να θεώρησε πολυ "cute" το σκύλο που "προστατεύει" το βρέφος και να το ανέβασε στο youtube για να χτυπήσει likes. Γι αυτό αγχώνομαι..και σίγουρα η κακή μου εμπειρία παίζει ρόλο. Εκτός οικογενείας δεν ήμουν και το έβλεπα συχνά το σκυλί. Σίγουρα βέβαια το δε θα χε περάσει ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση (μιλάμε τώρα και για δεκαετία 80' βέβαια), αλλά ούτε αυτά στο διαδίκτυο γνωρίζουμε αν έχουν..Και πιάνω τον εαυτό μου ώρες ώρες να ιδρώνουν οι παλάμες, ειδικά σε κάτι βίντεο του στυλ "τρώει το μωρό απ το πιατάκι του σκύλου". Όχι ότι θα γίνει κάτι, αλλιώς δε θα ήταν στο youtube, αλλά αν δεν υπάρχουν τα κριτήρια που προανέφερες..δεν το θεωρώ διόλου απίθανο να γίνει το κακό..

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
[video=youtube;7Q4cCGGKSes]http://www.youtube.com/watch?v=7Q4cCGGKSes[/video]

Εδώ θα διόρθωνε ή όχι κάποιος το Δανό που πήρε 3 φορές το παιχνίδι από το μικρο;
Εγώ μάλλον θα διόρθωνα, όμως από την άλλη ο Δανός φαίνεται ιδιαίτερα ήρεμος και η μητέρα που τραβάει το βίντεο λέει στο σκύλο να πάρει το παιχνίδι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
[video=youtube;7Q4cCGGKSes]http://www.youtube.com/watch?v=7Q4cCGGKSes[/video]

Εδώ θα διόρθωνε ή όχι κάποιος το Δανό που πήρε 3 φορές το παιχνίδι από το μικρο;
Εγώ μάλλον θα διόρθωνα, όμως από την άλλη ο Δανός φαίνεται ιδιαίτερα ήρεμος και η μητέρα που τραβάει το βίντεο λέει στο σκύλο να πάρει το παιχνίδι!
Όχι βέβαια γιατί να διορθώσεις?

Εδώ βλέπουμε σκύλο και παιδί απολύτως φυσιολογικά!

Ξέρεις κάποια πράγματα γίνονται ασυναίσθητα και αυτό το ασυναίσθητο είναι που τελικώς χτίζει την σχέση
Εδώ βλέπουμε ένα παράδοξο πάρε-δώσε που έχουν καθιερώσει!Βλέπουμε το μωρό να παίζει με το αντικείμενο αφήνοντας το ασυναίσθητα και κάτω στο πάτωμα και στέλνοντας ασυναίσθητα μηνύματα στον σκύλο ότι "δεν με πολυενδιαφέρει το ποιος θα το έχει εν τέλει το παιχνίδι"!Το ίδιο κάνει και ο σκύλος, βλέπουμε μια αποδοχή και ένα παιχνίδι ανάμεσα τους όπου ο ένας παίρνει και ο άλλος δίνει, και το αντίστροφο!Τριβή λέγεται αυτό, και το θέλεις!Ένα πάρε-δώσε όπου δεν υπάρχουν εντολές, δεν υπάρχει τίποτα, μόνο γλώσσα σώματος!

Στην ατμόσφαιρα ρέει η λέξη ηρεμία, αδιαφορία, πρόκληση για πάρε-δώσε. Κανένα ίχνος κτητικότητας!

Αν διόρθωνες αυτόν τον σκύλο στο βίντεο θα ήταν λάθος!Θα του δημιουργούσες ένα στρεσσ-άκι, ενώ βλέπουμε ότι ο σκύλος είναι απολύτως φυσιολογικός και σε γλώσσα σώματος τελείως ήρεμη!

Τους έχει όλους - σκυλί, παιδί, γατί - σε απόλυτη τάξη.

Αναρωτιέμαι αν μαθαίνει τα όρια η Σέλμπι ή απλώς υπακούει στις εντολές. Δηλαδή, αργότερα θα μπορούσε να είναι πιο χαλαρή η κυρία;
Οι εντολές είναι όρια!
Το ότι υπακούει ένας σκύλος σημαίνει ότι οροθετείται από κάποιον "ανώτερο".
Τι εννοείς αν αργότερα θα μπορούμε να είναι ήρεμη?

Last edited:

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Θα συμφωνησω απολυτα. Το θεωρω βλακωδες να ρισκαρεις εστω και 1 στο εκατομμυριο μια απροβλεπτη αντιδραση του σκυλου και να μην εχεις το χρόνο να αντιδρασεις εφοσον κρατας την καμερα. Ακομη και η φωνητικη διορθωση μπορει να μην προλαβει την σχεδον ακαριαια αντιδραση ενος σκυλου που βρισκεται σε αποσταση ολιγων εκατοστων απο ενα παιδακι που δεν ελεγχει τις κινησεις του. να δεχτω οτι ενας στους 10 και πολυ βαζω, εχει εκπαιδευσει τελεια το σκυλο του και τον ελεγχει απολυτα. Ολοι οι υπολοιποι ειναι ανευθυνοι γονείς κατα τη γνωμη μου και ασχετοι με την πραγματική φυση ενος σαρκοφάγου.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τι εννοείς αν αργότερα θα μπορούμε να είναι ήρεμη?
Ελα μου ντε! Δεν ξερω τι εννοώ ακριβως. Απλως εχω την εντυπωση πως η φωνη της, μαλλον το γεγονός ότι μιλάει συνεχως, παρολο που το υφος της ειναι ηρεμο, δε μου αφηνει αισθηση ηρεμιας. Ειναι λιγο στην τσίτα, να το πω...;
Δεν δινει εντολες μονο. Ειναι σαν να θελει, με τη φωνη της, να θυμιζει συνεχως στο σκυλο οτι ειναι εκει, οτι εχει τον απολυτο ελεγχο η ιδια, οτι η θεση του ειναι μονο ανασκελα μπροστα στο παιδι... ειναι κατι μεταξυ καθοδηγουμενου διαλογισμου και πλύσης εγκεφάλου. Στο βιντεο με το δανο, μου φαινεται οτι υπαρχει αληθινη ηρεμία, ενω στο αλλο ειναι σαν να προσπαθεί να την επιβαλλει.. παρολο που ο σκυλος δεν κανει τιποτα.
Κι αναρωτιεμαι ειναι κατι σαν πρωτο ή δευτερο σταδιο και αργοτερα εμπιστευτει περισσότερο το σκυλο της ή ειναι θρμα ασφάλειας και αυτο θα κανει παντα.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η μαμά λέει στο σκύλο όλη την ώρα ξάπλωσε ανάσκελα μπροστά στο παιδί, σε στάση υποταγής. Λέει κιόλας σε κάποια στιγμή 'υποτάξου στο Joshua'. Και η ερώτηση είναι η εξής, μεταβιβάζεται η θέση ισχύος;
Προσπαθεί να επιβάλλει στο σκύλο όχι ότι ο Joshua είναι κάτι που φροντίζουμε αλλά κάτι που είναι ανώτερο ιεραρχικά για κάποιο λόγο. Δεν το βρίσκω πολύ σωστό.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ελα μου ντε! Δεν ξερω τι εννοώ ακριβως. Απλως εχω την εντυπωση πως η φωνη της, μαλλον το γεγονός ότι μιλάει συνεχως, παρολο που το υφος της ειναι ηρεμο, δε μου αφηνει αισθηση ηρεμιας. Ειναι λιγο στην τσίτα, να το πω...;
Δεν δινει εντολες μονο. Ειναι σαν να θελει, με τη φωνη της, να θυμιζει συνεχως στο σκυλο οτι ειναι εκει, οτι εχει τον απολυτο ελεγχο η ιδια, οτι η θεση του ειναι μονο ανασκελα μπροστα στο παιδι... ειναι κατι μεταξυ καθοδηγουμενου διαλογισμου και πλύσης εγκεφάλου. Στο βιντεο με το δανο, μου φαινεται οτι υπαρχει αληθινη ηρεμία, ενω στο αλλο ειναι σαν να προσπαθεί να την επιβαλλει.. παρολο που ο σκυλος δεν κανει τιποτα.
Κι αναρωτιεμαι ειναι κατι σαν πρωτο ή δευτερο σταδιο και αργοτερα εμπιστευτει περισσότερο το σκυλο της ή ειναι θρμα ασφάλειας και αυτο θα κανει παντα.
Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η μαμά λέει στο σκύλο όλη την ώρα ξάπλωσε ανάσκελα μπροστά στο παιδί, σε στάση υποταγής. Λέει κιόλας σε κάποια στιγμή 'υποτάξου στο Joshua'. Και η ερώτηση είναι η εξής, μεταβιβάζεται η θέση ισχύος;
Προσπαθεί να επιβάλλει στο σκύλο όχι ότι ο Joshua είναι κάτι που φροντίζουμε αλλά κάτι που είναι ανώτερο ιεραρχικά για κάποιο λόγο. Δεν το βρίσκω πολύ σωστό.
Δεδομένου ότι η φυλή του Γερμανικού Ποιμενικού αρέσκεται στο να εργάζεται για κάτι αυτή η σκύλα, και θέλω να πιστεύω όλα τα σκυλιά της φυλής, τους αρέσει και φαίνεται και από τον τρόπο που το δέχονται και με περισσή ευκολία κάνουν την οποιαδήποτε εργασία!

Η μαμά στο βίντεο είναι ήρεμη, συνομιλεί και με την σκύλα και με το παιδί και απλά εφαρμόζει την βασική υπακοή.
Άσχετα αν μιλάει συνέχεια πλασάρει πολύ ωραία μέσω της υπακοής την επιβολή κανόνων!Και έτσι πρέπει!
Ετοιμάζει την σκύλα για αργότερα όταν θα μεγαλώσει το παιδί και θα χρειαστεί να μπει και το ίδιο στην διαδικασία να χειρίζεται την σκύλα(άσχετα αν τελικά η σκύλα απεβίωσε).

•Πλύσης εγκεφάλου
•Καθοδηγούμενος διαλογισμός
•Υποταγή με την έννοια που το εννοείς εσύ(μορφή "καταπίεσης")

...δεν υφίστανται οι παραπάνω λέξεις στο λεξιλόγιο του σκύλου και ιδίως μιας φυλή που εργάζεται!

Η μάνα δίνει εντολή στην σκύλα να πάει δίπλα στο μικρό και να ξαπλώσει για να εκοικειωθεί το μωρό. Όταν επικοινωνείς με ένα μωρό/παιδάκι κατεβαίνεις στο ύψος των ματιών του και επικοινωνείς. Τι πιο σωστό να ξαπλώσει η σκύλα και γιατί όχι και να γυρίσει ανάσκελα κουνώντας τα πόδια της για να παρακινήσει το μωρό μέχρι και να παίξουν.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Τι πιο σωστό να ξαπλώσει η σκύλα και γιατί όχι και να γυρίσει ανάσκελα κουνώντας τα πόδια της για να παρακινήσει το μωρό μέχρι και να παίξουν.
Απο οτι καταλαβα εγω αυτο που λεει η Betty Coltrane ειναι οτι η σκυλα δεν τα κανει επειδη θελει αλλα επειδη ετσι πρεπει (καταπιεση ας πουμε) και απλα επειδη ακολουθει εντολες.
Η σκυλα απο μονη της δεν θα γυρναγε ανασκελα για να το παρακινησει μεχρι να παιξουν.
Και ιδεα μου ειναι ή πηγε να το διορθωσει το μωρο που της πηρε το κουκλακι?

Σε γενικες γραμμες παντως φαινοταν ισορροπημενο το σκυλι και οχι αποτομο ή εχθρικο προς το μωρακι.

Το καλυτερο βιντεο απο ολα για μενα ειναι αυτο με τον μεγαλο Δανο.
Σου βγαζει απολυτη ηρεμια και ασφαλεια αυτο το βιντεακι.
Φαινεται η στοργη του σκυλου απεναντι στο αδυναμο μωρακι. Πραγματικα πολυ γλυκο βιντεο.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Όλα τα σκυλιά δεν παίζουν το ίδιο. Επίσης δεν ξέρουν πως εμείς οι άνθρωποι θέλουμε να παίζουν η ακόμα και να συνυπάρχουν μαζί με μικρά παιδιά. Άρα κάπως δεν πρέπει να το μάθουν?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
στο πρωτο βιντεακι δεν βρισκω τιποτα επικυνδυνο. τα σκυλια που μουρμουριζουν δειχνουν οτι προστετυουν τα παιδια και λεω δειχνουν, γιατι μονο μουρμουρζιουν , δεν δειχνουν δοντια, τα πιντσερακια , τα γιορκι και γενικα τα μικροσωμακια ειναι γενικα λαλιστατα σκυλια (και ξετρελαινομαι για αυτα τα μουρμουρητα τους!)
Ισως στο τελευταιο σκυλο το σταφακι αυτο που με ξενιζει ειναι η συμπεριφορα του κυριου, ομως αν το ξαναδειτε προσκετικα εκει που τραβαει το σκυλο απο το λαιμο - το οποιο οκ παιχνιδι ειναι , το κανω και εγω με τα σκυλια μου, κανει οτι και καλα παει να δειρει το παιδακι και εκει τα παιρνει ο σκυλος και ξεφωνιζει. Επικυνδυνο ισως ειναι που ανεβαζει τοσο τον σκυλο. Αυτο μονο.

Ομως γενικα απο μερικα δευτερολεπτα βιντεο δεν μπορω να καταλαβω ολοκληρη τη σχεση που εχουν. Ισως ειναι παιχνιδακια που εχουν εξελιχθει με τον καιρο,. Κανενας γονιος δεν θα εβαζε σε ρισκο το παιδι του και η γνωριμια γινεται συνηθως σταδιακα.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Το μουρμούρισμα με τέτοιο τρόπο δε σε προβληματίζει;

Αν κάτι έμεινε από αυτό το τοπικ εκτός από 2-3 πράγματα που κατάλαβα (ή νομίζω ότι κατάλαβα) είναι η εντολή 'ανάσκελα' την οποία εκτέλει είτε:
α. μετά από γκρινια
β. πριν καν προλάβω να του πω το κάτω στον παρακάτω συνδιασμό εντολών: κάτσε--->κάτω--->ανάσκελα