Στο πρώτο βίντεο είδα σκυλιά που με ξένιζει η συμπεριφοράς τους!Θα προτιμούσα άλλη προσέγγιση!Ναι είναι golden και όχι lab!
Με αφορμή τα μέχρι τώρα σχόλια σωστά κάτι δε μου πήγαινε καλά με το αρχικό βίντεο.
Εμένα η συμπεριφορά του γκολντεν δε μου δείχνει κτητικότητα.
Το boxer και το σκυλάκι με την ηλεκτρική σκούπα επίσης μου φαίνονται οκ αλλά για αυτό ρωτάω.
Στέλιο πολύ καλά τα βιντεάκια που έβαλες.
Πως εξηγείς (εσύ ή όποιος άλλος) το μουρμουρητό της σελμπυ στο 4ο κλιπ; Το κάνει στο 0.50 περίπου αλλά και σε άλλα μέρη του βίντεο. Γιατί τη διορθώνει για το μουρμουρητό η μαμά;
ευχαριστώ
υγ. πριν γεμίσουμε το τοπικ με βιντεάκια με αγκαλιες και φιλιά με μωρά θα βοηθούσε να βάζαμε και κάποια βίντεο με σωστές ή λάθος συμπεριφορές. Ένας από τους λόγους που το ζητάω είναι για να μπορώ να συγκρίνω και τη συμπεριφορά του Ρωμαίο με μωρό και όσο μπορώ να πιάσω κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια του με την πρώτη!
Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά όλων των σκύλων!Εγώ δεν θα προσσέγιζα έτσι κανένα από αυτά!Σε όλα τα βίντεο δεν βλέπουμε επιτήρηση, εκτός και αν επιτήρηση εννοούμε την απλή παρουσία δίπλα τραβόντας με την κάμερα!
Τα βίντεο που έβαλα εγώ τα έβαλα για να δούμε την διαφορά!Βλέπουμε φυσιολογικούς ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν σωστά τον σκύλο ακόμα και σε ένα βιντεάκι που ο σκύλος πάει να δείξει κτητικότητα σε ένα παιχνίδι αλλά αμέσως κατελαβαίνει το λάθος του, μαζεύεται και στιγμιαία έρχεται και η διόρθωση, και έπειτα η σκύλα δείχει να δέχεται από την γλώσσα σώματος την διόρθωση!Για μένα αυτός ο σκύλος συνδυάζει σωστή συμπεριφορά-υπακοή. Βλέπουμε τους ιδιοκτήτες να την εμπιστεύονται ως ζώο και ίσως και μέσα από αυτήν την εμπιστοσύνη σε συνδυασμό υπακοή και εν γένει καλή συμπεριφοράς ανέπτυξε σωστή αντιμετώπιση απέναντι στο μωρό!
Το βίντεο είναι το παρακάτω και δεν το έβαλα επίτηδες μαζί με τα άλλα για να εμβαθύνουμε πιο πολύ έπειτα σε ενδεχόμενη ερώτηση, την οποία έθεσες εσύ:
[video=youtube;qX8CINHyk2Y]http://www.youtube.com/watch?v=qX8CINHyk2Y[/video]
Το καλό είναι ότι η ιδιοκτήτρια μιλάει στον σκύλο. Τόνος φωνής, συνεννόηση. Και το επίσης καλό είναι ότι και το μωρό δείχνεινα καταλαβαίνει το τι συμβαίνει!
Το μουρμουρητό έχει να κάνει με την φυλή. Τα Γερμανικά Ποιμενικά μιλάνε πάρα πολύ όταν βρίσκονται με την οικογένεια. Συνεχώς μουρμουρίζουν και γκρινιάζουν. Δεν υπάρχει αιτία, έτσι περνάν την ώρα τους. Είναι δηλαδή επικοινωνιακό το στυλάκι και φυσικά γνώριμο και φυσιολογικό!Η συγκεκριμένα σκύλα που βλέπουμε είναι απολύτως φυσιολογική και πολύ ήρεμη με, απ'όσο μπορώ να καταλάβω, φυσιολογικούς ιδιοκτήτες!
Last edited: