Βίκτωρ - Μια ιστορία που πονάει...

anastkouk

New Member
24 Φεβρουαρίου 2009
1
0
Καλησπέρα σας,

Είμαι καινούργιο μέλος στην κοινότητά σας και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία που βίωσα πριν από δύο εβδομάδες.. Σέβομαι τους κανόνες του φόρουμ σας να μην αναφέρω ονόματα, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσατε να προστατέψετε πολύ κόσμο από το να χάσουν τους μικρούς τους φίλους από ασυνείδητους υποτιθέμενους καλούς «κτηνίατρους».
Μένω ανατολική Θεσσαλονίκη και εδώ και 4 χρόνια έχω ένα Yorkshire Terrier Toy, την λατρεμένη μου Ζορζέτ, και όταν λέω «λατρεμένη» το εννοώ. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες δύο χρόνων να την ζευγαρώσω (δεν έβρισκα αρσενικό) καταφέραμε τέλος Οκτωβρίου 2008 να βρούμε κατάλληλο γαμπρό για να κάνουμε οικογένεια. Η κουκλίτσα μου γέννησε με μεγάλη ευκολία, παραμονές Πρωτοχρονιάς, ένα αρσενικό κουταβάκι όλο γλύκα! Περιττό να σας πω, ότι την τελευταία εβδομάδα ήμουν κλεισμένη στο σπίτι περιμένοντάς την να γεννήσει, μην τυχόν και χρειαστεί την βοήθειά μου.. Γνώριζα από την μέση της εγκυμοσύνης της ότι έχει μόνο ένα κουτάβι και με τον φόβο μην τυχόν και είναι πολύ μεγάλο και δυσκολευτεί στην γέννα φρόντισα να είμαι δίπλα της από την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι και έγινε… Ήμουν εκεί, την βοήθησα, έκοψα τον ομφάλιο λώρο και ΤΟΝ αγάπησα από την στιγμή που γεννήθηκε.
Τον μικρούλη μας εξ αρχής δεν είχαμε αποφασίσει να τον κρατήσουμε.. αλλά μας κέρδισε… ήταν δύσκολο να τον αποχωριστώ και παρ’ όλες τις δυσκολίες που τυχόν να αντιμετωπίζαμε με δύο σκυλιά, πήραμε την απόφαση να μην τον δώσουμε. Στο κάτω-κάτω ποιος θα τον φρόντιζε καλύτερα από εμένα;
Μίλησα ήδη για ασυνείδητους υποτιθέμενους καλούς κτηνίατρους, οι οποίοι σφύζουν από πελατεία και έχουν ένα καλό όνομα σαν «φιλόζωοι». Από τότε που έχω την Ζορζέτ μου σε ένα τέτοιο κύριο καλό φιλόζωο κτηνίατρο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, την πήγαινα και όποιος και αν με ρωτούσε θα έλεγα τα καλύτερα λόγια. Ουκ ολίγη πελατεία του είχα στείλει.. Δυστυχώς όμως όλοι βλέπανε το πόσο απόλυτος ήταν εκτός από εμένα. Μπορούσε να σου μιλάει με τις ώρες και να σου εξηγεί και από θεωρεία έσκιζε.
Όταν αποφασίσαμε να κρατήσουμε τον μικρούλη μας, του οποίου το όνομα πλέον ήταν Βίκτωρ, τηλεφώνησα στον κτηνίατρο έτσι ώστε να τον συμβουλευτώ, πως πρέπει να ξεκινήσουμε. Στην μεγάλη μας είχαμε κόψει την ουρά και έτσι αποφασίσαμε και με τον Βίκτωρ. Η απάντηση του κτηνίατρου ήταν ότι από την στιγμή που είναι 1,5 μηνών πρέπει να ξεκινήσουμε με την ουρά και ότι ήδη έχουμε αργήσει. Έτσι μου έκλεισε ένα ραντεβού για το ίδιο απόγευμα.
Και τώρα αρχίζει το δράμα…
Η επίσκεψη ξεκίνησε… και αφού έκανε την προνάρκωση στον Βικτωράκο μου, μου τον έδωσε να τον κρατήσω έξω για είκοσι λεπτά έτσι ώστε να τον πιάσει η νάρκωση. Ο μικρός στην αγκαλιά μου το πρώτο 3-4 λεπτό, προσπάθησε να κάνει εμετό αλλά δεν μπόρεσε, που σημαίνει ότι εκεί έκανε και την πρώτη εισρόφηση.. κατευθείαν άρχισε να κάνει περίεργο θόρυβο κατά την αναπνοή του. Επειδή τον κατάλαβα κατευθείαν (χωρίς όμως να γνωρίζω τίποτα για εισρόφηση και την σοβαρότητά της), φώναξα την βοηθό του κτηνιάτρου να τον ρίξει μια ματιά, γιατί αυτός στο 20 λεπτο επάνω «εξυπηρετούσε» άλλο πελάτη. Η απάντησή της ήταν ότι ο μικρός μου ΕΧΕΙ ΛΟΞΥΓΓΑ και να μην ανησυχώ. Εκεί επάνω τον έπιασε η νάρκωση και ηρέμησε, αλλά ξαφνικά 2-3 λεπτά πριν τελειώσει το περιβόητο 20λεπτο, ο μικρός πετάγεται και συμπεριφέρεται σπασμωδικά λες και δεν τον είχε πιάσει καθόλου το φάρμακο. Ο καημένος είχε ήδη αρχίσει να έχει πρόβλημα στην αναπνοή και μάλλον από το μπούκωμα «ξύπνησε».Στο καπάκι έρχεται ο κτηνίατρος και τον παίρνει μέσα έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγχείριση. Ήταν η πρώτη φορά που με έβγαλε έξω και μάλιστα έκλεισε και την πόρτα. Δεν προλαβαίνω να κάνω ένα τσιγάρο και βγαίνει έξαλλος έξω κάνοντας μου επίθεση ότι ο μικρός είναι πολύ επιθετικός, ότι δεν τον πιάνει η νάρκωση και ότι χωρίς να τον έχει αγγίξει καν, αυτός μέσα παραπονιέται και δεν μπορεί να τον ησυχάσει με τίποτα. Ήταν κάθετος ότι δεν μπορεί να προχωρήσει με την επέμβαση, ότι θα έχω πρόβλημα με την συμπεριφορά του στο μέλλον και ότι αν κάνει την επέμβαση δεν θα μας άφηνε σε ησυχία. Ενάμιση μηνών κουτάβι και μας βγήκε ο Παλαιοκώστας!!!!!!!!
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ. Εκεί επάνω του λέω την προηγούμενη αντίδραση που είχε στην αγκαλιά μου και τότε άρχισε να μου λέει αρλούμπες ότι μπορεί να τον έπιασε αλλεργικό σοκ στο φάρμακο της νάρκωσης και του κάνει το αντίδοτο. Ο μικρός συνέρχεται τελείως αλλά οι αντιδράσεις του συνεχίζουν να είναι περίεργες συν το γεγονός ότι δεν ανέπνεε σωστά. Του βάζει μάσκα και δείχνει να ηρεμεί…. Και μάλλον εκεί κατάλαβε ο «γιατρός» την πιθανότητα εισρόφησης. Έχοντας πάει 11 η ώρα το βράδυ και έχοντας να αντιμετωπίσω ένα τσατισμένο κτηνίατρο που είναι τόσο αργά με τα πολλά μας διώχνει να πάμε σπίτι, ότι ο μικρός διατρέχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ κίνδυνο, και ότι στο σπίτι όλα θα πάνε καλά. Δεν του έδωσε καμία αντιβίωση, και μας είπε ότι αν συνέχιζε έτσι την επόμενη μέρα να τον πηγαίναμε για ακτινογραφία έτσι ώστε να δούμε αν χρειάζεται αντιβίωση.
Τον μικρούλη μου κατέληξα να τον κάνω εισαγωγή 5 η ώρα το πρωί σε κτηνιατρική κλινική και να μπει εσπευσμένα σε κλωβό οξυγόνου. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ξέρω πόσες φορές είχε κάνει εισρόφηση αφού συνέχεια προσπαθούσε να κάνει εμετό και δεν μπορούσε. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, είχε χάσει τελείως τις δυνάμεις του και στην ουσία τον είχα επαναφέρει δύο φορές. Μιλώντας με ότι διανυκτέρευε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και προσπαθώντας να βρω βοήθεια από κάπου κατέληξα στην κλινική άρον τον άρον γιατί τον έχανα..
Η πρώτη του ακτινογραφία έδειξε πόσο άσχημα ήταν η κατάσταση και μου δώσανε ένα 20-25% να επιζήσει. Αποφασίσαμε να το παλέψουμε και να του προσφέρουμε την δυνατότητα να το παλέψει. Δεν θυμάμαι να σας πω με πόσους γιατρούς και κλινικές μίλησα, όλοι μου λέγανε ότι δεν μπορώ να του προσφέρω τίποτα περισσότερο, προσπάθησα ακόμα να βρω και κλωβό να νοικιάσω στο σπίτι μιας και ένας ακόμα φόβος που είχα ήταν ότι ο μικρός δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο και φοβόμουν μην κολλήσει τίποτα που να τον αποτελείωνε.
Άντεξε 10 ημέρες… έφυγε από κοντά μας την προηγούμενη Τετάρτη..
Ο συγκεκριμένος κτηνίατρος επικοινώνησε μαζί μου μία φορά όταν είδε ότι δεν πήγαμε την επόμενη μέρα για την υποτιθέμενη ακτινογραφία. Ήμουν άυπνη και εξουθενωμένη, κλαίγοντας όλη την ημέρα, που δεν είχα κουράγιο να του πω αυτά που έπρεπε να ακούσει. Αν από την αρχή μου έλεγε ότι ο μικρός κινδυνεύει και ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε κλωβό, τώρα θα τον είχα αγκαλιά μου όπως έχω την μεγάλη.. την μεγαλύτερη ζημιά την έπαθε στο σπίτι αυτές τις πέντε ώρες.
Τι να τον κάνω τον καλό κτηνίατρο; μάλλον ποιος είναι ο καλός κτηνίατρος; Μόνο αυτός για τα εμβόλια; Ή αυτός που σε ξεπετάει για να πάρει τον επόμενο;
Για τον συγκεκριμένο ακούγονται διθύραμβοι και στην πρώτη δυσκολία τα σκ….σε στην κυριολεξία.
Στο τηλέφωνο γύρισε και μου είπε ότι οι πρώτες 12 ώρες είναι επικίνδυνες. Τότε γιατί μας άφησε να φύγουμε; Γιατί δεν μας είπε να πάμε κάπου αλλού; Περιττό να σας πω ότι όταν του είπα τι έγινε το βράδυ σπίτι, δεν γύρισε καν να μου πει «Γιατί δεν με πήρες ένα τηλέφωνο;» Ακόμα και όταν απευθύνθηκα ξανά σε αυτόν μήπως και μπορεί να με βοηθήσει άρχισε να μου λέει ότι δεν μπορεί να ανακατευτεί λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης.
Τώρα τι; - Έλα μωρέ, ένα κουτάβι ήτανε;- Πως μπορεί αυτός ο άνθρωπος να καταλάβει τον πόνο που μας προξένησε; Δέκα μέρες έβλεπα τον Βικτωράκο μου να σβήνει σιγά – σιγά, γνωρίζοντας ότι αν αυτός είχε κάνει σωστά την δουλειά του όλο αυτό δεν θα το περνούσαμε. Έφυγε ο Βικτωράκος μου που ήταν ένα ταυράκι, αφού από την στιγμή που γεννήθηκε είχε όλη την αγάπη και όλο το γάλα της μάνας του.

Ξέρω ότι σίγουρα σας κούρασα, αλλά τουλάχιστον ευελπιστώ τέτοιοι επαγγελματίες να υπάρχει τρόπος να μην ξανακάνουν τα ίδια λάθη και αλλού.
Βέβαια δεν υπάρχει επαγγελματισμός όσον αφορά τους γιατρούς των ανθρώπων οπότε τι να συζητάμε τώρα.
Από την κλινική μου συνέστησαν να μην μπω καν στο κόπο να το κυνηγήσω γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να βγάλω άκρη…

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω να μην βρεθείτε ποτέ στην θέση την δική μου… και να μην βιώσετε αυτή την απελπισία.

Και πάνω από όλα, να αγαπάτε τους μικρούς σας φίλους και να τους προσέχετε γιατί πολύ απλά μονάχα αυτό ζητάνε και χρειάζονται.

Ευχαριστώ και πάλι.

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
εχεις ομως ξεκινησει με φαουλ απο τα αποδυτηρια...

οπως και να ειναι ομως ...λυπαμαι πολυ:(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πρώτα-πρώτα φταις εσύ. Βλέπεις, παρανόμησες διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορέψει να κόβονται οι ουρές γενικώς. Εξαιρέσεις γίνονται πολύ λίγες και για ορισμένες φυλές στις οποίες δεν ανήκει του Βίκτορα. Επιπλέον η ΕΕ απαγόρεψε να κόβεται η ουρά σε σκυλιά στα οποία κάνει εξαίρεση αν έχουνε περάσει ορισμένες μέρες μετά τη γέννησή τους, δε θυμάμαι πόσες αλλά μπορώ να το κοιτάξω, δεν ξεπερνούν όμως την πρώτη βδομάδα. Την απόφαση αυτή δεν την πήρε η ΕΕ για πλάκα αλλά διότι συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι, οι οποίοι και εκτίθενται στο σκεπτικό.

Το bottom-line εδώ είναι ότι συμφωνώ μεν ότι ο κτηνίατρος είναι ασυνείδητος και θα έπρεπε να του πάρουνε την άδεια διότι συμφώνησε να κάνει την εγχείριση, σύμφωνα όμως με το νόμο θα έπρεπε ΚΑΙ εσένα να σε τρέχουνε στα δικαστήρια για σκληρότητα προς ζώο (ή όπως αλλιώς λέγεται νομικά) και να σε βάλουνε στην εντός ολίγου σχηματιζόμενη ευρωπαϊκή λίστα των animal offenders. Και φυσικά και να σου πάρουνε και το άλλο σκυλί.

Αφήνω τα σχετικά με το ζευγάρωμα αφού δεν είσαι επαγγελματίας.

Last edited:

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
λυπαμαι κ εγω για το γεγονος.... αλλα δυστυχως θα συμφωνησω με την sara west!δυστυχως ενα υγιεστατο κ πανευτυχη κουταβακι βρεθηκε στο βωμο της αισθητικης ενος ασυνειδητου ιδιοκτητη κ ενος ασχετου κτηνιατρου...λυπαμαι!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!Αν και δυστυχώς με πολύ δυσάρεστη ιστορία!Λυπάμαι πολύ για τον μικρό Βίκτωρα!:(

Κρίμα το κουτάβι κι ακόμα πιο κρίμα που πήγε άδικα, για μια αισθητική επέμβαση!
Δεν ήταν άρρωστο δεν είχε κανένα πρόβλημα απλά η μόδα προστάζει τα Γιόρκι να έχουν κομμένη ουρά...αν και το πρότυπο δέχεται και αυτά με κομμένη και αυτά με ολόκληρη ουρά. Εγώ δεν στέκομαι στο αν είναι παράνομο ή όχι αλλά στο ηθικό κομμάτι του ζητήματος!Δεν κατηγορώ εσένα αλλά την μόδα!

Η ιστορία σου είναι άλλο ένα επιχείρημα εναντια στα κομμένα αυτιά και ουρές!

Για το ζήτημα του ζευγαρώματος ρίξε μια ματιά στο θέμα: Γιατί δεν ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας!;)

Τον γιατρό δεν αξίζει να τον σχολιάσω καν...:(:mad:
Το γενικότερο ηθικό δίδαγμα νομίζω ότι είναι ότι η άγνοια σκοτώνει...:(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δέσποινα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κόβουνε τις ουρές των σκύλων! Ο νόμος υπάρχει για κάποιο λόγο! Ο κτηνίατρος, αν και κακός, ακολούθησε τις επιθυμίες της ιδιοκτήτριας. Επιπλέον είμαι τελείως κατά των άσκοπων εγχειρήσεων γενικά αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας. Τα παραπάνω είναι τελείως λογικά.

Να μη σχολιάσω τώρα τα περί "αισθητικής" διότι δε θα τελειώσουμε ποτέ.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Δέσποινα, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κόβουνε τις ουρές των σκύλων! Ο νόμος υπάρχει για κάποιο λόγο! Ο κτηνίατρος, αν και κακός, ακολούθησε τις επιθυμίες της ιδιοκτήτριας. Επιπλέον είμαι τελείως κατά των άσκοπων εγχειρήσεων γενικά αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος υγείας. Τα παραπάνω είναι τελείως λογικά.

Να μη σχολιάσω τώρα τα περί "αισθητικής" διότι δε θα τελειώσουμε ποτέ.
ναι ακριβως αυτο λεω κ εγω...ασυνειδητος ιδιοκτητης σε συνδυασμο με ασχετο κτηνιατρο....με αποτελεσμα το χαμω ενος υγιεστατου κουταβιου...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Συμφωνούμε, το ξέρω. Είναι όμως και παράνομο και κάποιος θα έπρεπε να τους μαζεύει. Θα ήθελε εκείνη να της κόψουνε κανένα δάχτυλο για "αισθητικούς" λόγους?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Συγγνώμη παιδιά,αλλά κάτι ξεχνάτε.Μπορεί να πήγε για ουρά αλλά από τη ναρκωση και την αγνοια του γιατρου το επαθε.Στη ζωή του ο σκυλος μπορει να χρειαστει καποια επεμβαση για λογους υγειας και ο γιατρος ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει τα περι ναρκωσης και τις επιπλοκες της.Δε λεω οτι εκανε καλα η ιδιοκτητρια,αλλα πες οτι ειναι ασχετη.ο γιατρος δεν πρεπει να την καθοδηγησει,να αρνηθει και το κοψιμο της ουρας;Τι σημαινει "επιθυμια ιδιοκτητη".Αλοίμονο αν οι γιατροι που ειναι επιστημονες εκαναν οτι ελεγε οι ιδιοκτητης.Συλλυπητηρια για τον μικρό...:(

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εν μερει ειναι ετσι οπως τα λες...ομως τι πιθανοτητες υπαρχουν να χρειαστει χειρουργειο σε 1μιση μηνων κουταβι πρωτον κ δευτερον αλλο για θεμα υγειας που θα παρεις τα ρισκα κ αλλο να παιζεις με την τυχη ενος μικρου γιατι πολυ απλα δεν μας αρεσει η ουρα του!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Η ίδια ακριβώς ιστορία συμβαίνει και με διάφορες χαζοβιόλες που πάνε να κάνουνε λιπαναρρόφηση και για 50 μιλλιλίτρα λίπους τα τεζάρουνε κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Και ναι μεν αυτές αποφασίζουνε για τους εαυτούς τους, άλλα ζωντανά πλάσματα όμως δεν έχουμε δικαίωμα να τα υποχρεώνουμε να κάνουν εγχειρίσεις διότι έτσι μας σφύριξε εμάς. Μην ξεχνάμε ότι η αναισθησία είναι γενικά πολύ επικίνδυνη, εδώ μια μικροεγχειρισούλα πρέπει να κάνει κανείς και περνάει από τον αναισθησιολόγο και ένα σωρό γιατρούς και απαντάει ένα εκατομμύριο ερωτήσεις και δόστου και ένα σωρό τεστ και αποπάνω άλλα τεστ. Γιατί τα κάνουνε αυτά? Προφανώς διότι η αναισθησία είναι επικίνδυνη.

Επιπλέον πολύ μου αρέσει να έρχεται ο σκύλος μου να με προϋπαντήσει κουνώντας την ουρά του! Είναι το υπαριθμόν ένα πράγμα που κάνει ένας σκύλος και σου ανοίγει την καρδιά!

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Καλησπερα...
Ας μην θεωρουμε αυτονοητο οτι όλοι οι ανθρωποι έχουν τις ίδιες γνώσεις με εμάς...:-|
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο ενημερωμένοι...
Όταν πήρα το μπόξερ μου θεωρούσα αυτονόητο ότι στην συγκεκριμένη ράτσα τα αυτιά πρέπει να είναι κομμένα...Ο μικρούλης είχε ήδη κομμένη ουρά και ετοιμαζόμουν για τα αυτιά αλλά το έψαξα και κατέληξα πως καλύτερα να μην το κάνω...
Αλλά ποιος είναι ο αρμόδιος να μας ενημερώσει για αυτά τα θέματα αν όχι ο κτηνίατρος:?::?::?:
Πρέπει να μας ενημερώσει για όλα τα ωφέλη,πιθανές επιπλοκές,κινδύους κλπ κλπ
Σε έγγραφο της η Ενωση Κτηνιατρων στις Ηπα σχετικά με το κόψιμο της ουρας, αναφέρει στο τέλος "οι κτηνίατροι πρέπει να ενημερώνουν τους ιδιοκτήτες σκύλων για όλους τους παραπάνω κινδύνους." Και ετσι ειναι....
Εν προκειμένη μπορει η ιδιοκτήτρια να μην ενημερώθηκε σωστά αλλα μιλάμε για εναν ασυνειδητο κτηνίατρο και απορώ που αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν κυρώσεις:mad:
Λυπαμαι πολυ για τον μικρουλη σου:(

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Θα μπορούσες να μου στείλεις πμ με τα στοιχεία του κτηνιάτρου για να βεβαιωθώ για ποιόν πρόκειται?

Λυπάμαι για τον μικρό.:(

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Εγώ διαφωνώ για το ζήτημα άγνοιας που θίγεις. Απέκτησα σκύλο για πρώτη φορά στη ζωή μου τον περασμένο Αύγουστο. Προηγουμένως το σκέφτηκα πάρα πολύ καλά, κατέληξα στη φυλή, διάβασα ένα τόνο βιβλία, μίλησα με κόσμο που ξέρει, φιλόζωους, εκπαιδευτές, κτηνιάτρους, ενημερώθηκα, επέλεξα κτηνίατρο, γράφτηκα στον υπολογιστή της, μετακόμισα μόνιμα εδώ, πήρα το σπίτι, το έφτιαξα και ΜΕΤΑ έκανα αίτηση στον όμιλο που είχα ήδη διαλέξει. Μίλησα μαζί τους, με επιθεώρησαν, μίλησαν με άλλο κόσμο που με ήξερε και μετά βρήκα το σκύλο που ήθελα, πήγα, τον πήρα, ήδη του είχα και πράγματα δικά του και με το που ήρθε τον ζαλώθηκα και τον πήγα με τα βιβλιάριά του πρώτα στον groomer και μετά στην κτηνίατρο. Του έκανα τα DNA του πέραν της κτηνιάτρου, τον έγραψα στα μαθήματα της εκπαίδευσης, κάναμε υπακοή, κάναμε agility, τον πάω βόλτα, μέχρι και εξάρτημα για το ποδήλατο πήρα για να έρχεται μαζί, το αυτοκίνητο έχει εγκαταστάσεις για σκύλο, συνδρόμές σε περιοδικά πήρα, περισσότερα βιβλία διάβασα, τους νόμους τους διάβασα, γράφτηκα σε διάφορα, συλλόγους, κλπ. και το αποτέλεσμα είναι ότι το Μουφ-Μουφ καλοπερνάει. Ούτε για αστείο δεν θέτω σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία του και όταν ταξιδεύω τον στέλνω σε μια άριστη φάρμα που έχει εκπαιδεύτρια και που τον αγαπά κι αυτή και τα παιδιά της. Το ότι είναι καλοί μαζί του το ξέρω διότι τους αγαπά και ο Μουφ και δε χαίρεται ιδιαίτερα όταν φεύγει. Στο σκυλόπαρκο πάει, μέρος της ζωής μου είναι, μόνο του πολύ δεν τον αφήνω, γενικώς τον έχω μη στάξει και μη βρέξει και το να τον έχω σημαίνει ότι μαθαίνω συνεχώς.

Όπως είπα δε, πρώτη φορά στη ζωή μου απέκτησα σκύλο στις 25 Αυγούστου του 2008.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Sara απλά μην ξεχνάς ότι
1) Εδώ είναι Ελλάδα και δεν έχουμε όλες τις δυνατότητες που έχετε εκεί
2) Πολλοί δεν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση-και δε νομίζω ότι τα σκυλιά είναι μόνο για τους πλούσιους(όπως και τα παιδιά-άσχετο)
3)Τα σκυλιά δεν παύουν να είναι σκυλιά

Το θέμα μας βέβαια είναι άλλο. Συμφωνώ ότι υπάρχει άγνοια από την πλευρά του ιδιοκτήτη αλλά δυστυχώς και από την πλευρά του κτηνιάτρου.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Πρώτον συλληπητήρια για τον μικρό σου, δεν μπαίνω στη διαδικασία να σου πω οτι και τα άλλα τα παιδιά, το θεωρώ περιττό σε τέτοιες στιγμές, ο πόνος είναι αρκετός από μόνος του. Έκανες καλά και λες την εμπειρία σου, στο κάτω-κάτω, είναι και αυτή ένα ακόμα ξέσπασμα της οργής και της θλίψης σου. Για μας να μαθαίνουμε, να μην παραμυθιαζόμαστε...καλή συνέχεια σε οτι και αν κάνεις.

iro

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
174
0
Δεν διαφωνω οτι αυο που περιγραφεις ειναι το σωστοτερο....
Ετσι ειναι πρεπει να ενημερωνομαστε και να το σκεφτομαστε πολυ καλα...
ΑΛΛΆ για το θεμα του κοψιματος της ουρας/αυτιων ακουγονται πολυ και οι δυο αποψεις...Στο βιβλιο που εχω για τα μπόξερ τα περισσοτερα σκυλια είναι με κομμένα αυτιά και για την ουρά αναφέρεται ότι αν δεν κοπεί το σκυλί μπορεί να τραυματιστεί..
Αλλά ανεξάρτητά από αυτό...Πάω αύριο στον κτηνίατρο και του λέω ότι έχω ένα κουτάβι και θέλω να του κόψω τα αυτιά...
Ως επαγγελματιας τι θα πρέπει να μου πει????
Δε θα πρέπει να με ενημερώσει για τους κινδύνους????
Και εκτός αυτού εδω μιλαμε για ανευθυνο ανθρωπο!!!
Δες καποια κομματια στο ποστ που για μενα ειναι πολυ ενδεικτικα :
"Η απάντηση του κτηνίατρου ήταν ότι από την στιγμή που είναι 1,5 μηνών πρέπει να ξεκινήσουμε με την ουρά και ότι ήδη έχουμε αργήσει."
"φώναξα την βοηθό του κτηνιάτρου να τον ρίξει μια ματιά, γιατί αυτός στο 20 λεπτο επάνω «εξυπηρετούσε» άλλο πελάτη. Η απάντησή της ήταν ότι ο μικρός μου ΕΧΕΙ ΛΟΞΥΓΓΑ"
"και βγαίνει έξαλλος έξω κάνοντας μου επίθεση ότι ο μικρός είναι πολύ επιθετικός, ότι δεν τον πιάνει η νάρκωση και ότι χωρίς να τον έχει αγγίξει καν, αυτός μέσα παραπονιέται και δεν μπορεί να τον ησυχάσει με τίποτα. Ήταν κάθετος ότι δεν μπορεί να προχωρήσει με την επέμβαση, ότι θα έχω πρόβλημα με την συμπεριφορά του στο μέλλον και ότι αν κάνει την επέμβαση δεν θα μας άφηνε σε ησυχία. ":eek::eek::eek:
"με τα πολλά μας διώχνει να πάμε σπίτι, ότι ο μικρός διατρέχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ κίνδυνο, και ότι στο σπίτι όλα θα πάνε καλά."

Δεν νομιζω οτι χρειαζονται παραπανω...Γιαυτο λεω οτι ακομα και οι γιατροι ειναι θεμα τυχης....Αλλα αλιμονο σε οσους πεφτουν σε τετοιους "επαγγελματιες"...
Και αν τελικα αρκουσε η ενημερωση θα ειμασταν ολοι κτηνιατροι και θα βρισκαμε τις λυσεις μονοι μας....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Sara απλά μην ξεχνάς ότι
1) Εδώ είναι Ελλάδα και δεν έχουμε όλες τις δυνατότητες που έχετε εκεί
2) Πολλοί δεν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση-και δε νομίζω ότι τα σκυλιά είναι μόνο για τους πλούσιους(όπως και τα παιδιά-άσχετο)
3)Τα σκυλιά δεν παύουν να είναι σκυλιά

Το θέμα μας βέβαια είναι άλλο. Συμφωνώ ότι υπάρχει άγνοια από την πλευρά του ιδιοκτήτη αλλά δυστυχώς και από την πλευρά του κτηνιάτρου.
Δε νομίζω ότι έχω περισσότερες δυνατότητες στην Αμερική απ' ό,τι υπάρχουν στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αρκετοί Έλληνες έχουνε πρόσβαση στο ίντερνετ. Ακόμα και να μη θέλουνε να αγοράσουνε συνδρομές, υπάρχουνε πολλές ιστοσελίδες που είναι τσάμπα και έχουνε πληροφορίες. Τα πάντα τα έχει το ίντερνετ. Ακόμα και να μη θέλουνε να ξοδέψουνε για εκπαίδευση (που εδώ είναι ελάχιστα λεφτά), έχουνε σκυλόπαρκα τσάμπα και υπάρχουνε ένα σωρό βιβλία μεταφρασμένα στα ελληνικά. Υπάρχουν και φιλόζωοι να ρωτήσει κανείς. Υπάρχουν και ένα σωρό εκπομπές στην τηλεόραση. Υπάρχουν και βιβλία και βίντεο να κατεβάσει κανείς από το ίντερνετ εάν δε θέλει να ξοδέψει λεφτά. Και φυσικά οι φιλόζωοι παρακολουθούν τα περί ζώων, όπως παρακολουθούν τη νομοθεσία.

Κοινώς, το να ενημερωθεί κανείς σωστά για το τι σημαίνει να έχει κανείς σκύλο είναι αρκετά απλό. Όπως το να έχει και φτηνό σκύλο. Αν δε θέλει κανείς να πάρει από εκτροφέα, υπάρχουν ένα σωρό αδέσποτα και καταφύγια. Τα πάντα είναι δυνατά, δεν είναι Μπανανία η Ελλάδα. Το πρόβλημα πάντως δεν είναι ο σκύλος, είναι το αφεντικό του σκύλου.

Θα μου πεις δεν υπάρχει τόση υπευθυνότητα ανάμεσα σε πολλούς ζωόφιλους στην Ελλάδα και ο εθελοντισμός, αν και υπάρχει, δεν είναι τόσο διαδεδομένος όπως στην Αμερική. Όμως στην περίπτωση που συζητάμε, η ιδιοκτήτρια άκουσε πρώτα από τον κτηνίατρο ότι ήταν ήδη αργά για το θέμα της ουράς και όμως το έκανε, δεν ανησύχησε. Επίσης δεν είχε τον κοινό νου να καταλάβει ότι η φύση για κάποιο λόγο έδωσε ουρά στους σκύλους και ότι οι άχρηστες εγχειρήσεις είναι άχρηστες. Επίσης το ότι η αναισθησία είναι γενικώς επικίνδυνη.

Κοιτάξτε π.χ. πώς τα γράφει και η Ηρώ: ο σκύλος της είχε ήδη κομμένη ουρά, η ίδια σκεφτότανε να του κόψει τα αυτιά, έψαξε όμως και ανακάλυψε ότι δεν είναι καλό και δεν το έκανε. Δεν ήξερε η γυναίκα, αλλά φρόντισε και έμαθε. Επίσης αν κάποιος δεν έχει οικονομικές ανέσεις, δεν κάνει άχρηστες εγχειρήσεις. Αν δε το οικονομικό πρόβλημα είναι τεράστιο, ή οι συνθήκες της ζωής του ιδιαίτερες (π.χ. εγώ που για τρία χρόνια περιφερόμουνα για επαγγελματικούς και άλλους λόγους, τότε δεν παίρνει σκύλο διότι δεν του χρωστάει τίποτα το ζωντανό πλασματάκι.

Κατ' εμέ δεν έχει δικαιολογία. Και δεν αξίζει τα συλλυπητήριά μου. Είναι υπεύθυνη για το χαμό του σκύλου της. Το ίδιο δε θα συλλυπούμουν κάποιο που δολοφόνησε συγγενή του. Θα λυπόμουνα το συγγενή μόνο όπως λυπάμαι το καημένο το σκυλάκι που σκότωσε μαζί με τον κτηνίατρό της η ανεύθυνη!

Last edited:

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Και εγώ δεν νομίζω οτι χρειάζεται να είσαι τόσο απόλυτη με ανθρώπους που έχουν πληρώσει το τίμημα των αποφάσεων τους, και βρίσκονται εδώ για να πουν ακριβώς αυτό.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog