Βέλγικος Μαλινουά

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
ναι.βιντεο συμβουλες κλπ.
ειναι ιδιαιτερο ζωο το μαλινουα,εδω εκπαιδευτες και τα βρισκουν σκουρα με δαυτα.
αρχαριος και εκπαιδευτης πανε πακετο με το μαλινουα οτιδηποτε αλλο ειναι απλα καταστροφικο.
το να το αποκτησεις ειναι το ευκολο,το να το (ζησεις)ειναι το δυσκολο.
πρωτα πρεπει να βρεις με ποιον τροπο θα το εκπαιδευσεις(εκπαιδευτη)και μετα πως θα το αποκτησεις

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
γιατι ειναι ζωα που κολλαννε και δεν ξεκολανε.
γιατι εχουν κοινωνικη επιθετικοτητα
γιατι ειναι ανασφαλη
γιατι εχουν πειραγμενο νευρικο συστημα
γιατι καθε λαθος στην εκπαιδευση το πληρωνεις, δεν γυρνας ευκολα πισω.
γιατι ειναι φεραρι και πρεπει να γινεις σουμαχερ

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Μία ερώτηση... Όταν λες λάθος στην εκπαίδευση, τι εννοείς? Γίνεται ο σκύλος να μάθει κάτι λάθος? (στα βασικά τουλάχιστον?!)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αν δειξει πχ επιθετικοτητα και συ δεν το χειριστεις σωστα.και καταλαβει οτι αυτο που κανει δεν ειναι λαθος..τοτε αντε να ξεκουμπωσεις οτι δεν πρεπει να το κανει.
και μην νομιζεις οτι ειναι απλο αυτο που λεω,ενα τσακ σε μια στιγμη ειναι

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Άμα είμαι σε ετοιμότητα για όλες τις πιθανές παρεκτροπές? Μέσα από τις εδώ συζητήσεις?

Εεεεεεεεεεε? :D

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εισαι μικρος και σκεφτεσαι σαν μικρος.δεν παιζει αυτο που λες.
καλυτερα να το αναβαλεις για μερικα χρονια η να πας σε κατι πιο λαιτ.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Οτι ισχυει για τα αλλα σκυλια ισχυει και για τα μαλινουα , απλα οτι δωσεις του μαλινουα θα το παρεις επι 10 .

Το μαλινουα ειναι πολυ εντονος σκυλος , στο πως χαιρεται , στο πως νευριαζει , στο πως σε αγαπαει κλπ

αλλα ειναι επισης ενας γρηγορος σκυλος , με υπερβολικη εκρηξη και υπερβολικο ντραιβ , αν βρεις καποιον σοβαρο επαγγελματια να σου δειξει ζωντανα πως να τα κανεις ολα σωστα , τοτε παρε μαλινουα αν οχι μην παρεις .
Το μαλινουα θελει να παιζεις μαζι του ολη την ωρα , αν δεν παιζεις θα βρει κατι αλλο να παιξει , ειτε θα σε τρωει εσενα , ειτε θα τρωει τους δικους σου , ειτε θα χαλαει τον κηπο κλπ .
Δεν σημαινει πως 24 ωρες το 24ωρο πρεπει να εισαι απο πανω του αλλα τουλαχιστον καποια ωρα την ημερα θα πρεπει να παιζετε μαζι .

Η εκπαιδευση του σκυλου ειναι σκακι , ολα ειναι στρατηγικη , ουτε αδικοι τσαμπουκαδες ουτε περιττες κινησεις για να παρεις το 100% , αν κανεις λαθη θα παρεις λαθος συμπεριφορες και με το μαλινουα θα παρεις σιγουρα , αν βρεις επαγγελματια σωστο να σε βοηθησει τοτε παρε .

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Κάτι άλλο? Δεν με πολυτραβάει το Γ.Π, με χαλάει η κλίση που έχει...

Δεν κρίνεις ένα σκύλο άμα σου κάνει από εξωτερική εμφάνιση μόνο αλλά και από άλλους παραγόντες.
Μπορέις να ανταπεξέλθεις σε αυτά που σου είπε ο Υπεράνθρωπος; Δεν κάνουν όλα τα σκυλία για όλους μας.

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Αν πάρω το σκύλο από εκτροφείο που είχα βρει, το οποίο εκπαιδεύει και σκύλους, ίσως να μου εξηγούσε και αυτός 2 πραγματάκια τότε, που γνωρίζει και καλά τη φυλή, αλλά και το κουτάβι που θα πάρω ( αν πάρω!) και να κρατήσω επαφή τηλεφωνικά μαζί του, διότι μου πέφτει μακριά για να πηγαίνω συνεχώς... :)

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Δεν κρίνεις ένα σκύλο άμα σου κάνει από εξωτερική εμφάνιση μόνο αλλά και από άλλους παραγόντες.
Μπορέις να ανταπεξέλθεις σε αυτά που σου είπε ο Υπεράνθρωπος; Δεν κάνουν όλα τα σκυλία για όλους μας.
Πιστεύω θα μπορώ να ανταπεξέλθω(εκτόνωση κλπ) το μόνο που με φοβίζει είναι η εκπαιδεύση αν είναι έτσι όπως τα λέτε............

Επίσης, θα μπορούσες να μου αριθμήσεις τους παράγοντες που κρίνουμε έναν σκύλο από την εμφάνιση?

:)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτο που εξηγουν τα παιδια εδώ ειναι, πως επέλεξες ενα σκύλο με έντονο ντράιβ, και τσιτωμένα νεύρα. Εκρηκτικο και με δυνατη προσωπικότητα. Η ενέργεια του ειναι πολλά κλικ πάνω από αλλα σκυλια.
Το να περιγράφεις μελλοντικά τυχόν προβληματικές συμπεριφορές ειναι πολύ δύσκολο.... και δεν μπορείς να βοηθηθεις από ονλάιν συμβουλές. Γιατι αυτό που εσύ μπορεί να εκλαμβάνεις κυριαρχικότητα, μπορεί να ειναι ανασφάλεια κλπ. Οπότε χρειαζεσαι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ εναν εκπαιδευτή εμπειρο με τα μαλινουά να σε κατευθυνει καθόλη τη διαρκεια της εκπαιδευσης του.

Είναι σαν να λες, θα πάρω φεράρι και θα μάθω μόνος μου να οδηγώ!

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Τι να πω ρε παιδιά... Με πείσατε! Ας το αφήσω για αργότερα όταν θα έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ εκπαιδευτή... :) (και είχα χαρεί γ@μώτο! :( )

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Πιστεύω θα μπορώ να ανταπεξέλθω(εκτόνωση κλπ) το μόνο που με φοβίζει είναι η εκπαιδεύση αν είναι έτσι όπως τα λέτε............

Επίσης, θα μπορούσες να μου αριθμήσεις τους παράγοντες που κρίνουμε έναν σκύλο από την εμφάνιση?

:)
Μπορέις να ανταπελξέθεις στις ανάγκες του σκύλου που θες να πάρεις ρώτα αυτό πρώτα στον εαυτό σου.

Θες Εκτώνοση,
Θες Οικονομικό
Θες Εκπαίδευση
Θες την οικογένεια σου
Θες Κτηνίατρο

Χρόνο είπες εχείς αλλά εκτώνωση δεν γίνεται μόνο στον χώρο σου θα πρέπει να τον βγάζει και βόλτες.

Το οικονομικό, η απόκτηση ενός σκύλου από εκτροφέα συν την εκπαύδευση του ανεβάζει πολύ την τιμή συν τα πάγια του που είναι τροφή και κτηνίατρος και καμία καβάτσα για να μην σου κάτσει και τίποτα απρόοπτό.

Εκπαιδευση, έχει κανέναν σχετικό στην περιοχή σου, με το τηλ δουλεία δεν γίνεται, το ίδιο και με τον κτηνίατρο έχεις κανέναν εκεί κοντά σου ή θα πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να πας να τον βρεις.

Η οικογένεια σου θα έχει επάφη με το σκύλο, ξέρουν τη εστει Μαλινούα και γενικά η απόκτηση σκύλου και ειδικά τα έξοδα του γιατί έχει έξοδα που αρκετοί δεν τα ειχαν σκεφτεί πριν πάρουν σκύλο.

Είσαι 14 αν πας φοιτητής ο σκύλος τι θα γίνει;;;

Υιοθετησε ή φιλοξένισε κανένα σκυλάκι αν θες μικρό από την φιλοζωική της περιοχής σου ή προσανατολίσου προς το παρόν σε άλλη φυλή. Αυτά στα λέμε για το Μαλινούα που είναι δύσκολο σκυλι, αλλά υπάρχουν και ποίο εύκολα. Και καλό είναι ο σκύλος να είναι μέσα στο σπίτι με την οικογένεια του δες αν οι γονείς σου το δέχονται αυτό. Εγώ είχα και έχω πρόβλημα με αυτό το θέμα και είμαι 29.

Το φόρουμ μην το αφήσεις θα μάθεις πολλά.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Τι να πω ρε παιδιά... Με πείσατε! Ας το αφήσω για αργότερα όταν θα έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ εκπαιδευτή... :) (και είχα χαρεί γ@μώτο! :( )
Μην αποθαρρύνεσαι. Είσαι μικρός ακόμα και ενθουσιάζεσαι με πολλά πράγματα. Μπορείς όμως να διαλέξεις ενα σκυλο να δουλέψεις μαζι του, πιο καλοβολης ράτσας (είπαμε, άσε το αισθητικό μερος) και να "προετοιμάζεσαι" για όταν ερθει η ώρα του μαλινουα!
Πιστεψε με, δεν μπορεί να μην υπάρχει αλλη ρατσα να σε εξιτάρει!!! ;)
Οπότε θα αποκτησεις και εμπειρία μόνος σου στο τι χρειάζεται ενα σκυλι, και θα καταλάβεις ότι η υπομονη στο τελος ανταμείβεται!

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Ίσως να μην το διευκρίνησα.. Έχω ήδη 2 σκυλιά (αγνώστου ράτσας) έξω στην αυλή...

Βόλτες μπορώ να το πηγαίνω μεγάλες αποστάσεις σε βουνό-θάλασσα

Εκπαιδευτή εδώ δεν έχει.......

Τα πάγια μπορώ να τα καλύψω :D όμως το αρχικό ποσό είναι το δύσκολο, για αυτό και σκέφτομαι σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα!!! :p

Κτηνίατρους ναι :)