Βέλγικος Μαλινουά

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Καλησπέρα!
Έχω μια απορία... :)
Πόσο δύσκολη είναι εκπαίδευση ενός μαλινουά και τι ιδιαίτερους χειρισμούς χρειάζεται, μιας και διαβάζω και ακουω διάφορα...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

ΥΓ. Επίσης, αν έχει κάποιος εμπειρία πάνω στα συγκεκριμένα σκυλιά ας με κατατοπίσει! :D

ChristineAngel

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Από δική μου εμπειρία έχω να σου πω ότι:
Είναι σκύλος που εκπαιδεύεται εύκολα αλλά λόγω της ξεροκεφαλιάς του πρέπει να του μπουν όρια από νωρίς.Βαριέται πολύ εύκολα και θέλει αρκετή εκτόνωση.Θέλει αυστηρή κοινωνικοποίηση αλλιώς μπορεί να γίνει επικίνδυνος προς άλλα σκυλιά και προς άλλα ζώα γενικότερα.Αρκετά κυριαρχική φυλή αλλά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Ευχαριστώ για την απάντηση!

2 διευκρινήσεις μόνο :)

Όταν λες όρια τι ακριβώς εννοείς?
Όταν λες βαριέται εύκολα εννοείς στην εκπαίδευση ή γενικά? Εγώ ήξερα ότι είναι από τις δραστήριες φυλές!! :D

Η Κοινωνικοποίηση είναι αυτονόητη, και με σκυλιά αλλά και με ανθρώπους.. :)

Και κάτι τελευταίο, για κάποιον που έχει εκπαιδεύσει 2 σκυλιά όλα κ όλα (το ένα άρχισα χθες την εκπαίδευση του) , δηλαδή έναν αρχάριο , είναι εφικτό να έχει μια καλή συμβίωση με έναν τέτοιο σκύλο?

Αυτά για τώρα.. :D :D

ChristineAngel

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Ευχαριστώ για την απάντηση!

2 διευκρινήσεις μόνο :)

Όταν λες όρια τι ακριβώς εννοείς?
Όταν λες βαριέται εύκολα εννοείς στην εκπαίδευση ή γενικά? Εγώ ήξερα ότι είναι από τις δραστήριες φυλές!! :D

Η Κοινωνικοποίηση είναι αυτονόητη, και με σκυλιά αλλά και με ανθρώπους.. :)

Και κάτι τελευταίο, για κάποιον που έχει εκπαιδεύσει 2 σκυλιά όλα κ όλα (το ένα άρχισα χθες την εκπαίδευση του) , δηλαδή έναν αρχάριο , είναι εφικτό να έχει μια καλή συμβίωση με έναν τέτοιο σκύλο?

Αυτά για τώρα.. :D :D
1)Όταν λέω όρια ενοώ να του δείξεις ότι είσαι αρχηγός(εννοείται χωρίς ξύλο βέβαια),να στο πω πιο απλά τέλος πάντων μην το αφήσεις να σε καβαλήσει...

2)Βαριέται εάν δεν έχει αρκετή εκτόνωση.Άμα βγαίνει κανονικά τις βόλτες του και ύστερα στο σπίτι παίζετε λογικά θα είναι μια χαρά.Ακόμα καλύτερα θα είναι αν έχεις κήπο.

3)Δεν συστήνεται για αρχάριους λόγο ξεροκεφαλιάς και μόνο αλλά πιστεύω ότι άμα έχεις όρεξη να ασχοληθείς όλα γίνονται.Θα μηλίσεις βέβαια και με τον εκτροφέα σου και θα διαλέξετε μαζί το κουτάβι που σου ταιριάζει.

Αυτά ότι άλλο θες ρώτα με

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Κατάλαβα για τα όρια.. :)

Αυλή έχω, και όρεξη για παιχνίδι επίσης, αν δε βαριέται και αυτό μπορώ να κάθομαι πολύυυ ώρα να παίζουμε!

Όρεξη να ασχοληθώ έχω πάρα πολύ, και επίσης σκέφτομαι να ασχοληθώ επαγγελματικά με την εκπαίδευση σκύλων όταν με το καλό τελειώσω το Λύκειο.. :D

Εκτροφέα έχω βρει, και θα έχει γέννα την ερχόμενη άνοιξη, όμως περιμένω και από τον Κ.Ο.Ε. την λίστα με τα εκτροφεία της φυλής.

Εσύ είχες/έχεις μαλινουά? Τι φύλο? :)

ChristineAngel

Active Member
30 Σεπτεμβρίου 2012
43
0
Λοιπόν αφού έχεις όρεξη να ασχοληθείς και όλα τα σχετικά θα τα πας μια χαρά με τον σκύλο και άμα τα αγαπάς τα σκυλιά θα τα καταφέρεις λογικά και σαν εκπαιδευτής.
Εγώ είχα μαλινουά αλλά πάνε χρόνιααααα.Θηλυκιά ήταν δεν την είχαμε από εκτροφείο.Άλλωστε τότε δεν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση.Η μαμά της πάντως από εκτροφείο της γερμανίας ήταν απ ότι θυμάμαι,ο μπαμπάς δεν ξέρω.
Πραγματικά πολύ όμορφη σκύλα αλλά 6 χρονών την χάσαμε,βλέπεις είχε αναπτύξει την συνήθεια να πηδάει από την μάντρα(2 μέτρα μάντρα).Την ψάχναμε μέρες,μέχρι και στην αστυνομί την δηλώσαμε αλλά τίποτα.
Πάντως τώρα που ξέρω πολύ περισσότερα απ ότι ήξερα τότε μπορώ να πω ότι είχε τον χαρακτήρα ενός τυπικού βέλγου.
Θαρραλέα,άριστη σαν φύλακας,ξεροκέφαλη αλλά πανέξυπνη,κυριαρχική με άλλα ζώα αλλά μόλις υποτάσονταν γινόνταν ζουμί.Επιφυλακτική με τους ξένους μέχρι να τους γνωρίσει αλλά μετά έιωνε για χάδια.Καλά για την ενέργεια της δεν θα μιλήσω γιατί την σκέφτομαι και αγχώνομαι ακόμα:D:p

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Ένα πρόβλημα που σκέφτομαι ότι θα υπάρχει είναι η μάντρα γύρω από την αυλή! Εϊναι 2 μέτρα ύψος, όμως στην μία πλευρά έχει κάτι σαν σκαλάκι γύρω στα 50++ εκ. οπότε αν μεγαλώσει θα έχουμε αποδράσεις.. :D

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
το κανονίζεις αυτό για την απόδραση με κάποιο πλέγμα,έχεις βρεί εκτροφείο μαλινουά στην ελλάδα?

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
superman αν έκανες μία βόλτα από το προφίλ θα σου λύνονταν οι απορίες.. :) 14 χρονών είμαι, και βρίσκομαι Β. Εύβοια. Όταν λες τι θέλω να κάνω με το σκύλο? Αν καλύπτω τις ανάγκες εκτόνωσης του χρειάζεται κάτι παραπάνω? Θα ήθελα βέβαια να συμμετέχω σε κάποιο κυνάθλημα, όμως χρειάζεται πολύυ περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες. Βλέπω εσύ πας έρχεσαι αθήνα-χαλκίδα, κατά δω δεν το σκέφτεσαι εε? :D
Kickass ευχαριστώ για την ιδέα, θα είναι στα υπόψην! Επίσης, έχω βρει 2 εκτροφείς, εκ των οποίων ο ένας με τον οποίο έχω επικοινωνήσει θα έχει γέννα την ερχόμενη άνοιξη, όμως περιμένω και την λιστα του ΚΟΕ...

Last edited:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
φιλε μου δυσκολος σκυλος για μενα και να σου πω το γιατί όπως το βλέπω εγώ ....

Ειναι πολύ εξυπνος και μαθαινει ευκολα και "κλειδωνει" τις εντολές που μαθαινει εύκολα υπάρχει όμως ένα μεγαλο θέμα σε αυτό το πλεονεκτημα .... αν το κάνεις λαθος θα το κλειδωσει λαθος και δεν διορθωνει εύκολα ....

Θέλει πολύ χρόνο και πολύ εμπειρία αυτός ο σκύλος δεν κάνει για τους περισσότερους από εμάς

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ενας σκύλος που εκτρέφετε καθαρά για να έχει κάποια χαρακτηριστικά που θα τον κάνουν εκμεταλλεύσιμο απο τον άνθρωπο είναι πάντα ένας "δυσκολος" σκύλος για έναν μέσο άνθρωπο.

Οταν ο άνθρωπος δεν έχει τα εργαλεία, της γνώσεις και εμπειρίες να χρησιμοποιείσαι αυτά τα χαρακτηριστικά τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις τέτοιο σκύλο.

Last edited:

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Μα αν εκτονώνεται όσο πρέπει καθημερινά, εκπαιδευτεί σωστά από μικρή ηλικία και δέχεται συνεχώς πολλά χάδια και αγκαλιές, γιατί να μην πάρω τέτοιο σκύλο? Το ξέρω ότι είναι σκύλος εργασίας, όμως δεν είμαι ο μόνος που θέλω ή θα έχω τέτοιο σκύλο για απλό πετ! Πάρε παράδειγμα τους Γ.Π , πόσοι από τους κατόχους τους πιστεύεις ότι τους βάζουν να κάνουν κάποια εργασία?
Επίσης, επειδή ξέρω ότι δεν θα χρησιμοποιήσω (ίσως) όλα τα χρκ του, μου λες γιατί να μην πάρω άλλη ράτσα!?! Όσο και αν έψαξα κανένα άλλο σκυλί μικρό-μεγάλο δεν με μαγνητίζει τόσο.. :)

Προσωπικά, πιστεύω πως με την εκπαίδευση θα τα καταφέρω αν τελικά πάρω, διότι κάνω εξάσκηση εκπαιδεύοντας τα ήδη 2 σκυλάκια μου... και δεν βρίσκω άλλο πρόβλημα που να προκύπτει..

ΥΓ. Είχα γράψει ένα πολύ πιο ωραίο κείμενο, όμως ξέχασα να το ποστάρω και το έχασα, αν θυμηθώ κάτι θα σμπληρώσω...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Είμαι ο τελευταίος που θα σου πει μη πάρεις αυτό αλλα εκείνο.

Δεν είναι θέμα εκπαίδευσεις το αν μπορείς να έχεις σκυλο.
Είναι τι ακριβώς ψάχνεις απο το σκύλο.

Μη μου έρθεις μετά και μου λες "Παιδιά έχω πρόβλημα, τραβάει συνεχεια τα παντελόνια μου. Πως να του το κόψω?" :D

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Από ότι κατάλαβα, αυτό είναι ένα πρόβλημα και θα ήθελα να μάθω τι να κάνω από πριν για να μην έρθω μετά και σου λέω ότι μου είπες ότι θα σου πω "Παιδιά έχω πρόβλημα, τραβάει συνεχεια τα παντελόνια μου. Πως να του το κόψω?" και μετά μου λες "Στα 'λεγα εγώ αλλά ποιος με ακούει εμένα" :p :D Πάω για αναζήτηση, αλλά θα επιστρέψω σύντομα με νέες απορίες :D:evil::evil:

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
το μαλινουα κανει για οποιον γουσταρει να ασχοληθει μαζι του.
δυπ πραματα χρειαζονται, ορεξη και ενας ανθρωπος που να ξερει τη φυλη να σε καθοδηγησει.αν τα εχεις αυτα απο κει και περα ολα ειναι θεμα δουλειας...οσο δουλεψεις τοσο θα ανταμοιφθεις.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
nick_d, δεν εννοούσα ότι δεν θα μπορείς να του μάθεις να μη ακουμπάει τίποτα με τα δόντια του. Αυτό το καταφέρνεις με εκπαίδευση. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όταν πέρνεις πισωκούνητο αυτοκίνητο ΔΕΝ μπορείς να παραπονιέσαι ότι σου ρίχνει κώλο. Γιατί το πισωκούνητο το πήρες γιαυτό το λόγο. Καποιος που θα πάρει το πισωκούνητο το περιμένει αυτό, το θέλει και δεν το βλέπει ως μειονέκτημα. Κατάλαβες τι εννοώ?

nick_d

Active Member
4 Οκτωβρίου 2012
32
0
26
Β. Εύβοια
Δεν τα πάω καλά με τα αυτοκίνητα... :D Αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν μπορώ να παραπονιέμαι για κάτι που εγώ έχω επιλέξει συνειδητά και πρέπει περιμένω να αντιμετωπίσω αυτό το κάτι.. ( Σ' αυτή την περίπτωση η συμπεριφορά των μαλις? :D )

Superman, από όρεξη άλλο τίποτα, ανθρώπους να με καθοδηγήσουν έχω εσάς!!! :D