Βάζει σε σειρά ζωάκια και παιδάκια!!!!

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Σήμερα που πήγαμε την βραδυνή μας βόλτα σε ένα παρκάκι η μικρή μου άρχισε να βάζει σε σειρά τα παιδάκια σαν να ήταν πρόβατα και να μην φεύγει με τίποτα απο εκεί.Τη τράβαγα να συνεχίσουμε τη βόλτα μας και προσπάθησα να της αποσπάσω τη προσοχή αλλα τίποτα.Και το ίδιο έχει αρχίσει να κάνει με τα σκιουράκια που έχω στο σπίτι.:confused:Αλλα το σημερινό ήταν άλλο πράγμα.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Εργασιακά, αυτό δεν πρέπει να κάνει, υποτίθεται;:D:D

Δώσε της πραγματικά πρόβατα να κουμαντάρει και δεν θα υπάρχει πλέον εκ μέρους της καμμία παρέκκλιση:p:D:D

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Την Κυριακή που μας έρχεται... τόσοι ψηφοφόροι θα πάνε να ψηφίσουν.....:p
Συγνώμη για το off....:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κάνει αυτό για το οποίο είναι φτιαγμένη...!! Βρες λοιπόν ένα βοσκο με κοπάδι...και άρχισε "εκπαίδευση"!!!:):):)

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Δεν υπάρχει περίπτωση να περιορίστει αυτή η συμπεριφορά?Ο άλλος μου ο σκύλος ας πούμε δεν σταμάτισε ποτέ να κυνηγάει πουλία και καμία φορά τα έπιανε κιόλας.:p

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
όχι βέβαια.....αφού αυτή είναι η εργασία που πρέπει να κάνει. Θα έπρεπε να χαίρεσαι κιόλας....Τέτοια σκυλιά είναι κρίμα να πηγαίνουν χαμένα...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Aπίστευτη..Όχι απλά δεν μπορεί να περιοριστεί αυτή η συμπεριφορά αλλά δεν πρέπει κιόλας..Απλά προσοχή με τα παιδάκια γιατί μπορεί να τα ψευτοδαγκώνει για να τα βάζει στη σειρά..θα σου έλεγαν να βρεις έναν βοσκό με κοπάδι και να την πηγαίνεις για πρακτική :D
Δεν σου κάνω πλάκα..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αν θες κοπάδι, μπορώ να εντοπίσω ενα, αλλά θα τρέχεις Ασπροβάλτα!!!
Τι γινεται όμως αν το σκυλι θυμάται το λόγο της εκτροφής του, σε λάθος περισταση?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Αν θες κοπάδι, μπορώ να εντοπίσω ενα, αλλά θα τρέχεις Ασπροβάλτα!!!
Τι γινεται όμως αν το σκυλι θυμάται το λόγο της εκτροφής του, σε λάθος περισταση?
Δεν υπάρχει αυτό που λες ghelly. Ο σκύλος για αυτό εκτράφηκε και μάλιστα έχει και έντονο τον ένστικτο του... Ο άνθρωπος του είναι υπεύθυνος να τον ελέγχει και να μην τον αφήνει χωρίς λουρί όταν αντί για πρόβατα έχουμε παιδάκια στο προσκήνιο..
Ο δικός μου σκύλος που είναι retriever κουβαλάει πράγματα μονίμως...Κλειδιά, κινητά αν βρει, μπαλάκια, παντόφλες κλπ κλπ...Τα μεταφέρει...Τώρα αν εγώ έχω ξεχάσει κάπου που έχει πρόσβαση το κινητό μου και μου το χαλάσει δεν θα φταίει ο σκύλος φυσικά..Δεν θα το μαλώσω ποτέ γιατί αλλιώς θα είμαι για ξύλο που πήγα και πήρα λαμπ και με ενοχλεί που επαναφέρει..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για να καταλάβεις τι εννοώ... μόλις είδε η μικρή μου το χάμστερ του φίλου μου, γυάλισε το μάτι της... Δεν την προλαβε κανεις, εριξε κάτω το κλουβι και παλευε να το βγάλει. Οκ ξέρω ότι ειχαν εκτραφει ως κυνηγοσκυλα για τρωκτικά, αλλά το λυπήθηκα το δύσμοιρο το χαμστερ. Επισης της γυάλισε το μάτι και με κουνέλι, μεγαλύτερο σε όγκο από αυτή (αλλά δεν την αφησα να το πνίξει μπουχαχα):rolleyes:

edit: σαφως και δεν μαλώνω... ήξερα εξαρχής το λόγο εκτροφής

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Την είχα με λουρί και δεν τη μάλωσα απλά προσπαθούσα να την πάρω απο εκεί και δεν ξεκολλούσε.Καλά για τα κακόμοιρα τα σκιουράκια δεν μιλάμε τα έχουν παίξει.Είναι πολύ νευρικά ζώα και προσπαθεί να τα περιορίσει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό με το κουβάλημα πάλι...Εγώ προσπαθώ να του μάθω να με βοηθάει με τις σακούλες του Super Market...όχι να κουβαλάει ότι θέλει ο μάγκας..Είπαμε..:):):)

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Εμένα δεν το έχει πολύ με το κουβαλημά.Το μόνο που κουβαλάει είναι το παπούτσι μου στο κρεβάτι της για να το μυρίσει.Να ρωτήσω κάτι άλλο?Ελάφια αντί για πρόβατα παίζει να κάνουν????

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αυτό με το κουβάλημα πάλι...Εγώ προσπαθώ να του μάθω να με βοηθάει με τις σακούλες του Super Market...όχι να κουβαλάει ότι θέλει ο μάγκας..Είπαμε..:):):)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εμένα που μου κουβαλάει τα φυτά μέσα στο σπιτι? Να τη μάθω να ποτίζει προσπαθώ~

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Κι εμένα ότι θέλει κουβαλάει...Αυτός τα κλειδιά και η δουλάρα τα ψώνια!!!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Βρε παιδιά μισό λεπτό...

Το ότι είναι border και η δουλειά του είναι να συγκεντρώνει το κοπάδι δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνει ανεξέλεγκτα κι όποτε θέλει, με όποιο στόχο θέλει...

Αλίμονο αν αφήναμε τα σκυλιά μας να κάνουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν, ακόμη κι αν αυτό είναι η εργασία τους...
Με αυτό το σκεπτικό οι σκύλοι φύλαξης, θα έπρεπε να μας φυλάνε από όποιον θέλουν, όποτε θέλουν, επειδή είναι η εργασία τους...
Τα λαγωνικά να καταδιώκουν ότι θέλουν, όποτε θέλουν...
Τα retriever να κουβαλάνε ότι θέλουν, όποτε θέλουν...και πάει λέγοντας...

Για να επανέλθω στα border, ακόμη κι αυτά που εργάζονται σε κοπάδια, δεν συγκεντρώνουν το κοπάδι όλη την ώρα, αλλά μετά από εντολή!
Σε αντίθετη περίπτωση το κοπάδι δεν θα μπορούσε να βοσκήσει ποτέ, αλλά και τα ζώα θα ζούσα υπό μόνιμο στρες, αφού η διαδικασία αυτή για τα πρόβατα είναι αρκετά στρεσογόνα...

Αν το σκυλί το έχει μέσα του, και το έχει όρεξη ο ιδιοκτήτης, είναι πραγματικά καλό να εκτελεί την εργασία του, αλλά ελεγχόμενα και τουλάχιστον με ψιλοεξοικειωμένα ζώα, είτε πρόβατα, είτε χήνες, σε τέτοια συμπεριφορά σκύλου!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ