ΒΙΑ

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
το ξερω βρε μαστορα πως δεν υποχρεουσαι,αλλα μην μας αφηνεις στα σκοταδια,δεν ειμασταν καλα παιδακια?ολοι απαντησαμε. :lol:

akis

Member
29 Ιανουαρίου 2008
21
0
Θεσσαλονίκη
www.paidotopos.net
ΜΑΚΗΣ said:
μπορεί να γαβγίζει επί μια ώρα και το μόνο που ζητά είναι να πας για δυο λεπτά και να την χαϊδέψεις επειδή νιώθει μοναξιά…

αν πας να την χαιδεψεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το κάνει συνέχεια για να κερδίσζει την προσοχή σου.

τι είναι Βία για εσένα ????
Ναι στην αρχή έτσι νόμιζα και εγώ ότι θα έκανε, ήμουνα πολύ επιφυλακτικός γιαυτο και ξεκίνησα με το να την μαλώνω, που δεν είχε βέβαια και πολύ αποτέλεσμα, αλλά τελικά είδα ότι με το χάδι σταματάει, ίσως να φταίει ότι είναι κουτάβι, όπως και να έχει θα δείξει…

Τώρα για την βία είναι κομμάτι δύσκολο..
Έτσι και αλλιώς είναι μια πίεση, μια εξώθηση, ένα εξαναγκασμός και τις πιο πολλές φορές πάει χέρι-χέρι με τον πόνο, του εξαναγκαζόμενου και κατόπιν τις ενοχές και την μετάνοια αυτού που εξαναγκάζει.

Η χειρότερη μορφή της, σωματική η ψυχολογική είναι όταν είναι παράλογη, άσκοπη και γενικά δεν συμβάλει καθόλου στην εξέλιξη του σκύλου η το εξωθεί σε στόχους που είναι πέρα από την κοινή λογική.

Ακόμα και στο παράδειγμα που ανέφερα στο προηγούμενο post σχετικά με το παιδάκι και την πρίζα (δεν μου έρχεται κάτι αντίστοιχο με σκυλί) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει βία απλά την χρησιμοποιείς για να αποτρέψεις ένα μεγαλύτερο κακό…

Βέβαια καλό είναι να απαντήσει ο ΜΑΚΗΣ..
Αλλά άσχετα από αυτό όσο τα γράφουμε τα συνειδητοποιούμε περισσότερο..

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
akis

Η χειρότερη μορφή της, σωματική η ψυχολογική είναι όταν είναι παράλογη, άσκοπη και γενικά δεν συμβάλει καθόλου στην εξέλιξη του σκύλου η το εξωθεί σε στόχους που είναι πέρα από την κοινή λογική.
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
υπαρχει αντικειμενικοτητα στο "παραλογο και ασκοπο" και στην "κοινη λογικη"?

akis

Member
29 Ιανουαρίου 2008
21
0
Θεσσαλονίκη
www.paidotopos.net
galazio said:
akis said:
όταν π.χ. το παιδί πλησιάζει το δαχτυλάκι του στην πρίζα η σκαρφαλώνει ο κάγκελο του μπαλκονιού..

Εκεί προσωπικά του μαυρίζεις τον ποπό και δεν διακινδυνεύεις ούτε μια στα χίλια να το ξανακάνει…

ναι,καλα.... 8)
Ω ναι…. :D
Και θα το θυμάται για αρκετό καιρό..
Τόσο που λίγο αργότερα όταν μεγαλώσει και καταλαβαίνει..
…θα ζητήσει και εξηγήσεις!!! :lol: :lol:

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Μπαμπά... φοβάμαι!!! λέει το αγοράκι
Ανέβα ρε μαλακισμένο στην σκάλα, εγώ είμαι εδώ, την κρατάω... εμψυχώνει ο πατέρας τον κανακάρη του, για να ανέβει στο πατάρι

Με τα λίγα με τα πολλά, ανεβαίνει ο γιός, και καθώς ετοιμάζεται να φτάσει στο πατάρι, κλωτσάει ο ίδιος ο πατέρας την σκάλα, και πέφτει κατω το παιδί και σαβουριάζεται!!!

Μαλακισμένο, μάθε το μια κι έξω, σε κανέναν να μην έχεις εμπιστοσύνη, σε κανέναν...

----------------------------

Ποιός θα κρίνει τι είναι βία, τι δεν είναι, τι είναι παιδαγωγικό, τι δεν είναι, μέχρι ποιό σημείο είναι θεμιτή, ποιό είμαι το μέτρο, το όριο, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα? κλπ, είναι τεράστια συζήτηση, και χωρίς αποτέλεσμα, διότι ο καθένας θα μιλάει υποκειμενικά.

akis

Member
29 Ιανουαρίου 2008
21
0
Θεσσαλονίκη
www.paidotopos.net
galazio said:
υπαρχει αντικειμενικοτητα στο "παραλογο και ασκοπο" και στην "κοινη λογικη"?
Νομίζω ότι είναι πιο απλό από ότι ακούγεται..

«Παράλογο και άσκοπο» αινούσα όταν δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό στη εξέλιξη και το ασκείς έτσι γιατί το θέλεις η επειδή κάνει καλό μόνο σε εσένα η τελικά επειδή ξύπνησες στραβά σήμερα..
Κάτι ακραίο π.χ. όλα μου πάνε στραβά σήμερα και εσύ κοπρόσκυλο δεν σταμάτησες να γαβγίζεις.. πατ! ρίχνεις και μα κλοτσιά…καϊ! – καϊ! – καϊ!, σκούζει ο σκύλος που απλά την πληρώνει και δεν κερδίζει τίποτα.
Ξέρω είναι ακραίο το παράδειγμα, γιατί ένας άνθρωπος που υιοθετεί ένα σκυλάκι δεν θα φτάσει σε τέτοιο σημείο αλλά δεν μου έρχεται κάτι καλύτερο…

Τον παράγοντα «κοινή λογική» τον έβαλα σχετικά με τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος από το κατοικίδιο του γιατί μπορεί να απαιτήσει παράλογα πράγματα και να ισχυρίζεται ότι κατά την γνώμη του είναι σωστά και εφικτά.
Όμως γνωρίζουμε ότι τα όρια αντοχής και ικανοτήτων ενός ζώου είναι πεπερασμένα παρόλο που καμία φορά η αφοσίωση τους προς εμάς είναι τόσο μεγάλη που αναγκάζονται και ξεπερνάνε αυτά τα φυσικά τους όρια για να μας ευχαριστήσουν.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
akis said:
είναι γνωστό ότι τα σκυλιά έχουν τον ψυχισμό και το μυαλό ενός μικρού παιδιού. Φυσικά κανένας δεν αναφέρει για άμεσες καταστάσεις εκεί είναι απόφαση δική σου όταν π.χ. το παιδί πλησιάζει το δαχτυλάκι του στην πρίζα η σκαρφαλώνει ο κάγκελο του μπαλκονιού..

Εκεί προσωπικά του μαυρίζεις τον ποπό και δεν διακινδυνεύεις ούτε μια στα χίλια να το ξανακάνει…
Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση και να πω πως οποιοδήποτε παράδειγμα ταύτισης ή παραλληλισμού συμπεριφοράς παιδιών-σκυλιών είναι ατυχές. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι η προσπάθεια να ερμηνεύσουν τις αντιδράσεις των ζώων τους με βάση ανθρώπινα κριτήρια.

akis

Member
29 Ιανουαρίου 2008
21
0
Θεσσαλονίκη
www.paidotopos.net
ROTTIE said:
akis said:
είναι γνωστό ότι τα σκυλιά έχουν τον ψυχισμό και το μυαλό ενός μικρού παιδιού. Φυσικά κανένας δεν αναφέρει για άμεσες καταστάσεις εκεί είναι απόφαση δική σου όταν π.χ. το παιδί πλησιάζει το δαχτυλάκι του στην πρίζα η σκαρφαλώνει ο κάγκελο του μπαλκονιού..

Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση και να πω πως οποιοδήποτε παράδειγμα ταύτισης ή παραλληλισμού συμπεριφοράς παιδιών-σκυλιών είναι ατυχές. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι η προσπάθεια να ερμηνεύσουν τις αντιδράσεις των ζώων τους με βάση ανθρώπινα κριτήρια.
Ε, ναι και πιθανότατα η εξαγωγή συμπερασμάτων με λάθος κριτήρια θα οδηγήσει σε σφάλματα..
Όμως ο παραλληλισμός δεν ήταν τόσο σε θέμα συμπεριφοράς ανάμεσα σε παιδί και σκύλο…
Αλλά περισσότερο αναφορά παρόμοιων καταστάσεων σε σχέση με την υπευθυνότητα η το πόσο συνειδητός είναι ο άνθρωπος.
Αυτός ήταν το κοινό σημείο αναφοράς δηλαδή ο ιδιοκτήτης, αφού το θέμα ήταν η ΒΙΑ άρα η αναλύαμε την δική του συμπεριφορά και όχι του τόσο παιδιού η του σκύλου.
Απλά εγώ ξέφυγα κάπως από το θέμα γιαυτο και ανέφερα:
Συγνώμη που ξέφυγα από το θέμα, ελπίζω να μην είναι άστοχος ο παραλληλισμός…
Πάντως καλώς αναφέρθηκε για να το διευκρινίζουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.. :)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Σωστό αυτό.
Η βία που τυχόν εξασκείται από έναν γονιό ή έναν σκυλοιδιοκτήτη, έχουν παρόμοιες γεννεσουργές αιτίες και παρόμοιες αιτιάσεις για την όποια αναγκαιότητα της ή την χρησιμότητα της.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Ο Μιλαν σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιεί ΒΙΑ, είναι πανέξυπνος και έχει φοβερές τεχνικές, βασίζει όλη την εκπαίδευσή που κάνει στην ιεραρχία της αγέλης. Ίσως κάποιες φορές το παρακάνει και νομίζει ότι είναι σκύλος αλλά είναι πολύ καλός!!!

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
στο παραπανω μου post με ειρωνευτηκαν εξου και η αναφορα στον εν λογο κυριο εκπαιδευτη Κορινα,διοτι με ειρωνευτηκαν παραπανω το τονιζω :lol:
τι πειραζει που νομιζει ο ανθρωπος οτι ειναι σκυλος??? :lol:
εμενα μου αρεσει η μεθοδος του αυτο ειπα μονο :wink:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Τίποτα δεν πειράζει πέραν του ότι έχει αρκετές δαγκωνιές... :lol :lol:

Ας τους να λένε όλοι έχουν γίνει σοφοί.... 8)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
LUNA07 said:
στο παραπανω μου post με ειρωνευτηκαν εξου και η αναφορα στον εν λογο κυριο εκπαιδευτη Κορινα,διοτι με ειρωνευτηκαν παραπανω το τονιζω :lol:
σε ειρωνευτηκαν,(εγω)η εκαναν χιουμορ?(εγω)
απλως απορω,διοτι πιστευα οτι το ειχαμε ξεκαθαρισει αυτο (εγω κι εσυ):wink:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
galazio said:
LUNA07 said:
σε ειρωνευτηκαν,(εγω)η εκαναν χιουμορ?(εγω)
απλως απορω,διοτι πιστευα οτι το ειχαμε ξεκαθαρισει αυτο (εγω κι εσυ):wink:
για διαβασε καλυτερα να δεις...οχι μονο εσυ,εγω κι εσυ παντελονια φοραμε...το ξεκαθαρισαμε ναι για δες ομως ποιος ειπε τι?και παλι χαριτολογω και δεν θυμωνω με κανεναν απλα στεναχωριεμαι :wink: :wink:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog