ΒΙΑ

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
έχω απελπιστεί πια,δεν μιλάω,δεν λέω τίποτα,μου λένε πως είναι απαράδεκτο που χρησιμοποιώ πνίχτη,αλλά την ίδια στιγμή τους βλέπω να χτυπάνε το σκυλί τους με το λουρί του.......

Ε...μου λένε.....δεν είναι το ίδιο,ο ίδιος πόνος είναι αυτά τα καρφιά στο λαιμό και το ίδιο μια με το λουρί του στην πλάτη?

αφού βλέπω μαζεμένους τύπους και τύπισσες με τα σκυλιά τους και αλλάζω προορισμό

3-4 είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μπορώ να ανταλλάξω απόψεις,με ανοιχτό μυαλό που δέχονται να ακούσουν την εκδοχή σου και χαίρομαι να παίζουν τα σκυλιά τους με την Μάγια μας.

Οι πλειοψηφία θεωρεί τα εκπαιδευτικά κολλάρα βίαια,χωρίς να θέλουν να ακούσουν τίποτα παραπάνω.

Δεν πηγαίνουν τα σκυλιά τους σε εκπαιδευτή γιατί "ξέρουν" πως θα ασκήσει βία.Δεν γνωρίζουν τι είναι "θετική εκπαίδευση"....

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η βία είναι στη φύση του κάθε ζώντα οργανισμού, διότι χωρίς αυτήν δεν υφίσταται επιβίωση και επιβίωση σημαίνει υπερίσχυση του ισχυρότερου σε βάρος του αδύναμου.

Βία σημαίνει χρησιμοποίηση μέσων για την επιβολή θελήσεως. Με άλλα λόγια, εξαναγκασμός. Όπως και να ορίσουμε την διόρθωση συμπεριφορών (τιμωρία, ποινή κτλ) δεν παύει να εμπεριέχει βία, απλά στη βία υπάρχουν διαβαθμίσεις.

denis said:
ROTTIE said:
Εκπαίδευση =διόρθωση =βία =μάθηση =ευζωία του ιδιοκτήτη. Όχι του ζώου.
Kαι του ζώου.
Βεβαίως και του ζώου…εκ των υστέρων...
Εξαρτάται από το αν θα πάρει καλά το μάθημα του.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οπως και να το πάρει ... στο ψυχολογικό κομμάτι στέκομαι ...

επιβίωση σημαίνει υπερίσχυση του ισχυρότερου σε βάρος του αδύναμου.
ΕΚΤΟΣ κι αν γίνει αγέλη ... εκεί ο αδύναμος γίνεται ισχυρός ... δεν υπάρχει ο λύκος, ο άγριος σκύλος ... υπάρχει η αγέλη, ένα όν, ένας οργανισμός :wink: ο σκύλος το ξέρει αυτό πολύ καλά ... είναι ευτυχισμένος στη βάση της, στην κορυφή της ξέρει ότι δεν μπορεί να φτάσει πιά ... αν φτάσει είναι πολύ στρεσαρισμένος ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το ίδιο λέμε. Απλά το κάθε είδος βρίσκει διαφορετικούς τρόπους να υπερισχύσει σε βάρος των υπολοίπων. Ένας από τους τρόπους είναι η δημιουργία αγελών και η οργάνωση των ζωών σε κοινωνίες με θέσπιση κανόνων και τήρηση ιεραρχίας.

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
ROTTIE said:
Η βία είναι στη φύση του κάθε ζώντα οργανισμού, διότι χωρίς αυτήν δεν υφίσταται επιβίωση και επιβίωση σημαίνει υπερίσχυση του ισχυρότερου σε βάρος του αδύναμου.

Βία σημαίνει χρησιμοποίηση μέσων για την επιβολή θελήσεως. Με άλλα λόγια, εξαναγκασμός. Όπως και να ορίσουμε την διόρθωση συμπεριφορών (τιμωρία, ποινή κτλ) δεν παύει να εμπεριέχει βία, απλά στη βία υπάρχουν διαβαθμίσεις.
Πολύ σωστά διατυπωμένο, στο λέω θα το κλέψω και θα το βάλω σε αυτό που έχω γράψει... :)

canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Όλα ξεκινάνε από την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει ο καθένας γύρω από τα σκυλιά και την εκπαίδευση! Τα εργαλεία βίαια για κάποιους ή μη έρχονται σε δεύτερη μοίρα! Κάποιοι όπως είπε και ο keyman προτιμάν να δέρνουν τον σκύλο τους με το λουρί επειδή θεωρούν ότι το κολάρο με τα καρφιά είναι βία! Το θέμα δηλ είναι πολύ σχετικό! Η ουσία όμως είναι πόσο καλά και το κυριότερο με πόση ασφάλεια, μπορούμε να ζούμε τελικά με τα σκυλιά μας μετά από όλες αυτές τις εκπαιδεύσεις θεωρίες κλπ!
Εγώ προσωπικά δεν είμαι με καμία θεωρία και πιστεύω πως όλα τα εκπαιδευτικά εργαλεία από τo clicker μέχρι το remote έχουν θέση στην εκπαίδευση! Το ζήτημα είναι πόσο καλά τα χρησιμοποιείς και πόσο λιγότερο στρες προκαλείς στον σκύλο! Τώρα κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι το να δώσεις σεναν σκύλο μια διόρθωση για κάτι που ΗΔΗ ξέρει, όπως π.χ το ότι δεν γύρισε πίσω όταν τον φώναξες ότι είναι βία! Για μένα είναι πιο βίαιο να βρω μια μέρα τον σκύλο μου κάτω απ τις ρόδες ενός αυτοκινήτου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

akis

Member
29 Ιανουαρίου 2008
21
0
Θεσσαλονίκη
www.paidotopos.net
Διάβασα το θέμα και από ότι κατάλαβα η συζήτηση δεν μπορεί να καταλήξει με σαφήνεια κάπου. Αν και στην αρχή νόμιζα ότι θα έχει μια κατάληξη σε στυλ «ποτέ βία» κ.λ.π. Σύμφωνα με αυτά που διάβασα η χρήση βίας είναι ένα πιο άμεσος, γρήγορος και πιο «εύκολος» τρόπος εκπαίδευσης του σκύλου, απαιτεί ελάχιστη ψυχική επαφή χωρίς όμως να έχει τόσο καλά αποτελέσματα. Όμως αποτελεί έως ένα ποσοστό ένα φυσιολογικό μέρος της ζωή του αφού δεν του είναι κάτι τελείως ξένο ακόμα και έως κουτάβι η ίσως πιθανά να επιβάλετε και έως ένα ποσοστό για κάποιο διάστημα.

Από την άλλη η μη-βία απαιτεί κόπο, χρόνο, υπομονή και κυρίως μια «γέφυρα επικοινωνίας» με το ζώο και έχει καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Όμως πρακτικά είναι αρκετά δύσκολο αφού τα προβλήματα ξεκινάνε από την πρώτη μέρα που πάτε το σκυλί σας στο σπίτι.

Από ότι κατάλαβα η ουσία είναι κάπου στο ενδιάμεσο, σε μια διαρκή ισορροπία με σωστές αναλογίες και από τα δυο, πιθανότατα στην αρχή περισσότερος εξαναγκασμός και αργότερα περισσότερο κατανόηση αφού με την καθημερινή τριβή θα μπορεί ο ένας να «διαβάζει» τον άλλο.

Αρκετά καλό το παράδειγμα της lone wolf σχετικά με την μητέρα και το κουτάβι αλλά προϋποθέτει να υπάρχει πάντα η ίδια νηφαλιότητα και ισορροπία αλλά δυστυχώς όλες οι μέρες, οι ώρες και οι καταστάσεις δεν είναι ίδιες όποτε μπορεί να λειτουργήσει μόνο έως ένα ποσοστό.
Όπως το ίδιο συμβαίνει και με τα επαναλαμβανόμενα «μη» όπου τις πιο πολλές φορές όχι μόνο δεν φέρουν αποτελέσματα αλλά συνήθως οδηγούν στην αντίθετη κατάσταση αλλά σε τελική ανάλυση βγαίνουν παρά πολύ εύκολα και αυθόρμητα όπως π.χ. μη-μη- Μη- ΜΗ!- ΜΗ!!!!- ΜΗ ΣΟΥ ΛΕΩ!!!!! Κ.λ.π

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συμβουλεύει και η παιδαγωγική για τα παιδιά, όχι πολλά «μη» και «ποτέ βία» αφού είναι γνωστό ότι τα σκυλιά έχουν τον ψυχισμό και το μυαλό ενός μικρού παιδιού. Φυσικά κανένας δεν αναφέρει για άμεσες καταστάσεις εκεί είναι απόφαση δική σου όταν π.χ. το παιδί πλησιάζει το δαχτυλάκι του στην πρίζα η σκαρφαλώνει ο κάγκελο του μπαλκονιού..

Εκεί προσωπικά του μαυρίζεις τον ποπό και δεν διακινδυνεύεις ούτε μια στα χίλια να το ξανακάνει…

θα μου πείτε ότι έπρεπε να το είχα προβλέψει όπως π.χ. να έβαζα τάπες στις πρίζες, αλλά δεν ελέγχεις πάντα το περιβάλλον, ούτε και το παιδί η το σκυλί είναι εσώκλειστα. κάποια στιγμή θα βρεθούν σε ένα άλλο περιβάλλον όπως π.χ. σε ένα ξένο σπίτι που δεν θα έχει καλυμμένες τις πρίζες…
Για να μη βάλω τον ανθρώπινο παράγοντα λάθους ( Φτου! Ξέχασα να βάλω το καπάκι στο τάδε, είναι δυο μέρες ανοιχτό, πως και δεν πήγε..)

Συγνώμη που ξέφυγα από το θέμα, ελπίζω να μην είναι άστοχος ο παραλληλισμός…

Προσωπικά είμαι κατά της βίας αλλά οφείλω να αναγνωρίσω ότι κάποιες φορές είναι δραστική. Υπάρχουν όμως άλλες φορές, κυρίως όταν υπάρχει η «πολυτέλεια» του χρόνου που πρέπει να είναι η τελευταία λύση, όπως συμβαίνει μερικές φορές με την σκυλίτσα μας, μπορεί να γαβγίζει επί μια ώρα και το μόνο που ζητά είναι να πας για δυο λεπτά και να την χαϊδέψεις επειδή νιώθει μοναξιά…
Εκεί η βία δεν κάνει τίποτα…

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μπορεί να γαβγίζει επί μια ώρα και το μόνο που ζητά είναι να πας για δυο λεπτά και να την χαϊδέψεις επειδή νιώθει μοναξιά…

αν πας να την χαιδεψεις το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το κάνει συνέχεια για να κερδίσζει την προσοχή σου.

τι είναι Βία για εσένα ????

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πιστεύω ότι για κάθε σκύλο η "βία" είναι διαφορετική. Ανάλογα με τον ψυχισμό του, κάθε σκύλος έχει διαφορετικές ανοχές. Δηλαδή μια μου κίνηση που για έναν σκύλο μπορεί να είναι εώς και ψιλο-αδιάφορη, έναν άλλον μπορεί να τον τρομάξει.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
keyman said:
δεν μας είπες όμως εσύ ΜΑΚΗΣ τι θεωρείς "βία"..... :roll:
[-X [-X [-X [-X [-X

μασημένο φαί στο στόμα θες :?: :?: :?: :?: :?:

δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

ο σκοπός μου είναι άλλος.

να καταλάβει ο κόσμος ΤΙ διαβάζει και τι ζητάει

και αυτό μόνο από δικά του συμπεράσματα θα γίνει

περιμένω και άλλους

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
akis said:
όταν π.χ. το παιδί πλησιάζει το δαχτυλάκι του στην πρίζα η σκαρφαλώνει ο κάγκελο του μπαλκονιού..

Εκεί προσωπικά του μαυρίζεις τον ποπό και δεν διακινδυνεύεις ούτε μια στα χίλια να το ξανακάνει…

ναι,καλα.... 8)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ΜΑΚΗΣ said:
keyman said:
[-X [-X [-X [-X [-X

ετσι οπως το γραφεις,εγω εισπρατω το οτι εσυ γνωριζεις αντικειμενικα τι ειναι βια,αλλα ο σκοπος δεν ειναι να το μαθουμε απο σενα,αλλα να το ανακαλυψουμε μονοι μας.
γιατι διαφοροποιεισαι απο οσους απαντησαν και δεν απαντας κι εσυ?

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
ΜΑΚΗΣ said:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ κατά την άποψη σας σε ένα ζώο.

τι περιμένετε να δείτε από ένα εκπαιδευτή ο οποίος διαφημίζει την δουλειά του ως ΄Εκπαίδευση χωρίς Βία΄
θα πω κι εγω την γνωμη μου με απλα λογια οπως τα καταλαβαινω σαν κοινος θνητος:

1ον: ΒΙΑ θεωρω τα παντα,λουρι,πνιχτες,αλυσιδες,εντονο μαλλωμα,αγρια φωνη,σπρωξιμο,τραβηγμα,χτυπημα,εξαναγκασμο,δελεασμο με τροφη...
2ον:ΑΠΟ εναν εκπαιδευτη θα περιμενα με το βλεμμα και μονο χωρις εργαλεια και με την ηρεμη χροια της φωνης του να εκπαιδευει εναν σκυλο.

Αυτα βλεπω σαν βασικα,τωρα για πιο εξειδικευμενη εκπαιδευση σε αλλα επιπεδα δεν εχω τις γνωσεις να πω :roll:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
LUNA07 said:
2ον:ΑΠΟ εναν εκπαιδευτη θα περιμενα με το βλεμμα και μονο χωρις εργαλεια και με την ηρεμη χροια της φωνης του να εκπαιδευει εναν σκυλο.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
galazio said:
ΜΑΚΗΣ said:
keyman said:
[-X [-X [-X [-X [-X

ετσι οπως το γραφεις,εγω εισπρατω το οτι εσυ γνωριζεις αντικειμενικα τι ειναι βια,αλλα ο σκοπος δεν ειναι να το μαθουμε απο σενα,αλλα να το ανακαλυψουμε μονοι μας.
γιατι διαφοροποιεισαι απο οσους απαντησαν και δεν απαντας κι εσυ?
ναι γνωρίζω :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

εγώ έκανα την ερώτηση προς εσάς

δεν υποχρεούμε να απαντήσω :wink:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog