Αgility Addicts - Ελάτε στην ομάδα μας!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Σας ζηλεύω παιδιά !!!
Τι ωραία που είστε όλοι μαζι στην Αθήνα και καλοπερνάτε ! Εμείς εδώ στο χωριό θα πέσουμε σε λήθαργο σαν τις αρκούδες :(
Μακάρι θα μπορούσα να έρθω κι εγώ...

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
πρεπει να βρω χορηγο για να κατεβασω σωτηρη.
ταιριαζουμε σαν ζευγαρι,αν και εψαχνε συνεχεια την μαμα του.
στις επομενες 2 προπονησεις πιστευω θα τον κανω να την ξεχασει!:xD:
ταλενταρα για εμενα η κλειω!

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Ερώτηξις....
Τα νεαρά σκυλιά αντιμετωπίζονται με λιγότερη ένταση...μικρότερα άλματα κλπ...ή δεν έχουν κίνδυνο με το Αλφα και τα εμπόδια?

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Εννοείται ότι τα κουτάβια που δεν έχουν ακόμα πλήρη ανάπτυξη χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Δεν πρέπει να πηδάνε εμπόδια πάνω από το ύψος των αγκώνων τους ούτε να κάνουν το σλάλομ σε φουλ ταχύτητα (λέμε τώρα). Μπορούν να μάθουν όμως πολλά πράγματα μέχρι να χρονίσουν.
- χαμηλό άλμα ή κύκλωση του εμποδίου από δεξιά ή αριστερά ή προσέγγιση από την πίσω πλευρά, χωρίς καν μπάρα
- επαφές
- τούνελ
- σωστή είσοδο στο σλαλομ και πέρασμα του περπατώντας
- επιλογή του σωστού εμποδίου
- πάνω απ' όλα κατεύθυνση, προς το χέρι (κοντά), μπροστά (στέλνουμε μακριά) αλλαγές κατεύθυνσης (front cross, rear cross, blind cross)
Agility δεν είναι μόνο να πηδήξουν ένα εμπόδιο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Εμ...και τα κάπως...λιγότερο κουτάβια; :-\"
Εχουν επίσης, περιορισμούς ασφαλείας;
Φαντάζομαι αναλόγως της φυσικής τους κατάστασης ε;

Αρα...zouzoune ξεκινάμε...κανόνισε την πορεία σου. Σε θέλω fit :nerv:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Πως μπορεί να βρει κάποιος οδηγίες γι'αυτά Noela αν δεν είναι κοντά σε κάποιον που ξέρει?
Δηλαδή θα μου άρεσε να μάθω κάποια πράγματα με τον μικρό....εδώ....στην μέση του πουθενά....
Αλλά τι σημαίνει πχ σωστή είσοδος στο slalom?

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Πως μπορεί να βρει κάποιος οδηγίες γι'αυτά Noela αν δεν είναι κοντά σε κάποιον που ξέρει?
Δηλαδή θα μου άρεσε να μάθω κάποια πράγματα με τον μικρό....εδώ....στην μέση του πουθενά....
ειναι ετοιμος ο μικρος μυοσκελετικα? εχει πληρως αναπτυχθει? παιζει ρολο νομιζω...θελει πολλη προσοχη....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
βρε σεις! τι καλα που περνατε!?!!! μπραβο παιδια!!

να δω ποτε θα ψησω αντρα να κατσει μαγαζι.. θελω παρα πολυ να ερθω!!!!!!!!
Μπραβο συνεχιστε ετσι!!

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Πιθανότατα όπως βρίσκεις οδηγίες για τα πάντα όταν είσαι στη μέση του πουθενά. Μέσω ίντερνετ. Εισαγωγικά βιβλία που μπορείς να παραγγείλεις είναι τα Introduction to dog agility, The Beginners guide to dog agility ή ό,τι άλλο σου φανεί εσένα τέλος πάντων αξιόλογο.
Ακόμα καλύτερα να παραγγείλεις κάποιο εκπαιδευτικό dvd γιατί άλλο να το διαβάζεις άλλο να το βλέπεις. Στο cleanrun.com θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Τέλος στο youtube έχει άπειρα βίντεο από αγώνες και προπονήσεις για να πάρεις μια ιδέα και να ενημερωθείς.

Σωστή είσοδος στο σλάλομ σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το που βρίσκεται ο χειριστής, ο σκύλος πρέπει να εισέρχεται στο σλάλομ μπαίνοντας δεξιά του πρώτου στήλου. Ίσως ν' ανεβάσω βιντεάκι γι αυτό καθώς το δουλεύουμε. Η Μπλου είχε μάθει να είναι πάντα από αριστερά μου και για να μπει στο σλάλομ σωστά έπρεπε να βρίσκομαι κι εγώ δεξιά του σλάλομ. Στο ατζιλιτυ ο σκύλος πρέπει να μάθει χειρισμό κι από τις δύο πλευρές.

Όσων αφορά τα άλματα τώρα, ο τσοπάνης σου (χρονιάρης δεν είναι τώρα;) λόγω αργής ανάπτυξης θέλει προσοχή ακόμα. Καλό θα ήταν να περιμένεις να φτάσει 18 μηνών για μεγαλύτερα άλματα. Εγώ στη Μπλου δεν έκανα καθόλου άλματα μέχρι να χρονίσει. Δε ρισκάρουμε την υγεία του σκύλου μας κι ας μη γίνει πρωταθλητής.

Sas

Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
15
0
SOS!Είμαι στο δρόμο για το agility Καματερου αλλά χαθηκα,έχει καποιος κανένα τηλέφωνο η οδηγίες να μου δώσει;
Ευχαριστώ!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.031
Νεότερο μέλος
albatros