Πως μπορεί να βρει κάποιος οδηγίες γι'αυτά Noela αν δεν είναι κοντά σε κάποιον που ξέρει?
Δηλαδή θα μου άρεσε να μάθω κάποια πράγματα με τον μικρό....εδώ....στην μέση του πουθενά....
Αλλά τι σημαίνει πχ σωστή είσοδος στο slalom?
Πιθανότατα όπως βρίσκεις οδηγίες για τα πάντα όταν είσαι στη μέση του πουθενά. Μέσω ίντερνετ. Εισαγωγικά βιβλία που μπορείς να παραγγείλεις είναι τα Introduction to dog agility, The Beginners guide to dog agility ή ό,τι άλλο σου φανεί εσένα τέλος πάντων αξιόλογο.
Ακόμα καλύτερα να παραγγείλεις κάποιο εκπαιδευτικό dvd γιατί άλλο να το διαβάζεις άλλο να το βλέπεις. Στο cleanrun.com θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Τέλος στο youtube έχει
άπειρα βίντεο από αγώνες και προπονήσεις για να πάρεις μια ιδέα και να ενημερωθείς.
Σωστή είσοδος στο σλάλομ σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το που βρίσκεται ο χειριστής, ο σκύλος πρέπει να εισέρχεται στο σλάλομ μπαίνοντας δεξιά του πρώτου στήλου. Ίσως ν' ανεβάσω βιντεάκι γι αυτό καθώς το δουλεύουμε. Η Μπλου είχε μάθει να είναι πάντα από αριστερά μου και για να μπει στο σλάλομ σωστά έπρεπε να βρίσκομαι κι εγώ δεξιά του σλάλομ. Στο ατζιλιτυ ο σκύλος πρέπει να μάθει χειρισμό κι από τις δύο πλευρές.
Όσων αφορά τα άλματα τώρα, ο τσοπάνης σου (χρονιάρης δεν είναι τώρα
λόγω αργής ανάπτυξης θέλει προσοχή ακόμα. Καλό θα ήταν να περιμένεις να φτάσει 18 μηνών για μεγαλύτερα άλματα. Εγώ στη Μπλου δεν έκανα καθόλου άλματα μέχρι να χρονίσει. Δε ρισκάρουμε την υγεία του σκύλου μας κι ας μη γίνει πρωταθλητής.