Ασχημα ξεκινησε η μερα

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εχω φάει ολη μερα στα τηλεφωνα, ακόμα και τώρα γινεται ο κακός χαμός με το τι πληροφορίες εχουν δοθεί και από που.... επειδη θα ακουστουν πολλά γιατι "πολλοι" ενδιαφέρονται στα λόγια να δειξουν αγανακτηση... Οποτε επειδη και ο σύλλογος που ανελαβε δράση, θελει να κρατησει χαμηλο προφιλ ως τη δικη, προσπαθουν να συμμαζεψουν το κακο χαμό αυτό. Συν οτι κατηγορείται ο Δήμος ενώ υπάρχει καλή συνεργασία ως τώρα....

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
Αυτά είναι - τα ξέρεις άλλωστε, το να κρατάς γενικά το στόμα των εντολέων σου σε έλεγχο είναι ένα μείζον ζήτημα!
Καλή επιτυχία (και τύχη) πάντως, μακάρι να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Ακριβώς...
Άλλωστο, το αυτόφωρο σύμφωνα με το 242 του ΚΠΔ είναι μέχρι και το τέλος της επόμενης μέρας από την τέλεση του εγκλήματος - και ας υπάρχουν διάφορες ερμηνείες ως προς το τι σημαίνει ακριβώς αυτό! Στην πράξη, μια χαρά εντός προθεσμίας είναι, αλλά αφού παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, υπό τις συνθήκες που ανέφερε η Γκέλη, δεν τίθεται θέμα κράτησης. (βέβαια, μην αρχίσω τώρα για τις κρατήσεις για πολεοδομικές παραβάσεις - όχι, δε θ' αρχίσω....όχι....)
Μα δε θα κρατούνταν προσωρινά σε καμία περίπτωση. Προσωρινοι κράτηση επιβάλλεται μόνο στα κακουργήματα και σε αυτούς λογικά η δίωξη θα αφορά πλημμέλημα (αρ. 16 και 20 Ν 4130/2012).

Οπότε το αν δεν είναι ύποπτοι φυγής δεν ενδιαφέρει με αυτήν την έννοια τώρα, απλά με την αυτόφωρη διαδικασία εισάγεσαι αν συλληφθείς (417 ΚΠΔ) και αυτοί προσήλθαν αυτοβούλως.
Γμτ σωστή (για αυτούς) κίνηση... :mad:

Ghelly καλή επιτυχία!
Και επειδή ασχολείσαι και δε θα το αφήσεις, δες το από τη θετική του πλευρά: θα μαζέψεις περισσότερους μάρτυρες.

Dnassib για αυτό με τις ερμηνείες του αυτόφωρου και εγώ πιστεύω ότι όντως αν δεν συλληφθείς "εν το πράτεσθε" δεν υπάρχει η αποδεικτική δύναμη που δικαιολγεί την υποχώρηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου στο αυτόφωρο. Όμως μεταξύ μας εδώ (αν και "δογματικό" λάθος μου) δε θα με πολυενοχλούσε... :cool:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Όταν υπάρξει κατι νεότερο (ή νεώτερον sea mol), θα το ενημερώσω το θέμα. Μην πω οτι θα σας βάλω και πουλμαν για Πατρα!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μη βιάζεσαι. Αυτό δεν ειναι για την προανακριτική.... που δεν τους ενδιεφερε καν να παρουν την μαρτυρα... περιμεναν να πάει μόνη της ενώ ειχε δηλώσει ότι φοβόταν!
Το πειθαρχικο δεν περιμεναμε να αλλάξει κατι

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εμεις εδω παντως προχωρήσαμε και περιμενουμε δικάσιμο
Το λέω επειδη υπήρξαν στο φβ και σε μπλογκς καλοθελητές που εβγαιναν και ελεγαν οτι θα πάει αρχείο η δικογραφία κλπ... μην επιχειρήσουν τώρα να βγουν να πουν οτι "εβαλαν το λιθαράκι τους" γιατι θα τους λιθοβολήσω εγώ η ιδια!