...αν ξερει καποιος την "βραζιλιανικη" μεθοδο ας μου πει
Σαφώς, μπορεί να σου εξηγήσει ο
omarock...
...για το τους φυλαγε ολους εννοω οτι μερικοι γειτονες μου ειπαν οτι παλια που ζουσε εδω στην περιοχη προστατευε πολλες οικογενειες.δηλαδη απο την δικη μου την αυλη φυλαγε και την διπλανη πορτα του διπλανου σπιτιου προειδοποιουσε οταν καποιος πλησιαζε ητε στην δικη μου πορτα ητε στου διπλανου.
Βασικό χαρακτηριστικό της φυλής του...
Πλουσιοι, βιλες, μπραβοι και στη μεση ενας ασιατης...
Είναι (για καλό ή για κακό της φυλής) trendy, τα τελευταία χρόνια... και, μάλιστα, the bigger the better, όπως λέμε και σε άψογα Ελληνικά...
Μαρία καλώς ήρθες, να σου ζήσει το μωρό και ο Ασιάτης
αρχικά νόμιζα πως μας κάνεις πλάκα.
Το συνηθίζουν εδώ στο Forum να μπαίνουν παλιά μέλη, να πλάθουν μία ιστορία και να βλέπουν αντιδράσεις. Αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος που όλοι είναι δύσπιστοι...
Και όχι μόνο αυτός ο λόγος... υπάρχουν και "νέα" μέλη, που παραμένουν νέα και μπαινοβγαίνουν με διαφορετικά nicknames, για να προκαλέσουν τις σχετικές αντιδράσεις...
Κατσε διαβασε προσεκτικα για την φυλη, αυτα που σου φαινονται καπως ειναι απλα τα χαρακτηριστικα των ορεινων ποιμενικων.
Μαθε απο που προερχεται ο σκυλος,ειναι εκτροφικος, και γιατι εχει αλλαξει τοσα σπιτια.
Ξαναμιλα με εκτροφεις, αυτοι μπορει να σε κατατοπισουν καλυτερα απο ολους.
Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να προσθέσω (στη Μαρία) ότι το θέμα αυτό το έχουν διαβάσει (και έχουν γράψει), τουλάχιστον 4 άνθρωποι που "κάτι ξέρουν"... και κάποιοι από αυτούς ξέρουν πολλά...
Και κάποια από αυτά πέρασαν και στα posts τους, έστω, κρυμμένα...
Προσωπικά, Μαρία, ήμουν από αυτούς που χτες (ίσως και σήμερα) αμφέβαλαν για το "ποιά είσαι"... και το διατύπωσα έτσι, χτες το απόγευμα... για πολλούς λόγους:
1. Είναι πολύ δύσκολο να συλλάβω την έννοια του να αποκτάς φοβίες, μετά την μεγάλη επαφή με τα σκυλιά... αλλά και πάλι, όπως είπα, ποτέ δεν ξέρεις...
2. Με παραξένεψε η "ορολογία" που χρησιμοποιείς για τα σκυλιά, στο βαθμό που είσαι εκπαιδεύτρια...
Ενας εκπαιδευτής (νέος ή παλιός, καλός ή χειρότερος) δεν χρησιμοποιεί, ας πούμε, τη λέξη "διαταγές"... δεν χρησιμοποιεί τη λέξη "αφεντικό"... και πολλά ακόμα παραδείγματα...
3. Με παραξένεψε πολύ ο τρόπος που έκανες τις ερωτήσεις σου... ένας εκπαιδευτής (που, έστω, δεν έχει την εμπειρία σε Ορεινούς Ποιμενικούς), ή ακόμα και ένας έμπειρος "σκυλάς", ή ακόμα και ένας "απλός σκυλάς" που έχει διαβάσει 2-3 περιγραφές της φυλής, δεν θα έθετε τα θέματα έτσι... θα προσπαθούσε να συνταιριάξει την εμπειρία του με τα χαρακτηριστικά αυτά, να αναρωτηθεί... να τα συγκρίνει... και να ρωτήσει...
Αν, παρόλα αυτά, η περίπτωσή σου είναι "γνήσια"... δηλαδή, αν είσαι πραγματικά αυτό που λες ότι είσαι...
Τότε σαφώς και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τη δυσπιστία μου και σου εύχομαι καλή τύχη στην προσπάθειά σου... μιάς και η φυλή είναι από αυτές που λατρεύω και παρακολουθώ ανελλειπώς και συζητάω γι' αυτές...
Στην περίπτωση αυτή, ψάξε πολύ και ψάξε συστηματικά... αρκετοί συνάδελφοι του άντρα σου ασχολούνται με τη φυλή, άλλοι ερασιτεχνικά και άλλοι επαγγελματικά... δεν θα είναι δύσκολο να τους βρει, να τους ρωτήσει, να δουν το σκύλο και να "μεταφράσουν" τη συμπεριφορά του...
Ο Ποιμενικός της Κεντρικής Ασίας είναι ένας σκύλος που αξίζει (με το παραπάνω) αυτή την προσπάθεια!