Ασιατικό ποιμενικό...χρειάζομαι πληροφορίες

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Καλά, λίγο-πολύ έχω καταλάβει τον προβληματισμό σου.
Δεν είναι ανάγκη να μου εξηγήσεις τίποτα παραπάνω.
Όχι, τπτ άλλο, αλλά δεν νομίζω πως μπορώ να σε βοηθήσω...
Μόνο καλή τύχη μπορώ να σου πω, και να το ξεπεράσεις γρήγορα...

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
Μαρία...θερμή παράκληση...προσπάθησε σε παρακαλώ πολύ, να γράφεις έστω με παραγράφους, γιατί εγώ τουλάχιστον, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να διαβάσω τα κείμενά σου.
εχεις δικιο συγνωμη. δεν θα μινω πολυ στο φορουμ φιλε μου, πολεμο δεν ηθελα απο την αρχη, ηρθα εδω γιανα πω κατι που με προβληματιζε μηπως και καποιος ειχε καποια σχετικη γνωση...επειδη ανεφερα οτι καποτε ημουν εκπαιδευτρια ολοι πεσαν επανω μου. δεν νομιαζω να ειπα κατι κακο και λαθος...δεν εχω κατι να πω ουτε να αποδειξω. αλλα δεν περιμενα ενα τετοιο φορουμ να ειναι τοσο επιθετικο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Δεν έχει κανένας λόγο να σε...πολεμήσει.

Επαγγελματίες εκπαιδευτές/γιατροί/εκτροφείς, μπορεί να μην είμαστε, αλλά μια άποψη την έχουμε.
Κάποιοι, χρόνια σκυλάδες σε όλο το φάσμα λειτουργιών του αντικειμένου "σκύλος", την έχουν και πολυ πιο εμπεριστατωμένη.

Αρα...είναι τουλάχιστον αφελές να πίστευες ότι μπαίνοντας σε ένα σκυλοφόρουμ, θα έβρισκες κάποιους τύπους εντελώς ανίδεους, που δεν θα είχαν αντίλογο σε όσα από μόνη σου μας λες.

Και σε μια τέτοια περίπτωση, δεν νομίζω ότι θα είχες βοηθηθεί περισσότερο.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Κατσε διαβασε προσεκτικα για την φυλη,αυτα που σου φαινονται καπως ειναι απλα τα χαρακτηριστικα των ορεινων ποιμενικων.
Μαθε απο που προερχεται ο σκυλος,ειναι εκτροφικος,και γιατι εχει αλλαξει τοσα σπιτια.

Ξαναμιλα με εκτροφεις,αυτοι μπορει να σε κατατοπισουν καλυτερα απο ολους.

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
οκ παιδια σας ευχαριστω ολους πολυ...και λυπαμαι αν εκανα εγω κατι και το προκαλεσα ολο αυτο...αλλα διαβαστε ολοι απο την αρχη το πως μιλησα εγω και το πως απαντουσαν ολοι και μετα μου λετε οτι δεν δεχτηκα πολεμο....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...αν ξερει καποιος την "βραζιλιανικη" μεθοδο ας μου πει
Σαφώς, μπορεί να σου εξηγήσει ο omarock...

...για το τους φυλαγε ολους εννοω οτι μερικοι γειτονες μου ειπαν οτι παλια που ζουσε εδω στην περιοχη προστατευε πολλες οικογενειες.δηλαδη απο την δικη μου την αυλη φυλαγε και την διπλανη πορτα του διπλανου σπιτιου προειδοποιουσε οταν καποιος πλησιαζε ητε στην δικη μου πορτα ητε στου διπλανου.
Βασικό χαρακτηριστικό της φυλής του...

Πλουσιοι, βιλες, μπραβοι και στη μεση ενας ασιατης...
Είναι (για καλό ή για κακό της φυλής) trendy, τα τελευταία χρόνια... και, μάλιστα, the bigger the better, όπως λέμε και σε άψογα Ελληνικά...

Μαρία καλώς ήρθες, να σου ζήσει το μωρό και ο Ασιάτης
αρχικά νόμιζα πως μας κάνεις πλάκα.
Το συνηθίζουν εδώ στο Forum να μπαίνουν παλιά μέλη, να πλάθουν μία ιστορία και να βλέπουν αντιδράσεις. Αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος που όλοι είναι δύσπιστοι...
Και όχι μόνο αυτός ο λόγος... υπάρχουν και "νέα" μέλη, που παραμένουν νέα και μπαινοβγαίνουν με διαφορετικά nicknames, για να προκαλέσουν τις σχετικές αντιδράσεις...

Κατσε διαβασε προσεκτικα για την φυλη, αυτα που σου φαινονται καπως ειναι απλα τα χαρακτηριστικα των ορεινων ποιμενικων.
Μαθε απο που προερχεται ο σκυλος,ειναι εκτροφικος, και γιατι εχει αλλαξει τοσα σπιτια.

Ξαναμιλα με εκτροφεις
, αυτοι μπορει να σε κατατοπισουν καλυτερα απο ολους.
Αυτό μου δίνει την ευκαιρία να προσθέσω (στη Μαρία) ότι το θέμα αυτό το έχουν διαβάσει (και έχουν γράψει), τουλάχιστον 4 άνθρωποι που "κάτι ξέρουν"... και κάποιοι από αυτούς ξέρουν πολλά...
Και κάποια από αυτά πέρασαν και στα posts τους, έστω, κρυμμένα...

Προσωπικά, Μαρία, ήμουν από αυτούς που χτες (ίσως και σήμερα) αμφέβαλαν για το "ποιά είσαι"... και το διατύπωσα έτσι, χτες το απόγευμα... για πολλούς λόγους:

1. Είναι πολύ δύσκολο να συλλάβω την έννοια του να αποκτάς φοβίες, μετά την μεγάλη επαφή με τα σκυλιά... αλλά και πάλι, όπως είπα, ποτέ δεν ξέρεις...

2. Με παραξένεψε η "ορολογία" που χρησιμοποιείς για τα σκυλιά, στο βαθμό που είσαι εκπαιδεύτρια...
Ενας εκπαιδευτής (νέος ή παλιός, καλός ή χειρότερος) δεν χρησιμοποιεί, ας πούμε, τη λέξη "διαταγές"... δεν χρησιμοποιεί τη λέξη "αφεντικό"... και πολλά ακόμα παραδείγματα...

3. Με παραξένεψε πολύ ο τρόπος που έκανες τις ερωτήσεις σου... ένας εκπαιδευτής (που, έστω, δεν έχει την εμπειρία σε Ορεινούς Ποιμενικούς), ή ακόμα και ένας έμπειρος "σκυλάς", ή ακόμα και ένας "απλός σκυλάς" που έχει διαβάσει 2-3 περιγραφές της φυλής, δεν θα έθετε τα θέματα έτσι... θα προσπαθούσε να συνταιριάξει την εμπειρία του με τα χαρακτηριστικά αυτά, να αναρωτηθεί... να τα συγκρίνει... και να ρωτήσει...

Αν, παρόλα αυτά, η περίπτωσή σου είναι "γνήσια"... δηλαδή, αν είσαι πραγματικά αυτό που λες ότι είσαι...

Τότε σαφώς και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για τη δυσπιστία μου και σου εύχομαι καλή τύχη στην προσπάθειά σου... μιάς και η φυλή είναι από αυτές που λατρεύω και παρακολουθώ ανελλειπώς και συζητάω γι' αυτές...

Στην περίπτωση αυτή, ψάξε πολύ και ψάξε συστηματικά... αρκετοί συνάδελφοι του άντρα σου ασχολούνται με τη φυλή, άλλοι ερασιτεχνικά και άλλοι επαγγελματικά... δεν θα είναι δύσκολο να τους βρει, να τους ρωτήσει, να δουν το σκύλο και να "μεταφράσουν" τη συμπεριφορά του...

Ο Ποιμενικός της Κεντρικής Ασίας είναι ένας σκύλος που αξίζει (με το παραπάνω) αυτή την προσπάθεια!

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
εκπαιδευτης μπορει να γινει ο καθενας,
δεν ειναι τιποτα ,μια σχολη ειναι που πρεπει να βγαλεις.
το θεμα ειναι μετα τι κανεις και ποσο το ψαχνεις.
καποιοι απλα δεν το εχουν οσα χαρτια και αν εχουν παρει
και εσυ συμφωνα με αυτα που γραφεις δεν το εχεις ποτε δεν το ειχες.
δεν γινεται να εισαι τοσο εμπειρη οσο λες και να επιλεγεις εναν τεραστιο 8χρονο σκυλο και μετα να τον φοβασαι.
και εμεις παιδια εχουμε δεν εισαι η μονη .
αν ολα αυτα ειναι αληθεια τοτε το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να καλεσεις εναν πραγματικο εκπαιδευτη να σου λεισει καθε απορια