Ασιατικό ποιμενικό...χρειάζομαι πληροφορίες

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
ρε παιδια ακουστε με λιγο εγω δεν ειπα οτι ημουν η καλυτερη ειπα απλα οτι ημουν απο τισ καλυτερες δηλαδη μου λετε οτι αποκλειεται να επαθα σοκ η φοβια απο την εγκυμοσυνη ??? εγω σας λεω οτι επαθα... λοιπον καποιοι με ρωτησαν για την εμπειρια μου και ποτε προλαβα λοιπον στα 16 μου αρχισα να διαβαζω ωιωλια για συμπεριφορες κτλ για τα σκυλια και παραλληλα εκανα πρακτικη αυτα που διαωαζα σε σκυλια φιλων οπωσ και τα δικα μου ο κοσμος αν και ηξερε οτι δεν εχω χαρτι ερχοταν και εκπαιδευα τα σκυλακια τους σαν χομπι στην συνεχεια πηρα θαρρος και πηγα σε μια σχολη στην η οποια δεν παρειχε χαρτι αλλα ειχα παει συστημενη απο εναν εκπαιδευτη και μου μαθαν την γερμανικη εκπαιδευση με πνιχτη εκεινο το διαστημα εκπαιδευα σκυλια γνωστον και μετα στα 20 πηγα στην αθηνα σε σχολη και εμαθα την θετικη...εχω εκπαιδευσει πανω απο 20 σκυλια...χωρις τα δικα μου...επισης εχουν ερθει εκπαιδευτες και με εχουν αξιολογισει και μου εχουν πει οτι ειμαι πολη η μαλλον ημουν πολυ καλη ...τελος παντων εγω δεν ειπα οτι δεν χερω πωσ να το εκπαιδευσω ειπα οτι δεν χερω πολλα γιαυτην την ρατσα και μπηκα εδω για να μαθω περισσοτερα εχω μιλησει με εκτροφεις αλλα δεν μου ειπαν τπτ συγεκριμενο ...τελος παντων η ολη κριτικη που μου κανατε καλα κανατε και την κανατε γιατι με ταρακουνησε και συνηδειτοποιησα την ολη προσπαθεια που εχω κανει ολα αυτα τα χρονια....δεν με νοιαζει ποιος με πιστευει και ποιος οχι αν καποιος πιστευει οτι εχει δεν ειμαι αυτο που ειπα και οτι μπηκα εδω γιανα παιξω και σαφως οτι εχω λαθος που φοβαμαι ασ ερθει στο σπιτι μου οποτε θελει να μου διξει τις ικανοτητες του πανω στο σκυλι ....με στισατε στον τοιχο λες και μπηκα εδω για να σας το παιξω εκπαιδευτρια οι καλοι εκπαιδευτες συνεριζονται το προβλημα του αλλου και ποτε δεν το παιζουν εξυπνοι απεναντι του ο καλος εκπαιδευτης δεν σταματαει να μαθαινει για την υπολοιπη ζωη του καθε σκυλι ειναι μια προκληση και οχι ενα μπαλακι που το πετας και περιμενεις να γυρισει να το χανΑπεταξεις....οταν εχεις σεβασμο στα σκυλια και πανω απολα στην δουλεια σου ποτε δεν θεωρεις ενα σκυλο δεδομενο....και ειδικα ενα σκυλι 80 κιλον κυριαρχο και επιφυλακτικο....επαθα σοκ μετα την γεννα και επαθα φοβια ακομα και στο να ταχιδευω τι σημαινει οτι δεν ταχιδεβα πριν???με δουλευετε η τα λετε ετσι για να τα πειτε ....αυτο το σκυλι που μολις πριν λιγο επαιζα μαζι του δεν ειναι σκυλι που θελει μπαμ και κατω συμπεριφορες θελει ηρεμια το προβλημα μου ηταν οτι δεν ηξερα για την ρατσα γιαυτο και το θεμα μου ηταν ασιατικο ποιμενικο ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς και αν το φορουμ αυτο δεν ειναι καταλληλο γιατι γραφετε θεματα με βασει αυτην την ρατσα για να μπαινει καποιος και να τον στινετε στον τοιχο για ηθηκο εγωισμο???ελεος...αυτοι που ορμαν ετσι σε καποιον που ζηταει μια γνωμη για να μαθει περισσοτερα για μια ρατσα ειναι αξιος να τα ακουσει θα πρεπε να ντρεπεστε που μου μιλησατε ολοι ετσι ....

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
Δεν διαφώνω καθόλου,αλλά αυτό δεν ειναι κείμενο εκπαιδεύτριας,εμενα αυτό που μου κινησε την περιέργεια είναι οτι ήταν η καλύτερη.Δεν ξέρω τίποτα για την συγκεκριμένη φυλή μόνο οτι βρήκα απο μια απλή αναζήτηση στο google,για αυτο δεν έχω γράψει κάτι για το σκύλΑΡΟ αλλά μόνο οτι έχει πει η Μαρία και την συμπεριφορά της προς αυτόν.

τεν τεν θα θελα να σε ευχαριστησω γιατι ησουν ο μονος που μου μιλησε ωραια στα γραπτα πριν ...

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
Υ.Γ. Ακόμα και ο Cesar Millan, σε πολλές από τις μεθόδους του που βλέπουμε στην tv, τονίζει: Μην το προσπαθήσετε μόνοι σας!

βλεπεις που ακομα και οι πιο μεγαλοι εκπαιδευτες εχουν επιφυλαξεις?? εγω δηλαδη τι ειπα οτι ειναι 80 κιλα και αν κανω κατι λαθος καταλαθος και μου ορμιξει η χειραγωγιση το να προσπαθησω να επιβληθω και τα σχετικα ειναι ματαια...καθηστε λιγο και σκεφτητε ρε παιδια ..με βαση την δικη σου λογικη αν ειχες εσυ το προβλημα θα πηγαινες σε ενα τετοιο σκυλι θεωροντας το ενα κοινο σκυλι ???οχι βεβαια ολοι οι εκτροφεις μου ειπαν προσεχε δεν ξερεις και επειδη προσεχω δλδ ειμαι αξια αμφησβιτησης???ελα εσυ που ξερεις και πλησιασετο απο την μια μερα στην αλλη με οποιο τροπο θελεις...

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
καλο ειναι να το παιζουμε εξυπνοτεροι απο τους αλλους αλλα ειναι καλυτερο να σκεφτομαστε πριν απαντησουμε...εμενα η θεωρια μου οολα αυτα τα χρονια ειναι οτι οσο καλος εκπαιδευτης να εισαι η προκειται να γινεις ποτε δεν πρεπει να θεωρεις τα σκυλια δεδομενα ειναι ενα απο τα πρωτα μαθηματα που πηρα ...ενα μπουλ τεριε επιθετικο που ειχα παει καποτε να εκπαιδευσω δαγωνε τα καγκελα οταν με ειδε πρωτη φορα σε 1 μηνα το ειχα κανει αρνι και οταν με εβλεπε κατουριοταν απο την χαρα του....και ειμαι περιφανη που αλλοι εκπαιδευτες της αεροποριας μου ειχαν βγαλει το καπελο και μου λεγαν μπραβο ενω δεν ημουν πολυ εμπειρη τοτε σαν εκαπιδευτρια...

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
τι να πω ρε παιδια εγω ποτε δεν μιλησα σε καποιον ετσι οταν μου ζητουσε καποια γνωμη κριμα...σκεφτητε να εισασταν στην θεση την δικη μου και ενα ολοκληρο φορουμ να σας μιλουσε ετσι....κριμα και παλι κριμα αν νομιζετε οτι ετσι βοηθατε και με αυτον τον τροπο ειστε υπευθηνοι να μιλατε σε ενα φορουμ που φαινεται να δινει πληροφοριες εγω παντως δεν πηρα κατ9ιι τετοιο παραμονο κριτιτκη γιατο οτι ηθελα μια γνωμη...

Last edited:

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
ρε Μαρια πλακα μας κανεις?
η δεν εχεις δουλεια να κανεις και απλα γραφεις για να περασει η ωρα???
αντι να σε ρωτησουμε εμεις τι να κανουμε με τα δικα μας, ρωτας εσυ εμας?
εισαι εκπαιδευτρια και δεν εχεις ενα φιλο εκπαιδευτη να παρεις μια συμβουλη και καθεσαι και ρωτας αγνωστους για ενα τοσο σοβαρο θεμα?
γνωσεις δεν εχεις για τετοιες περιπτωσεις?
δεν ξερεις πως να ξεπερνας τους φοβους σου??
ολα αυτα μου φαινονται καπως,δεν τα θεωρω λογικα
ολα αυτα μου φαινονται καπως

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
ρε Μαρια πλακα μας κανεις?
η δεν εχεις δουλεια να κανεις και απλα γραφεις για να περασει η ωρα???
αντι να σε ρωτησουμε εμεις τι να κανουμε με τα δικα μας, ρωτας εσυ εμας?
εισαι εκπαιδευτρια και δεν εχεις ενα φιλο εκπαιδευτη να παρεις μια συμβουλη και καθεσαι και ρωτας αγνωστους για ενα τοσο σοβαρο θεμα?
γνωσεις δεν εχεις για τετοιες περιπτωσεις?
δεν ξερεις πως να ξεπερνας τους φοβους σου??
ολα αυτα μου φαινονται καπως,δεν τα θεωρω λογικα
ολα αυτα μου φαινονται καπως
κατσε λιγο ρε συ εγω εψαχνα στο google για ασιατικα ποιμενικα να παρω πληροφοριες και ειδα εδω καποια ατομα που μιλουσαν και ειπα να ρωτησω νομιζα οτι ειχαν προσοοπικη εμπειρια εκπαιδευτες και να ρωτησω φιλε μου θα μου πουν οτι πιστευουν αυτοι γενικα για τα σκυλια τα οποια ξερω .αλλο ειναι να ρωτας εναν εκπαιδευτη γενικα για ενα σκυλι που ισως εχει εμπειρια επανω στην ρατσα και αλλο να ρωτας ατομα που ειχαν τετοια ρατσα ..δεν νομιζω οτι ειναι κακο που μπηκα και ρωτησα πχ για τα βοξερ λεμε τωρα και καποιες αλλεσ ρατσες που εκπαιδευει καποιος πιο συχνα δεν θα ρωτουσα θα διαωαζα κανενα βιβλιο για τον χαρακτηρα και θα εβλεπα μετα αλλα ενα τετοιο αξιοσεωαστο σκυλι δεν το ανακαλυπτεις με ενα βιβλιο καμια φορα απο εναν ασχετο μαθαινεις πραγματα που δεν ειχες ξανα ακουσει,, λοιπον δεν νομιζω να εχω λαθος....

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
Μιας και είστε αποφασισμένοι να κρατήσετε το σκυλί κι επειδή το τελευταίο που θα θέλαμε όλοι εδώ μέσα θα ήταν να σας δούμε πρωτοσέλιδο, φροντίστε να βρείτε, το συντομότερο, έμπειρο (στις φυλές αυτές) εκπαιδευτή. Μέχρι τότε αποφύγετε την οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί του, προσέξτε πολύ στιγμές ανακατεύθυνσης και πάνω από όλα προσοχή στο παιδί. Καλή τύχη.

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
μα εσυ δεν ρωτησες για το σκυλι,
αλλα πως μπορεις να ξεπερασεις ΕΣΥ τις φοβιες σου,γιατι εσυ εχεις το προβλημα

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
το να ρωτας δεν ειναι κακο φιλε μου ειμαι σιγουρη οτι ολοι εδω μεσα εχουμε ρωτησει αλλους για κατι δλδ θα ηταν ωραιο να το σκεφτω ετσι οτι κοιτα να δεις εχω εκπαιδευσει ποσα σκυλια και αυτο σκυλι ειναι θα το κανω οπως θελω καλυτερα να προλαμβανεις παρα να προσπαθεις να διορθωσεις .....

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
μα εσυ δεν ρωτησες για το σκυλι,
αλλα πως μπορεις να ξεπερασεις ΕΣΥ τις φοβιες σου,γιατι εσυ εχεις το προβλημα
μα νομιζω οτι το εγραψα καπου σε ολες αυτες τις σελιδες οτι μετα την εγκυμοσυνη επαθα φοβιες και οτι με προωληματιζει με λιγα λογια και το οτι δεν χερω πολλα για την ρατσα μαλιστα καπου ειχα πει οοτι το σκυλι βλεπω οτι ειναι καλο αλλα φοβαμαι μηπως κανω εγω κατι λαθος γιατι σαν ρατσα ειναι κυριαρχη κτλ κτλ σθγνωμη απο ολους αν φανηκε αυτο αλλα εννοουσα οτι σαν ρατσα ετσι μεγαλωσομη που ειναι φοβαμαι λιγο να κινηθω ακομα ...για να το πω απλα η απαντηση που ηθελα ηταν οτι η ρατσα ειναι ετσι ετσι και ετσι μπορει να φερθει ετσι πχ ενας φιλος εκπαιδευτης μου ειπε ειναι αψογα ο αλλος μου ειπε προσεχε ακους πολλες γνωμες και μετα πρατεις... το θεμα τις φοβιας μου ειναι οτι παλια δεν κολλουσα οτι σκυλι και να ειχα και τωρα ειμαι πολυ πιο επιφυλακτικη στο να κανω οτιδηποτε....

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
και ξαναρωταω εχω τις επιφυλαξεις μου ξερει κανεις αν η συγκεκριμενη ρατσα ειναι γενικα απροβλεπτη ??συνηθηζεται μια τετοια ρατσα να ειναι φιλικο και ξαφνικα να επιτιθεται??γιατι ενας φιλος μου επαιρνε ορκο για το σκυλο του και μια μερα την ωρα που του αδειασε το φαγητο στο μπολ το προσωπο του χρειαστηκε 5 πλαστικες.λοιπον???

kate

Well-Known Member
10 Απριλίου 2010
210
1
Απο οτι φαινεται μαρια δεν υπαρχει καποιος εδω που να ξερει αυτη τη ρατσα, η τουλαχιστον δεν εχει δει το μηνυμα σου ακομα! Με τις φτωχιες μου γνωσεις μπορω να πω οτι αν καποιο σκυλι ειναι κυριαρχικο, βαρυ και δυνατο, πρεπει να προσεχεις μαζι του, οτι ρατσα κι αν ειναι. Καλο θα ηταν να τηλεφωνησεις σε εναν εκτροφεα αυτης της ρατσας, φανταζομαι μιλας αγγλικα, και να του εξηγησεις την κατασταση, πιστευω οτι αν ακουσει το θεμα σου θα ειναι προθυμος να σου δωσει ο,τι πληρφορια χρειαστεις για τη ρατσα, αλλα οχι και για το συγκεκριμενο ζωο, οποτε θα πρεπει και να ψαξεις να βρεις εναν εκπαιδευτη εδω στην Ελλαδα που να εχει πειρα πανω στο θεμα. Ειναι πολυ δυσκολο να τα κανεις αυτα?
Οσο για το ψυχολογικο θεμα, εισαι μανουλα και τα μητρικα ενστικτα ειναι πολυ ισχυρα, προσεχεις τον εαυτο σου γιατι σε χρεαιζεται το παιδι σου, και πατεραδες το παθαινουν αυτο, μετα τη γεννηση του παιδιου τους γινονται πιο προσεκτικοι στην οδηγηση κτλ, γιατι ξερουν οτι υπαρχει καποιος που τους χρειαζεται και εξαρταται απο αυτους. Η ξαδερφη μου απο οταν εμεινε εγκυος κιολας ηταν διαρκως σε εγρηγορση με θορυβους κτλ, αλαφιαζοταν και προσεχε τρεις φορες περισσοτερο απο πριν οταν περπαταγε στο δρομο τη νυχτα και αλλα πολλα. Σιγα σιγα θα συνηθισεις, αλλα παντα θα προσεχεις γιατι εισαι μαμα τωρα πια και μια ψυχουλα σε εχει αναγκη!

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
και ξαναρωταω εχω τις επιφυλαξεις μου ξερει κανεις αν η συγκεκριμενη ρατσα ειναι γενικα απροβλεπτη ??συνηθηζεται μια τετοια ρατσα να ειναι φιλικο και ξαφνικα να επιτιθεται??γιατι ενας φιλος μου επαιρνε ορκο για το σκυλο του και μια μερα την ωρα που του αδειασε το φαγητο στο μπολ το προσωπο του χρειαστηκε 5 πλαστικες.λοιπον???
Νομίζω ότι και γνώστης της φυλής να είναι κάποιος δεν μπορεί να δώσει απάντηση γιατί δεν μιλάμε για ένα κουτάβι αλλά για έναν σκύλο 8 ετών με άγνωστα βιώματα. Πρέπει να δώσεις πληροφορίες για το παρελθόν του σκύλου , όσες περισσότερες γίνεται, ώστε να σου απαντήσει κάποιος με μια σχετική σιγουριά.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Με αυτή τη λογική κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για τον σκύλο του. Ζώο είναι και αν κάποια στιγμή φοβηθεί, στρεσαριστεί, νιωθει οτι απειλείται κλπ, μπορει να αντιδράσει επιθετικά!
Εσυ σαν εκπαιδεύτρια λογικά πρέπει να είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις και να διαβάζεις τα σημάδια πότε ο σκύλος είναι έτοιμος να επιτεθεί! Επίσης λογικά ξέρεις, τι πρέπει να κάνεις και τι να μην κάνεις ωστε να αποφύγεις άσχημες συμπεριφορές!
Το οτι δεν βάζουμε το προσωπο μας κοντα στο μπολ του σκυλου οταν τρωει ή όταν ετοιμάζεται να φάει νομίζω οτι είναι πασίγνωστο. Και το λάθος ήταν του φίλου σου και όχι του σκύλου του

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
Απο οτι φαινεται μαρια δεν υπαρχει καποιος εδω που να ξερει αυτη τη ρατσα, η τουλαχιστον δεν εχει δει το μηνυμα σου ακομα! Με τις φτωχιες μου γνωσεις μπορω να πω οτι αν καποιο σκυλι ειναι κυριαρχικο, βαρυ και δυνατο, πρεπει να προσεχεις μαζι του, οτι ρατσα κι αν ειναι. Καλο θα ηταν να τηλεφωνησεις σε εναν εκτροφεα αυτης της ρατσας, φανταζομαι μιλας αγγλικα, και να του εξηγησεις την κατασταση, πιστευω οτι αν ακουσει το θεμα σου θα ειναι προθυμος να σου δωσει ο,τι πληρφορια χρειαστεις για τη ρατσα, αλλα οχι και για το συγκεκριμενο ζωο, οποτε θα πρεπει και να ψαξεις να βρεις εναν εκπαιδευτη εδω στην Ελλαδα που να εχει πειρα πανω στο θεμα. Ειναι πολυ δυσκολο να τα κανεις αυτα?
Οσο για το ψυχολογικο θεμα, εισαι μανουλα και τα μητρικα ενστικτα ειναι πολυ ισχυρα, προσεχεις τον εαυτο σου γιατι σε χρεαιζεται το παιδι σου, και πατεραδες το παθαινουν αυτο, μετα τη γεννηση του παιδιου τους γινονται πιο προσεκτικοι στην οδηγηση κτλ, γιατι ξερουν οτι υπαρχει καποιος που τους χρειαζεται και εξαρταται απο αυτους. Η ξαδερφη μου απο οταν εμεινε εγκυος κιολας ηταν διαρκως σε εγρηγορση με θορυβους κτλ, αλαφιαζοταν και προσεχε τρεις φορες περισσοτερο απο πριν οταν περπαταγε στο δρομο τη νυχτα και αλλα πολλα. Σιγα σιγα θα συνηθισεις, αλλα παντα θα προσεχεις γιατι εισαι μαμα τωρα πια και μια ψυχουλα σε εχει αναγκη!
1000 ευχαριστω κοριτσι μου ολη μερα σημερα πηρα και μια λογικη απαντηση ....ελπιζω εσυ να καταλαβες για ποιο λογο μπηκα εδω....

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
Με αυτή τη λογική κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για τον σκύλο του. Ζώο είναι και αν κάποια στιγμή φοβηθεί, στρεσαριστεί, νιωθει οτι απειλείται κλπ, μπορει να αντιδράσει επιθετικά!
Εσυ σαν εκπαιδεύτρια λογικά πρέπει να είσαι σε θέση να ξεχωρίζεις και να διαβάζεις τα σημάδια πότε ο σκύλος είναι έτοιμος να επιτεθεί! Επίσης λογικά ξέρεις, τι πρέπει να κάνεις και τι να μην κάνεις ωστε να αποφύγεις άσχημες συμπεριφορές!
Το οτι δεν βάζουμε το προσωπο μας κοντα στο μπολ του σκυλου οταν τρωει ή όταν ετοιμάζεται να φάει νομίζω οτι είναι πασίγνωστο. Και το λάθος ήταν του φίλου σου και όχι του σκύλου του
εχεις δικιο ακριβως ετσι ειναι απλα την 3 μερα που τον ειχα ενω ολες τις μερες ηταν οκ μαζι μου παιχνιδια κτλ μια φορα ωγηκα το πρωι να τον δω και μου γριλισε γιαυτο ρωτησα μηπως αυτη η ρατσα συνηθηζει να αφουγγραζετε που και που η ειναι επιθετικη σε απροβλεπτο σταδιο....μερικους που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι απροβλεπτα τωρα βλεπω και πρατω πριν πυ βγηκα μου εγλυφε τα χερια τον χαιδευα κτλ δεν εχει σιμαδια να ερμηνευσω ωρες ωρες... οσο για τον φιλο μου το σκυλι ηταν σαν γατα μιλαμε δεν ειχε γαβγιξει καν πριν αποτομα εδρασε το ειπα και γω στον φιλο μου οτι κατι εκανες εσυ αλλα ατομα που ηταν μπροστα μου ειπαν οχι τους ειπα μηηπως ειχε προωλημα υγεις και πονουσε πουθενα αλλα ολα ηταν οκ ...

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ

Πήρατε έναν ηλικιωμένο, δυσπλασικό σκύλο, κυριαρχικής φυλής από κάποιον πολύ γνωστό σας, κι ομως αγνοείτε το παρελθον του σκύλου.
Έχετε γνωστούς και φίλους εκπαιδευτές των οποίων οι γνώμες διχάζονται. Και έχετε και τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Και ομολογείτε πως έχετε φοβία.
Λογικά σκεπτόμενη θα έπρεπε να ιεραρχήσετε τις ευθύνες σας:
Η ασφάλεια του παιδιού σας
Η ασφάλεια των γύρω σας
Η οικογενειακή σας γαλήνη
Η ευζωία του σκύλου
Έχετε διατελέσει εκπαιδεύτρια σκύλων (με επιτυχία οπως ισχυρίζεστε και που δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω). Τι θα προτείνατε από ένα πληκτρολόγιο σε κάποια άγνωστη που θα έθετε αυτά τα ερωτήματα; Να δεχθεί ανώνυμες συμβουλές από ένα forum; Να δώσει πίσω το σκύλο; Να βρει έναν έμπειρο εκπαιδευτή; Να διαβάσει βιβλία για τη φυλή;

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1

Πήρατε έναν ηλικιωμένο, δυσπλασικό σκύλο, κυριαρχικής φυλής από κάποιον πολύ γνωστό σας, κι ομως αγνοείτε το παρελθον του σκύλου.
Έχετε γνωστούς και φίλους εκπαιδευτές των οποίων οι γνώμες διχάζονται. Και έχετε και τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Και ομολογείτε πως έχετε φοβία.
Λογικά σκεπτόμενη θα έπρεπε να ιεραρχήσετε τις ευθύνες σας:
Η ασφάλεια του παιδιού σας
Η ασφάλεια των γύρω σας
Η οικογενειακή σας γαλήνη
Η ευζωία του σκύλου
Έχετε διατελέσει εκπαιδεύτρια σκύλων (με επιτυχία οπως ισχυρίζεστε και που δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω). Τι θα προτείνατε από ένα πληκτρολόγιο σε κάποια άγνωστη που θα έθετε αυτά τα ερωτήματα; Να δεχθεί ανώνυμες συμβουλές από ένα forum; Να δώσει πίσω το σκύλο; Να βρει έναν έμπειρο εκπαιδευτή; Να διαβάσει βιβλία για τη φυλή;
Ακριβως αυτό ηθέλα κ εγώ να πω (απο το "πληκτρολογιο μου")το στομα μου το πηρες!!!
νομίζω οτι όλα είναι πολύ οριακά κ οι αποφάσεις με μεγάλο ρίσκο!!!Για περιοδος λεχώνας που προσπαθεί να μάθει πρώτα να ειναι μαμά κ μετά "αφεντικο" ενός σκληροπυρινικού μου φαίνονται ΒΟΥΝΟ.Τελικά με το σκυλάκι σας ποιός ασχολείτε μέχρι να περάσουν οι φοβίες?
Δεν το παίζω γνώστης σε καμία των περιπτώσεων εάν παρακολουθήσεις το δικό μου ιστορικό είμαι στο πιο αρχάριο επίπεδο που υπάρχει κ απέκτησα γερμανικό ποιμενικό με τον πιο λάθος τρόπο είμαι εδώ για να μάθω.Δεν θα ερχόμουν σε καμία περίπτωση να εκπαιδεύσω το τερατάκι σου για ευνόητους λόγους....

maria1986

Active Member
3 Μαϊου 2012
39
0
εγω το προσεχω το σκυλι το παιζω το ταιζω και τα συναφη την ημερα που μου γριλισε σαστισα λιγο αλλα εξακολουθω να τον φροντιζω αλλωστε το να μην εμφανιζομαι καθολου ειναι χειροτερο . σημερα πηγα στην δουλεια του πρωην αφεντικου μου και του ειπα τι γινετε εκει ηρεμησα μου ειπε οτι απλα επειδη εχω γατες στο σπιτι την ωρα που βγηκα μαλλον του ηρθε η μυρωδια και αγριεψε ωσ προστασια για μενα,,,γενικα το σκυλι τωρα οσο αναφορα το μωρο του γνωρισα το μωρο και το λατρευει περισσοτερες χαρουλες δεν κανει σε κανενα..απλα δεν μου φενοταν περιεργο ενα τετοιο σκυλι μπορει να δεχεται ετσι ευκολα μια νεα οικογενεια γαιυτο και φοβομουν μηπως επιτεθει απροβλεπτα...ρωτησα και για τα βιωματα τοθ και μου ειπε οτι βια δεν εχει δεχτει αλλα ηταν περισσοτερο καιρο δεμενο και δεν ειχε πολυ την προσοχη του αφεντικου του...δλδ στο παρελθον εχει ξαναδωθει και ξαναδοθει ειναι κριμα λοιπον ενω ειναι αψογο σκυλλι και μπορω να του δωσω τοση αγαπη να το δωωσω πισω και να ειναι μαλλον παλι μπαλακι αλλωστε ειναι μεγαλος και πρεπει καποια στιγμη να ξαπωστασει σε μια αγκαλια...ενιωθα απλα περιεργα αλλα τωρα ειμαι οκ και αποτι καταλαβα οταν γυρισα σπιτι το σκυλι οντως με αγαπαει παρα πολυ....