Ασβεστιο?

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
ΚΑι εγω πιστευω πως το πιο πιθανο να ειναι λογω ενεργειας .Οπως καποιες φορες μασουλανε το ξυλινο σκυλο-σπιτακι τους.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.860
5.110
patra
grdane.blogspot.com
από όλο τα άρθρο κραταω.. για την αλλοτριοφαγία.. αυτό
Τα αίτια είναι ποικίλα και σχετίζονται με διαταραχές του νευρικού συστήματος, με ανισορροπίες της διατροφής, καθώς και με ψυχολογικά αίτια.
η περίπτωση του τρώει τον τοιχο...παλιά πολύ παλιά... αντιετωπιζόταν σαν έλλειψη ασβεστίου... και το δικαιολογούσαν επειδή τότε τα σπίτια τα ασβεστώνανε.... από τότε μέχρι σήμερα ο ασβέστης εδώ κα 30? χρόνια? περίπου... έχει αντικατατσαθεί από το πλαστικό ή ακρυλικό χρώμα το οποίο περιέχει 0% ασβέστιο αλλά μπόλικο τιτάνιο....
κατω από το στρώμα βαφής.... υπάρχει συνήθως ο στόκος ο οποίος είναι σε ένα πάχος περίπου 0,5 -1 εκατοστό με ποσοστό 0% ασβέστιο
κατω από το συγκεκριμένο στρώμα υπάρχει ο ψιλός σοβάς ο οποίος περιέχει σε μικρό ποσοστό ασβέστη...
ο οποίος πάλι τα τελευταία χρόνια τείνει να αντικατασταθεί...
πιθανότερο να τρώει ένα κουτάβι τους τοίχους από διαταραχές στο νευρολογικό σύστημα ή λόγω ψυχικών διαταραχών (νευρα- εκτόνωση)
παρά από έλλειψη ασβεστίου...
αν υπάρχει έλλειψη ασβεστίου θα μας το δείξουν και μόνο οι ιατρικές εξετάσεις και όχι η μανία του να καταστρέψει τους τοίχους...
και ο δικός μου έχει μια τάση στον δερμάτινο καναπέ... είναι γιατί θέλει να αναπληρώσει κατι ή το δέρμα να είναι από γουρούνι???
δεν είναι ειρωνικές εκφράσεις αλλά αν αρχίσω να σκέφτομαι με τον συγκεκριμένο παραπάνω τρόπο τέτοιες ερωτήσεις θα πρέπει να κάνω....

ουπς μαζι γραφαμε....

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικό μήνυμα απο milgr Εμφάνιση μηνυμάτων
Kango Σκεψου το λιγο διαφορετικα αυτο που ειπα εγω...στον προμυθεα.
Eχω έχω ακούσει και εγώ αυτό για τον τοίχο..
Απλά μπορεί πάντα να είναι και εντελώς τυχαίο..

Ξέρω δηλαδή σκυλιά που τρώνε μέχρι και χαρτιά..σε αυτά τι τους λείπει?

Θέλω να πω πως ίσως ναι να είναι και αυτό..αλλα πολύ πιθανόν να είναι και εντελώς τυχαίο..;):)

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Παιδιά χαλαρα μια ερωτηση εκανα, απο αυτα που εχω ακουσει .
και σας λεω:
ενεργεια εχει αρκετη αλλα προσπαθουμε με παιχνιδια- ασκηση-κτλ να το κουρασουμε και τα καταφερνουμε αρκετα ,δαγκωσε τον τοιχο μια φορα και αυτο ηταν ολο, απλα εχω ακουσει- διαβασει διαφορα για αυτο το θεμα οποτε ειπα να ρωτησω, δεν φανταζομουν τοση ειρωνεια εδω μεσα:mad:

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
η ειρωνεια αναφερθηκε απο μενα και οπως εξηγησε και ο grdane δεν υπηρχε θεμα ειρωνειας.
τωρα και για το ασβεστιο εξηγηθηκε επαρκως οτι κατα πασα πιθανοτητα θεμα ελλειψης ασβεστιου δεν τιθεται.
και αφου το εκανε μια φορα μαλλον για παιχνιδι-εκτονωση το εκανε..αν δεν ξερουν τα ορια τους τα κουταβια το πιθανοτερο ειναι οτι θα δοκιμασουν να δαγκωσουν τα παντα.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Είναι γεγονός ότι μια εξέταση αίματος και μόνο δείχνει έλλειψη ασβεστίου ή οτιδήποτε

όμως μην το βλέπετε ούτε για μεταφυσικό ούτε για αστείο
είναι κι αυτό ένα γεγονός ότι υποσυνείδητα πολύ συχνά τα θυλαστικά (ακόμα και οι άνθρωποι) οδηγούμαστε σε κατανάλωση κάποιου όχι συνηθισμένου τρόφιμου προκειμένου να καλύψουμε μιά διατροφική μας ανάγκη σε ιχνοστοιχεία ή κάτι άλλο-είναι απόλυτα φυσικό άλλωστε

Μάλιστα έχουν γίνει έρευνες με μωρά που αφήνονταν ελευθερα να φάνε ότι θέλουν απο τεράστια ποικιλία λιωμένων τροφών σε βαζάκια και όλα τους ακολουθούσαν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο χωρίς να τρώνε και τα ίδια κάθε μέρα (για να μην βαριούνται κιόλας :lol: )
Λες και ήξεραν διατροφολογία μιλάμε!!! και όντως είναι φυσική μια τέτοια συμπεριφορά αν το καλοσκεφτείτε.
Τα μανιτάρια ας πούμε-που ξέρουν τα σκυλιά ποιά δεν τρώγονται? τους έχει δείξει ο παππούς τους???

και οι τοίχοι δεν έχουν και τόσο λίγο ΑΣΒΕΣΤΙΟ που νομίζεται (δεν έχει μόνο ο ασβέστης ασβέστιο,και η άμμος και τα γεμιστικά του στόκου και η μαρμαρόσκονη του "ψιλού" χεριού και σχεδόν το 90% των αδρανών υλικών ειδικά στην χώρα μας είναι ασβεστολιθικά)