Από 'δω ο Αμπού...

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Επίσης ο Αμπού εδώ και μήνες μένει ελεύθερος σε όλο το σπίτι όταν φεύγουμε, και του δίνουμε και kong. Όσο λείπουμε κοιμάται σε συγκεκριμένο σημείο και δεν κάνει τίποτα. Τώρα με το κορίτσι τι θα κάνουμε; όταν λείπουμε από το σπίτι που θα μένει; είτε είναι μόνη της, είτε είναι κι ο Αμπού στο σπίτι. Αυτή θα παίρνει kong; Αγχώθηκα:confused:
Μπράβο σας που τη μαζέψατε κι ελπίζω να την κρατήσετε !!

Γνώμη μου, στον Αμπού να μην αλλάξει καμία απολύτως συνήθεια. Ό,τι έκανε και πριν, να κάνει και τώρα. Όπως ζούσε πριν, έτσι και τώρα. Οι συνήθειές του θ' αλλάξουν από μόνες τους με τον καιρό, αν μείνει μαζί σας η Αμπούαινα (χαχαχα !!), αργά και σταδιακά. Μην τις αλλάξετε εσείς απότομα, εξ αιτίας της μικρής, ειδικά αν δεν μείνει μαζί σας.

Η μικρή περιορισμένη κάπου, σε άλλο δωμάτιο ή crate, ίσως καλύτερα χωρίς οπτική επαφή με τον Αμπού (γι' αρχή τουλάχιστον). Κονγκ δεν θα της έδινα, και για ν' αποφύγω τυχόν διένεξη/ζήλεια με τον Αμπού κάποια στιγμή και για να γλυτώσω καναπέδες/ριχτάρια κ.λ.π. Το να την αφήσετε μόνη της κι ελεύθερη στο σπίτι στην απουσία σας από τόσο νωρίς, είναι πολύ μεγάλο ρίσκο και χωρίς λόγο.
Θα τα βρείτε όλα, αλλά σιγά - σιγά.

• Like
Reactions: alexouli

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Καλά, είσαστε πολύ ταιριαστοί, και η μικρή μια κούκλα!!

Ακόμα και που δεν έχει τσιπ, υπάρχει μια κάποια πιθανότητα να τη ψάχνει κάποιος... Θα μπορούσες κάλλιστα να πεις πως την κρατάς δοκιμαστικά για 2-3 εβδομάδες, αφού δεν έχετε και πρόβλημα, κι αν δεν την αναζητήσει κανείς, να ψάξεις για υιοθεσία μετά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιμένουν και ως τότε, δεν έγινε κάτι.

Ως τότε και εσύ, μάλλον θα έχεις αποφασίσει εάν θα της δώσεις, αυτό το πολυπόθητο όνομα!

Καλώς μας βρήκε το καινούργιο μέλος!!
:ROFLMAO::love::ROFLMAO:

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Πήγα στο αστυνομικό τμήμα σήμερα, κανείς δεν έχει πάει εκεί να πει ότι την έχασε. Μου είπαν αφού δεν έχει τσιπάκι δεν κάνω δήλωση, κράτησαν τα στοιχεία μου όμως μήπως και πάει κάποιος. Ρώτησα και πότε μπορώ να την δώσω για υιοθεσία, μου είπαν "αφού δεν έχει τσιπ δώστην". Πόσο καιρό θα πρέπει να περιμένω; Είτε αν θέλω να τη δώσω, είτε να την κρατήσω.. πότε είναι σωστό ηθικά, αφού νομικά μπορώ και τώρα;

Για να πάω στην αστυνομία, τα άφησα μόνα τους στο σπίτι, μαζί. Απλά έκλεισα την πόρτα του διαδρόμου να μην μπορούν να πανε στα δωμάτια. Τα τράβηξα και βίντεο να δω τι θα κάνουν. Έφαγε το καθένα το δικό του kong, μετά ο Αμπού όλο ξάπλωνε να κοιμηθεί, κι αυτή πήγαινε πέρα δώθε και τον ξεσήκωνε. Ήταν πολύ ήσυχα, δεν έπαιξαν, απλά περιφέρονταν για λίγο. Και λίγο πριν γυρίσω έπεσαν για ύπνο.

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Τωρα δεν χωρίζονται παει...
Θα συμφωνησω παραυτα :)

Το θεμα ποτε μπορεις να την υιοθετησεις, ηθικα; Αν αυτος που την ειχε χασει ηταν ηθικος, θα την ειχε βρει 3 μερες τωρα. Εγω θα ετρωγα τον κοσμο, facebook και οτι περνουσε απο το χερι μου να την βρω. Για να μην υπάρχει μεχρι τωρα κατι τετοιο, ΥΠΟΘΕΤΩ, οτι την εχεις υιοθετησει στο μυαλο σου απλα πρεπει να το κανεις και με χαρτια :)

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Αχ αχ! Κι εγώ δε θέλω να τα χωρίσω, αλλά αφού υπάρχει η επιλογή να την δώσω, θα την δώσω. Δεν είναι καλή στιγμή για δεύτερο σκύλο. Αλήθεια με στενοχωρεί πολύ, αλλά αν βρεθεί σωστός άνθρωπος να την θέλει, θα δωθεί.:(

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Έχω σήμερα ραντεβού με την κοπέλα που θέλει τη μικρή, και έκλεισα και αύριο με έναν άλλο! Έχει ζήτηση η σκατούλα! Νομίζω, επειδή μέσα μου δε θέλω να τη δώσω, δε θα συμπαθήσω κανέναν!:p

Taitienitsa

Well-Known Member
7 Νοεμβρίου 2016
412
554
36
Κορυδαλλός
Έχω σήμερα ραντεβού με την κοπέλα που θέλει τη μικρή, και έκλεισα και αύριο με έναν άλλο! Έχει ζήτηση η σκατούλα! Νομίζω, επειδή μέσα μου δε θέλω να τη δώσω, δε θα συμπαθήσω κανέναν!:p
Εσυ ξέρεις καλύτερα από όλους μας αν μπορείς να ανταποκριθείς . Είναι πιο απαιτητικά τα πράγματα με 2+ ζώα στο σπιτι . Ειδικά με σκυλιά που θέλουν εκτόνωση - εκπαίδευση-διαθέσιμο χρόνο κτλ ... Σιγουρα δεν είναι ο διπλάσιος «κόπος» , γιατί πράγματα που έκανες θα κανείς , απλά με 2 . Αλλά σίγουρα είναι μεγαλύτερος από πριν με το 1 . Η ευτυχια που παίρνεις βέβαια είναι όχι η διπλάσια , πολλαπλάσια αυτής !!
Είναι μοναδικό που το ένα συμπληρώνει το άλλο . Σου «δίνει» άλλες χαρές το ένα άλλες το άλλο ....
Δεν θα το άλλαζα στιγμή αυτό που ζω τώρα χάριν της ευκολίας του ενός ζώου .

Ότι κ να αποφασίσεις πάντως , είναι ένα καλό test drive για το μέλλον !!!

Αν δεν την κρατήσετε της εύχομαι μια καλή τύχη της μικρούλας ! Είμαι σίγουρη ότι ο «ανάδοχος» θα περάσει ιερά εξέταση !!!

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Η χτεσινή μας συνάντηση δε μας άφησε ενθουσιασμένους, το προηγούμενο σκυλάκι τους ήταν 6 μηνών, το είχαν μέσα στο σπίτι, πήγαν στο χωριό και το άφησαν έξω το βράδυ (και το είπαν τόσο φυσιολογικά), και το πρωί που ξύπνησαν το σκυλί έλειπε (ε όχι!) ...! Δε ρώτησα λεπτομέρειες πως και γιατί, δε μου άρεσε έτσι κι αλλιώς η νοοτροπία τους. Σήμερα θα βρεθούμε με άλλον, και μιλάω και με έναν τρίτο. Που θα πάει, κάποιος καλός θα βρεθεί..!

Η μικρή έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Παίζει με τον Αμπού πάρα πολύ, πάει βόλτα κουνώντας την ουρά, και από χτες τραβάει κιόλας τρομάρα της..! Παίζει και με άλλα σκυλάκια στη βόλτα, αγοράκια κυρίως! Με ανθρώπους είναι ακόμα επιφυλακτική.
Χτες το βράδυ τα αφήσαμε πάλι μόνα τους, μαζί, κανα 4άρι ώρες. Ήταν πάρα πολύ καλά, δεν πείραξαν τίποτα, ούτε ακούστηκαν.
Χτες το μεσημέρι δοκίμασα να τα πάω μόνη μου βόλτα και τα δύο μαζί. Δεν τα πήγαμε τόσο άσχημα όσο περίμενα, αλλά γέλαγα μόνη μου με τα χάλια μας!:ROFLMAO:

Και φωτογραφίες από χτες το πρωί που λιάζονταν στο μπαλκόνι....:love:

DSC_0418.jpg
DSC_0421.jpg
DSC_0423.jpg
DSC_0424.jpg
DSC_0425.jpg
DSC_0426.jpg

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Δεν χρειάζεσαι "βοήθεια" στα περί συμβολαίου υιοθεσίας, microchip κλπ ε;
Για συμβόλαιο να σου πω την αλήθεια δεν έχω ιδέα πως γίνεται και τι ακριβώς είναι. Απλά είχα σκοπό, όταν βρω σε ποιον θα τη δώσω, να του την παραδώσω σε κτηνίατρο που θα πάμε μαζί, να της βάλει τσιπ επιτόπου στο όνομά του. Βλακεία; Δεν είναι αρκετό;

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.569
5.992
Πειραιάς
αν θες, στειλε μου το email σου με πμ να σου στειλω τα αρχεια (συμβολαιο και υπευθυνη δηλωση) υιοθεσιας.
δεν μπορω να τα κανω επισυναψη στο ποστ.

• Like
Reactions: alexouli and mareco

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Κι εγώ έχω ένα δείγμα, σε περίπτωση που το θες. Δεν είναι και τίποτα δραματικό, μια υπεύθυνη δήλωση είναι στην ουσία, όπου είναι προσυμπληρωμένα κάποια βασικά, λ.χ. ότι ο ενδιαφερόμενος είναι ενήμερος περί των κυρώσεων που προβλέπει ο νόμος προστασίας των ζώων, υποχρέωση στείρωσης κλπ. Θα πρέπει να επικυρωθεί σε κεπ για να έχει νομική ισχύ. Μπορείς κάλλιστα να το στείλεις από πριν και να του πεις να έρθει στο κτηνίατρο με το κεπόχαρτο σε 2 αντίτυπα.

Πολλοί ακούν "συμβόλαιο" και "νομική ισχύ", και την κάνουν με ελαφρά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν θέλεις να έχεις το κεφάλι και την συνείδησή σου, όσο το δυνατόν πιο ήσυχα, δεν είναι αρκετό, δυστυχώς.

Θα σου πω τι κάνω εγώ...τα τσιπάρω καταρχάς την ίδια στιγμή, αν δεν έχουν ήδη. Δεν τα δηλώνω όμως ακόμη. Εννοείται, παρουσία μου στον γιατρό, εκείνη την στιγμή, δηλώνονται τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη, και παίρνω τα λεφτά του chip, που έχω πληρώσει όταν το έβαλα.

Αν το ραντεβού γνωριμίας [στο σπίτι μου] πάει καλά, δίνω προσυμπληρωμένα τα έντυπα. Συμβόλαιο και υπεύθυνη δήλωση, την οποία υπεύθυνη δήλωση, απαιτώ να έχει γνήσιο υπογραφής και παραλαμβάνω, όταν θα παραδοθεί το σκυλί, από εμένα, στο σπίτι του. Χρήσιμο είναι, να υπάρχει και κάποιος φίλος σου μαζί στην παράδοση, που να χρησιμεύσει ως μάρτυρας, αν ο μη γένοιτο, κάτι πάει στραβά.

Πάντα ξεκινάω την όποια συζήτηση, με τα 4 βασικά προαπαιτούμενα:

* Microchip
* Συμβόλαιο υιοθεσίας
* Στείρωση
* Διαμονή εντός σπιτιού

Ξεκάθαρα και τίμια. Αν υπάρχει αντίρρηση σε ένα από αυτά, πάω γι'άλλα.
Σε κάποιες περιπτώσεις, παρακρατώ το βιβλιάριο ασθενείας και τα αποδεικτικά του chip, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μήπως τυχόν και στραβώσει άσχημα το θέμα.

Καλό κουράγιο :barefoot:

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Μου έστειλε ο Σπύρος! Να κάνω μια ερώτηση.. την υπεύθυνη δήλωση στο δήμο θα έπρεπε να την έχουμε κάνει κι εμείς για τον Αμπού;:eek: Βάλαμε το τσιπάκι στην κτηνίατρο και μας είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο εμείς.