Από 'δω ο Αμπού...

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
@alexouli αυτό που έκανα εγώ ήταν να βγάζω πρώτα τον Enzo και αυτό κάνω και τώρα όταν τους βγάζω χώρια. Επίσης τις πρώτες φορές που θα έμεναν μόνοι έκλεινα τον έναν στο δωμάτιό μου και την άλλη στο μπάνιο αλλά σύντομα άρχισα να τους αφήνω στον ίδιο χώρο και μια χαρά... Kong θα πάρει μια χαρά, κανείς δεν λέει όχι σε λιχουδιές, για κορόιδα ψάχνεις;; Ξεκίνα να της το δίνεις όταν είσαι κι εσύ μπροστά, για τους εξής 2 λόγους:
1) Για να την ενθαρρύνεις μέχρι να το μάθει (όχι ότι θα πάρει και πολύ χρόνο αυτό, δυνατή λιχουδιά να έχεις μέσα κι όλα κομπλέ)
2) Για να ξεκαθαρίσεις στον Αμπού ότι το άλλο kong δεν είναι δικό του
Το να κλείσω τον Αμπού σε δωμάτιο μου φαίνεται βαρύ, δεν κλείστηκε ποτέ, είχε το πάρκο του μικρός στο σαλόνι. Κι όταν λείπουμε τώρα πια κάθεται πάντα σε ένα έπιπλο κοντά στην εξώπορτα. Πιστεύω θα γαβγίζει αν τον κλείσω αλλού.
Τη μικρή τη φοβάμαι και για ζημιές και για την τουαλέτα της. Ακόμα είναι νωρίς και δεν μας έχει δείξει τι θα κάνει. Κοιμάται όλη την ώρα, και από χτες το βράδυ έχει κατουρήσει μια φορα το πρωί στο μπαλκόνι, και έχει κάνει 2 φορές κακά στη μεσημεριανή βόλτα, τίποτα άλλο!

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Ε, αφήνεις τον Αμπού όπου τον αφήνεις κανονικά και τη μικρή στο μπάνιο ή σε άλλο δωμάτιο από όπου θα έχεις μαζέψει οτιδήποτε χρειάζεται. Εναλλακτικά μάθε της κι αυτής το πάρκο, και πάλι σε χωριστό δωμάτιο για αρχή.

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Ε, αφήνεις τον Αμπού όπου τον αφήνεις κανονικά και τη μικρή στο μπάνιο ή σε άλλο δωμάτιο από όπου θα έχεις μαζέψει οτιδήποτε χρειάζεται. Εναλλακτικά μάθε της κι αυτής το πάρκο, και πάλι σε χωριστό δωμάτιο για αρχή.
Φοβάμαι ότι θα κλαίει αυτή και θα παρασύρει και τον Αμπού να κάνουν χορωδία :eek:

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Φοβάμαι ότι θα κλαίει αυτή και θα παρασύρει και τον Αμπού να κάνουν χορωδία :eek:
1) Μάθε της το kong και άφηνέ της και κάνα μασουλητήρι.
2) Αν υπάρχει η δυνατότητα, αύξησε τον χρόνο που θα μένει μόνη της σταδιακά, για λίγα λεπτά στην αρχή και μετά λίγο περισσότερο κτλ. Κι όταν επιστρέφεις μην ασχολείσαι μαζί της για λίγο, να φέρεσαι σαν να μη συνέβη τίποτα το ιδιαίτερο.

• Like
Reactions: alexouli

MirDE

Member
2 Οκτωβρίου 2016
16
17
42
Τρίτη πρωί πάμε σίγουρα κτηνίατρο! Την έχω ήδη βάλει στο facebook, αύριο θα την βγάλω και καλύτερες φωτογραφίες να την ανεβάσω παντού. Προς το παρόν είναι πολύ φοβισμένη η καημενούλα. Την κάναμε μπάνιο γιατί ήταν χάλια, δεν έχει φάει, δεν έχει πιεί, ούτε έχει κάνει κάτι. Έπεσε για ύπνο.

View attachment 66333
ασχετη η απαντηση μου αλλα ειμαι καινουργια και δεν ηξερα τον Αμπου...ΤΙ ΚΟΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!! Να σας ζήσει!

• Like
Reactions: mareco and alexouli

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Έχει ξεθαρρέψει αρκετά! Όσο περνούν οι ώρες αλλάζει! Παίζει με τον Αμπού πολύ, τον ακολουθεί και ανεβαίνει σε κρεβάτι και καναπέ, και του παίρνει συνεχώς τα παιχνίδια! Ο Αμπού δεν αντιδράει, απλά την κοιτάει, εκτός από σήμερα μετά το πρωινό τους! Ήρθε ο Αμπού, μόλις τελείωσε το φαγητό του, όπως κάνει πάντα, κόλλησε στα πόδια μου για χάδια, κι έτσι όπως τον χάιδευα ήρθε αυτή και χοροπήδαγε πάνω του να φτάσει το χέρι μου. Εκεί ο Αμπού της γάβγισε λίγο! Όχι επιθετικά, απλά να την διώξει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Προς το παρόν έχω τύψεις για τον Αμπού!:confused:
Ούτε καν! Δεν υπάρχει καλύτερο, από το να έχουν μια παρέα, ακόμη κι όταν εσείς λείπετε από το σπίτι :)
Και είναι πολύ μπέμπης ακόμη κι αυτός, για να έχει...απαιτήσεις.
Εγώ τους έκανα πάντα την εξής εξήγηση: Οπως κάποτε μαζεύτηκες από τον δρόμο και μπήκες εσύ στο σπίτι ΜΟΥ, έτσι τώρα, μπαίνει κι αυτή/ός. Τίμια πράγματα (y):D

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Ούτε καν! Δεν υπάρχει καλύτερο, από το να έχουν μια παρέα, ακόμη κι όταν εσείς λείπετε από το σπίτι :)
Και είναι πολύ μπέμπης ακόμη κι αυτός, για να έχει...απαιτήσεις.
Εγώ τους έκανα πάντα την εξής εξήγηση: Οπως κάποτε μαζεύτηκες από τον δρόμο και μπήκες εσύ στο σπίτι ΜΟΥ, έτσι τώρα, μπαίνει κι αυτή/ός. Τίμια πράγματα (y):D
Το ξέρω, το μυαλό μου ακριβώς αυτό το πράγμα μου λέει.. αλλά έτσι νιώθω, δεν το κάνω επίτηδες!:po_O

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Η χαζούλα της δίνω kong και το τρώει κανονικά. Την έκλεισα δοκιμαστικά δύο φορές στο μπάνιο, χωρίς να φύγω από το σπίτι, και κλαίει χωρίς να το τρώει!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αστην μαζί με τον Αμπού. Μην την απομονώνεις.
Θα πρέπει να το δοκιμάσεις, για να ανακαλύψεις αν κάνει ζημιές.
Μπορείς να τους αφήσεις μόνους μαζί, για καμιά ώρα πχ;

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Αστην μαζί με τον Αμπού. Μην την απομονώνεις.
Θα πρέπει να το δοκιμάσεις, για να ανακαλύψεις αν κάνει ζημιές.
Μπορείς να τους αφήσεις μόνους μαζί, για καμιά ώρα πχ;
Ίσως το δοκιμάσουμε. Έτσι κι αλλιώς κοιμάται συνέχεια, ίσως να πέσει για ύπνο όπως κι ο Αμπού! Αν πέσει κι αυτός, γιατί μπρορεί να τον αποσυντονίσει το ότι είναι κι η μικρή μαζί!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να της βρίσκαμε νομίζω πλέον ένα ονοματάκι ε; :whistle:

Ετσι κι αλλιώς, καλού-κακού, όσο την έχεις στα χέρια σου, με την ψευδαίσθηση ότι θα είναι προσωρινά :LOL: βάλτης μια απλή ταυτοτητούλα με ένα τηλέφωνο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά, και να σκάσεις μετά, από στενοχώρεια.

* Πολύ ταιριάζουν τα σκασμένα :love:

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Να της βρίσκαμε νομίζω πλέον ένα ονοματάκι ε; :whistle:

Ετσι κι αλλιώς, καλού-κακού, όσο την έχεις στα χέρια σου, με την ψευδαίσθηση ότι θα είναι προσωρινά :LOL: βάλτης μια απλή ταυτοτητούλα με ένα τηλέφωνο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά, και να σκάσεις μετά, από στενοχώρεια.

* Πολύ ταιριάζουν τα σκασμένα :love:
Όνομα δεν της δίνω ακόμα, γιατί αν τελικά την κρατήσουμε ξέρω ποιο θα είναι. Αν την δώσουμε όμως δεν θέλω να το κάψω, θέλω να το κρατήσω για την περίπτωση που στο μέλλον αποκτήσω άλλο θηλυκό!

Ταυτότητα, τώρα που το λες, ίσως της βάλω εφεδρική του Αμπού που έχουμε κι ας λέει το όνομά του.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
39
Γλυκουλα μου....βρισκεσαι σε αρνηση ακομα....οκ...Εγώ θα σου δωσω ακομα 48 ωρες να δεχτεις τη νεα πραγματικότητα...

Ταιριαζουν παραδεξου το...κ θες να πας να χωθεις εκει αναμεσα επισης παραδεξου το....

Βρισκω λογικο νανα κλαιει κλεισμενη σε εναν αγνωστο κ καινουριο ακομα χωρο...Πόσο μαλλον αν ειναι χωριστα απο τον Αμπου...κ Εγώ πιστεύω πως αν τα αφησεις μαζί δεν θα κανει κ τίποτα....

alexouli

Well-Known Member
27 Αυγούστου 2012
406
2.166
32
Πάτρα
Γλυκουλα μου....βρισκεσαι σε αρνηση ακομα....οκ...Εγώ θα σου δωσω ακομα 48 ωρες να δεχτεις τη νεα πραγματικότητα...

Ταιριαζουν παραδεξου το...κ θες να πας να χωθεις εκει αναμεσα επισης παραδεξου το....

Βρισκω λογικο νανα κλαιει κλεισμενη σε εναν αγνωστο κ καινουριο ακομα χωρο...Πόσο μαλλον αν ειναι χωριστα απο τον Αμπου...κ Εγώ πιστεύω πως αν τα αφησεις μαζί δεν θα κανει κ τίποτα....
Όντως ταιριάζουν πολύ, καθόμουν τώρα και τα χάζευα, έπαιζαν κανα μισάωρο στον καναπέ! Εκείνη τη στιγμή που τα χάζευα μου ήρθε μήνυμα στο facebook από μια κοπέλα! Ενδιαφέρεται για τη μικρή! Είπαμε μάλλον θα βρεθούμε αύριο να την δει και να μιλήσουμε! Να πω την αλήθεια στενοχωρήθηκα λίγο! :oops: