Απόκτηση γερμανικού ποιμενικού

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Καταρχην σουπερ εκθεσιακο σκυλο μην περιμενεις να παρεις απο εκτροφειο εκτος αν κανεις συμφωνια με τον εκτροφεα ωστε ο σκυλος να δουλευετε σε εργασια και στιβο για να παρουσιαζετε να δωσει korung κλπ..

Οποτε κοιτα να παρεις ενα καλο σκυλακι απο καλους γονεις υγειες με σωστο ταπεραμεντο και μια καλη μορφολογια και αν θες να το πας και σε καμια εκθεση γιατι οχι!Αν ομως ο σκοπος σου ειναι η εκθεση θες πολυ δουλεια,χρονο και χρημα για να πας μπροστα!

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Βρε παιδί μου εντάξει...κι εγώ ασχολούμαι λιγάκι με τα σκυλιά, αλλά τέτοια εξειδίκευση που να το κόβω με το μάτι αν είναι "καλό", δεν την έχω. Σχεδόν, ότι μου δώσουν θα πάρω. Ευτυχώς έχω φίλους που ξέρουν και θα με συμβουλεύσουν αν ποτέ χρειαστεί [που δεν...], αλλιώς δεν θα εμπιστευόμουν κανέναν εκτροφέα, πουθενά.

Εσύ έχεις πάει στην Κρήτη; Συζήτησες από κοντά; Είδες από κοντά;
Και...αν το έχεις το κουτάβι ήδη 2-4 μήνες και το έχεις λατρέψει και το πας σε μια έκθεση και δεν στο βγάλουν "καλό", θα μπορείς να το επιστρέψεις και να πάρεις άλλο; Για να μην πω...και φτου κι απ'την αρχή, η...μακριά από μας...κουταβοπερίοδος; Εγώ...δεν θα μπορούσα να το κάνω.
Στην Κρήτη θα πάω το καλοκαίρι γιατί΄όπως είπα κάνει μόνο μια γέννα τον χρόνο και τα κουτάβια θα είναι διαθέσημα στον Ιούνιο. Θα φορτωθώ λοιπόν στον ξάδερφό μου και θα πάω να τον βρώ να μιλήσουμε απο κοντά. Ο ίδιος μου είπε οτι δεν πρόκειται να μου δώσει εαν δεν πάω απο κει. Θα το κεταβάσω σε έκθεση αλλά για να περάσει η ώρα που λέμε. Αν δεν είναι τόσο καλό εννοείται οτι δεν θα το δώσω πισώ! Θα έχω δεθεί μαζί του. Μπα μου αρέσει η περιόδος του κουταβιού. Είναι μικρά και χαζά, μασουλάνε τα πάντα, δαγκάνουν κλπ. Εξάλλου πρέπει να το περάσουμε και αυτό. Δεν γίνεται να του πω φροντίσε το μέχρι να ενηληκιωθεί και δώστο μετα...

Όχι δεν έχω αγοράσει ακόμα σκύλο Κυριάκο.

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Καταρχην σουπερ εκθεσιακο σκυλο μην περιμενεις να παρεις απο εκτροφειο εκτος αν κανεις συμφωνια με τον εκτροφεα ωστε ο σκυλος να δουλευετε σε εργασια και στιβο για να παρουσιαζετε να δωσει korung κλπ..

Οποτε κοιτα να παρεις ενα καλο σκυλακι απο καλους γονεις υγειες με σωστο ταπεραμεντο και μια καλη μορφολογια και αν θες να το πας και σε καμια εκθεση γιατι οχι!Αν ομως ο σκοπος σου ειναι η εκθεση θες πολυ δουλεια,χρονο και χρημα για να πας μπροστα!
Με ενδιαφέρει το κουτάβι να είναι υγυές και καλού χαρακτήρα. Γενικά μου άρεσε πολύ το οικογεννειακό κλίμα. Απο κει και πέρα θα το γράψω μάλλον σε κανα αντζιλιτι πιο πολύ για την εκτόνωσή του, όχι σε αγωνιστικό επίπεδο.

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Ποιος ηταν εξω μωρε?
καλα κυριακο χαλαρωσε.ποιες εκθεσεις μορφολογιας?το πανηγυρι?το παω οπου με συμφερει?
το παρακαλαμε τον σκυλο να δαγκωσει?ποιος εκτροφεας εχει κατεβει σε εξετασεις εργασιας τα τελευταια τουλαχιστον 2 χρονια?(μορφολογικος)
Θα το ξαναγραψω αλλη μια φορα ο γερμανικος ποιμενικος δεν ειναι ενας,ειναι 2 ο μορφολογικος και ο εργασιακος.

Μπορει να μην θελεις να πεις την αποψη σου,αλλα φωτογραφιζεις σε οσουν ξερουν και δεν ειναι σωστο.
ακομα δεν ξερεις να μαθεις στον σκυλο σου ενα κατσε και σχολιαζεις ετσι?λιγο σεβασμος δεν βλαπτει.
δηλαδη σε 2 χρονια τι θα λες με την μεγαλυτερη εμπειρια που θα εχεις?

Εχεις πολυ μεγαλη ιδεα για τους "εκτροφεις" που με τοσο ζηλο υποστηριζεις,προσεχε γιατι μπορει να γυρισει και μπουμερανγκ.
και κατι τελευταιο σε εχω δει σε πολλα θεματα και προτεινεις να αφησουν το σκυλο για εκπαιδευση στον χωρο του εκπαιδευτη....
ο χριστος και η παναγια.
επειδη ξερω τι γινεται εκει(σε χωρους εκπαιδευτων)και εσυ σιγουρα δεν ξερεις σταματα το.καποια πραγματα πρεπει να τα ζησεις και να τα δεις στην πραξη πριν τα προτεινεις,και παλι στο περιπου γιατι ολα τα σκυλια δεν ειναι ιδια.

!Αν ομως ο σκοπος σου ειναι η εκθεση θες πολυ δουλεια,χρονο και χρημα για να πας μπροστα!
το γυρω γυρω ολη στη μεση ο μανωλης θελει πολυ δουλεια?θελει χρημα?χρονο?
παλι εδω κατι δεν πιανω....
με τετοιες κουβεντες διωχνεις τον κοσμο απο αυτο το "παιχνιδι"
Γιαυτο αλλωστε εχουν μενει μονο εκτροφεις στις εκθεσεις.....

καλη χρονια να εχεις(no hard feelings ) και εαν ειναι το νεαρο της ηλικιας οκ.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Για μενα ζουζουνε ο γ.π ειναι ενας και υπαρχει προτυπό...Δεν βγαζω λεφτα απο τον σκυλο για να τον διαχωρισω...Οντως εχει διαχωριστει αλλα εγω το βλεπω αλλιως το πραγμα..Δεν θα αγοραζα εργασιακο με κακη μορφολογια η μορφολογικο χωρις χαρακτηρα!

Ναι μου αρεσει καποιων εκτροφεων η δουλεια και δεν ντρεπομαι να το πω!Γιατι να μην το κανω και αλλωστε?Ποτε δεν ειπα παρε σκυλο απο αυτον!Αλλα δεν μπορω να ακουω οτι καποιος που δεν εχει τρεξει τα τελευταια 6 χρονια σκυλο του σε μια σκατοεκθεση οπως αυτες της Ελλαδας ειναι καλυτερος πχ απο αλλους που εχουν διακρισεις και εξω εστω και λιγες!

Οντως πλεον οι εκθεσεις ειναι πανηγυρακι..δεν θα διαφωνησω...ειδικα η τελευταια του κογπε ηταν αποτυχια..

Οσο για την εκπαιδευση ξερω τι γινεται σε αρκετα εκτροφεια..Δεν ειπα ποτε αφησε τον αλλα ειναι μια λυση!Για αλλους λειτουργει για αλλους οχι!Αλλα δεν ειμαι κατα!Αναλογα ποιος θα δουλεψει το σκυλι!

Για τις εξετασεις εργασιας συμφωνω..Δεν κατεβαζουν σκυλια αλλα εδω τα γερμανικα σκυλια εχουν πλαστους τιτλους εργασιας μονο και μονο για να μπουν στα va και παρακαλανε οι Γερμανοι οι Ελληνες μας πειραξανε?

Σιγουρα υπαρχει πολυ βρωμα στο χωρα και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο γιατι ειναι πολλα τα λεφτα!Επισης κανεις εκτροφεας δεν ειναι απολυτα σωστος αλλα αν ολα μας βρωμανε δεν πρεπει να παρουμε ποτε σκυλο!

Οταν λεω για δουλεια μιλαω για ενα σκυλο που θα δουλευτει σοβαρα ωστε να περασει εξετασεις εργασιας,θα τρεξει σε εκθεσεις αλλων χωρων αλλα και στο παγκοσμιο...Και φυσικα μιλαω γενικα και οχι για ελληνικα εκτροφεια..Για μενα ετσι ειναι πρεπει να ειναι ενας σωστος εκθεσιακος σκυλος..Δεν νομιζω οτι με τετοιες κουβεντες διωχνω κοσμο!Εκτος αν θελουμε να συνεχισουμε το πανηγυρακι που ηδη υπαρχει...

Καλη χρονια και σε εσενα!!!:D

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δηλαδη τα γερμανικα ειναι μονο για τα πανηγυρια,,,?? ==)) , ,,, , πραγματι δεν θα ηθελα να παρω γερμανικο ποιμενικο ετσι οπως τον καταντησανε,,, να βλεπει σκαλες και να του κοβονται τα ποδια,,, γιατι ετσι επιβαλουν τα προτυπα,,, θα μας καψει ο θεος,, μετα απο 10 χρονια ισως το προτυπο να ειναι ο κωλος επανω και το στηθος να σερνεται κατω και τα αυτια να κρεμονται ,,, και ολα τα γερμανικα ποιμενικα των εκτροφεων στις εκθεσεις να ακολουθουν αυτο το προτυπο ==))

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Στους θρακομακεδόνες πάντως περιφέρεται ένα πανέμορφο λευκό ελβετικό ποιμενικό όπου το πίσω μέρος κοιτάει τον θεό και δεν σέρνεται για όποιον ενδιαφέρεται!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Μην λετε ανακριβειες...Δηλαδη τα μαλινουα η τα εργασιακα που δεν εχουν κλιση δεν εμφανιζουν δυσπλασια η προβληματα στα ποδια?Η κλιση σας πειραξε..Το προβλημα στην φυλη ειναι οτι δεν δινουν πολλοι εκτροφεις σημασια στον χαρακτηρα αλλα περισσοτερο στην μορφολογια!

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Μαίρη έτσι είναι τα πρότυπα με τέτοια κλίση,να πληρώσεις ΓΠ χωρίς κλίση και να το πάρεις απο εκτροφέα είναι πεταμένα λεφτά και κοροιδία. Βρές ημίαιμο ΓΠ απο φιλοζωική να μην έχει κλίση.

dogmaster

Well-Known Member
21 Νοεμβρίου 2012
117
0
Στους θρακομακεδόνες πάντως περιφέρεται ένα πανέμορφο λευκό ελβετικό ποιμενικό όπου το πίσω μέρος κοιτάει τον θεό και δεν σέρνεται για όποιον ενδιαφέρεται!
στείλε μου pm.. ενδιαφέρομαι να πάρω...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μαίρη έτσι είναι τα πρότυπα με τέτοια κλίση,να πληρώσεις ΓΠ χωρίς κλίση και να το πάρεις απο εκτροφέα είναι πεταμένα λεφτά και κοροιδία. Βρές ημίαιμο ΓΠ απο φιλοζωική να μην έχει κλίση.
Αποκλείεται δλδ να είναι Γ.Π. παλαιάς κοπής,όπου όλοι ξέρουμε ότι δεν είχαν κλίση,αλλά ήταν καθαρόαιμα??
Υπάρχει κι αυτή ή πιθανότητα κι απότι έχω διαβάσει υπάρχουν ακόμα εκτροφείς που διατηρούν αυτή τη γραμμή...

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
την επόμενη φορά ετοίμασε φωτογραφική μηχανή σε παρακαλώ!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αποκλείεται δλδ να είναι Γ.Π. παλαιάς κοπής,όπου όλοι ξέρουμε ότι δεν είχαν κλίση,αλλά ήταν καθαρόαιμα??
Υπάρχει κι αυτή ή πιθανότητα κι απότι έχω διαβάσει υπάρχουν ακόμα εκτροφείς που διατηρούν αυτή τη γραμμή...
Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις γ.π καφε/μαυρο χωρις κλιση..ακομα και τα εργασιακα μια μικρη κλιση την εχουν καποια!

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Eγω προσωπικά θεωρώ αντιαισθητικό αυτή την κλίση που έχουν τα σημερινά γερμανικά ποιμενικά. Δεν κατάλαβα, δηλαδή τώρα που άλλαξε το πρώτυπο (κακως) και ο κώλος έχει ριζόσει στο χώμα, τα παλιά γερμανικά ποιενικά με ίσιες ράχες είναι ημίαιμα; Αν ξαναλάξει δηλαδη όλοι αυτοί οι σκύλοι που έχουν τώρα οι εκτροφείς και εσείς δεν θα θεωρούνται καθαρόαιμα. Δεν μου αρέσει καθόλου η τακτική των σημερινών εκτροφέων στην Ελλάδα. Είπαν οι γερμανοί να έχει κλίση αλλα εμείς το παραχέσαμε το πράγμα. Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ κάοποιον που αν αλλάξει το πρότυπο θα σταματήσει να δουλεύει αυτά τα σκυλιά γιατί δεν θα κερδίζει. Θέλω ο εκτροφέας να είναι πάνω απο όλα άνθρωπος και όχι αυτό που είναι οι σημερινοί εκτροφείς. Οι περισσότεροι δηλαδή.

Last edited:

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις γ.π καφε/μαυρο χωρις κλιση..ακομα και τα εργασιακα μια μικρη κλιση την εχουν καποια!
Τουλάιχστον έχουν μια πολύ μικρή κλίση που ούτε φαίνεται!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
FairyMary οι Γερμανοι εφτιαξαν την φυλη και εκεινοι αλλαζουν το προτυπο!Αν δεν ακολουθησουν το προτυπο οι Ελληνες εκτροφεις δεν μπορουν να δηλωσουν γεννες και να συμμετασχουν σε εκθεσεις!Αν δεν σου αρεσει ο γ.π οπως ειναι τωρα μπορεις να πας σε γκριζο η μαυρο(εχουν και αυτοι μια μικρη κλιση) αλλιως δεν παιρνεις γ.π!Αυτος ειναι και δεν μπορει να αρεσει σε ολους!Μπορεις να πας σε καποια αλλη φυλη!Αν βρεις σκυλος χωρις κλιση μαλλον θα ειναι ημιαμος!

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Το να πάρω γερμανικό με κλίση με να κλατάρει στην πρώτη σκάλα που θα ανέβει εσύ τί λες; Δεν είναι πεταμένα λεφτά;

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Τουλάιχστον έχουν μια πολύ μικρή κλίση που ούτε φαίνεται!
Εχουν τα ιδια προβληματα στα ποδια με τους γ.π που εχουν κλιση!Η κλιση εγινε για να υπαρχει καλυτερος τροχασμος του σκυλου!Ολα τα μεγαλοσωμα σκυλια εχουν πιθανοτητα να βγαλουν προβληματα στα ποδια!Οποτε η κλιση δεν δικιολογει τα προβληματα στα ποδια των γ.π!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi