Αποχώρηση ομίλου spaniel Ελλάδος από τον ΚΟΕ

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Ας μη διαλέγανε την εκτροφή ενός κυνηγόσκυλου... απλά πράγματα.

Το ότι δεν τους αρέσει το κυνήγι, δεν έχουν πάει κυνήγι, δεν ασχολούνται με κυνήγι είναι για μένα αντιφατικό με την αγάπη ενός κυνηγόσκυλου. Πως μπορεί κάποιος να αγαπήσει τόσο πολύ το εργαλείο του κυνηγιού και να ασχοληθεί με την εκτροφή του χωρίς να έχει ιδέα απο κυνήγι?

Είναι σαν να είναι κάποιος εκτροφέας Malinois και να μη του αρέσει ο στίβος... μήπως έκανε λάθος επιλογή?
Με αυτή την λογική όλοι οι εκτροφείς ή ιδιοκτήτες σκύλων που χρησιμοποιήθηκαν σε κυνομαχίες θα πρέπει να κάνουν και να αγαπούν τις κυνομαχίες ?

Δεν μου μοιάζει πολύ λογικό

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Χρήστο ανοίγουμε άλλο θέμα αλλά έτσι πρόχειρα να πω την άποψη μου σε αυτό που έγραψες. Για μένα δεν θα έπρεπε να "κρατάνε" αυτες της φυλές γιατί δεν χρειάζονται πια. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν ξαφνικά αύριο δεν υπήρχαν η φυλές μάχης. Για μένα το συνεχίζουν περισσότερο απο θέμα ταμπου, κρίμα να χαθεί λένε πολλοί. Μου έρχεται ένα παράδειγμα, είναι σαν τον παλιο τον Σκαραβαίο. Πολλοί έχουν τρέλα με αυτά, τους αρέσει και το θεωρούν "κλασικ". Αλλά ξεχνάνε ότι είναι αυτοκίνητο του Χίτλερ... 

Πάντως αυτό που έγραψα σε προηγούμενο μου ποστ το πιστεύω. Αν ένας εκτροφείς δεν του αρέσει ο λόγος ύπαρξεις της φυλής του ας μη το διάλεγε.

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
τελικα τι εγινε με τα σπανιελ,θα μας ενημερωσει κανεις; εγινε καμια εξεταση εργασιας ή τσαμπα τα ποστ!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ολοι οι εκτροφεις φυλων που στο παρελθον χρησιμοποιηθηκαν απο μερικους σε κυνομαχιες...
επιλεγουν αυστηρα να αναπαραγουν σκυλια τα οποια δεν ειναι dog aggresive...

οι εκτροφεις σκυλων κι οχι οι ιδιοκτητες εργασιακων φυλων ακομα κι αν δεν εργαζονται οι ιδιοι πρεπει να εκπαιδευουν τα σκυλια τους για την συγκεκριμμενη εργασια..
ετσι γνωριζουν οτι εκτρεφουν σωστα σκυλια της φυλης τους με την απαραιτητη εκτος της μορφολογιας που κρινεται στις εκθεσεις αλλα και του σωστου ταπεραμεντου που απαιτειται απο την φυλη για την εργασια για την οποια δημιουργηθηκαν..
αλλοιως βλεπουμε εκτροφικα λαθη στη φυλη που εμφανιζονται κυριως σε χαρακτηρα.. κι επεκτινονται μελοντικα και στη μορφολογια..
ενας ομιλος πρεπει να ειναι υπερανω εκτροφεων και ιδιοκτητων ως προς τις απαιτησεις πρωτα και κυρια που χρειαζεται η φυλη
πρεπει να ειναι αυστηροτερη απο τον αυστηροτερο με σκοπο και γνωμονα το βελτιστο της φυλης
ενας ομιλςο πρεπει να λειτουργει με περισσοτερα συν παρα μειον για την φυλη που εκπροσωπει...

ειναι απαραδεκτο ομιλος να αναφερει οτι εκπροσωπει πλεον φυλες που δεν χρησιμοποιουνται σε κυνηγι...
εστω ενας( κι εγω ξερω πολλους) να χρησιμοποιει σκυλο στην εργασια ο ομιλος πρεπει να ειναι διπλα του να τον αγκαλιαζει και να τον βοηθα στη συνεχιση της αξιοποιησης της φυλη γι αυτο το οποιο δημιουργηθηκε...

πιοος ο χαρακτρηρας ενος κοκερ το οποιο ακουει πυροβολισμο και φοβαται...
ποιος ο χαρακτηρας ενος σπανιελ το οποιο βγαινει στη φυση και δεν ακολουθει μυρωδιες... δεν ξεπεταει ενα τυχον θηραμα ακομα κι αν ειναι σκιουρακι...
σε τι θμιζει σπανιελ αν δεν λειτουργει ετσι?
ποιο ειναι ντογκο αν παει να φαει τα καγκελα μολις δει ανθρωπο στην αυλη του σπιτιου.. αλλα κρυβεται πισω απο τον ιδιοκτητη του μολις δει γουρουνι?
ο σωστος χαρακτηρας της φυλης ξεδιπλωνεται ως δια μαγειας μολις ο σκυλος μπει στην εργασια για την οποια δημιουργηθηκε η φυλη...
κι ενας ομιλος ακομα κι αν η φυλη δεν εντασσεται σε εργασια βαση διεθνους κυνολογικης ομοσπονδιας οφειλει να εκτελει αγωνες εργασιας ειδικα για την φυλη του...

γενικα ο ομιλος ειναι απαραδεκτος με την αποχωρηση του... ( καλυτερα να αυτοκαταστρεφοταν)

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
+1

αν και για τις 3 πρωτες προτασεις αν μιλησω θα καψω πολλους

DORIS

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2010
1.214
261
38
εμενα μου αρκει και μια προσομοιωση της εργασιας του παρελθοντος ή κατι να παραπεμπει και να χρειαζεται τα ιδια χαρακτηριστηκα,αλλωστε ειμαι κατα του κυνηγιου!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οφ τοπικ

κυνηγος δεν ειμαι ...
τα σκυλια μου εκπαιδευονται γι ατην εργασια για την οποια εχουν δημιουργηθει...
ευχαριστως να σας συναντησω στην επομενη εκθεση ειτε στον χωρο μου, να συναντησετε τον πραγματικο χαρακτηρα ενος ντογκο...

Last edited:

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
;) εχουμε αλλη μια τρελαμενη στην πολη μας με τα ντογκο.. αλλιως χαρα μου θα ηταν, αλλα ειστε λιγο μακρυα..και για βολτα η αθηνων πατρων ...δεν ειναι.
Εγω με το κυνηγι ειμαι 50-50 (φυσικα δεν κυνηγαω..) ομως δεν μπορω να πω οτι δεν καμαρωνω τα σκυλια που το κανουν, την ωρα που το κανουν.
δλδ, τα σκυλια σου βγαινουν για γουρουνι με καποιο φιλο κυνηγο η γινεται σαν προσομοιωση της εργασιας αυτης, ωστε να ειναι ετοιμα για μετα ?
επισης απο οτι εχω ακουσει οι κυνηγοι στην ελλαδα δεν προτιμουν τα ντογκο, αληθευει?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
οφ τοπικ τελειως
και θεμα το οποιο δεν αρεσκομαι να συζητω δημοσιως... οποτε/..
αν δεν ερθεις σε εκθεση να μιλησουμε...
θα μεινεις με τις αποριες σου ...λολ