Συγνώμη ρε παιδιά αλλά ο Doris δεν λέει για εκτροφείς λέει για ανθρώπους που παίρνουν σκυλιά για pet...
...Και αναρωτιέμαι εγώ που θέλω σκύλο αλλά δεν είμαι τσοπάνης, κυνηγός και δεν έχω εκτάσεις να φυλάει ή δεν έχω χιόνια και έλκηθρο να με μεταφέρει, τι να πάρω?
Αν και νομίζω ότι είμαι "λιγάκι"
off-topic...
Ιδεατά, ο DORIS έχει δίκιο, όπως και να το δει κανείς...
Γι' αυτό, εξάλλου, υπάρχουν περί τις 400 φυλές σκύλων... η κάθε μιά έχει συγκεκριμένη χρησιμότητα - εργασία...
Και, ιδεατά, αν εσύ δεν έχεις όλα αυτά που ανέφερες, θα μπορούσες να πάρεις ένα σκυλάκι συντροφιάς... όπως κι εγώ...
Ομως, δεν το έκανες... όπως κι εγώ...
Θες από ματαιοδοξία? Θες από αγάπη για τις συγκεκριμένες φυλές? Οτι και νάναι, είναι "θεμιτό"...
Γι' αυτό κι εγώ λέω σε θέματα συναφή με τις "δικές μου" φυλές: Ο μέσος ιδιοκτήτης πρέπει να στοχεύσει σε ένα καλό Νο 3, ή Νο 4, ή Νο 5 μιάς τοκετοομάδας...
Ωστε να μην έχει στο κεφάλι του τον "μπελά" του ταμπεραμέντου εκείνου που θα ανατρέψει και θα κρατήσει μέχρι τα ξημερώματα τον λαθροκυνηγό... ή, του ταμπεραμέντου εκείνου που θα μασάει σίδερα και θα είναι έτοιμο να διώξει τα λιοντάρια από τον ήσυχο κήπο ενός Αθηναϊκού προαστίου...
Ετσι, λοιπόν, οι εκτροφείς κυνηγετικών σκύλων έχουν (πάντα) κουτάβια που δεν μπορούν να κυνηγήσουν καλά (ή και καθόλου)... οι εκτροφείς Γ.Π. έχουν (σχεδόν πάντα) κουτάβια που δεν μπορούν να παίξουν σε κυναθλήματα ή να είναι σκύλοι της αστυνομίας κλπ...
Και οι συγκεκριμένοι εκτροφείς είναι παραπάνω από χαρούμενοι να έρθω εγώ (ή εσύ) και να ζητήσουμε (με εντιμότητα και αυτογνωσία) ένα "pet", που κατά τα άλλα θα αντιπροσωπεύει επάξια την εμφάνιση και τον χαρακτήρα της φυλής...
Λέω τώρα εγώ...