Αποχωρισμος!

Konmac

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2017
150
150
59
Τα ποιντερ λένε για πιο άπιστους σκύλους.
Πιστεύω ότι όσο πιο παθιασμένο τόσο πιο απόμακρο .

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ναι αυτό εννοούσα με το "άλλα κυνηγόσκυλα". Ένα κούρτσχααρ για παράδειγμα, θέλει πολύ περισσότερη εκτόνωση συγκριτικά, μιας και είναι 4x4. Αλλιώς σου τρώει την κουρτίνα, όλη, και τον διάδρομο μαζί (τυχαίο εντελώς παράδειγμα, δεν μου συνέβη ποτέ :whistle: )

Υπέροχα τα Ιταλάκια πάντως, αξιολάτρευτα.
Μιας και πήγαμε εκεί, μεγάλο μου όνειρο είναι ένα bracco italiano, είναι στις τοπ 5 αγαπημένες μου φυλές σκύλου

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Ποιντερ δύσκολα βρίσκεις και καθαρόαιμο από καλλές γραμμές αίματος, η αλήθεια είναι. Γενικά τα "γνήσια" (λωλ) είναι ήρεμα και πιστά αν και θέλουν πολύ, μα πολύ εκτόνωση (όπως και τα κούρτσχααρ). Τα λαγωνικά και πάλι, παρόλο που σου δημιουργούν αρχικά την εντύπωση ότι θα σου διαλύσουν το σπίτι, θέλουν ασκήσεις αστραπιαίες και σύντομες, και ύστερα γίνονται μαξιλαράκια (εκτός αν προτιμάν να ρίχνουν ύπνους κάτω από την κουβέρτα όπως κάποιος που έχω εδώ) :D

--

Φοβερά τα bracco, αρχοντικά σκυλιά με εξαιρετικό χαρακτήρα! Αλλά, μόνο από Ιταλούς εκτροφείς.

• Like
Reactions: Sofouli

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πάντως, πάντα θεωρούσα πως το μόνο πράγμα που έλειπε από το dogforum ίσως να ήταν μια εμβάθυνση/ανάλυση στα κυνηγόσκυλα γενικότερα, συγκεκριμένα σε αυτά που εκτελούν την εργασία (ανεξαρτήτως αν κυνηγάς ή όχι). Σαν λάτρης τους (ιδιαίτερα της ομάδας 7) και όντας moderator τότε, είχα ξεκινήσει ένα μικρό αρχείο με άρθρα για να γράψω/ανεβάσω, αλλά τα έφαγε η μαρμάγκα και δεν το έκανα ποτέ (ίσως 1-2 νήματα μόνο).

Οπότε άντε οργανωθείτε παιδιά, όρεξη να έχουμε να αναλύουμε!

Όσο για τα ποιντερ, ίσως αναφέρεσαι σε ξάνοιγμα και όχι τόσο στο πόσο πιστό είναι στον άνθρωπο, γιατί είναι ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικά.

• Like
Reactions: Konmac and Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Πάντως, πάντα θεωρούσα πως το μόνο πράγμα που έλειπε από το dogforum ίσως να ήταν μια εμβάθυνση/ανάλυση στα κυνηγόσκυλα γενικότερα, συγκεκριμένα σε αυτά που εκτελούν την εργασία (ανεξαρτήτως αν κυνηγάς ή όχι). Σαν λάτρης τους (ιδιαίτερα της ομάδας 7) και όντας moderator τότε, είχα ξεκινήσει ένα μικρό αρχείο με άρθρα για να γράψω/ανεβάσω, αλλά τα έφαγε η μαρμάγκα και δεν το έκανα ποτέ (ίσως 1-2 νήματα μόνο).
Είμαι μέσα. Άλλωστε, έχω συμπληρώσει το μίτο για τα cirneco dell'etna και σκόπευα να μεταφράσω από τα Ιταλικά κι άλλα άρθρα, και ύστερα να γράψω και για άλλα μεσογειακά λαγωνικά (ποντένκο κανάριο και ποντενκο ιμπισένκο, Φαραώ, κλπ.)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Είμαι μέσα. Άλλωστε, έχω συμπληρώσει το μίτο για τα cirneco dell'etna και σκόπευα να μεταφράσω από τα Ιταλικά κι άλλα άρθρα, και ύστερα να γράψω και για άλλα μεσογειακά λαγωνικά (ποντένκο κανάριο και ποντενκο ιμπισένκο, Φαραώ, κλπ.)
Προσωπικά θα είμαι φανατική αναγνώστης αν το κάνεις!
Τα Cirneco Dell'Etna μιας και που είσαι γνώστης, τα είχα πρωτοδεί πολύ μικρή, στην κλασική κυνηγετική εγκυκλοπαίδεια για σκύλους του μπαμπά, σε μια απίθανη φώτο γενικά και τα είχα μεγάλη καψούρα. Όσο και να πεις, σου προκαλούν ένα δέος να τα κοιτάς! Επειδή έλειπα χρόνια από το forum, εάν έχεις γράψει δεν τα έχω διαβάσει αυτά τα threads οπότε βρήκα τι να κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο (y)

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Προσωπικά θα είμαι φανατική αναγνώστης αν το κάνεις!
Τα Cirneco Dell'Etna μιας και που είσαι γνώστης, τα είχα πρωτοδεί πολύ μικρή, στην κλασική κυνηγετική εγκυκλοπαίδεια για σκύλους του μπαμπά, σε μια απίθανη φώτο γενικά και τα είχα μεγάλη καψούρα. Όσο και να πεις, σου προκαλούν ένα δέος να τα κοιτάς! Επειδή έλειπα χρόνια από το forum, εάν έχεις γράψει δεν τα έχω διαβάσει αυτά τα threads οπότε βρήκα τι να κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο (y)
Εγώ πάντοτε είχα κόλλημα με την 5η ομάδα, τα cirneco τα είδα για πρώτη φορά λάιβ στη Σικελία (εργάζομαι στην Ιταλία αφού), και από τότε η ζωή μου άλλαξε. Έτσι απέκτησα και τον Eroe.
Απίστευτα σκυλιά, - όχι σκυλιά, σχεδόν άνθρωποι, - αλλά δυστυχώς (όπως και τα ποντένκο) λες και τα μάτιασαν, ειλικρινά ραγίζει η καρδιά σου όταν βλέπεις τις συνθήκες υπό τις οποίες εξακολουθεί να επιβιώνει αυτή η φυλή.

Αυτός είναι ο μίτος του Ήρωα, εκει εχει πληροφορίες και για την ιστοριά της φυλής
και αυτός είναι ο μίτος της φυλής

Last edited:
  • Like
Reactions: Sofouli

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Παρεξηγήθηκε μάλλον που δεν ζουν όλα τα κυνηγόσκυλα σε κλούβες...
Αλλά ξέχασα, είναι service dog με ωραία γούνα και το κρατάμε σε κλουβί!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν