και βεβαια δεν υπαρχει εκτοφειο αναγνωρισμενο...
αλλα αμα περιμενω ποτε θα αξιωθουν να ασχοληθουν σοβαρα με αυτο το θεμα κλαφτα
δεν ειναι απο πετ... δεν ειναι απο ΒΥΒ με την εννοια εχω αρσενικο βαλε το θυλικο να τα κανουμε παρεα
γνωριζω ενα παιδι οπου εχει μερακι και τα μεγαλωνει αρκετα χρονια τα συγκεκριμενα
αλλα δεν ειναι και αναγνωρισμενος εκτροφεας αλλα σηγουρα απο την φροντιδα που εχουν τα σκυλια δεν του αποφερει ουσιαστικα τιποτα
και μια και ειδα πως δεν ειναι απο τους τυπους βαλε να γενησει να βγαλουμε κανενα φραγγο το πηρα..
προσωπικα λεπτομεριες στην μορφολογια προτυπα ενα εκαστοστο ποιο πανω το ενα ποιο καττω το αλλο δεν με απασχολουν (υγειες να ειναι που ειναι δλδ. και για μενα ειναι ενταξει...)
για αυτο προχωρισα στην υοθεσια
το πηρα με το πρωτο εβλολιο και βιβλιαριο
καλημερες
και ευχαριστω για τις απαντησεις
μαλλον που θα ρωτησω και αλλον ενα κτηνιατρο να δω τι θα μου πει για το ασβεστιο ειδικα
καλημέρα! και συγγνώμη εξ αρχης για το οφ-τοπικ
Λατρεύω αυτά τα σκυλιά και ότι σου πω παρακάτω το λέω εντελώς φιλικά.
Αν ο φίλος-γνωστός σου έχει όντως τόσο μεράκι (το εύχομαι ολόψυχα) και ασχολείται τόσα χρόνια, καλό δε θα ήταν να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά και επίσημα?
Έχω την εντύπωση ότι η φυλή "μας" περνάει αναγνώριση από τον ΚΟΕ (ας με διορθώσει κάποιος γνώστης αν λεω πατάτες). Θα μπορούσε να πάει τα σκυλιά του για αναγνώριση, να έχουν τα χαρτιά τους όμορφα κι ωραία και να δίνει κουταβάκια με χαρτιά.
Όσο καλές προθέσεις και να έχει ο φίλος σου, φαντάζομαι πως δεν εξετάζει τα σκυλιά του για δυσπλασία ή άλλες ακόμα πιο σοβαρές κληρονομικές ασθένειες, οπότε το αν θα είναι υγιή τα κουτάβια είναι ουσιαστικά τυχαίο.
Μπορεί να υπερ-λατρευει και να υπερ-φροτνίζει τα σκυλιά του, αλλά η αναπαραγωγή κουταβιών που βγαίνουν υγιή "στην τύχη" δεν βοηθάει πουθενά νομίζω. Μπορεί ο άνθρωπος να μην το κάνει για το κέρδος και να έχει όντως μεράκι (δεν το αμφισβητώ) αλλά γιατί να μην το πάει ένα βήμα παραπέρα και να κάνει μια σωστή "δουλειά"?
Και όχι τόσο για να βγει η μύτη δύο εκατοστά πιο πάνω, αλλά για να εξασφαλίζει όσο είναι δυνατόν καλύτερα το τρίπτυχο
ΥΓΕΙΑ-χαρακτήρας-μορφολογία (με αυτή τη σειρά κατά τη γνώμη μου) για τα σκυλάκια του
Δεν ξέρω αν έχεις το θάρρος - ευχέρεια (από την άποψη πόσο φίλοι είστε) να συζητήσεις μαζί του κάτι τέτοιο, αλλά αν μπορείς θα σε παρακαλούσα να το κάνεις
κι αν γίνει έρχομαι για κουταβάκι