Απορίες Νέων Ιδιοκτητών Bullmastiff

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Η αληθεια ειναι οτι ουτε εγω το επιασα.
Σε ευχαριστω πολύ,ειμαι πολυ χαρουμενος που εγινα "μελος" αυτης της πανεμορφης φυλης..πραγματι οι φωτο δεν ειναι οι καλυτερες που θα μπορουσαν.
Οσο αφορα τις διαστασεις θα ηθελα να ρωτήσω για το "ιδανικο" βαρος στην ηλικα των τριων μηνων και 10 ημερων...φοβαμαι μην τον παχυνω πολυ και εχει προβλημα στην αναπτυξη!
Και παλι σε ευχαριστω.

Last edited:

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Ιδανικό βάρος δεν υπάρχει. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες στο βάρος. Το καλύτερο είναι να το βλέπεις με το μάτι (αυτό κάνω εγώ). Ο δικός μου σε αυτή την ηλικία ήταν 12-13 κιλά για παράδειγμα.
Μην τον παχύνεις...για το καλό του...Κουτάβι σε αυτή την ηλικία θα φάει και 2 κιλά ξηρά αν του δώσεις..πίστεψε με...
Συνηθίζεται να τρώνε ξηρά με χαμηλές πρωτεΐνες. Το ξέρεις αυτό φαντάζομαι μιας και είχες μεγαλόσωμο σκύλο στο παρελθόν.

Last edited:

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
οκ....και ο δικος μου εκει περιπου ειναι...οσο για την τροφη του δινω royal canin giant puppy.
και απο ποσοτητα περιπου οσο λεει η δοσολογια(συνηθως τρωει πιο λιγο)!

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Πριν λίγο γύρισα απο τη doc.. καναμε το 6πλο σημερα οποτε σε μια εβδομάδα αρχιζουν οι βολτίτσες και η κοινωνικοποίηση.
Τα νέα απο το μέτωπο...ο Homer εχει φτάσει τα 18,2kg. και ειναι 3 1/2 μηνών.(γνωμη απο bullmastiffades please!!!) ειναι κανονικος η να προσέξω το βάρος του???
Υ.Γ. Εδώ στο Μεσολόγγι εχουμε έντονο πρόβλημα με τα κουνουπια και ξεκινήσαμε σήμερα πρόληψη με χαπι που θα το παίρνει καθε μήνα.
(το πρόβλημα με τα κουνούπια ειναι οτι μεταφέρουν καποιον οργανισμο που στο σκυλι γινεται το σκουλικι τησ καρδιας)
Δεν ξέρωπαρα πολλα με λεπτομέρειες αλλα οτι υπαρχει προληψη για αυτο το θέμα με καθησυχασε...
Υ.Γ.2 Γιατι δεν μπορώ να γράψω στην κατηγορία των bullmastiff???

Καληνύχτα....

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1) ...ο Homer εχει φτάσει τα 18,2kg. και ειναι 3 1/2 μηνών.(γνωμη απο bullmastiffades please!!!) ειναι κανονικος η να προσέξω το βάρος του???
2) Υ.Γ. Εδώ στο Μεσολόγγι εχουμε έντονο πρόβλημα με τα κουνουπια και ξεκινήσαμε σήμερα πρόληψη με χαπι που θα το παίρνει καθε μήνα.
(το πρόβλημα με τα κουνούπια ειναι οτι μεταφέρουν καποιον οργανισμο που στο σκυλι γινεται το σκουλικι τησ καρδιας)
Δεν ξέρωπαρα πολλα με λεπτομέρειες αλλα οτι υπαρχει προληψη για αυτο το θέμα με καθησυχασε...
3) Υ.Γ.2 Γιατι δεν μπορώ να γράψω στην κατηγορία των bullmastiff???
Φίλε Homer,

1) Το βάρος του είναι εντάξει, για την ηλικία του. Θα τον χαϊδεύεις στα πλευρά και, αν τα αισθάνεσαι στο χέρι σου, είναι ok. Αν δεν τα νιώθεις στο χάδι, είναι παχύς. Αν τα βλέπεις με το μάτι, είναι αδύνατος (πιο πολύ απ' ότι πρέπει).

2) Τι παίρνετε? milbebax?

3) Πρέπει να στείλεις ένα pm στον Admin, με το πλήρες (το κανονικό) όνομά σου και με τον αριθμό του κινητού σου και αυτός θα σου στείλει μήνυμα για το subforum

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στην κοινωνικοποίηση του σκύλου σου.Η επαφή με άλλα ισορροποιμένα σκυλιά είναι απαραίτητη,όπως και με ανθρώπους και καταστάσεις.

Το χάπι που σου έδωσε είναι για την αποπαρασίτωση το οποίο δρα και ενάντια στο σκουλίκι της καρδιάς.

Αν θες να γράφεις στο subforum στείλε ένα pm στον admin με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο σου.

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Η αρρώστια λέγεται διροφιλαρεία η καπως έτσι...και το χαπι νομιζω interceptor,ειναι παρομοιο με το milbebax.

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Εμένα προσωπικά τα 18 κιλά για την ηλικία αυτή μου ακούγονται πολλά.

Κάνε αυτό που σου προτείνει ο johnk και πες μας τα αποτελέσματα.

Ο εκτροφέας τι λέει? Έχεις επικοινωνία μαζί του? Αυτός ξέρει τις συγκεκριμένες γραμμές. Εμείς όχι…
Δεν γίνεται "διάγνωση" εξ αποστάσεως και απο 2 μέτριας ποιότητας φωτογραφίες.

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Εμένα προσωπικά τα 18 κιλά για την ηλικία αυτή μου ακούγονται πολλά.
Δεν νομιζω Θοδωρη οτι ειναι πολλα. Και ο Solo τρισημιση μηνων ηταν 19 κιλα και 100 γρ. (εχω σημειωσει τα κιλα του ανα μηνα για να παρακολουθησω την αναπτυξη του)

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Λοιπον....τα πλευρα του ισα που διακρινονται με το ματι !!!
Την τροφη μια την τρωει και μια κανει ναζια....Να σας ρωτησω κτ?
Την τροφη blue την γνωριζεται ? Εχω ακούσει τα καλυτερα και ειναι και χαμηλή σε πρωτεϊνες(σωστές όμως πρωτεϊνες)!!!
Τι λετε? να την δοκιμασω η θα τον ταλαιπωρήσω με το στομαχακι του???

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Ο εκτροφέας τι λέει? Έχεις επικοινωνία μαζί του? Αυτός ξέρει τις συγκεκριμένες γραμμές. Εμείς όχι…
Δεν γίνεται "διάγνωση" εξ αποστάσεως και απο 2 μέτριας ποιότητας φωτογραφίες.
Βάση συστατικών η Blue φαίνεται καλύτερη. Εγώ δεν την έχω δώσει ποτέ στα σκυλιά μου οπότε δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη.
Κοίτα και εδώ http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?9589-Περί-Blue-buffalo..&highlight=buffalo

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην κοινωνικοποίηση όπως σου είπε ο DOG.CRIME

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ευχαριστω !!!! απλα ελεγα μηπως την εχει δοκιμασει καποιος να μου ελεγε απο εμπειρια...εχω διαβασει οτι οι πρωτες της υλες ειναι απο βιολογικες..:confused:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οτι πληροφορία έχει δοθεί θα είναι ήδη στις προηγούμενες συζητήσεις.
Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν και κάποιοι που την έχουν δοκιμάσει.
Για κάνε ένα ψάξιμο :)

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Καλος ηρθες φιλε και σου ευχομαι να εισαι καλα και εσυ και ο σκυλακος σου να ειστε γεροι και δυνατοι.
Ελπιζω να βρηκες ακρη με το crate.
Την blue δινω και εγω και την τρωει με ορεξη και σε σχεση με την ποσοτητα που τρωει ο σκυλος παραμενει στεγνος(το θεμα κιλων σε ηλικια αναπτυξης θελει προσοχη).
Μου κανει εντυπωση γιατι ο Γιαννης και η Μαριδεσπη εχουν κουταβια απο αρχες Οκτωβρη , οπως και αλλος ενας φιλος συμφορουμιτης.
Να περνατε καλα και ρωτα μηνν μασας , ολοι μαθαινουμε

Homer

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2010
325
0
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Σε ευχαριστω nasouk. Το ξερω οτι ειχαν γεννα τα παιδια(ειχα μιλησει αρχες Σεπτεμβρη) γυρω στις 10 Οκτωβρη αλλα περιμεναν απο τους ραβδωτους.
Για τον αλλον φιλο δεν γνωρίζω γτ δεν ημουν μελος στο forum!
Το ξέρω πως δεν ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή αλλα δυστυχώς (οχι για τον Homer τον όποιο εχω λατρεψει) την έκανα...ελπίζω να πάνε όλα καλά!
Αναμανετε φωτο απο τον Ηοmer απο μερα σε μερα!!!
Οσο για το Crate το παραγγειλα απο εκει που μου είπες :) !!! περιμενω.....(Το ίδιο το βρήκα σε pet στη Πατρα 180Ε:eek: και χωρίς τα δωρακια)
Παντως γενικα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον....

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε Homer,

Καταρχήν, να ευχαριστήσω πολύ τον William που έγραψε παραπάνω ότι "Μη διστασεις να ρωτησεις ολους τους bullmastiffades εδω μιας και ειναι παρα πολυ καλα ατομα ολοι τους(πραγματικα,ισως οφειλεται στη φυλη...;) ) με φοβερες γνωσεις!".

Οντως κι εγώ έχω διαπιστώσει πως όλοι οι "μπουλμαστιφάδες" του forum είναι εξαιρετικά παιδιά και, κάποιοι από αυτούς, έχουν πάρα πολλή γνώση για τη φυλή. Θα μου άρεσε μεν;), αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και στατιστικός συσχετισμός "ιδιοκτήτη" - "φυλής", μιάς και σε όλες τις φυλές υπάρχουν εξαιρετικοί ιδιοκτήτες...
Απλά, έχοντας ασχοληθεί πολύ με τη συγκεκριμένη φυλή, σου επιβεβαιώνω κι εγώ ότι εδώ μπορείς να πάρεις συμπυκνωμένη εμπειρία, που θα σου προσφερθεί με χαρά, για οποιοδήποτε θέμα σε προβληματίσει.

Σε σχέση με το ραβδωτό (brindle) χρώμα κι εγώ είχα ξεκινήσει, έχοντας στο μυαλό μου το υπόξανθο (fawn) και το κοκκινοκαφέ (red), αλλά δεν μου πήρε πάνω από 5 λεπτά η τελική επιλογή της ραβδωτής Μόκας, απόφαση για την οποία δεν μετάνιωσα ούτε μιά φορά!
Εξάλλου, το bullmastiff εκτράφηκε αρχικά με ραβδωτό χρώμα, ώστε να κάνει παραλλαγή στο δάσος, όταν καταδίωκε τους λαθροθήρες...

Σε σχέση, τώρα, με τη φύλαξη που ανέφερες. Σε πρώτη φάση συνιστάται ανεπιφύλακτα η εξαιρετική (και συνεχιζόμενη) εκπαίδευση βασικής υπακοής του σκυλιού, μιάς και είναι μεγαλόσωμο, πολύ δυνατό και πολύ ...ξεροκέφαλο. Εφόσον, όμως, προχωρήσεις και σε θέματα φύλαξης, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις γραφές, αλλά και όπως έχει πει παλιότερα η Dr.Zhivago (από τα πιό έγκυρα μέλη του forum, σε σχέση με εκπαιδευτικά θέματα και όχι μόνο), το bullmastiff είναι φυσικός φύλακας και μάλιστα από τους καλύτερους. Αυτό σημαίνει, απλά, το εξής:
Αν το (συγκεκριμένο) σκυλί διαθέτει το ταμπεραμέντο και το χαρακτήρα του προτύπου της φυλής (δηλαδή, αν δεν είναι φοβικό, ή very submissive), εφόσον χρειαστεί να "κάνει τη δουλειά" θα την κάνει και μάλιστα με τον πιο ...πειστικό τρόπο. Και εξηγούμαι:

Το bullmastiff δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την κυριαρχία μέσα στην περιοχή του (δεν είναι teritorial), γιατί δεν της δίνει τόσο μεγάλη σημασία...
Το bullmastiff ενδιαφέρεται (και δίνει μεγάλη σημασία) για ότι αγαπάει περισσότερο, για τους ανθρώπους του. Αυτούς είναι που θα υπερασπίσει πηγαία, εάν χρειαστεί. Ακόμα και με τη ζωή του... Κατά συνέπεια, εκπαίδευση φύλαξης για το bullmastiff σημαίνει περισσότερο "σωματοφυλακή".

Σε σχέση, λοιπόν, με τα χαρακτηριστικά του φυσικού φύλακα και χωρίς περαιτέρω εκπαίδευση, το bullmastiff είναι εξαιρετικός κριτής χαρακτήρων και προθέσεων και "εργάζεται", συνήθως, σαν παράγοντας αποτροπής (deterrent factor). Στήνεται σιωπηλά κάπου μεταξύ των δικών του και του αγνώστου, με ορθωμένο όλο το ανάστημα, σφιγμένους μύες, κεφάλι και ουρά ψηλά... Και, αν ο άγνωστος μετακινείται, το bullmastiff μετακινείται και αυτό, κυκλικά, ώστε να μην αποκτήσει ο άγνωστος άμεση επαφή με τους δικούς του...
Αν ο άγνωστος θεωρεί ότι έχει την άνεση να πλησιάσει πιο πολύ, μπορεί να ακούσεις κάτι σα "βήξιμο" και ίσως και 1-2 βροντερά γαυγίσματα.

Το bullmastiff, δηλαδή, δουλεύει περισσότερο με το σώμα (ακόμα και στην επίθεση) και λιγότερο με την τελετουργία "γαύγισμα" --> "γρύλισμα" --> "δάγκωμα". Αν χρειαστεί, βέβαια, τα σαγώνια του είναι εξαιρετικά δυνατά και σίγουρα θα τα καταλάβει καλά όποιος το προκαλέσει τόσο, είτε με "ρηχό" είτε με "γεμάτο" δάγκωμα...

Για να κλέψω (σε ελεύθερη μεταφορά) και ένα αντιπροσωπευτικό απόσπασμα από ένα παλιότερο κείμενο που είχε παρουσιάσει εδώ ο Teobullmastiff:

Αν πλησιάσεις μέσα στην περιοχή του, το bullmastiff θα σταθεί μπροστά σου, σιωπηλό, δίνοντας την εντύπωση αμετακίνητου εμποδίου. Το βλέμμα του, που είναι σχεδόν αδύνατο να το μεταφράσεις, είναι σαν να σου λέει:
"Ξένε, εδώ μπροστά μου υπάρχει μία νοητή γραμμή. Εγώ δεν θα μετακινηθώ, εσύ δεν πρόκειται να την περάσεις. Συνέχισε το δρόμο σου, καλύτερα... Αν περπατούσες με άλλο σκοπό, μπορεί να μην με είχες κάν παρατηρήσει..."

Υ.Γ. Το εάν το bullmastiff "φυλάει", είναι κάτι που προβληματίζει αρκετούς ιδιοκτήτες του σε όλο τον κόσμο. Πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι φυλάει εξαιρετικά, με φανταστικά αποτελέσματα. Αλλοι, θα πεθάνουν χωρίς να διαπιστώσουν ποτέ αν ο σκύλος τους μπορούσε να φυλάξει. Οι περισσότεροι δε από εμάς, θα πεθάνουμε χωρίς να μάθουμε πόσες φορές ο σκύλος μας λειτούργησε σαν αποτρεπτικός παράγοντας και δεν χρειάστηκε κάν να μας ...ενοχλήσει...

Last edited:

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Θελω bullmastiff ... TΩΡΑ!! :D
:):):D:D:D
μετα απο τετοιο κειμενο οπως του... Γιαννη, εγω θελω και δευτερο :p:D:D:D:D!!!!

Το εάν το bullmastiff "φυλάει", είναι κάτι που προβληματίζει αρκετούς ιδιοκτήτες του σε όλο τον κόσμο. Πολλοί έχουν διαπιστώσει ότι φυλάει εξαιρετικά, με φανταστικά αποτελέσματα. Αλλοι, θα πεθάνουν χωρίς να διαπιστώσουν ποτέ αν ο σκύλος τους μπορούσε να φυλάξει. Οι περισσότεροι δε από εμάς, θα πεθάνουμε χωρίς να μάθουμε πόσες φορές ο σκύλος μας λειτούργησε σαν αποτρεπτικός παράγοντας και δεν χρειάστηκε κάν να μας ...ενοχλήσει...
+10000